Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

denden

#31701 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

...A državni tužioci propuste je opužiti za laganje za odlazak na Zmajevac i propuste je optužiti da je Ljubi dan nakon događaja nudila pare i crtala skice u njegovoj kući.

E, šta je razlog što Državno tužilaštvo nije Alisu Mutap optužilo za Zmajevac i nuđenje deset milja Ljubi?
bitangeIprinceze

#31702 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

denden wrote: 21/07/2022 12:59
Nego, imaš li ti ideju zašto Državno tužilaštvo nije optužilo Alisu Mutap za navodnu laž oko odlaska na Zmajevac i za navodno nuđenje Ljubi deset milja maraka?
Optuzena je za lazni iskaz, dovoljno i pametnom a i glupom (ti dendene citaj zadrtom kamenom covjeku) :skoljka: ..... u sluzbi kriminala, politike,
bitangeIprinceze

#31703 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 21/07/2022 13:03
Alisa Mutap nije oputužena da je lagala o odlasku na Zmajevac, što znači da to tužilaštvo ni ne dokazuje.
U cilju provjere laznih islaza i to se provejrava sta je sve nalagala u svojim lazima. :thumbup:
ovo_malo_duse

#31704 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

denden wrote: 21/07/2022 12:49
foton wrote: 21/07/2022 12:44 Podsjećanja radi, Kantonalni sud u Sarajevu o Alisi Mutap je rekao u presudi:

„Sud je stekao dojam, da Mutap Alisa ne iznosi cijelu istinu, da prikriva određene činjenice, da je nesigurna u ono što izjavljuje, ona zna što se dogodilo, ali to svjesno prikriva i ne želi da kaže, ona nema amneziju, a samo njezino držanje pred Sudom je bilo popraćeno nesigurnošću, nervozom. Sud na osnovu svega navedenog nije mogao prihvatiti iskaz svjedoka Mutap Alise“ – zaključuje sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu!
Podsjećanja radi, presude Kantonalnog suda iz kojih navodiš taj citat su UKINUTE, znači pravno NE PROIZVODE EFEKAT, kao da ih nema u pogledu onog što su utvrdile.

A jedan od razloga za njihovo ukidanje od strane Vrhovnog suda je upravo bila pristrasna netačnost kantonalnih sudija prilikom izvođenja tog zaključka.

Koji, logično, jer je i bio jedan od razloga za ukidanje kantonalnih presuda, ne stoji u presudi Vrhovnog suda.

Onoj koja je na snazi, donesena od drugostepenog, mjerodavnog, suda.

Dakle, kao što sam pisao, sudija donese pogrešnu odluku da je u pitanju ofsajd. Onda drugi sudija pogleda VAR, ukine odluku tog sudije i dosudi da u pitanju nije ofsajd nego čist pogodak.

I čemu onda vaše ponavljanje tih pravosnažno razmontiranih dojmova nižestepenog suda čija je presuda ukinuta, iz mnoštva razloga, od kojih je jedan upravo pogrešnost tog "dojma"?
Koliko je sudova reklo da Ljubo nije imao nista sa ubistvom koje mu se stavlja na teret a koje ti ne prihvatas? :izet:
Ti bi ko Mile dejton ovo mi se svidja i moze e a ovo mi se nesvidja i ne moze.... :-) :-)

Cinjenica je ko je god neutralan procejenjivao amneziju skontao je odma da laze...Pa tako i ovaj sud, Mozda pravno nije validna konstatacija ali je zakljucak da su sudije skontale da laze...
denden

#31705 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 21/07/2022 13:24
denden wrote: 21/07/2022 12:59
Nego, imaš li ti ideju zašto Državno tužilaštvo nije optužilo Alisu Mutap za navodnu laž oko odlaska na Zmajevac i za navodno nuđenje Ljubi deset milja maraka?
Optuzena je za lazni iskaz, dovoljno i pametnom a i glupom (ti dendene citaj zadrtom kamenom covjeku) :skoljka: ..... u sluzbi kriminala, politike,
:lol: :lol: :lol:

Ono za šta je optužena mora biti konkretizovano.

