Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Bloo
- Globalna šefica
#55576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne širite gadosti sa kloaka foruma. Hvala. Post editovan. Svoje nastranosti zadržite za sebe.
-
geoxx
#55577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zivimo ne samo u vremenu hiperprodukcije influensera, nego i twitter analiticara.
Jos kad je kombo sa dijasporom, dobijes ovog Jasmina.
Fakat moras slijep biti da ne skontas zasto se EU tj. te tri zemlje kvinte protive. Da ne kazem grublju rijec.
Sujeta, sujeta i sujeta. Nikakav interes BiH.
Fakat moras slijep biti da ne skontas zasto se EU tj. te tri zemlje kvinte protive. Da ne kazem grublju rijec.
Sujeta, sujeta i sujeta. Nikakav interes BiH.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#55578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko je pisao da rade zbog interesa BiH? Umjesto da glumis ovdje pametnjakovica priclani se na twitter, koji je najveci politicki platform, svidjalo se to tebi ili ne i nekome drugom ponavljaj kao papagaj o interesima i sujetama koji je tebe voljan slusati/citati.
-
geoxx
#55579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nauci maternji pa cemo razgovarati.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#55580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
saimidin
#55581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dakle, ako nametne izmjene ovako kako je najavljeno, najgora stvar je sto ce snsd dobiti polugu da se bez cetnika ne moze formirati vlada fbih, niti donijeti bilo koja bitna odluka
Jednostavno ljudi ne shvataju da bi vrlo lahko hdz I snsd mogli imati I ukupnu vecinu u dnfbih, eto treba razraditi mat, dakle ne ukida se mogucnost blokade, jer ce za svaku odluku biti potrebna vecina svakog kluba I ukupna vecina
Hdz tu polugu vec ima, tako da ostaje nada da ce biti samo tehnicke izmjene, sto je bilo ocekivano, bar sam ja ocekivao kada je mijenjao u vezi finansiranja izbora
Sve ostalo je trebalo ostaviti za kasnije
Jednostavno ljudi ne shvataju da bi vrlo lahko hdz I snsd mogli imati I ukupnu vecinu u dnfbih, eto treba razraditi mat, dakle ne ukida se mogucnost blokade, jer ce za svaku odluku biti potrebna vecina svakog kluba I ukupna vecina
Hdz tu polugu vec ima, tako da ostaje nada da ce biti samo tehnicke izmjene, sto je bilo ocekivano, bar sam ja ocekivao kada je mijenjao u vezi finansiranja izbora
-
kakotisesvidja
#55582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ako se nametne taj hdz zakon kako oni zele pa budu blokade
Valjda se opet moze promjeniti da se ukinu blokade ili sta vec bude problem
Ne kontam sta je fazon
Sve je izmjenjivo
Ne kontam sta je fazon
Sve je izmjenjivo
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#55583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne znam sto se dize tolika prasina oko necega sto jos nije izaslo na vidjelo dana ili da li ce uopste;
sve se svodi samo na ono rekla kazala
sve se svodi samo na ono rekla kazala
-
LSD
#55584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kolinda wrote: ↑22/07/2022 22:02Kompletan moj interes i svako slovo napisano na ovom forumu je vezano za MOJU BiH....ne Edimovu i Željkovu nego našu i moju....u kojoj sam ravnopravan reći koga želim da me zastupa.....dosta je svima nama da Kalesija odlučuje tko će predstavljati Hrvate od Bosne, Posavine do Hercegovine.....donnie_darko wrote: ↑22/07/2022 21:58
Ja sam itekako svjestan svoje realnosti, i komsija poput tebe s kojim zivim. Ma koliko da se sminkas i prikazujes da 'branis' BiH ti si jako svjestan sta radis i sta zelis, a obojica znamo da to nije u interesu BiH.
Kolindi jako stalo da ga predstavlja prava ultra mega hrvatina i to po izboru Cirila
- tandmand
#55585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako se nametne taj zakon, jedini izlaz za Bošnjake i građane BiH (po opredjeljenju) je vaninstitucionalno djelovanje, vraćanje na postavke od prije Dejtonskog sporazuma, na Republiku BiH iz 1995. S tim da Centralna Banka i KM ostaju, štampaju se novi dokumenti. Ne zaboravimo Republika BiH je primljena u UN i ona ostaje priznata država. Teritorije pod kontrolom SNSD-HDZ bi se smatrale paradržavama. Mislim da je bolji Kiparski model od Južnoafričkog. U aparthejdu koji nam je skrojio Zapad mi bi za neko izvjesno vrijeme ostali bez države. Možda bi ostala neka palestinska samouprava.kakotisesvidja wrote: ↑23/07/2022 02:10 I ako se nametne taj hdz zakon kako oni zele pa budu blokade
Ne kontam sta je fazon
Sve je izmjenjivo
Ko ne vidi da su nam vješala skovana, totalni je politički slijepac. Nemamo više luksuza za političku korektnost.
