Balkan nije slozan kao Balticke drzave, tako da bi Rusi veoma lagano prosli, ionako imaju Milanovica Masnog I (Prvog) na platnoj listi.pici wrote: ↑19/07/2022 11:32SpoilerShowZato im je Odesa vazna, ruskim fasistima.Baza u Sevastopolju bi bila sigurna.Okupirali Moldaviju i izasli na granicu istocno europski drzava.Madjari odavno skinuli gače, rumunji se nebi dali tek tako lako, bugari su dvolicni dok bi pravi otpor pruzila Poljska i Balticke drzave.Na balkanu bi malorusi skakali od srece.
Ukrajina
-
emirolini
#101451 Re: Ukrajina
-
lajkujMe
#101452 Re: Ukrajina
@emirolini
Pa eto nesto pored mosta jeste sigurno sam most da su htjeli pogodili bi ga
Pa eto nesto pored mosta jeste sigurno sam most da su htjeli pogodili bi ga
-
emirolini
#101453 Re: Ukrajina
Da, pisu da ipak nije most vec je nesto pored. Steta, ja sam za to da raznesu most, cisto onako da Rusisticki fasisticki cetnici useru.
Inace...
Meni stvarno nije jasno sta je Rusistima u glavi pa stalno insistiraju na Chernobilku.
-
lajkujMe
#101454 Re: Ukrajina
Podsjetnik kako je Antonov most izgledao prvog Marta
A uskoro nece biti Mosta da ove kolone predju
A uskoro nece biti Mosta da ove kolone predju
-
lajkujMe
#101455 Re: Ukrajina
Uuu ipak su gadjali Most narode
Ali slab efekat
M31 nisu dovoljno jake
Imaju malo jace od 20kg eksploziva iako je bojeva glava deklarisana kao 90kg.. vecina toga je zeljezo za rasprskavajuci efekat
Ali slab efekat
M31 nisu dovoljno jake
Imaju malo jace od 20kg eksploziva iako je bojeva glava deklarisana kao 90kg.. vecina toga je zeljezo za rasprskavajuci efekat
-
geoxx
#101456 Re: Ukrajina
Nakon toga za max dvije hefte bi izasli na obale Portugala. Dajem im zatim jos mjesec da skupe armadu za invaziju na Ameriku koja bi kapitulirala za deset dana max, i to je optimisticno.pici wrote: ↑19/07/2022 11:32Zato im je Odesa vazna, ruskim fasistima.Baza u Sevastopolju bi bila sigurna.Okupirali Moldaviju i izasli na granicu istocno europski drzava.Madjari odavno skinuli gače, rumunji se nebi dali tek tako lako, bugari su dvolicni dok bi pravi otpor pruzila Poljska i Balticke drzave.Na balkanu bi malorusi skakali od srece.
Tesko da bi ruski terminatori tu stali, vidim ih da se spustaju do Cilea i cementiraju granice velike Rusije na Ognjenoj zemlji. Za to bi im trebalo pet dana realno.
-
saimidin
#101457 Re: Ukrajina
Bas gledam, cini se da je pogodjen hotel pored mosta, ako dobro vidim, pogodak je na strani rijeke suprotno od hersona
Imaju li ove rajete za himars snagu da ostete/sruse most?
Imaju li ove rajete za himars snagu da ostete/sruse most?
-
Dangubic
#101458 Re: Ukrajina
-
lajkujMe
- istra_hr
#101460 Re: Ukrajina
Milanovića niko, ali baš niko ne yebe ni 5%
Ne znam, čemu trošiti više riječi, tipkovnicu/tastaturu, struju, Internet promet ... na dokazanu budalu i kretena
-
lajkujMe
#101461 Re: Ukrajina
Ako su poceli rokati Antonov most to samo znaci da je generalna ofanziva na Kherson neposredna.
Vjerovatno hoce Ruse da zarobe
Vec danima im tuku Kahovku i na uska grl
Tek sad se vidi Ukrajinski plan za Kherson
Ovo zasluzuje dobru analizu, moja ce biti skart ali neko pametniji ce izbaciti na twitteru.
Jutros sam spomenuo da je Snihurivka izuzetno bitna, bitna je jer se nalazi na lijevoj strani Inhulets rijeke, sjeverno od Khersona i zato sto je najjaca Ruska utvrda sjeverno od Khersona.
Ako ona bude ociscena UAF ce ima slobodne ruke da udara po tkz desnom boku Kherson grada to jest da se spuste juzno uz Inhulets (bok siguran) i dodju do Khersona, citava ofanziva nema smisla ako ne ociste desni bok.
E sad Ukrajinski plan izgleda poprilicno jednostavan.
