Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakaljin wrote: ↑18/07/2022 18:21
I opet eon ne moze povuci izbor jezika, tj sa HR ili SR servera verziju, a postoje obje verzije
To ti je problem isključivo sa BiH, odnosno vjerujem da kad je EON platforma kreirana, smetnuli su s uma da postoji BiH koja ima više jezika za odabir na kanalima, jer u ostalim zemljama se puštaju kanali sa samo jednim jezikom zvuka ili titla (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Grčka i Bugarska).
Dakle to je specifičan slučaj samo za BiH i vjerujem da je potrebno da se EON platforma (koju koriste sve ove zemlje) izmijeni iz korijena da bi se to podesilo samo za BiH, koja je zapravo jako malo tržište kad shvatiš koliko korisnika ima u ovim ostalim zemljama i svi koriste istu platformu.
kakaljin wrote: ↑18/07/2022 18:21
I opet eon ne moze povuci izbor jezika, tj sa HR ili SR servera verziju, a postoje obje verzije
To ti je problem isključivo sa BiH, odnosno vjerujem da kad je EON platforma kreirana, smetnuli su s uma da postoji BiH koja ima više jezika za odabir na kanalima, jer u ostalim zemljama se puštaju kanali sa samo jednim jezikom zvuka ili titla (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Grčka i Bugarska).
Dakle to je specifičan slučaj samo za BiH i vjerujem da je potrebno da se EON platforma (koju koriste sve ove zemlje) izmijeni iz korijena da bi se to podesilo samo za BiH, koja je zapravo jako malo tržište kad shvatiš koliko korisnika ima u ovim ostalim zemljama i svi koriste istu platformu.
Dovoljno je da kad se u opcijama postavki izabere koji jezik hoces da onda kada gledas kanal on kupi sa tog servera, to je lako uradi za one koji se bave programiranjem. I svi sretni
Saka wrote: ↑16/07/2022 00:43
Jel ovo neki novi fazon da te nazovu i automat ti kaže "Imate poziv od Telemacha" i puste ti muziku dok čekaš slobodnog operatera. Znači oni mene zovu, ne ja njih (vjerovatno da mi uvaljuju dodatne pakete) i puštaju mi muziku da ih čekam. To još nisam doživio. Naravno prekinuo sam odmah.
I mene su zvali, 2 broja sam blokirao na 3. sam popustio i javio se
Gizmo967 wrote: ↑18/07/2022 18:23
Ima li netko iskustva je li moguće dobiti dodatna mjesta za EON smart aplikaciju na TV-u?
U pitanju je premium paket. Koliko se sjećam jedno vrijeme je bilo u premium paketu 2x smart tv app, ali sada ima samo jedan slot?
Ne može se dobiti dodatni slot, to se dešavalo prije ljudima koji dobiju EON OTT box, pa dođe do deaktivacije istog i onda se stvori "fiktivni" slot.
Trenutno ne nude doplatu za dodatne EON Smart slotove.
Jako glupo ako ne dozvoljavaju. Ja bih produžio ugovor da ponude dodatni slot. Imam dva EON BOX-a ali je android app puno brža i radije bih imao app nego box..
crnivrag wrote: ↑18/07/2022 18:25
Ne može se dobiti dodatni slot, to se dešavalo prije ljudima koji dobiju EON OTT box, pa dođe do deaktivacije istog i onda se stvori "fiktivni" slot.
Trenutno ne nude doplatu za dodatne EON Smart slotove.
To bi im bilo najbolja stvar da dozvole po tri slota po ugovoru jedan gratis a dva doplata kao d3 reciver od 3,5 KM i korsnici bi uzimali
Time se otvara velika mogućnost zloupotrebe i ne vjerujem da će ikad to biti u ponudi.
fusion_ba wrote: ↑19/07/2022 08:28
Pa kad je naš mentalitet takav. Odmah bi neko podijelio rođacima, jaranima da gledaju džabe.
Sve je to placeno, tako da nista nije džabe, neko od korisnika je to platio.
Pa platio je 3,5 KM (kako ti predlažeš) za nešto što se na crno po internetu prodaje za 10-tak eura mjesečno.
Zato i postoji opcija EON box van mreže, pa ko hoće neka uzme.
Sve je to placeno, tako da nista nije džabe, neko od korisnika je to platio.
Pa platio je 3,5 KM (kako ti predlažeš) za nešto što se na crno po internetu prodaje za 10-tak eura mjesečno.
Zato i postoji opcija EON box van mreže, pa ko hoće neka uzme.
markopd wrote: ↑17/07/2022 23:16
To je bilo tako zbog MAX TV iz Hrvatske.Oni su prije godinu dana potpisali izmjenjeni Ugovor o reemitovanju SK kanala zbog čega je F1 išla samo na SKHD kao i Bundesliga/Cvajta koja je išla većinom na Novoj Sport,a naravno radi se o kanalima kojih MAXTV nema u ponudi.Pošto od 01.08. ostaju bez SK kanala,onda i prestaje potreba za tim prebacivanjem određenih sadržaja na SKHD ili NS.Evo već u petak smo imali otvaranje Cvajte na SK1.
Ovaj vikend Formula 1 ide na SK1.Kao što rekoh neki dan.
Da li je neko uspio dogovoriti smanjenje mjesečne cijene za iznos koji plaćate dodatni paket drugog operatera? Kada već ne mogu obezbijediti ArenuSport i ne mogu prekinuti ugovor bez plaćanja cijelog preostalog iznosa, ne preostaje mi ništa drugo.
Konkretno želim uzeti mTel paket isključivo zbog AreneSport. Ovo ostalo bih sve ostavio kako i jeste do sada.
Admer12 wrote: ↑22/07/2022 17:34
Da li je neko uspio dogovoriti smanjenje mjesečne cijene za iznos koji plaćate dodatni paket drugog operatera? Kada već ne mogu obezbijediti ArenuSport i ne mogu prekinuti ugovor bez plaćanja cijelog preostalog iznosa, ne preostaje mi ništa drugo.
Konkretno želim uzeti mTel paket isključivo zbog AreneSport. Ovo ostalo bih sve ostavio kako i jeste do sada.
Ako ti ne ostaje nista drugo, ne ostaje ti ni to Ne znam kako si zamislio to. Ne odes ni u Bingo kupis nesto, nadjes to jeftinije negdje pa trazis razliku novca u Bingu