Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
klaki

#56376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by klaki »

metal wrote: 25/07/2022 21:22
galia95 wrote: 25/07/2022 20:59

Zašto papak koji molitvu prvom predsjedniku nezavisne Republike Bosne i Hercegovine poredi sa misom i odavanjem počasti ustaškim koljačima i monstrumina koji su sijali smrt po Sarajevu, i dalje slobodno piše na ovom forumu?
Nije na Kovačima sahranjen samo Alija.

Genijalac jedan, pričamo o Caci.
Koga briga za tog levata i zasto bi neko pomislio na njega...

I ja sam na Aliju otisao, ali presutio...
tataćusak

#56377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

Bloo wrote: 25/07/2022 21:03
tataćusak wrote: 25/07/2022 21:01

Zar je dozvoljeno vrijeđanje na forumu i to od strane moderatora :-)
Hajmo zajedno, nema ljutnje...drzimo se za rucice.

S-D-A
demokratija
S-D-A
Doš'o zahiragić i razjeb'o sijelo :lol: :lol: :lol:
A ovdje internet huligani godinama truju kako treba rušiti, ne valja sda itditd. Naprave ljudi proteste, dodje zahiragić i sjebe sve. Pa kako misle državu voditi sunce im poljubim.
saimidin

#56378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Jel sad def da izbori idu po starom zakonu

Hdz sigurno uzima dnfbih jer ne postoji ozbiljan plan da se to sprijeci, kako kmece evo 20 I vise godina

Blokada se nastavlja, sta smit cini tada, I dalje daje ovo sto je sad planirao hdz ili se pravi stvarno rjesenje blokada u dnfbih
DonieBrasco

#56379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Samo mi nije jasno da u drugim gradovima nema neko da animira građane da se okupe negdje simbolicno i pokazu svoj stav.

Ne mogu da vjerujem da ovo nema u Zenici, Tuzli ako nista.
red evil

#56380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by red evil »

made_in_sarajevo wrote: 25/07/2022 21:20 Vidim okrece se vec prica kako trojka bjezi, a sefket i sda nas brane opet, sutra kad se zarati. Trebali su ostati pa cirkus napraviti, da konakovic stocira gaziju. Ovo jr primjer kad si gospodin i kad si papak koji je zasjeo u fotelju. Cim je provaljeno da je sda ovo nametnula.kao svoj skup kroz zelene beretke, onog antidejton ovi pametni pokupili se i otisli. Sta ima ostati da sefket drzi govor i da sutra sda kaze vidite mi smo jaki sve mi, hajde svi oko nas mi cemo. Tako dodju izbori kao sda je sve. Sda je kurac ista, klasicna fasisticka organizacija puna kriminalaca i narkomana kao gazija koji se necim fino nasiko veceras.

Zasto policija samo cuva sda govna. Zar nisu medju svojima sta je reci. Hajde za sefketa mogu razumjeti mada ali opet komsic koji je ista pozicija kao sefket je bez policije. Sta je sda bojite se svojih bosnjaka, pa zasto sda to su vasi ljudi pajel
Nisu trebali scenu praviti, bukvalno se praviti da se ništa ne dešava ili čak podržati govor, tako bi pokazali da je država iznad. Ali ovako su pokazali da nije jer je njima najbitnije srušiti SDA a za ostalo ih nije briga. Ovako će SDA opet pokupiti kajmak i reći evo vidite ko vas treba braniti, najbitniji su lični uspjesi. Malo političke pameti i mudrosti ne bi škodilo.
mishic

#56381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Eh da je prava, pravne države i funkcionalnog pravosuđa nestalo bi 90% ovih problema. A nestalo bi i ovakvog vokabulara ovih frustriranih lajavaca sa portala i medija. I jezik zagadismo!!!
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#56382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

DonieBrasco wrote: 25/07/2022 21:36 Samo mi nije jasno da u drugim gradovima nema neko da animira građane da se okupe negdje simbolicno i pokazu svoj stav.

