Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- ferratilis
#41726 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Paradox je medju najgorim publisherima, sjecam se koliki je hype bio kad su doveli Briana Mitsodu, onda mu dali otkaz bez ikakvog objasnjenja. Obicno ne branim developere, ali moguce je da ljudi iz Hardsuit Labs nisu krivi, nego su svi problemi jednostavno hir Paradoxa. Oni su natjerali Obsidian da White March ekspanziju za PoE rascijepi na dva dijela kako bi uzeli vise para od DLC-a. Pogledajte samo broj DLC-a za njihove strateske igre, sve je jasno.
Ono sto je ironicno je da je cijeli World of Darkness IP na neki nacin proklet. VtMB1 je sahranio Troiku, Activision ih je natjerao da izbace igru u istom mjesecu kad su izasli Half-Life 2, Halo 2 i Metal Gear Solid 3. Valve im je dao nedovrsenu verziju Source engine, development je bio patnja. Igru je bilo nemoguce zavrsiti bez unofficial patcheva koji su izasli tek nakon sto je Troika bankrotirala. A danas nema liste top 10 RPG-a koji ne ukljucuje VtMB. Zajedno s Arcanumom su mozda dva najambicioznija RPG-a ikad.
Kletva se nastavila kad je CCP (developer EVE Online) kupio IP da napravi MMO. Gomila obecanja, hajpa, iscekivanja, da bi na kraju otkazali projekat i dali otkaz vecini developera. S Paradoxom se kletva nastavlja. Iskreno, vecina najboljih RPG-a ikad su imali jako tezak razvojni put, tako da mozda nesto dobro ispadne na kraju od svega ovog. Prica se da je Paradox dao razvoj Harebrained Schemes, koji imaju solidan renome. Valjda bude nesto.
Ono sto je ironicno je da je cijeli World of Darkness IP na neki nacin proklet. VtMB1 je sahranio Troiku, Activision ih je natjerao da izbace igru u istom mjesecu kad su izasli Half-Life 2, Halo 2 i Metal Gear Solid 3. Valve im je dao nedovrsenu verziju Source engine, development je bio patnja. Igru je bilo nemoguce zavrsiti bez unofficial patcheva koji su izasli tek nakon sto je Troika bankrotirala. A danas nema liste top 10 RPG-a koji ne ukljucuje VtMB. Zajedno s Arcanumom su mozda dva najambicioznija RPG-a ikad.
Kletva se nastavila kad je CCP (developer EVE Online) kupio IP da napravi MMO. Gomila obecanja, hajpa, iscekivanja, da bi na kraju otkazali projekat i dali otkaz vecini developera. S Paradoxom se kletva nastavlja. Iskreno, vecina najboljih RPG-a ikad su imali jako tezak razvojni put, tako da mozda nesto dobro ispadne na kraju od svega ovog. Prica se da je Paradox dao razvoj Harebrained Schemes, koji imaju solidan renome. Valjda bude nesto.
- geralt
#41727 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Malo je pretjerano reci za Paradox da su medju najgorim publisherima, pogotovo kraj zivih EA i Activisiona. Nisu cak ni najgori publisher za koji je Obsidian radio (Bethesda, THQ, LucasArts, Sega... oni bas nisu imali srece).
Da su gladni para, jesu, ali zauzvrat daju nesto sto niko drugi ne daje, a to su nevjerovatno masivne single-player igre koje se unapredjuju i poliraju po deceniju nakon releasea.
Da su gladni para, jesu, ali zauzvrat daju nesto sto niko drugi ne daje, a to su nevjerovatno masivne single-player igre koje se unapredjuju i poliraju po deceniju nakon releasea.
- ferratilis
#41728 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Malo sam istrazivao po netu sta se dogadjalo sa VtMB2 u zadnjih godinu dana i izgleda da je novi studio koji radi na igri krenuo ispocetka. Sav rad Hardsuit Labsa pada u vodu (osim par koncepata). Razlog sto je prica bila smjestena u Seattle je sto je i sam studio tamo. Znaci, ocekujemo nesto potpuno drugacije. Cak su odbacili svu muziku za igru, originalni kompozitor je izdao muziku pod drugim nazivom.
Sto se tice komunikacije izmedju PDX-a i njihovih developera, ovo sve govori:
https://www.youtube.com/watch?v=oT-9LIJLyMA
Sto se tice komunikacije izmedju PDX-a i njihovih developera, ovo sve govori:
https://www.youtube.com/watch?v=oT-9LIJLyMA
- Averus
#41729 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Trebaju angažovati Hans Zimmera i uraditi priču u, tipa, Pragu ili Bratislavi, Sofiji 
Ja mislim da bi to bilo baš fora
Isto tako mislim da se nikad neće desiti
Ja mislim da bi to bilo baš fora
Isto tako mislim da se nikad neće desiti
- Tito_i_Partija
#41730 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koliko love moraš imat' da sve ono što je već napravljeno baciš u vodu i kreneš ispočetka. Ovo je k'o da je neki Paradoxov inat u pitanju.