Ocisti lijevi bok Stanislav do Bilozerke, Myrne sve do Klapaje i Kiselivke koji su centar i nalaze se na putu Kherson-Mykolayev.
I desni Bok od Snihurivke do Antonivke.
Kad se Snihurivka ocisti (a imam osjecaj da je to zavrseno) ide odsjecanje Kherson grada od svega ostalog.
Da bi odsjekli Kherson od Ruske logistike i pojacanja imas 3 slabe tacke komunikacije
1) Antonov most
2) Zeljeznicki most malo istocno od Antonov Mosta
3) Most preko Inhuletsa u Darivki istocno od Khersona nekih 10km
Time bi odsjekli Ruse od juznih grupacija juzno od Dnjepra
I odsjekli bi Kherson od Nove Kahovke, jer jedini most izmedju Khersona i Kahovke ide preko Darivke.
Dobio si klasicni kotao iza ledja rijeka a lijevo-desno-pravo ti je neprijatelj
Mapa lokacija

Legenda:
Plava linija je Inhulets rijeke prirodna barijera
Strelice pokazuju sadasnje ofanzivne pravce
Crveni krugovi su navedena 3 mosta
Rusi ce imati 2 izbora kao sto su Ukrajinci imali u SDu
Povuci se camcima nazad napustiti opremu
Boriti se do zadnjeg
Tek sad se vidi Ukrajinski plan za Kherson
Ovo zasluzuje dobru analizu, moja ce biti skart ali neko pametniji ce izbaciti na twitteru.
Jutros sam spomenuo da je Snihurivka izuzetno bitna, bitna je jer se nalazi na lijevoj strani Inhulets rijeke, sjeverno od Khersona i zato sto je najjaca Ruska utvrda sjeverno od Khersona.
Ako ona bude ociscena UAF ce ima slobodne ruke da udara po tkz desnom boku Kherson grada to jest da se spuste juzno uz Inhulets (bok siguran) i dodju do Khersona, citava ofanziva nema smisla ako ne ociste desni bok.
Ocisti lijevi bok Stanislav do Bilozerke, Myrne sve do Klapaje i Kiselivke koji su centar i nalaze se na putu Kherson-Mykolayev.
Kad se Snihurivka ocisti (a imam osjecaj da je to zavrseno) ide odsjecanje Kherson grada od svega ostalog.
Da bi odsjekli Kherson od Ruske logistike i pojacanja imas 3 slabe tacke komunikacije
1) Antonov most
I odsjekli bi Kherson od Nove Kahovke, jer jedini most izmedju Khersona i Kahovke ide preko Darivke.
Mapa lokacija

Legenda:
Boriti se do zadnjeg
Last edited by lajkujMe on 19/07/2022 12:19, edited 1 time in total.
-
emirolini
#101462 Re: Ukrajina
Znam ali ne treba zanemariti da su Rusi uspjeli na platnu staviti predsjednika jedne drzave, nije to mala stvar za Evropsku Uniju. Ajde za Afriku ne bi uopste bilo cudno ali za Evropu vec se treba zapitati.
Za most, znaci uskoro krece zesca ofanziva, meni se cini da tesko naoruzanje ne bi smjelo bas preko ostecenog mosta? Mozda je bio cilj samo da ga ostete da ne mogu tenkovi preko njeg?
- janje_
#101463 Re: Ukrajina
lajkujMe wrote: ↑19/07/2022 11:56 Ako su poceli rokati Antonov most to samo znaci da je generalna ofanziva na Kherson neposredna.
Tek sad se vidi Ukrajinski plan za Kherson![]()
1) Antonov most
Mapa lokacija
Legenda:
Boriti se do zadnjeg
mozda bi se moglo pricat o "kotlu" da se radi o povrsini velicine sapne, gradacca ili sta ja znam.. malo smo mi previse optereceni nasim skalama.. u gradaccu se linija tokom skoro cetiri godine rata micala mozda kilometar tamo vamo..
od snihurivke do predgradja khersona je 40km.. treba sat i po voznje ovim putem pravo, samo da se vozi..

to je ko kad bi kreno napad na smolucu izmedju lukavca, tuzle i srebrenika, a zavrsio u orasju.. ogromna su to prostranstva za nase poimanje.. ukrajinci na ovom dijelu definitivno napreduju, selo po selo, i pomicu liniju prema dnjepru.. ali sad, da ce za dan-dva sve to puknut, cisto sumnjam.. tako da ne mislim bas da ce biti masovne bjezanije..