Ne mogu da vjerujem da ovo nema u Zenici, Tuzli ako nista.
Tamo nema građana, samo bosnjaci :mrgreen:
Lex77

#56383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

saimidin wrote: 25/07/2022 21:36 Jel sad def da izbori idu po starom zakonu

Hdz sigurno uzima dnfbih jer ne postoji ozbiljan plan da se to sprijeci, kako kmece evo 20 I vise godina

Blokada se nastavlja, sta smit cini tada, I dalje daje ovo sto je sad planirao hdz ili se pravi stvarno rjesenje blokada u dnfbih
Nije. :-)
Lex77

#56384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Anquilla wrote: 25/07/2022 21:07
Login77777 wrote: 25/07/2022 21:00

Daj reci jesu sta odgovorili ili se okrenuli na drugu stranu… :mrgreen:
Bakir kaže da je potpisao izbore u Mostaru.
Pitam ga šta je "legitimno predstavljanje na svim nivoima", jesmo li danas ovdje zbog toga, kaže on ovdje smo da Schmidt ne nametne IZ.
Odgovorih da je red da narodu objasni šta je potpisao, na to on nastavi hodati sa svitom (Sebija, Dević, Zahiragić i ini).
Dobaci mi Sebija da trebam više čitati, odgovorila sam da čitam, čak sam bar ja fakultet završila.

Kerla kaže da joj je žao što 100 puta nije oborila Vladu KS, da je na kompenzacijskoj listi pa joj glasovi ne trebaju.
Svaka čast!
Lex77

#56385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... com-778794

Sejdić se neda. :bih:
Treba mu se i Finci pridružiti.
Hank Paldum

#56386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

Chmoljo wrote: 25/07/2022 08:29
Hank Paldum wrote: 25/07/2022 01:09
Pošto te uopšte ne smatram glupom osobom logično je onda da i ne smatram da si glup pa ne možeš skontati moj post i jedino objašnjenje je da zlonamjerno spinuješ.
Razlog zašto sam nabrojao sve to a pogotovo zašto sam nabrojao nekoga ko ne izlazi iz džamije i nekoga ko ne zna proučiti fatihu jednog iza drugog je da baš zato što govorim o ujedinjenju, gdje trebaju izaći i vjernici i ateisti, i crveni i zeleni, i urbani i ruralni...
Kako bi inače dao do znanja da se svi različiti moraju ujediniti ako ne nabrojim primjere različitosti?

Mada nakon tvog ad hominem komentara ne bi ti neko drugi dao kompliment već bi bar iz afekta i inata uzvratio sličnim komentarom.
Meni to ne treba jer mi je dovoljno pročitati onaj tvoj post o dijaspori i onda porediti sa sobom da nisam tako ogorčen i to mi je slađe nego uputiti ijednu uvredu ili ad hominem komentar.
koji moj post o dijaspori? ja recimo znam da nisi glup, samo zlonamjeran i post je bio upućen tačno određenim ljudima. ali lakše je diskreditirati nekoga paušalno, nego uvažiti ono što tamo zaista piše.

jedinu žuč prema ljudima ovdje prosipate vi koji znate sve bolje. mi žuč prosipamo na ovakvo stanje, a vama samo govorimo da odjebete sa tim kompleksaškim stavovima gdje ste najpametniji.

pozivati na ujedinjenje, a gledati ko uči, a ko ne uči Fatihu je cirkus. ljudi se ne ujedinjuju kada se takve gluposti gledaju. da ne kažem koliko je licemjeran takav kriterij, gdje je rukovodstvo pravovjernih prekršilo vjerovatno svaku božiju zabranu osim alkohola i ubistva (neki su i to dvoje vjerovatno ali glume da nisu).

licemjerno je to. ko da Milan Lukić krene pričati o komšiluku i toleranciji.
Ko želi naći zlonamjernost, naći će zlonamjernost.
Moj post nije bio zlonamjeran i odnosio je se da se u ovom momentu svi trebamo ujediniti, između ostalog i vjernici i ateisti jer ovo se tiče svih nas.
Kako bih onda ukazao na to da se svi, bez obzira koliko različiti bili se trebamo ujediniti ako ne bh ukazao na različitosti koje se trebaju u ovom momentu ujediniti?

