Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
Nespin

#14276 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 13:32, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#14277 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 22/07/2022 14:35 Zato i kazem prvo ohr javmo da iznese o kakvim izđjenama je riejc oa inda vidjet reakcije.
Nikad nije kasno.
Neće ga ni iznijeti javno.
Samo će ga tek tako nametnuti.

Da hoće, već bi to uradili.
billy organ

#14278 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by billy organ »

Black swan wrote: 22/07/2022 14:18 a ja kad napišem da je cilj entitet
onda me se vrijeđa

većina hrvata želi živjeti samostalno u svojoj republici

to je realnost

to ne znaci da su tuzlanski ili sarajevskki hrvati manje bitni ljudi...

ni republika hrvatska kad se otcepljivala od juze nije mislila na vojvodjanske ili hrvate u boki kotorskoj i na sarajevske hrvate

to je spinovanje...većina iskazuje želje eh sad... što su one nerealne ili nemoguće to je drugo
:lol:
sta bi ti druze? I Covica i treci entitet :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14279 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

billy organ wrote: 22/07/2022 14:41
Black swan wrote: 22/07/2022 14:18 a ja kad napišem da je cilj entitet
onda me se vrijeđa

većina hrvata želi živjeti samostalno u svojoj republici

to je realnost

to ne znaci da su tuzlanski ili sarajevskki hrvati manje bitni ljudi...

ni republika hrvatska kad se otcepljivala od juze nije mislila na vojvodjanske ili hrvate u boki kotorskoj i na sarajevske hrvate

to je spinovanje...većina iskazuje želje eh sad... što su one nerealne ili nemoguće to je drugo
Ja zelim banovinu hrvratsku...fojnici glavni grad zabreg :mrgreen:
billy organ

#14280 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by billy organ »

Dobices da ne kazem sta :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14281 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

dobiću isto ko građani i nacionalisti među bošnjacima :D
hare_1989

#14282 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by hare_1989 »

Nespin wrote: 22/07/2022 14:38
hare_1989 wrote: 22/07/2022 14:00

Kakvi protesti, jesi li ti dobar u glavu? Da idemo u direktan sukob sa NATO paktom? Zbog čega? Zbog koga? Zbog par uhljeba u Domu Naroda?

Ne budi lud dečko.

Kakva god da je odluka CS-a, treba je prihvatiti. Ne smijemo upasti u zamku da ne prihvatamo odluke CS-a i OHR-a, kao što rade u RS-u. Zapad je naš prijatelj, i šta god da donesu, to se treba i mora prihvatiti i provesti bez odlaganja.

U RS-u jedva čekaju da se mi počnemo buniti protiv oduka OHR-a. Proteste da ne pominjem.

Kakav god IZ da OHR nametne, to će biti tako i zabetonirano.

Kraj priče.
Kakav sukob sa NATO paktom, o čemu ti pričaš? Jel se ti naguziš svaki put kad čuješ da neko kihne iza tebe?
Ovo je konačna legalizacija rezultata genocida i udruženog zločinačkog poduhvata i ekser u mrtvački kovčeg države Bosne i Hercegovine.
Iskazati svoje protivljenje na demokratski način je normalna i razumljiva stvar. Prijatelji su nam bili i kada su "štitili" Srebrenicu i baš su je dobro zaštitili, aferim.
Napad na OHR je direktan napad na NATO pakt jer je on predstavnik međunarodne zajednice i samog NATO pakta.

Šmit da naredi da nas NATO mora bičevati po guzici, to moramo prihvatiti da je za naše dobro, te skinuti gaće i reći "spremni smo za batine".

OHR je institucija bez koje BiH ne bi opstala, i kakva god da je odluka, prihvatiti se MORA i izvršiti se MORA!

Oko toga ne smije biti bilo kakve rasprave, a da ne spominjem protivljenja.
billy organ

#14283 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by billy organ »

Bumo vidjeli
Officer Crabtree

#14284 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Officer Crabtree »

To ti je godište u nicku pretpostavljam?
Nebozemlja

#14285 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nebozemlja »

hare_1989 wrote: 22/07/2022 14:47
Nespin wrote: 22/07/2022 14:38

Kakav sukob sa NATO paktom, o čemu ti pričaš? Jel se ti naguziš svaki put kad čuješ da neko kihne iza tebe?
Ovo je konačna legalizacija rezultata genocida i udruženog zločinačkog poduhvata i ekser u mrtvački kovčeg države Bosne i Hercegovine.
Iskazati svoje protivljenje na demokratski način je normalna i razumljiva stvar. Prijatelji su nam bili i kada su "štitili" Srebrenicu i baš su je dobro zaštitili, aferim.
Napad na OHR je direktan napad na NATO pakt jer je on predstavnik međunarodne zajednice i samog NATO pakta.