-
saimidin
#101464 Re: Ukrajina
Uh sad vidim da je most meta
Pa sad se vidi da trebaju nesto jace, a precizno kao himars, I ne moraju ga srusiti, samo dovoljno ostetit, jedino me buni, zasto gadjati na kraju gdje se moze I lakse popraviti, zasto ne iznad rijeke oko sredine mosta, izbusiti 12 ovakvih rupa
- janje_
#101465 Re: Ukrajina
most su rusi davno minirali.. mozda je bolje pokusati aktivirati to sto je minirano..saimidin wrote: ↑19/07/2022 12:29Uh sad vidim da je most meta![]()
Pa sad se vidi da trebaju nesto jace, a precizno kao himars, I ne moraju ga srusiti, samo dovoljno ostetit, jedino me buni, zasto gadjati na kraju gdje se moze I lakse popraviti, zasto ne iznad rijeke oko sredine mosta, izbusiti 12 ovakvih rupa
- GandalfSivi
#101467 Re: Ukrajina
Tebe nije sramota javiti se nakon prosipanja od jucer?WarrenGrozni wrote: ↑19/07/2022 10:43
Bitno je samo da se sve dobro razradi i isplanira na forumu, facebooku i twitteru.
Sve uspješne ofanzive u povijesti su poznate po tome da su se prethodno mjesecima najavljivale na socijalnim mrežama.
- janje_
#101468 Re: Ukrajina
ne znam. u kijev su pokusali upasti na prepad. padobranci, mobilne jedinice, da ufate ukrajince na foru. ovdje imaju itekako ukopanih linija i hrpu oruzja.. ne sumnjam u njihov slom, ali nisam siguran bas da ce to ici od danas do sutra.. vise da ce se ovako nastaviti sljedecih mjeseci, pa ce ukrajinci kad god osjete da su glavnicu snaga prebacili negdje drugo, copati selo po selo.. razvlaciti ih malo vamo, malo tamo..
-
lajkujMe
#101469 Re: Ukrajina
Ljudi ako gledamo iskljucivo Snihurivku i sve juzno od nje.
Jedino bitna je Snihurivka, uopste Ukrajinci ne moraju nakon Snihurivke osigurati Inhulets rijeku...
Snihurivka im je baza utvrda iz koje bi moglo doci do Kontranapada ako Ukrajinci krenu Sredinom preko Kiselivke.
Zato je bitno da se osigura Snihurivka to jest istocni bok a Inhulets nakon rusenja mosta u se moze nadzirati i eventualno unistavati artiljerijom bilo kakav pokusaj mostobrana preko Inhuletsa
Jedino bitna je Snihurivka, uopste Ukrajinci ne moraju nakon Snihurivke osigurati Inhulets rijeku...
Snihurivka im je baza utvrda iz koje bi moglo doci do Kontranapada ako Ukrajinci krenu Sredinom preko Kiselivke.
Zato je bitno da se osigura Snihurivka to jest istocni bok a Inhulets nakon rusenja mosta u se moze nadzirati i eventualno unistavati artiljerijom bilo kakav pokusaj mostobrana preko Inhuletsa
- Gandalf
#101470 Re: Ukrajina
Kakve granice, nema granica u ruskom svetu, rusija od tokija do tokija, sa svih meridijana, vasceli svet je rusija bez granicageoxx wrote: ↑19/07/2022 11:45Nakon toga za max dvije hefte bi izasli na obale Portugala. Dajem im zatim jos mjesec da skupe armadu za invaziju na Ameriku koja bi kapitulirala za deset dana max, i to je optimisticno.pici wrote: ↑19/07/2022 11:32
Zato im je Odesa vazna, ruskim fasistima.Baza u Sevastopolju bi bila sigurna.Okupirali Moldaviju i izasli na granicu istocno europski drzava.Madjari odavno skinuli gače, rumunji se nebi dali tek tako lako, bugari su dvolicni dok bi pravi otpor pruzila Poljska i Balticke drzave.Na balkanu bi malorusi skakali od srece.
Tesko da bi ruski terminatori tu stali, vidim ih da se spustaju do Cilea i cementiraju granice velike Rusije na Ognjenoj zemlji. Za to bi im trebalo pet dana realno.
-
lajkujMe
#101471 Re: Ukrajina
Ja ne znam jel ovo fakat, jel ovo zajebancija ili video nije iz Ukrajine
Ali zasto ovi partizani izgledaju kao fency Talibani
Ali zasto ovi partizani izgledaju kao fency Talibani
-
lajkujMe
#101472 Re: Ukrajina
Vasques postavlja snimke iz marta
- janje_
#101473 Re: Ukrajina
ovo raja krenula negdje na fudbal u suskavcima, i onda usput malo rafalili kad su skontali dron, a zamotali se u majice da se ne prepoznaju..
fakat ukrajinski talibani..
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#101474 Re: Ukrajina
Jel bilo ovo...fakat su ga po sredini 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#101475 Re: Ukrajina
braco i drugovi je li ovo poceo juris na herson