Od EU i NATO nema i neće biti ništa. Treba tražiti neke druge saveznike jer je na djelu islamofobija. Ne radi se o klasičnoj islamofobiji, jer politička ksenofobija Zapada je takva da ne želi nikoga unutar EU, da je državotvoran a da mu društvo ne počiva na stubovima kršćanstva.
Isto bi bilo da su Bošnjaci budisti, hinduisti .. nešto. Ali minareti su im šlag na tortu.
-
kakotisesvidja
#55586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
daj ba kakva islamofobija
to sto mi ne mozemo uskladiti skoro ni jedan zakon sa eu se zove islamofobija?
znaci svaki nas nerad je islamofobija
i onda se pitamo sto su oni dole ustase a u banja luci cetnici
- tandmand
#55587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro je primjetio juče Begić, da bi ovim zakonom Federacija pala u ruke HDZ i SNSD i da bi jedino kantonalni nivo ostao probosanskim strankama.saimidin wrote: ↑23/07/2022 01:32 Dakle, ako nametne izmjene ovako kako je najavljeno, najgora stvar je sto ce snsd dobiti polugu da se bez cetnika ne moze formirati vlada fbih, niti donijeti bilo koja bitna odluka
Dakle apsolutna većina, Bošnjaci + ostali građani BiH (po opredjeljenju), izgubili bi državu i dva entiteta i kantone gdje vlada HDZ. Ostao bi Fildžan.
To bi bio početak političkog nestanka jer bi se kantoni kasnije ukinuli a onda tkzv. Schmidtova većina bi komotno mogla izglasati pripajanje entiteta Hrvatskoj i Srbiji.
-
Lex77
#55588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To i jest namjera. Izetbegović je na sve to pristao jer on ne vidi dalje od Sarajevskog kantona (kojeg je izgubio).tandmand wrote: ↑23/07/2022 10:47Dobro je primjetio juče Begić, da bi ovim zakonom Federacija pala u ruke HDZ i SNSD i da bi jedino kantonalni nivo ostao probosanskim strankama.saimidin wrote: ↑23/07/2022 01:32 Dakle, ako nametne izmjene ovako kako je najavljeno, najgora stvar je sto ce snsd dobiti polugu da se bez cetnika ne moze formirati vlada fbih, niti donijeti bilo koja bitna odluka
Dakle apsolutna većina, Bošnjaci + ostali građani BiH (po opredjeljenju), izgubili bi državu i dva entiteta i kantone gdje vlada HDZ. Ostao bi Fildžan.
To bi bio početak političkog nestanka jer bi se kantoni kasnije ukinuli a onda tkzv. Schmidtova većina bi komotno mogla izglasati pripajanje entiteta Hrvatskoj i Srbiji.
- tandmand
#55589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo što hoće HDZ, Hrvatska i Schmidt nije nikakvo usklađivanje sa zakonima EU.kakotisesvidja wrote: ↑23/07/2022 10:45 daj ba kakva islamofobija
Naprotiv.
Ovo je jedna skroz druga priča.
edit
Šta se imam pitat.kakotisesvidja wrote: ↑23/07/2022 10:45 i onda se pitamo sto su oni dole ustase a u banja luci cetnici
Ustaše i četnici su iz istog razloga to bili 1941-1945 i 1992-1995.
Last edited by tandmand on 23/07/2022 10:54, edited 1 time in total.
-
boshniak
#55590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
OHR je svjestan posljedica koje mogu nastati, od bojkota izbora, nesprovodjenja i ne objavljivanja u sluzbenom listu, jer ocito da odluke OHRa nemaju nikakvu tezinu kao ni odluka o zabrani negiranja genocida. Moze doci do toga da se izbori sprovedu, ali da se stvore paralelni klubovi u domu naroda, pa se pojavi vise delegata od predvidjenih, sto vodi u još veću krizu. Bez obzira koliko pokušavali eliminisati faktor brojnosti i mase ipak ima svoju težinu, a stav 75% stanovnika federacije nije moguće ignorisati bez posljedica
-
kakotisesvidja
#55591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa sto onda pominjes eu nato i sl ako ej druga pricatandmand wrote: ↑23/07/2022 10:49Ovo što hoće HDZ, Hrvatska i Schmidt nije nikakvo usklađivanje sa zakonima EU.kakotisesvidja wrote: ↑23/07/2022 10:45 daj ba kakva islamofobija
Naprotiv.
