Moguce zato sto su i oni skontali da je gradjanska prica samo to, prica.
A samo budala moze misliti da ce likovi tipa ove bisere kao nekoga ko vodi diplomatiju izlobirati bilo sta pozitivno. 30 godina nepotizma doslo na naplatu
Moguce zato sto su i oni skontali da je gradjanska prica samo to, prica.
Ma nije, da jeste SDA bi isla na glasanje sa ovim prijedlogom umjesto da guraju Schmidta.
Dogovor bosnjaci hrvati al opet na debelu stetu bosnjaka
Svi su navikli da bh patriote svašta trpe radi mira u kući.Usvojena deklaracija u Parlamentu FBiH: Hrvatska da hitno izmjeni svoj izborni zakon.
Isto idem čistom logikom da je pravda na našoj strani a uvijek je lakše podržati onog ko je velika većina jer bez njega ne možeš imati stabilnu državu. Može HDZ imati svu vlast ali ako je vecina naroda protiv vlasti nema tu nikakve stabilnosti niti prosperiteta. Znaju to stranci i oni tako uvijek gledaju stvari.DonieBrasco wrote: ↑26/07/2022 18:48 @animus na osnovu cega gajis taj optimizam ?
Ja se vodim zdravom logikom da ne mouze proci jer je u suprotnosti sa citavim nizom zakona, presuda, rezolucja, pa na kraju famoznih eu vrijednosti.
Ili ce zasita preko svega toga precii prva EU onda svi ostali i udovoljiti jednoj strani.
Kako je sada?gubljenje_vremena wrote: ↑26/07/2022 19:46 Ne znam je li neko vec postavljao, ali evo nesto kokretno. Ovako bi to otprilike trebalo izgledati. Popis iz 2013, katoni gdje nema 3% zajedno daju jednog delegata (oznaceno sa B,H,S,O). Isti princip je primjenjen i na ostale mada bas i nije jasno da li ce se primjenjivati i na njih.
Kanton B H S 0
USK: 3 H 2 1
POSAVSKI: B 1 S O
TUZLANSKI: 4 1 2 1
ZDK: 3 1 2 1
BPK: B H S O
SBK: 1 3 1 1
HNK: 1 4 2 1
ZHK: B 3 S O
SARAJEVO: 4 1 4 1
LIVNO: B 2 3 O
Ako nekome nije mrsko nek provjeri. Ne bi trebalo da bude vece greske od +-1.
Eto, pa sad mozete rahat preracunavati ko ce kome suknuti.
Pozdrav i sve najbolje
Ne znam stvarno, ali mislim da se trazi neko s liste koja je isla za taj kanton bez obzira sto nije izabran. Ima strucnjaka na forumu valjda ce se naci neko ko je bolje upoznat.saimidin wrote: ↑26/07/2022 20:48Kako je sada?gubljenje_vremena wrote: ↑26/07/2022 19:46 Ne znam je li neko vec postavljao, ali evo nesto kokretno. Ovako bi to otprilike trebalo izgledati. Popis iz 2013, katoni gdje nema 3% zajedno daju jednog delegata (oznaceno sa B,H,S,O). Isti princip je primjenjen i na ostale mada bas i nije jasno da li ce se primjenjivati i na njih.
Kanton B H S 0
USK: 3 H 2 1
POSAVSKI: B 1 S O
TUZLANSKI: 4 1 2 1
ZDK: 3 1 2 1
BPK: B H S O
SBK: 1 3 1 1
HNK: 1 4 2 1
ZHK: B 3 S O
SARAJEVO: 4 1 4 1
LIVNO: B 2 3 O
Ako nekome nije mrsko nek provjeri. Ne bi trebalo da bude vece greske od +-1.
Eto, pa sad mozete rahat preracunavati ko ce kome suknuti.
Pozdrav i sve najbolje
Kako sada ako nema izabranog bhso u neki kanton, a ima kvotu?
Ne. Ako se iz neke kantonalne skupštine ne može popuniti kvota određene etničke grupe koja pripada tom kantonu, nadoknađuje se iz kantonalnih skupština u kojima ima višak izabranih pripadnika te etničke grupe u odnosu na kvotu koji ti kantonu imaju.gubljenje_vremena wrote: ↑26/07/2022 20:56Ne znam stvarno, ali mislim da se trazi neko s liste koja je isla za taj kanton bez obzira sto nije izabran. Ima strucnjaka na forumu valjda ce se naci neko ko je bolje upoznat.
gdje promjene ??? Pa nova vlast je HDZ.....mislim, stvarno ova priča o rješenju na biračkim mjestima je postala deplasirana...no_sekirli wrote: ↑26/07/2022 21:46
Uostalom, ako narod izabere promjene, nakon par mjeseci se nova vlast moze dogovoriti o nekom novom Zakonu. Rjesenje je taj dan na birackim mjestima.
A jel ti znas da HDZ raspodjeluje pare uz pomoc SDA?palermo wrote: ↑26/07/2022 21:48gdje promjene ??? Pa nova vlast je HDZ.....mislim, stvarno ova priča o rješenju na biračkim mjestima je postala deplasirana...no_sekirli wrote: ↑26/07/2022 21:46
Uostalom, ako narod izabere promjene, nakon par mjeseci se nova vlast moze dogovoriti o nekom novom Zakonu. Rjesenje je taj dan na birackim mjestima.
Procitali smo svi, ili vecina, pricu o pametnom covjeku koga su uhvatili, skinuli mu gace i uzeli motke. On je onda shvatio da ce ga tuci.
Jeli to sad treba da bude iznenadjenje?palermo wrote: ↑26/07/2022 21:48gdje promjene ??? Pa nova vlast je HDZ.....mislim, stvarno ova priča o rješenju na biračkim mjestima je postala deplasirana...SpoilerShowno_sekirli wrote: ↑26/07/2022 21:46
Hvala. Nisam znao.Seawolf wrote: ↑26/07/2022 21:09Ne. Ako se iz neke kantonalne skupštine ne može popuniti kvota određene etničke grupe koja pripada tom kantonu, nadoknađuje se iz kantonalnih skupština u kojima ima višak izabranih pripadnika te etničke grupe u odnosu na kvotu koji ti kantonu imaju.gubljenje_vremena wrote: ↑26/07/2022 20:56
Ne znam stvarno, ali mislim da se trazi neko s liste koja je isla za taj kanton bez obzira sto nije izabran. Ima strucnjaka na forumu valjda ce se naci neko ko je bolje upoznat.