Šmit da naredi da nas NATO mora bičevati po guzici, to moramo prihvatiti da je za naše dobro, te skinuti gaće i reći "spremni smo za batine".

OHR je institucija bez koje BiH ne bi opstala, i kakva god da je odluka, prihvatiti se MORA i izvršiti se MORA!

Pravi predstavnik podaničkog mentaliteta. Fakat bolje nismo ni zaslužili.
noviforumas

#14286 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by noviforumas »

Onda je Dodik veci terorirsta od Bin Ladena. Cudim se da nije bombardovana RS do sad.
hare_1989

#14287 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by hare_1989 »

noviforumas wrote: 22/07/2022 14:49

Onda je Dodik veci terorirsta od Bin Ladena. Cudim se da nije bombardovana RS do sad.
Zato ne smijemo biti isti kao on. On to i hoće, da se i mi počnemo buniti i da kaže: "Jesam vam rekao, on je samo turista u BiH".

To se NE SMIJE DESITI. Što kaže OHR, za nas MORA BITI zakon svih zakona, ustav svih ustava, naredba svih naredbi!
noviforumas

#14288 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by noviforumas »

Ma ti trolas :lol:
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#14289 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Str0nz »

@Pandakonda @mo-town :thumbup:

Ne znam i na HR forumu ima ljuti, mozda je Schmidt pogodio kada je rekao da ce svi biti "jednako nezadovoljni", ipak imam osjecaj da je ideja gradzanske BiH ovdje najgore prosla. Ko ce znati, sve je ovo bolesno na kraju krajeva...
Spoiler
Show
Zapravo po ovom nacrtu smo popusili i hrvati se svode na rang pupovca u Hr..kao privjesak kojeg se nista ne pita.tj pita dvaput ako oba pita odbiju treci put se donosi odluka bez njih.

Hzd likuje sto se zapravo vise pitat hrvatskih 6 zastupnika nego ubuduce 8. A prijasnji sest je moglo unedogled odbijat bosnjacke prijedloge. Dok ovih osam ima pravo dva puta odbit i treci put se odlucuje bez njih.I to nam kao ide u korist a bosnjaci kmece?

Sip i ustavni sud koje kontrolira bakir imaju jos vecu moc i hrvati gube mogućnost blokiranja.

Bakir odavno predlaze da ce hrvatima vratit hrvatski klub federalnog doma naroda ako se odreknu veta i mogućnosti blokada bosnijackih odluka. Zeljko komsoc je predlagao da ce se odrec kandkdature za isto.

I to ovim nametom dobijaju...bez da se zeljko odrice kandidature a bakir vraca samo jedno od 5 hrvatskih pozicija a ne svih 5 kako je ustavni sud presudio.

Meni ovo lici kao igrogaz...nase dokazane izdajice kao likuju zbog nameta a bosnjacki nacionalisti kmece a jedva cekaju da se nametne

Plus po hercegovini je jako puno eufora ovih dana
Cijeli ovaj medijski cirkuz je orkestriran iz zapadnog sarajeva pod pokroviteljstvom OHR-a, ovo je samo bacanje pijeska u oči hrvatima da se prikrije toboznje popuštanje hrvatima koje ih u principu svodi na folklorna društva bez političke moći u drzavi.
Ako naši pristanu na ovaj fašistički IZ onda nismo ni zasluzili više.
Nespin

#14290 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 13:32, edited 2 times in total.
kakotisesvidja

#14291 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by kakotisesvidja »

Str0nz wrote: 22/07/2022 14:59 @Pandakonda @mo-town :thumbup:

Ne znam i na HR forumu ima ljuti, mozda je Schmidt pogodio kada je rekao da ce svi biti "jednako nezadovoljni", ipak imam osjecaj da je ideja gradzanske BiH ovdje najgore prosla. Ko ce znati, sve je ovo bolesno na kraju krajeva...
Spoiler
Show
ako je rekao da su svi jednako nezadovoljni mozda je upravo gradjanska bih najbolje prosla
jer su nezadovoljni konstitutivni a ne ostali
Officer Crabtree

#14292 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Officer Crabtree »

Jel to Sarajevo nazivaju zapadno Sarajevo hahahaha, paćenici
hare_1989

#14293 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by hare_1989 »

Nespin wrote: 22/07/2022 15:04

Znači ako Visoki Nametnik kaže da moja djeca ima da žive u bosanskoj verziji Gaze ili Zapadne obale, ima da to prihvatimo bez pogovora i još pride mu ga popušimo? Svaka čast genije.

