kakotisesvidja wrote: ↑02/09/2495 08:03
vjeshalica wrote: ↑23/07/2022 10:43
Naravno da Kiepe nema kao ni Simens ali to je elektrika kao vitalni dio trolejbusa. Znam da poletis da kazes ali boga ti ostavi nekome ko se sa tim bavio...svaki od tih trolejbusa je radjen u konzorciju pa su jedne firme radile šasiju, a druga elektriku a treca nesto trece...to se sve radi po narudzbi, ali da imaju reference kao kiepe ili siemens ili solaris ili MAN ili škoda ,naravno da nisu ni do koljena
Kvalitet se vrlo lako moze raspoznati,a ovi to nemaju
a ti si se bavilka time?
koje su reference ovih firmi
naravno da je kvalitet na strani solarisa i sl al je i cijena daleko veca
znamo i ja i ti da je rolls roys kvalitet al da li ga kupujemo ili kupujemo skode renoe i sl?
reference i kvalitet nisu povezani u ovim stvarima
Pa nisu po tvom misljenju kao i kod onoga ko je ovu narudzbu napravio
Ti si meni prostim guglanjem pokusao da stavis do znanja da Kiepe ne radi trolejbuse kao finis proizvod, a ne zato sto znas da Kiepe ne pravi,ili npr Siemens
Jedne SATRAe imaju Siemensovu opremu ko to ne zna....
I nemoj molim te porediti rols rojs sa škodom jer rols rojs ne proizvodi trolejbuse,a skoda proizvodi vrh proizvode trolejbuske
Pricamo o trolejbusima a ne o putnickom segmentu
To je kao sa poredis skaniju ili mana sa bugatijem iako nikakvih dodirnih tacaka nemaju iako su samo motorna vozila
Sarajevo spalo ko Beograd sto je kupilo ZIU kanturine...mislim jasno je da Sarajevo nema para da kupi bolje poput jednog Solarisa, a moglo je da je firma u boljem stanju i da su investicije primarne u cilju poboljsanja usluge,vidjecemo kad izadju iz garancije na sta ce poceti da lice....