Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
To sam i ja pomislio...ali i da jeste, mislim da je to u ovom trenutku ,dok su još slabiji, dobro za Ukrajince.
Jer ako ih očiste sa juga, mislim da će onda prije finalnih pregovora napasti još jednom istok.
Istok sumnjam da će ikad biti potpuno oslobođen, dio će uvijek ostati pod kontrolom Rusa jer imaju svoju teritoriju u pozadini koju Ukrajinci ne smiju napadati, a i Zapad će im tada reći da stanu. Jer Rusi isto tako ne smiju sve izgubiti, jer ko zna bi li onoj budali atomska pala na pamet.
Poznata mi ta mantra....rusi ne smiju sve izgubiti, atomsk bla bla...gluposti.nek prave svoju oluju i ociste sto vise drzave. Odlicno funkvionise ovo zapadno dqlekometno oruzje himarsi mlrs pzh i arceri. Im ada se u narednim mjesecima nagledmo poderanih rusa...nakon gubitk i dobijanja po picki bit ce izjava: u znak dobre volje se povukli...
Ukljucis mozak i sasvim jasne stvari spojiš 2 i 2 i shvatiš da u Khersonu rusi nemaju kvalitetne jedinice ili bolje receno nedovoljno istih s druge strane sve što valja gurnuli da očiste ono što im je prioritet.
Dogovora biti nece ili ce izgubiti ili pobjediti rusi Ukrajina je neutralna teritorija i nikad nece biti člancia NATO-a, a ameri i ostali nemaju muda da se ukljuce.
pici wrote: ↑12/07/2022 08:24
Iran dostavlja dronove orcima, koji blam druge sile.
Iran je imao dobru saradnju sa Ukrajinom, oko Kh serije krstarećih raketa i Antonova manjeg transportnog aviona koji su radili po ukrajinskoj licenci. IrAN 140 tako se zove pa me čudi da su otvoreno stali na rusku stranu.. Ali američke sankcije...
Visokopilije je koliko znam odavno pod kontrolom Ukrajinaca. Olhyne je između Visokopilije i Arkhanhelsje koje je slijedeća meta. Mada je u biti sve nebitno ako se nastavi prodor prema Kahkovki. Pobjeci ce brze nego oko Kijeva ako se Ukrajinci približe tom mostu i brani.
Rothmans wrote: ↑12/07/2022 08:06
Kakve su kvalitete njihove letjelice ?
Ma ko ce mu ga znati prije ovog rata sam ja mislio da rusi imaju dronove kvalitetne kao izraelci ili barem kao turci ispalo na kraju da ih haman uopšte nemaju..
Iranci ih imaju dosta ima slika iz onih bunkera sve jedan do drugog samo kakav je to kvalitet...
Ako je blizu turskom bice mnogo bubova kod ukrajinaca nažalost.
Dobre sad sam gledao arsenal, imaju i suicid dronove Raad. Ovaj mi se svidio za ukrajince bi bio dobar, nosi dvije protubrodske krstareće rakete dometa 100 km, za napad na Sevastopolj. ovaj se zove Fotros mislim
Last edited by Zumbul2 on 12/07/2022 09:00, edited 1 time in total.
Dakako, Ukrajina je odlican testni poligon za USA. Za njih je dobro da ruska strana (iranska, kineska...) dopremi sve najkonkurentnije oruzje, pa da se isprobaju kontramjere razvijane na Zapadu u realnim uslovima.
BiBi911 wrote: ↑12/07/2022 09:08
Ovi iranski dronovi kako prenose signal... nesto radio antena ili satelit...
Ako je satelit imaju li iranci kakav satelit iznad Evrope/Ukraine.
Imaju dva vojna satelita. Ali, valjda ti sateliti su samo za mapiranje.
Doduše u pravu si nije dobro ni za amere ni za ua dobro je za mene koji želi vidjeti što vece žrtve ruskog okupatora.
Ukrajinske me ne zanimaju nešto plaho imaju oni dovoljno ljudi u državi da to nadomjeste.
U konacnici to ce i odluciti o njihovoj sudbini volja za sto vecom žrtvom i konacnom pobjedom.
Definitivno vijest dana za Amere, mislim da oni na ovo čekaju od početka agresije na Ukrajinu, dakle od kraja veljače.
Izraelcima je također kez od uha do uha zbog ove vijesti.
Nije da im je mrsko dočepati se iranske tehnologije...
Znaju Rusi i sad gdje su UA položaji, samo nisu u stanju precizno gađati. Imaju ruje i sad dronove koji im sluze za navođenje artiljerije, nista novo.
Ovi naoruzani Iranski dronovi im trebaju da idu dublje u pozadinu i napadaju Himarse, i 155 samohotke. Bice stete, ali se UA moze pripremiti za odbranu.
A da ce dronovima rokati po rovovima, sumnjam.
Ma ko ce mu ga znati prije ovog rata sam ja mislio da rusi imaju dronove kvalitetne kao izraelci ili barem kao turci ispalo na kraju da ih haman uopšte nemaju..
Iranci ih imaju dosta ima slika iz onih bunkera sve jedan do drugog samo kakav je to kvalitet...
Nedoststal info. Rusi nikad nisu imali jak dron origram. Nedoststak sredstava zbog ulaganja u projekte s400 s500 su57 14 i slicno, a i nisu vijdeli korist od dronova, plus komponente koje sami ne izradjuju. Nedostatak strateske dubine
Nedoststal info. Rusi nikad nisu imali jak dron origram. Nedoststak sredstava zbog ulaganja u projekte s400 s500 su57 14 i slicno, a i nisu vijdeli korist od dronova, plus komponente koje sami ne izradjuju. Nedostatak strateske dubine
Kako se zvao onaj njihov general sto je rekao citiram:
Dronovi nisu bitni na bojistu, to koriste male neorganizovane vojske mali cobani pustinjski teroristi jer nemaju resurse kao mi!
drug_profi wrote: ↑12/07/2022 09:23
Znaju Rusi i sad gdje su UA položaji, samo nisu u stanju precizno gađati. Imaju ruje i sad dronove koji im sluze za navođenje artiljerije, nista novo.
Ovi naoruzani Iranski dronovi im trebaju da idu dublje u pozadinu i napadaju Himarse, i 155 samohotke. Bice stete, ali se UA moze pripremiti za odbranu.
A da ce dronovima rokati po rovovima, sumnjam.
Hoce brate itekako pogledaj klipove karabah rata i shvatices sve koliko je odvratna nova realnost dronova i modernog ratovanja.
Iznenadilo me je to malo je reci recimo jedan Azerbejdžan ima jace dronove od rusa.
Valjda oklop i ostalo su mislili da im je dovoljno pa zamisli dio da su odvojili i da rokaju ukrajince sad po rovovima i svuda kakva bi se tu panika stvarala.
Mislim i ovako ih rokaju, al' ne znam dron mi je najgori taj odvratan osjecaj da je nešto uvijek u zraku i da bi mogao nestati sad pa sad pa noge same klecaju vojnicima na položajima.