I jeste konkretizovano:
kao član grupe za organizovani kriminal, organizirane od strane Mutap Zijada i drugih, s ciljem prikrivanja stvarnih počinilaca i stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život dana 08.02.2016.godine usljed kojih je preminuo dana 15.02.2016.godine na KCU Sarajevo, Alisa Ramić ranije Mutap kao očevidac događaja na licu mjesta u ulici Velika Aleja do broja 4 općina Ilidža od 08.02.2016. godine u večernjim satima, prilikom kojeg događaja je Dženan Memić sin Muriza, rođen 11.08.1994. godine zadobio teške tjelesne povrede opasne po život usljed kojih povreda je preminuo dana 15.02.2016. godine na KCU Sarajevo, iako su joj kao očevidcu poznate okolnosti u vezi sa nanošenjem povreda Dženanu Memiću usljed kojih je preminuo, te iako je na osnovu odredaba člana 100. Zakona o krivičnom postupku F BiH bila dužna navesti sve činjenice i okolnosti koje su joj poznate iste svjesno prikrila, a koje činjenice i okolnosti su od ključnog značaja za utvrđivanje načina smrti Dženana Memića i izvršilaca krivičnih djela u vezi sa tim, odbila to učiniti stvarajući privid da se ne sjeća konkretnog događaja i da ima gubitak svijesti iako suprotno proizilazi iz timskog sudsko-psihijatriskog nalaza od 03.03.2016. godine, obrazloženog nalaza ljekara KCU Sarajevo broj: 2276/2016 od 19.07.2016. godine i druge medicinske dokumentacije, te iako je odmah nakon događaja prilikom pregleda u noći između 08/09.02.2016. godine bila svjesna, orijentisana, komunikativna, a što proizilazi iz specijalističkog nalaza KCU Sarajevo od 09.02.2016. godine, a koje činjenicu su odlučujuće činjenice za utvrđivanje načina i mjesta stradanja Dženana Memića
,

Drugim riječima, ona je optužena samo da glumi amneziju u vezi događaja u Aleji.

I to je sve ;)
denden

#31706 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Ali, što YAMD napisa, morate glavom kroz zid, morate ljude lagati na njihove oči, tako vam rečeno :izet:
ovo_malo_duse

#31707 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

denden wrote: 21/07/2022 13:29
bitangeIprinceze wrote: 21/07/2022 13:24
:lol: :lol: :lol:

Ono za šta je optužena mora biti konkretizovano.

I jeste konkretizovano:
kao član grupe za organizovani kriminal, organizirane od strane Mutap Zijada i drugih, s ciljem prikrivanja stvarnih počinilaca i stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život dana 08.02.2016.godine usljed kojih je preminuo dana 15.02.2016.godine na KCU Sarajevo, Alisa Ramić ranije Mutap kao očevidac događaja na licu mjesta u ulici Velika Aleja do broja 4 općina Ilidža od 08.02.2016. godine u večernjim satima, prilikom kojeg događaja je Dženan Memić sin Muriza, rođen 11.08.1994. godine zadobio teške tjelesne povrede opasne po život usljed kojih povreda je preminuo dana 15.02.2016. godine na KCU Sarajevo, iako su joj kao očevidcu poznate okolnosti u vezi sa nanošenjem povreda Dženanu Memiću usljed kojih je preminuo, te iako je na osnovu odredaba člana 100. Zakona o krivičnom postupku F BiH bila dužna navesti sve činjenice i okolnosti koje su joj poznate iste svjesno prikrila, a koje činjenice i okolnosti su od ključnog značaja za utvrđivanje načina smrti Dženana Memića i izvršilaca krivičnih djela u vezi sa tim, odbila to učiniti stvarajući privid da se ne sjeća konkretnog događaja i da ima gubitak svijesti iako suprotno proizilazi iz timskog sudsko-psihijatriskog nalaza od 03.03.2016. godine, obrazloženog nalaza ljekara KCU Sarajevo broj: 2276/2016 od 19.07.2016. godine i druge medicinske dokumentacije, te iako je odmah nakon događaja prilikom pregleda u noći između 08/09.02.2016. godine bila svjesna, orijentisana, komunikativna, a što proizilazi iz specijalističkog nalaza KCU Sarajevo od 09.02.2016. godine, a koje činjenicu su odlučujuće činjenice za utvrđivanje načina i mjesta stradanja Dženana Memića
,

Drugim riječima, ona je optužena samo da glumi amneziju u vezi događaja u Aleji.

I to je sve ;)
A jelte ? Ponekad se pitam jel te bta emocionalna povezanost ponese pa nisi svjestan/a sta pises..
denden

#31708 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

:lol:

@Daysleeper, kako, svega ti, nazvati ljude koji su namjerno pored očiju sijepi i furaju, uprkos očinjem vidu, ublehu Memić-Feraget?
DaysleepeR

#31709 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

dzolix wrote: 21/07/2022 13:23
Znaci bila je sigurno kamera 2016 ali ti ne znas sigurno koja je to i da li bulji u cestu..
sve si u pravu :thumbup:
uglavnomja

#31710 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

evo prvo svjedocenje iz 2016. (u avazu, dok jos nije bio u poslovnim talovima sa ifetom)

gdje su te silne promjene iskaza o kojim majka pise?

"...
Novi pretres i saslušanje zakazani su za 2. novembar, a na današnjem je Mutap govorila o djelovima nesretnog događaja, s obzirom na to da se dosta toga ne sjeća.