Ali, moram reć' da izuzetno volim ono što sam dosad vidio od Harebrained Schemes. Shadowrun trilogija mi je top top top, i uvijek je rado igram.
Ali, moram reć' da izuzetno volim ono što sam dosad vidio od Harebrained Schemes. Shadowrun trilogija mi je top top top, i uvijek je rado igram.
- geralt
#41731 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Najbolje objasnjenje situacije koje sam nasao:
- Paradox nije otpustio Briana Mitsodu, vec Hardsuit Labs
- Paradox je vec dao dva produzetka roka developeru da zavrse igru prije nego sto ih je otpustio
- Generalno sto se tice developmenta, dodavanje novih ljudi usred razvojnog procesa moze usporiti izdavanje igre umjesto da ubrza. Ovo je vjerovatno zeznulo i Cyberpunk.
- Paradox nije otpustio Briana Mitsodu, vec Hardsuit Labs
- Paradox je vec dao dva produzetka roka developeru da zavrse igru prije nego sto ih je otpustio
- Generalno sto se tice developmenta, dodavanje novih ljudi usred razvojnog procesa moze usporiti izdavanje igre umjesto da ubrza. Ovo je vjerovatno zeznulo i Cyberpunk.
- geralt
#41732 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislim da s ovim prica o Paradoxu kao najgorem publisheru takodjer pada u vodu. Kad su morali donijeti odluku o otpustanju Hardsuit Labsa, kratkorocno najprofitabilniji potez bi im bio da su ih pustili da sklepaju nesto sto lici na igru, to izbace na trziste i uzmu pare od preordera na osnovu Bloodlines imena.
Umjesto toga su se odlucili za bolan potez startanja ispocetka i otpisivanja kompletne ranije investicije, koji ce valjda nekad rezultirati kvalitetnom igrom. Naravno, ne zato sto vole fanove, vec zato sto zele da dugorocno profitiraju od Vampire the Masquerade brenda ciji su vlasnik.
Umjesto toga su se odlucili za bolan potez startanja ispocetka i otpisivanja kompletne ranije investicije, koji ce valjda nekad rezultirati kvalitetnom igrom. Naravno, ne zato sto vole fanove, vec zato sto zele da dugorocno profitiraju od Vampire the Masquerade brenda ciji su vlasnik.
- ferratilis
#41733 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znas li zasto Ubisoft nije pustio Skull and Bones niz vodu nego nazor pokusavaju nesto da izbace na trziste? Zato sto su dobili grantove EU, i moraju ispostovati ono sto pise u ugovoru. Ne samo oni, nego dosta publishera radi isto, pogotovo u Europi. Ili moraju ispostovati investitore, bez obzira kakvo sranje pustili na trziste. Smijem se kladit da je isto sa Paradoxom. Ali mozda rezultat bude dobar, ko zna.
- geralt
#41734 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa to hocu da ti kazem. Da su htjeli izbaciti bilo kakvo sranje na trziste, najmanje bi ih kostala varijanta da puste Hardsuit da zavrse to sto su poceli. Startanje od nule je dobra vijest za igrace, a ogromna investicija za Paradox.ferratilis wrote: ↑27/07/2022 22:16 Znas li zasto Ubisoft nije pustio Skull and Bones niz vodu nego nazor pokusavaju nesto da izbace na trziste? Zato sto su dobili grantove EU, i moraju ispostovati ono sto pise u ugovoru. Ne samo oni, nego dosta publishera radi isto, pogotovo u Europi. Ili moraju ispostovati investitore, bez obzira kakvo sranje pustili na trziste. Smijem se kladit da je isto sa Paradoxom. Ali mozda rezultat bude dobar, ko zna.
- Averus
#41735 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Chmoljo ili neko drugi: Pomagajte oko Kingdome Come Deliverance
Naime, završio sam quest "All That Glisters" i prema svakom walkthrough sad bih trebao da se nastavi main quest, međutim kod mene nema.
Probao tražiti ključ od Radziga i Robarda, međutim niko ništa. Uopšte nemam tih dijaloških opcija.
Dakle završeni quest je ono kad ganjam one što krivotvore novac po rudnicima. Sljedeći mi se ne pojavljuje...
Imate li kakav hack da ovo riješim?
Naime, završio sam quest "All That Glisters" i prema svakom walkthrough sad bih trebao da se nastavi main quest, međutim kod mene nema.
Probao tražiti ključ od Radziga i Robarda, međutim niko ništa. Uopšte nemam tih dijaloških opcija.
Dakle završeni quest je ono kad ganjam one što krivotvore novac po rudnicima. Sljedeći mi se ne pojavljuje...