Više nemam šta dodati jer se jedino pravdam za ono što mislim i izjavljujem a ne za ono što su drugi shvatili šta i kako sam napisao.
Niti je moja krivica što su pojedinima SDA nabili tolike komplekse pa svako pominjanje ateizma oni to shvataju kao da se nekome spušta ili ga proziva u negativnom kontekstu.
Casual's

#56387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Casual's »

Trojkasi ocekivano kmece oko mikrofona. Mozda bi zapjevali da te nije Alija.

Neka pokazu da su drugaciji tako sto ce prenociti sa ovim ljudima..

Nameci ga Smite..
Novak20

#56388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Lex77 wrote: 25/07/2022 22:10 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... com-778794

Isto kao "Prozor mora pasti".
Sejdić: Ostajemo tokom noći, donesite hranu
Ne zaboravite jogurt.

:lol:
channel10

#56389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Novak20 wrote: 25/07/2022 22:29
Lex77 wrote: 25/07/2022 22:10 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... com-778794

Sejdić: Ostajemo tokom noći, donesite hranu
Ne zaboravite jogurt.

Kako da covjek sa ovakvim ljudinama ne pozeli zivjeti :izet:

Sta ima Novace u tvom vilajetu?
Novak20

#56390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

channel10 wrote: 25/07/2022 22:42
Novak20 wrote: 25/07/2022 22:29

Ne zaboravite jogurt.

Kako da covjek sa ovakvim ljudinama ne pozeli zivjeti :izet:

Sta ima Novace u tvom vilajetu?
Isto što i u tvom.

U istom smo vilajetu ili bolje rečeno sandžaku. :lol:
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#56391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Ako nametne, ne treba prihvatat. Ni Dodik ne prihvata pa sta mu fali? Poznato kako je doslo do ovaga i kako je protiv norma i anti-ustavno/civilizovano. Raspustiti potrebne nivoe vlasti, obraditi tuzbe sa kvalifikovanim strucnjacim i slati u Evropski sud sa ljudska prava. Nastaviti u medzuvrijeme sa protestima pred OHR-om i nametnuti svoje rezolucije gdje trazis provedbu svih presuda i protivis se rasnim zakonima ala Nazi-Germany i NDH.

To je slucaj za medije, civilna drustva i posebno EU PARLAMENT! Treba se sjetiti da su kroz debate u tom parlamentu spasene inicijalni "pregovori" o izbornom zakonu kada su trazili slicno kao sto sada dobijaju pride. Imas Zelene i Socijaliste na svojoj strani, vecina drugi su neutralni ili pro-BiH. Nije slucajnost da je sada izabran trenutak kada su svi na odmorima. Do tada izdrzati pritisak, nije daleko do prvi sjednica.

Imas EU i glavne zemlje unutar koje su strogo protiv ovoga, Turska je protiv a sada pokazuje se i zemlje Beneluxa i to kljucno, ne zbog nametanja u sebi nego zbog sadrzaja specificno:

Sta imas konkretno od SAD i UK, moze li to izbalansirati ovu nevidjenu izdaju? Mislim da ne moze, ni blizu. Prica o pomaganju je suplja jer sve pare dolaze iz EU fondova i cak EUFOR snage, koje kao stite BIH nemaju nijednog Americkog ili Britanskog vojnika. Vrijeme je da se njihova suplja otkrije za javnosti ali prvo odbraniti ovaj fasisam/aparthejd.
Der Standard: Schmidt pod velikim pritiskom određenih američkih zvaničnika
https://ba.n1info.com/vijesti/der-stand ... vanicnika/