"Taj dan provela sam sa prijateljicom Zerinom do večeri. Dobila sam nekoliko poziva od rahmetli Dženana da se nađemo, što sam i prihvatila", kazala je na pitanje tužioca šta se desilo tog kobnog osmog februara.

Rekla je da su ona i preminuli Dženan bili u vezi.

"Bili smo u vezi. Našli smo se kod MUP-a na Ilidži. Pogledala sam koliko je sati, bilo je devet. Otišli smo kod Vidikovca, tamo je bilo puno i on je predložio da odemo kod Mahira na pizzu, ali ja nisam bila za to. Zatim smo se dogovorili da odemo na Ilidžu u Veliku aleju da prošetamo", dodala je.

Kaže da su se parkirali kod hotela Casa Grande.

"Parkirali smo se kod Casa Grandea, noć je bila mirna. Krenuli smo polako prema Velikoj Aleji, išao je uz moju lijevu stranu. U jednom trenutku sam ga željela pitati i on je u tom trenutku trznuo glavom prema meni i od tada se ništa ne sjećam. Nikog nisam čula, bio je mir i tišina. Učinilo mi se da je to bilo kao da je on vidio nešto iza nas i ja sam tada izgubila svijest", ističe Mutap.

Alisa je još dodala da se nakon dva dana sjetila samo još jedne scene.

"Sjetila sam se dva dana nakon toga svega jedne scene. U polusvjesnom stanju vidjela sam vozilo tamno zelene boje i osobu sa razbarušenom kosom i bio je prljav u licu. Sjećam se da se to vozilo udaljilo, ali ne mogu se sjetiti u kojem pravcu".

Snimanje i fotografisanje svjedočenja nisu bili dozvoljeni."

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/25 ... -ne-sjecam
DaysleepeR

#31711 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

denden wrote: 21/07/2022 13:35 :lol:

@Daysleeper, kako, svega ti, nazvati ljude koji su namjerno pored očiju sijepi i furaju, uprkos očinjem vidu, ublehu Memić-Feraget?
zavisi ko ih naziva...
td_maajka

#31712 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

tranquil wrote: 21/07/2022 11:50

I da, nisam pravnik, ali uostalom, šta će mi znanje prava, kada je naš centralizovano upravljani projekat zapravo multidisciplinarni centralizovano upravljani projekat, pa u centrali našeg multidisciplinarnog centralizovano upravljanog projekta imamo ljude raznih disciplina, pa tako i pravnike, evo Ifeta, zatim Goca (tako mi u centrali našeg centralizovano upravljanog projekta zovemo Gordanu) je takođe ovdje, hrpa ljudi iz Tužilaštva, svi mi kažu "pusti ba lika", pa eto, možda nisam pravnik, ali imam dobar tim, centralizovano upravljan.

Sto nas izdade :lol:
Sad moram s Gocom vidjet da nazove Bajdena, da vidimo kako cemo dalje… Provalio nas lik, dzaba nam centralizovana uprava. :bih:

Salu na stranu, ovo bi moglo uci u literaturu, kakav samo kristalno jasan primjer Dunning Krugera imamo ovdje, nevjerovatno.

Nego, @tranquil, ti si ono nedavno postavio link na sazetak izvjestaja ad hoc tijela komisije za sigurnost, pa jel sad moj red da podebljam? Sta pise tamo u centrali? :mrgreen:

Evo, ja cu za svaki slucaj…Image
uglavnomja

#31713 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

sliper

policija je svaki moguci dokascic provjerila, temeljito
i policija je sposobna, koliko god neki mrzili policiju i smatrali ih iskljucivo burekozdercima :zzzz:

policija nije duzna da objavjuje sve sta je nasla, kako, zasto blabla ...

uglavnom za odlazak na zmajevac i za taj snimak policija zna godinama, tog snimka ni zmajevca nema u optuznici

treba li ti crtati?

cak ih ni memici ne spominju

samo jos jedna od ubleha koja se izvadi iz naftaliina i vrti po medijima, a kad dodje zvanicno da kazu u sistuaciji kad mogu snositi konsekvence za izgovorenu rijec - muk

:-)
td_maajka

#31714 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Ma hajd i ovo da podebljamo, nije za baciti u svakom slucaju…

Image

Btw. zanimljiva dinamika u kojoj vise ne tvrdite eksplicitno da nije slagala nista, nego, eto, nije za to optuzena…
td_maajka

#31715 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

uglavnomja wrote: 21/07/2022 12:17
klix wrote: 21/07/2022 12:02

Znaju to oni, ali moraju glavom kroz zid. Tako im je rečeno.
zna majka sigurno, i zato sakriva ovu preciznu optuznicu (nije dzaba i sama rekla da je optuznica lose napisana :D ) i gura onu opstu koja zvuci impozantno i zastrasujuce, a u sustini suplja sa svih strana kad se pogledaju detaljne optuznice po optuzenim

a za ostale ne vjerujem da bas svi znaju :-?
:lol:

Od koga, gdje skrivam, sta skrivam? Optuznicu? Javno dostupnu svakome? Onu koja jasno kaze da se Alisa tereti za davanje laznog iskaza?

