Jeli neko sumirao današnji učinak Himarsa po ovim skladištima. Most nećemo računati jer nismo načisto čime je djelovano po istom. Moje mišljenje je da je visokoprecizna artiljerija sudeći po prečniku rupa. Koliko je danas skladišta i drugih ciljeva u totalu Himars uradio?
Ukrajina
-
Zumbul2
#101776 Re: Ukrajina
- drug_profi
#101777 Re: Ukrajina
Evo Energodar mjesto napada. Izgleda kao da je ruski vojni logor bio.
Bubovi
Bubovi
- drug_profi
#101778 Re: Ukrajina
Minsk jutros. Na transparentu piše: "Strašno je govoriti, ali je nemoguće šutjeti!"
-
lajkujMe
#101779 Re: Ukrajina
drug_profi wrote: ↑20/07/2022 22:30 Evo Energodar mjesto napada. Izgleda kao da je ruski vojni logor bio.
Bubovi
Izgleda da sam se preracunao jucer ipak je moguce vojno djelovati protiv ukopanih trupa kod Nuklearne elektrane.
- madner
#101780 Re: Ukrajina
Ma vidi, ili su autsajderi jer iza UA stoji Zapad ili UA nema sanse. Trenutno prema Khersonu vrse ofanzivu. Pucaju vecinom 155mm granate, NATO vodi elektricni rat i pruza obavjestajne podatke. Da ne govorimo da ne bi mogli isplatiti penzije da nema eura.geoxx wrote: ↑20/07/2022 13:23Neuporedivo je to sa Njemackom, iako je zanimljiva teza da su bili izraziti autsajderi. Skoro se slazem. Npr ta cudesna pobjeda u Francuskoj, tu koliko je do njemacke vojne moci, toliko je i do opsteg haosa u lancu komandovanja i komunikaciji izmedju saveznickih trupa. Vrlo lako su tu Njemci mogli zaglaviti na duze. Imali su dosta srece.madner wrote: ↑20/07/2022 12:56
Njemci su 1939 ili 1941 bili izraziti autsajderi, no potrajalo je da to dodje do izrazaja. Rusi ce jos jedno vrijeme imati prednost.
Spremnost je cinjenica, gubici RF u prvih mjesec dana su vjerovatno veci nego od tada. Nasukali ih, imali preciznu sliku sta ce uraditi dok su Rusi imali potpuno pogresne predpostavke.
Mozes ovo lako provjeriti, vidi kada su tvrdili da su Rusi izgubili 18000 ljudi, dok je sad broj na 37000 hiljada.
Al nebitno to. Njemacka je ratovala protiv koga je vec ratovala - pola svijeta. Ja recimo ne prihvatam prorusku suplju koju oni serviraju domacoj javnosti da Rusija ratuje protiv Zapada, pa da onda i kazemo da je autsajder. Da je oruzje koje stize doslo prije rata, onda bi to moglo stajati. Oruzje koje stize nije skroz dovoljno, a i ne mozes ga slati masovnije zbog logistickih problema jer valja preci na potpuno drugi vojni standard u pola rata. I ovako im nije jednostavno sve to oruzje ukomponovati u vojsku.
Sto se tice Njemacke, teski je autsajder. UK je imalo isti BDP kao Njemacka, a duzi ratovi izmedju velikih sila su u zadnjih 250 tako odluceni.
- Čitalac
#101781 Re: Ukrajina
Ukrajina će izvoziti žitarice preko tri luke: Odesa, Černomorsk i Pivdenny, a čitav proces kontrolisaće UN, kaže član pregovaračkog tima Rustem Umerov.
-
planinar60
#101782 Re: Ukrajina
putin je pichhka koja ne smije napasti na finsku i svedsku, ne smije zavrnuti ruku uk i sadu, samo u prazno prica.
da je pametan proglasio bi mobilizaciju i zgazio evropu pa sad vojskom ili nuklearkama, al bezmud jei eto,
nadam se da ce doci neko koje imati cojones da to odradi,
do sad sam navijao za ukrajinu, al poslije ovih sranja kod nas koje nam servira eu i sad, zabole me djon, svejedno mi je, ha svi izgunili i jedno i drugi, ko god pobjedi nama je svejedno, ni smo svakako u toru, nebitan nam je ishod rata.
da je pametan proglasio bi mobilizaciju i zgazio evropu pa sad vojskom ili nuklearkama, al bezmud jei eto,
do sad sam navijao za ukrajinu, al poslije ovih sranja kod nas koje nam servira eu i sad, zabole me djon, svejedno mi je, ha svi izgunili i jedno i drugi, ko god pobjedi nama je svejedno, ni smo svakako u toru, nebitan nam je ishod rata.
-
Dangubic
#101783 Re: Ukrajina
Rusija nema nikakvih šansi u ratu sa NATO savezom, Ruska armija je smijurija kao što se i pokazalo u Ukrajiniplaninar60 wrote: ↑20/07/2022 23:37 putin je pichhka koja ne smije napasti na finsku i svedsku, ne smije zavrnuti ruku uk i sadu, samo u prazno prica.
-
mo-town
#101784 Re: Ukrajina
E samo je jos on falio:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kad ... _vijesti_d
Jel' ova dzukela stvarno misli da ce oko bilo cega Putin s njim dijeliti planove?!
Retardovo je ga se napucka k'o pujdu i posalje tamo gdje mu je namjenjeno.
Jel' ova dzukela stvarno misli da ce oko bilo cega Putin s njim dijeliti planove?!