Ovo je jedna skroz druga priča.
tebi je u glavi samo islamofobija a to sto bosnjacki politicari nisu kurcem mrdnuli proteklih 25 godina sada se nesto zale a u vecini slucajeva su i oni sami pridonijeli uvecanju moci drugoj strani
edit:
nemoj se onda cuditi ako te neki iz ta 2 naroda naziva balija
Last edited by kakotisesvidja on 23/07/2022 10:56, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#55592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svi bi sutra zivot dali da imaju HZHB....a vole.BiH.....LSD wrote: ↑23/07/2022 09:38Kolinda wrote: ↑22/07/2022 22:02
Kompletan moj interes i svako slovo napisano na ovom forumu je vezano za MOJU BiH....ne Edimovu i Željkovu nego našu i moju....u kojoj sam ravnopravan reći koga želim da me zastupa.....dosta je svima nama da Kalesija odlučuje tko će predstavljati Hrvate od Bosne, Posavine do Hercegovine.....![]()
![]()
Kolindi jako stalo da ga predstavlja prava ultra mega hrvatina i to po izboru Cirila![]()
E pa u tu ljubav i dobrosusjedske odnose smo vjerovali 90ih ...
nikada vise !!!!!!!
- tandmand
#55593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je najmanje bolno ako gledamo historijske činjenice i presude međunarodnih sudova.kakotisesvidja wrote: ↑23/07/2022 10:55 edit:
nemoj se onda cuditi ako te neki iz ta 2 naroda naziva balija
-
plavi_E
#55594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/da-li-c ... /220722120
Podsjećamo, po trenutnom izbornom zakonu dovoljno je šest delegata u svakom klubu jednog od konstitutivnih naroda da se izabere predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH koji zajednički biraju mandatara vlade.
Zna li ko kako se bira mandatar Federacije? Koncenzusom ili prostom vecinom?
Podsjećamo, po trenutnom izbornom zakonu dovoljno je šest delegata u svakom klubu jednog od konstitutivnih naroda da se izabere predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH koji zajednički biraju mandatara vlade.
-
sitni svercer
- tandmand
#55596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Alijinom teoremom.plavi_E wrote: ↑23/07/2022 11:08 https://www.klix.ba/vijesti/bih/da-li-c ... /220722120
mandatar Bošnjak
zamjenik i ministar finansija Hrvat
Last edited by tandmand on 23/07/2022 11:13, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
-
Lex77
#55598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ne svodi se na rekla kazala. Čim Plenković otvoreno likuje i govori da je to samo prvi korak sve ti je jasno. Samo neki ljudi guraju glavu u zemlju ko nojevi.
Nisu se svi od Komšića preko Čanka do određenih visokih Njemačkih funkcioniera digli na stražnje noge bez razloga.
Nisu se svi od Komšića preko Čanka do određenih visokih Njemačkih funkcioniera digli na stražnje noge bez razloga.
-
plavi_E
#55599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@tandmand
Kad umres vidi to sa Alijom. Ako vec ne znas odgovor poklopi se usima i pusti druge ozbiljnije da raspravljaju.
Kad umres vidi to sa Alijom. Ako vec ne znas odgovor poklopi se usima i pusti druge ozbiljnije da raspravljaju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#55600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
fra pop nastavlja u tekstu Očito je da su za Bošnjake dobri samo oni visoki predstavnici koji rade u njihovu korist
https://www.nedjelja.ba/hr/komentari/bo ... rist/26172
Kad netko izjavi da, ukoliko dođe do uredbe visokoga predstavnika da Hrvati biraju svoje predstavnike u Dom naroda, ne preostaje ništa drugo nego rat ili iseljavanje u Anadoliju, onda se moraju zabrinuti svi dobronamjerni stanovnici BiH, ali i međunarodna zajednica.
zna ga fratar zavuć a
https://www.nedjelja.ba/hr/komentari/bo ... rist/26172
Kad netko izjavi da, ukoliko dođe do uredbe visokoga predstavnika da Hrvati biraju svoje predstavnike u Dom naroda, ne preostaje ništa drugo nego rat ili iseljavanje u Anadoliju, onda se moraju zabrinuti svi dobronamjerni stanovnici BiH, ali i međunarodna zajednica.
zna ga fratar zavuć a