Boze, kako me nekad bas onako fino nasmijes.
Nisam sigurna, ali mislim cal da sam je licno na forumu postavljala…
DaysleepeR

#31716 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

uglavnomja wrote: 21/07/2022 13:45 sliper

policija je svaki moguci dokascic provjerila, temeljito
i policija je sposobna, koliko god neki mrzili policiju i smatrali ih iskljucivo burekozdercima :zzzz:

policija nije duzna da objavjuje sve sta je nasla, kako, zasto blabla ...

uglavnom za odlazak na zmajevac i za taj snimak policija zna godinama, tog snimka ni zmajevca nema u optuznici

treba li ti crtati?

cak ih ni memici ne spominju

samo jos jedna od ubleha koja se izvadi iz naftaliina i vrti po medijima, a kad dodje zvanicno da kazu u sistuaciji kad mogu snositi konsekvence za izgovorenu rijec - muk

:-)
Ja nisam rekao da nisu, niti da jesu, pitao sam samo koliko ima nadzornih kamera od Ilidže do Zmajevca.
Obzirom da ih ima jako puno, logično je što niko ne dovodi u pitanje odlazak na Zmajevac, odgovor da je informacija na taj način provjerena je logičan.
Čak moje pitanje ne ide u prilog teoriji Muriza Memića.

Stoga, opustite se, popijte sok, vruće je.
Ateista

#31717 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

klix wrote: 21/07/2022 13:00
Ateista wrote: 21/07/2022 12:46
Naravno da je rekao sudu, zahvaljujuci njegovom angazmanu je i pokrenuta ova istraga.
Nije rekao, kada je svjedočio pod zakletvom.
Mozda onda nema potrebe ako imaju svjedoci, nije on svjedok pa da svjedoci pred sudom, ali je vrsio pritisak da se slucaj pokrene na osnovu onoga sto zna.
YouAreMyDestiny

#31718 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Ateista wrote: 21/07/2022 14:02
klix wrote: 21/07/2022 13:00

Nije rekao, kada je svjedočio pod zakletvom.
Mozda onda nema potrebe ako imaju svjedoci, nije on svjedok pa da svjedoci pred sudom, ali je vrsio pritisak da se slucaj pokrene na osnovu onoga sto zna.
On jeste svjedočio na sudu, ali nije tada rekao ništa od onoga, što priča u medijima.
td_maajka

#31719 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

On je svjedocio na sudu preko 2 sata, a ukoliko niste bili prisutni na rocistu, znate iz medija 10% recenog. Tako da, sta god da je rekao, tvrditi da znate DA NIJE rekao mozete samo ako ste bili tamo. Jeste li?

Sto se tice kompetencije nase policije i sta su sve u Boom slucaju (ne)radili, molim lijepo da jos jednom procitate makar sazetak izvjestaja ad hoc komisije.

Ako je nekome samo ono sto iz tog izvjestaja znamo vrijedno hvale nase policije, onda nije ni cudo sto imamo drzavu za k.
Ateista

#31720 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

klix wrote: 21/07/2022 14:03
Ateista wrote: 21/07/2022 14:02

On jeste svjedočio na sudu, ali nije tada rekao ništa od onoga, što priča u medijima.
Pa i nema smisla da on svjedoci vec pravi svjedoci, nije on svjedok.
YouAreMyDestiny

#31721 Re: Slučaj Dženan Memić

Ateista wrote: 21/07/2022 14:09
klix wrote: 21/07/2022 14:03
Ne postoje pravi i krivi svjedoci. Muriz je bio svjedok.
YouAreMyDestiny

#31722 Re: Slučaj Dženan Memić

Zašto se petljate, kada ne znate terminologiju?
bitangeIprinceze

#31723 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 21/07/2022 14:13 Zašto se petljate, kada ne znate terminologiju?
Pojasni nam ti :P
YouAreMyDestiny

#31724 Re: Slučaj Dženan Memić

Vama je beskorisno išta objašnjavati.
Ateista

#31725 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

klix wrote: 21/07/2022 14:12
Ateista wrote: 21/07/2022 14:09
Ne postoje pravi i krivi svjedoci. Muriz je bio svjedok.
Jeli on bio tu u noci ubistva, prisustvovao istrazi i slicno, pa da moze tome svjedociti? Mozda moze za neke stvari moze biti, i vecinom su drugi svjedoci, uostalom.evo td_majka kaze da jeste svjedocio.
Locked