Str0nz

#56392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Anquilla wrote: 25/07/2022 21:07
Login77777 wrote: 25/07/2022 21:00

Daj reci jesu sta odgovorili ili se okrenuli na drugu stranu… :mrgreen:
Bakir kaže da je potpisao izbore u Mostaru.
Pitam ga šta je "legitimno predstavljanje na svim nivoima", jesmo li danas ovdje zbog toga, kaže on ovdje smo da Schmidt ne nametne IZ.
Odgovorih da je red da narodu objasni šta je potpisao, na to on nastavi hodati sa svitom (Sebija, Dević, Zahiragić i ini).
Dobaci mi Sebija da trebam više čitati, odgovorila sam da čitam, čak sam bar ja fakultet završila.

Kerla kaže da joj je žao što 100 puta nije oborila Vladu KS, da je na kompenzacijskoj listi pa joj glasovi ne trebaju.
Mislim da su pisali o tome u medijama, svaka cast. Moja mati je bili tu jedno vrijeme, mislim da ce i sutra navratit.
skrbavi-admin

#56393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skrbavi-admin »

pic.twitter.com/1PZwlQ7XRE
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Hank Paldum wrote: 25/07/2022 22:18
Ko želi naći zlonamjernost, naći će zlonamjernost.
Moj post nije bio zlonamjeran
...

Niti je moja krivica što su pojedinima SDA nabili tolike komplekse pa svako pominjanje ateizma oni to shvataju kao da se nekome spušta ili ga proziva u negativnom kontekstu.
Eto vidiš. Pokušaš pa ne uspiješ. Ko mi je nabio komplekse? Zahiragić, Sebija? Htio bih biti poput njih? Ili su uvjerili nekoga da je manje vrijedan jer nije ko oni?

Ja bih radije govna jeo nego bio poput takvih ljudi. A uistinu, svako pominjanje ateizma od strane dotičnih i njihovih čmarnih parazita UVIJEK ima svrhu. Ona nije religiozna, već je samo niska i bezidejna u cilju diskreditacije.

Možda si ti htio reći da se ne trebamo dijeliti, ali si reko: neka i Forte, al u drugom redu.

Što bi reko Mustafa Sudžuka: ono, širok sam u pičku materinu kolko sam širok.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#56395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

Str0nz wrote: 26/07/2022 01:54 Ako nametne, ne treba prihvatat. Ni Dodik ne prihvata pa sta mu fali? Poznato kako je doslo do ovaga i kako je protiv norma i anti-ustavno/civilizovano. Raspustiti potrebne nivoe vlasti, obraditi tuzbe sa kvalifikovanim strucnjacim i slati u Evropski sud sa ljudska prava. Nastaviti u medzuvrijeme sa protestima pred OHR-om i nametnuti svoje rezolucije gdje trazis provedbu svih presuda i protivis se rasnim zakonima ala Nazi-Germany i NDH.

To je slucaj za medije, civilna drustva i posebno EU PARLAMENT! Treba se sjetiti da su kroz debate u tom parlamentu spasene inicijalni "pregovori" o izbornom zakonu kada su trazili slicno kao sto sada dobijaju pride. Imas Zelene i Socijaliste na svojoj strani, vecina drugi su neutralni ili pro-BiH. Nije slucajnost da je sada izabran trenutak kada su svi na odmorima. Do tada izdrzati pritisak, nije daleko do prvi sjednica.