-
Dangubic
#101785 Re: Ukrajina
To bi volio da vidim da Rusi na neko NATO državu krenu, koje bi to lupanje bilo.mo-town wrote: ↑21/07/2022 00:01 E samo je jos on falio:
-
mo-town
#101786 Re: Ukrajina
Ako bude po retardovom, vidjecemo uskoro. Kako krele rece, Poljska je na redu (NATO clanica).Dangubic wrote: ↑21/07/2022 00:05To bi volio da vidim da Rusi na neko NATO državu krenu, koje bi to lupanje bilo.mo-town wrote: ↑21/07/2022 00:01 E samo je jos on falio:
- Gandalf
#101787 Re: Ukrajina
Kadirov je mordorski vulin, lakrdijaš i poslušnik, sve njegove izjave su obične izvale
- drug_profi
#101788 Re: Ukrajina
Sve sto oni kazu uvijek je kontra od istine.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#101791 Re: Ukrajina
Pa to i jesu fabrike djece. Jos tu dodati Filipine, par africkih i srednjoamerickih drzava i to je to.drug_profi wrote: ↑20/07/2022 21:34 Interesantan prikaz gustine populacije u svijetu. Visina pojedinog stuba pokazuje gustinu (broj ljudskih jedinki) na datoj lokaciji.
Kao sto se moze vidjeti Rusija je prazan prostor...
Ali Kina i Indija ...![]()
-
giannibelif
#101792 Re: Ukrajina
Meni je onaj prvi potez i desant na aerodrom Hostomelj djelovao totalno nesuvislo i taktički nadmeno i tu je već bilo jasno da se Rusija dobro preračunala.
- drug_profi
#101793 Re: Ukrajina
Eh sad, ako ovo planiraju, onda mora prethoditi potpuna supresija ruskog pvo.
Nije van pameti. Ukini im PVO (manpadse ces tesko iskorijeniti, ali...), A10 i artiljerija mogu potpuno poderati linije rusa, da se pjesadija poslije samo useta.
Ali svakako F16 prije ovoga mora biti. A10 je laka meta i moze doci samo na potpuno sjebanu PVO.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#101794 Re: Ukrajina
Ne cini li se da Ameri polako kuhaju zabu. Rusi negoduju na jednu vrstu modernog naoruzanja, a onda dodje drugo taman da Rusi zaborave na predhodne isporuke i negoduju na nove. I tako ukrug.drug_profi wrote: ↑21/07/2022 00:54
Nije van pameti. Ukini im PVO (manpadse ces tesko iskorijeniti, ali...), A10 i artiljerija mogu potpuno poderati linije rusa, da se pjesadija poslije samo useta.
Ali svakako F16 prije ovoga mora biti. A10 je laka meta i moze doci samo na potpuno sjebanu PVO.
Dace Ameri i saveznici sve, i ono sto objave i ono sto ne objave i ne zele da se zna.
Ovakvu priliku Ameri ne ispustaju. Postizu cilj, a sami ne moraju da ginu.
-
zilog
#101795 Re: Ukrajina
Ovo kao da su mi citali misli od preksinocdrug_profi wrote: ↑21/07/2022 00:54
zilog wrote: ↑19/07/2022 23:52Evo, ide obuka za F-15 i F-16, a volio bih tu jos vidjeti i A-10 (ionako ih povlace). Kada stignu, naoruzati antiradijacijskim raketama i pustiti u lov na radare. Kada orci ostanu bez PVO, onda polako ravnati i denacifikovati...SpoilerShowJedno je poslati u UA, a sasvim drugo je imati nekoga tamo da sjedne u to, ili da opsluzuje.saimidin wrote: ↑19/07/2022 23:34 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... ajnovije_m
UA def ne godi razvlacenje ovog konflikta, kako vidimo od eu, osim pl I baltika I jos par izuzetaka nema puno koristi, usa I uk sto pomognu to je, a da hoce mogu poslati toliko da orci bukvalno ispare iz UA, dobro ostalo bi nesto pepela
Vecina bi toga, vrlo brzo, postalo laka meta za Ruse. Zamisli poslastice za putlerovsku propagandu i na istoku, a i kod opozicije na zapadu.
- deer_hunter
#101796 Re: Ukrajina
Tako je, Cedomire, zlato maminoplaninar60 wrote: ↑20/07/2022 23:37 putin je pichhka koja ne smije napasti na finsku i svedsku, ne smije zavrnuti ruku uk i sadu, samo u prazno prica.
-
lajkujMe
#101797 Re: Ukrajina
A10 bi bio vrh.
Za razliku od F16 nije ovisan toliko o elektronici jbg stariji avion.
Vjerujem da bi Su25 pilotima bilo relativno savladiv avion.
Ako se ne useru na prvo Brrrre doduse.
A Rusi bi ga zapamtili za zivota to vam garantujem
Za razliku od F16 nije ovisan toliko o elektronici jbg stariji avion.
Vjerujem da bi Su25 pilotima bilo relativno savladiv avion.
Ako se ne useru na prvo Brrrre doduse.
A Rusi bi ga zapamtili za zivota to vam garantujem
-
emirolini
#101798 Re: Ukrajina
Eh hocemo zajebati EU tako, ma nema, zapd drhti sto bi tvoji rekli. Pogresna je adresa za to. Krivci za EU nisu EU vec unutar granica BiH. To su ljudi naravno, nije to ni SDA ni HDZ ni SNSD ni HGPZNjSD vec svako od nas sto trpi takve.planinar60 wrote: ↑20/07/2022 23:37 putin je pichhka koja ne smije napasti na finsku i svedsku, ne smije zavrnuti ruku uk i sadu, samo u prazno prica.
-
Zumbul2