Da imaš imalo čorbe u glavi i životnog iskustva znao bi da je ova država opstala ne zahvaljujući "prijateljima" sa zapada, već UPRKOS njima.

Da ne spominjemo da Dodik godinama već piša nemilice sve te strane diplomate i mudrosere i da mu opet dolaze na koljenima. Ko ima oči vidi da je ovdje sva filozofija biti što veći remetilački faktor, pa spram toga i veći ustupci.
Davno bi ti živio u Gazi da nije NATO pakta i da su državu ostavili na milost BH fildžanistancima i Turcima.
Gandalf

#14294 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Gandalf »

Lakat Jebić wrote: 22/07/2022 14:33
to bi imalo smisla, oni stvari tako percipiraju, ne vide dugorocni problem ili ih boli kurac za njega.
medjutim, escobarovo ponasanje ne odgovara ovom. stoji iza dritana abazovica, gura open balkana i generalno djeluje kao lik iz non-paper price
Od svih sumnjivih lica iz MZ- a koji se motaju oko BiH esco je ubjedljivo najsumnjiviji i najzlonamjerniji. Ne bih bio iznenađen da je on tvorac non papera ali i glavni pokretač ovog ohr-ovog aparthejda od zakona.
PreWiBa

#14295 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

Plenković o Schmidtovoj odluci da nametane izmjene Izbornog zakona: Ovo je prvi korak
http://www.klix.ba/clanak/220722097

Ovo je za ustasku politiku tek prvi korak.

Pa vi vidite.
Novak20

#14296 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Novak20 »

sehohari wrote: 22/07/2022 15:15 Plenković o Schmidtovoj odluci da nametane izmjene Izbornog zakona: Ovo je prvi korak

Pa vi vidite.
:-)
Plenković je za tebe europljanin i intelektualac, a ne ustaša. :D
Ramzess Veliki

#14297 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Ramzess Veliki »

Black swan wrote: 22/07/2022 14:43
billy organ wrote: 22/07/2022 14:41

Ja zelim banovinu hrvratsku...fojnici glavni grad zabreg :mrgreen:
Ja zelim da vratite nase more od Makarske do Herceg Novog i Bosnu u granicama Tvrtkovog carstva. :trep:
mo-town

#14298 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by mo-town »

Str0nz wrote: 22/07/2022 14:59 @Pandakonda @mo-town :thumbup:

Spoiler
Show
Ma kakvi. Idemo dalje za iste pare. Tek smo na prvom koraku.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/plenkov ... /220722097
Dalje je Predsjednistvo, pa HZHB pa prikljucenje RH.
Kod Srba isto.
Pa vi Bosanci gledajte ko ce ostati u Palestini, ko ce u Analdoliju, ko na zapad.
Gandalf

#14299 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Gandalf »

OHR je prijatelj BiH koliko i Vučić, MZ nas je prodala kada je god mogla, iskreno i od Zapada i od Istoka me hvata jeza. Koliko imamo "prijatelja" i u regionu i u Evropi pa i svijetu, pravo je čudo što još i postojimo kao država. Ne bi me čudilo da neko iz "prijateljskih" zemalja predloži na sjednici UN- a da nam se suspenduje članstvo u UN-u dok se ne donese što fašističkiji izborni zakon.
PreWiBa

#14300 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

Novak20 wrote: 22/07/2022 15:19
sehohari wrote: 22/07/2022 15:15 Plenković o Schmidtovoj odluci da nametane izmjene Izbornog zakona: Ovo je prvi korak

Pa vi vidite.
:-)
Plenković je za tebe europljanin i intelektualac, a ne ustaša. :D
Ma boli me briga.

Vasa politika je ustaska, i to je to.

Ako ga toliko branis, red bi bio da onda i odes u Hrvatsku
pa da ga tamo pozdrzavas, a ne da nam iz Kaknja solis pamet i cekas priliku kako da unstis zivit sugradjanima druge nacionalnosti.
Post Reply