Imas EU i glavne zemlje unutar koje su strogo protiv ovoga, Turska je protiv a sada pokazuje se i zemlje Beneluxa i to kljucno, ne zbog nametanja u sebi nego zbog sadrzaja specificno:

Sta imas konkretno od SAD i UK, moze li to izbalansirati ovu nevidjenu izdaju? Mislim da ne moze, ni blizu. Prica o pomaganju je suplja jer sve pare dolaze iz EU fondova i cak EUFOR snage, koje kao stite BIH nemaju nijednog Americkog ili Britanskog vojnika. Vrijeme je da se njihova suplja otkrije za javnosti ali prvo odbraniti ovaj fasisam/aparthejd.
Der Standard: Schmidt pod velikim pritiskom određenih američkih zvaničnika
https://ba.n1info.com/vijesti/der-stand ... vanicnika/

Moj ti
Sve si to lijepo napisao, ali onda nije trebao otici doticni gospodin da bude konzul u USA vec neko sposoban da istjera ovo

Bisera je trebala da se bavi necim u Briselu, a ne sta joj rade dijet i Skaka u kataru

Svu politicku "snagu" su umjesto za BiH usmjerili ka Skakama, Sebijama, Asimima, Memićima i šta ti ja vznam vise kome
Bosna je tu ni na mapi

Da si upravu i da im je to toliko bitno, Bisera bi svaki dan pila kahvu sa Ursulom i ovim Švabama
Hrvati su je popili dobro ocigledno

Ni sa tri jarana ne funkcionise na cisto, kad jedan napusti drustvo i ne pojavljuje se, a ne u ovakvim odnosima

SDA do groba (BIH) :bih:
HD_2015

#56396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

Ponavlja se 92-a. Zapadne sile opet staju na stranu onih koji hoće da pocijepaju ovu zemlju.
SDA, opet, nespremno dočekuje. Narod izlazi na ulice, demonstracije. Očekivanje da će neko drugi (stranci) nešto uraditi za nas.
Opet je odluka pred nama. Hoćemo li se boriti ili nestati u tišini?
kleja

#56397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kleja »

made_in_sarajevo wrote: 25/07/2022 21:20 Vidim okrece se vec prica kako trojka bjezi, a sefket i sda nas brane opet, sutra kad se zarati. Trebali su ostati pa cirkus napraviti, da konakovic stocira gaziju. Ovo jr primjer kad si gospodin i kad si papak koji je zasjeo u fotelju. Cim je provaljeno da je sda ovo nametnula.kao svoj skup kroz zelene beretke, onog antidejton ovi pametni pokupili se i otisli. Sta ima ostati da sefket drzi govor i da sutra sda kaze vidite mi smo jaki sve mi, hajde svi oko nas mi cemo. Tako dodju izbori kao sda je sve. Sda je kurac ista, klasicna fasisticka organizacija puna kriminalaca i narkomana kao gazija koji se necim fino nasiko veceras.

Zasto policija samo cuva sda govna. Zar nisu medju svojima sta je reci. Hajde za sefketa mogu razumjeti mada ali opet komsic koji je ista pozicija kao sefket je bez policije. Sta je sda bojite se svojih bosnjaka, pa zasto sda to su vasi ljudi pajel
SDA u ovoj situaciji isto kad Sir Oliver u Alan Fordu viče:" drž'te lopova"
Str0nz

#56398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Imas prijatelje, ovo se ne smije prihvatati, znacilo bi pocetak kraja. Potrebna je Internacionalna paznja, za vrijeme secesijonisticke i prošle IZ krize trebalo je nekoliko sedmice dok nisu svjetske medije posle objavljivati i pocelo se raspravljat u EU parlamentu. Sada eskaliraj na granici demokratskog prava i odbacuj rasne aparthejd zakone dok se ne ugrije ponovo prica. Svako pravo je na tvojoj strani ali trenutno skoro da niko ne slusa sto bas fasisti i njihovi pomagaci hoce da iskoriste ali se to postepeno mjenja, ne odustajati, vec ima efekta na visokom nivou. Ovo je vice presjednica EU parlamenta.
Lex77

#56399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Ne znamo svi Njemački.
Lex77

#56400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Englezi i Amerikanci nasapunali dasku za uništenje BIH.
Pola svijeta su zavili u crno, zašto bi mi bili iznimka?
A EUFOR je izgleda tu da zaustavi nezadovoljne Bosnjake koji bi se mogli pobuniti protiv mirnog raspada.
Locked