Haris.ba wrote: ↑27/07/2022 22:37
Sda odgovara ovakav prijedlog izbornog zakona. Mogu komotno izgubiti jos vise glasova, ali da HDZ im uzvrati uslugu i uvuce ih u vlast uvijek na drzavnom i entitetskom nivou.
I onda laganini obracunavati se sa odmetnutim bivsim Sdaovcima po kantonima.
Problem je sto je garant nesta obecano Šmitu, a sto sada nece biti ispunjeno.
to ja od početka govorim. siguran HDZ u vlasti = sigurna SDA u vlasti.
frajer se pojavio na protestima samo da kamuflira svoju ulogu u svemu. tuspasio se i otišao na bitnije: skup u Hadžićima.
ja sam prvenstveno otišao na proteste što sa ovim izbornim zakonom dobijamo oligarhiju. meni lično nije sporan taj cenzus (naravno da jeste ako se gledaju presude ESLJP), ali pod uvjetom da nema mogućnosti blokada.
gotovo je nemoguće da u ovako razuđenoj državi neko nadigra SDA u izbornim marifetlucima sa njihovim hercegovačkim kompanjonima.
SDA i HDZ su samo jedno tijelo sa dvije glave. a prije nego što me dobre bošnje krenu prozivati da izjednačavam, samo ću navesti nekoliko recentnih primjera saradnje:
čuvanje leđa Sebiji od strane HDZovog ministra,
čuvanje leđa HDZu izborom HDZovaca u dom naroda
lijepa lokalna saradnja oko vitezita i bogtepitaj štasvene poslije rata i za vrijeme rata...
i da je nametnuto sve ono od neki dan, niko nas ne bi klao, ubijao i protjerivao. mislim ne bi niko sa strane. nastavila bi to kao i zadnjih 27 godina SDA.
zašto je Šmit ovo uradio pred izbore? pa zato što se jednoj glavi opasno ljulja stolica. naravno mislim na SDA. pada SDA, pada i HDZ. nije HDZ usrećio svakog Hrvata u BiH, samo ga je ubijedio da su mu "građani" veći dušmani od SDA.
i moram reći da već dugo pričam ovdje kako je Komšić šuplja priča i da je FEDERALNI DOM NARODA mjesto gdje se koplja lome.