Imate li kakav hack da ovo riješim?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#41736 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
pozaboravljo bgm... al ti si došao do ovdje negdje?Averus wrote: ↑27/07/2022 22:59 @Chmoljo ili neko drugi: Pomagajte oko Kingdome Come Deliverance
Imate li kakav hack da ovo riješim?![]()
Spoiler
Show
Radzig will be concerned when he hears that a monk might be involved - he has no authority over the Church or its members. Nevertheless, he sends you back to Sasau to investigate and hopefully, find Erik. Henry will need to use his connections (either Miller Simon or Thomas at the infirmary) to find some more information. You might take this opportunity to plead for clemency on behalf of Jezehk. Radzig wont be particularly pleased that Henry made promises in his name, but does agree to consider it, and gives you 375 Prague Groschen.
- ferratilis
#41737 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislis kljuc za tamnicu? To moras pokupiti od kapetana Bernarda u Rataju. Onda ces tim kljucem otkljucat vrata u Rathausu, ispitat Jezheka, vratit se Radzigu i tek onda je quest zavrsen. Ako je to ono sto trazis?
- Averus
#41738 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Fazon je što i Radzig i Bernard ništa ne govore po tom pitanju. Quest je označen kao completed i to je to. Svi NPC-evi se ponašaju kao da je completed.
Pričao sam sa svima navedenim u walkthrough.
Probam sutra, kad opet zaigram. Valjda ću naći načina
Pričao sam sa svima navedenim u walkthrough.
Probam sutra, kad opet zaigram. Valjda ću naći načina
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#41739 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
da nisi preskočio neki korak
-
DonieBrasco
#41740 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Navodno se pojavile informacije da ce GTA 6 za jednog od likova imati zensko - latino porjekla.
I naravno poludio internet od seksistickih komentara, meni smjesno koliko ima pacenika sta sve pisu, a i mnogo onih kojima se ovo ne sviđa, zaista bolesni i debilni kromentari ide se iz krajnosti u krajsnost.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#41741 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sve dok nije latinX dobro je 
-
caseytron
#41742 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kakav ljudi marketing imaju, nevjerovatno. Neko da prne u Rockstaru pisalo bi se na sve strane, svaka im castDonieBrasco wrote: ↑28/07/2022 13:56
Navodno se pojavile informacije da ce GTA 6 za jednog od likova imati zensko - latino porjekla.
I naravno poludio internet od seksistickih komentara, meni smjesno koliko ima pacenika sta sve pisu, a i mnogo onih kojima se ovo ne sviđa, zaista bolesni i debilni kromentari ide se iz krajnosti u krajsnost.
- Tito_i_Partija
#41743 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To je zato što su gejmeri, uglavno oni američki, velikim mahom glupa, neoprana rulja koja se upali k'o kutnjak na najmanje i najbanalnije stvari.
Boli me briga hoće li glavni lik bit' muško il' žensko, hoće li bit' latino il' jebeni mađar. Valjda je najbitnije hoće li igra bit' zabavna, jer joj je to primarna svrha: zabava.
Na šta ljudi troše živce jeb'o te zakon.
Boli me briga hoće li glavni lik bit' muško il' žensko, hoće li bit' latino il' jebeni mađar. Valjda je najbitnije hoće li igra bit' zabavna, jer joj je to primarna svrha: zabava.
Na šta ljudi troše živce jeb'o te zakon.
- ferratilis
#41744 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Samo zelim dobar single player dio igre, i barem jedan single player DLC. Znam da uzimaju ogromne pare na GTA Online, ali ne trebaju zaboravit stare fanove.
- arnes_king
#41745 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
DLC zaboravi jer vidio si i sam kako su poceli sa GTA O da su na GTA V SP zaboravili. Nisu cak niti jednu jedinu stvar ubacili koju vec imaju u online. Svakako kazu za GTA VI da ce poceti s jednim gradom koji ce se vremenom siriti, tako da je to sigurno za novi online i ne vjerujem da ce to doci na SP, volio bih da se varam.ferratilis wrote: ↑28/07/2022 15:14 Samo zelim dobar single player dio igre, i barem jedan single player DLC. Znam da uzimaju ogromne pare na GTA Online, ali ne trebaju zaboravit stare fanove.
-
DonieBrasco
#41746 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislim da su to rekli za SP da ce dodavati kontent, siriti mapu, pricu.
Ali ce smanjiti crni humor, satiru, rasuzam, bolesne - pozitivne šale, politiku također.
Ali ce smanjiti crni humor, satiru, rasuzam, bolesne - pozitivne šale, politiku također.
-
NecuVise
#41747 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To onda nije GTA...
-
DonieBrasco
#41748 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bice ludila i svega toga u GTA ali malo mekanije, jer nije to samo odluka Rock Stara nego desavanja u Americi, ono sto je u igri je njima svakodnevnica tamo, rasizam na vrhuncu, masovne pucnjave redovan pojava, ubistva, kriminal tamo sve granice prelazi.
Inace to je veliki naslov i krava muzara ne vjerujem da ce Rock Star iznevjeriti, rekli su vec da je to najveci projekat kompanije ikada.
- Qler
#41749 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja derem sad Age of Empires 4 lagano easy i skirmish 
- ferratilis