Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Peacean

#7601 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Peacean »

Uz svo poštovanje prema OSBiH ***em li im te čizme. Bar su za ovu priliku mogli malo da se snađu pa bar za danas nosili broj manji ili veći. :bih:
Piaty

#7602 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Piaty »

Peacean wrote: 11/07/2022 10:00 Uz svo poštovanje prema OSBiH ***em li im te čizme. Bar su za ovu priliku mogli malo da se snađu pa bar za danas nosili broj manji ili veći. :bih:
Sve o.k ali ne znam kako si to vidio sa ove slike?

Ono sto se vidi jeste da nose crne i pustinjske. Ja sam vise za to da se nose crne, ali ok je i ovako ako to vec neko voli
Peacean

#7603 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Peacean »

Piaty wrote: 11/07/2022 10:32
Peacean wrote: 11/07/2022 10:00 Uz svo poštovanje prema OSBiH ***em li im te čizme. Bar su za ovu priliku mogli malo da se snađu pa bar za danas nosili broj manji ili veći. :bih:

Ono sto se vidi jeste da nose crne i pustinjske. Ja sam vise za to da se nose crne, ali ok je i ovako ako to vec neko voli
Za ovakvo postrojavanje i odavanje počasti ljepše bi izgledalo da svi nose istu boju. Razumijem da smo prilično ograničeni sa količinom opreme ali smo mogli valjda bar za danas sakupiti još desetak parova čizmi pa makar žuljale. Većina ljudi neće ni primjetiti ali oni koji primjete mogli bi da smatraju ovo neozbiljnim.
Warashii

#7604 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Warashii »

Izadjemo na postrojavanje par ih nema rukavice a minus upekao svi skidaju rukavice a i počasnom vodu i da ne pričamo 🤷‍♂️
video

#7605 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by video »

GOLDZEN wrote: 11/07/2022 02:03 Potočari
Image
Da te poguram malo
Image
GOLDZEN

#7606 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by GOLDZEN »

video wrote: 11/07/2022 12:49
GOLDZEN wrote: 11/07/2022 02:03 Potočari
Image
Da te poguram malo
Image
❤️🇧🇦
Piaty

#7607 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Piaty »

Peacean wrote: 11/07/2022 11:07
Piaty wrote: 11/07/2022 10:32

Za ovakvo postrojavanje i odavanje počasti ljepše bi izgledalo da svi nose istu boju. Razumijem da smo prilično ograničeni sa količinom opreme ali smo mogli valjda bar za danas sakupiti još desetak parova čizmi pa makar žuljale. Većina ljudi neće ni primjetiti ali oni koji primjete mogli bi da smatraju ovo neozbiljnim.
Slazem se. Ali radi se o tome da imas pravo nositi cizme kakve zelis. Tako je sada u svakoj vojsci (naravno, mislim na vojske NATO-a)
tramvajtrojka

#7608 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by tramvajtrojka »

Piaty wrote: 11/07/2022 15:32
Peacean wrote: 11/07/2022 11:07

Slazem se. Ali radi se o tome da imas pravo nositi cizme kakve zelis. Tako je sada u svakoj vojsci (naravno, mislim na vojske NATO-a)
to je najveca debilana da se ima striktni kodeks sta smije a sta ne smije u vojsci , jbt komunističke vojske od JNA pa do sadasnjih gledale ima li vojnik cizme koje se sijaju a sto se sve ostalo raspada to nista , il pojas preko stomaka :lol: lijepo ovako mozes kombinirati opremu al imas smjernice kako i sta i kod amera je tako i u svakoj normalnoj vojsci isto kao za bradu

Image

istocne komsije su primjer kako se ne treba raditi , od idiotskih pravila da se jakne i bluze ovako zavrcu , opasaci preko stomaka :mrgreen: , preveliki krojevi itd

od vojske naprave sajam nakaza
Peacean

#7609 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Peacean »

U redu je to za svakodnevni rad, ali prilikom počasnih postrojavanja valjda je red da se malo urede.
toska

#7610 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by toska »

Vojnička uniforma, jednoobraznost istih, unifikacija oružja i sl. nije za podcjenjivanje.

uvijek se prisjetim Unprofora i kako su sa nipodoštavanjem gledali nas u farmerkama i tenama, a u privatnim, ali otkrivenim razgovorima izražavali poštovanje pa i divljenje Mladićevim koljačima, samo na osnovu izgleda prave vojske.
Piaty

#7611 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Piaty »

tramvajtrojka wrote: 11/07/2022 18:46
Piaty wrote: 11/07/2022 15:32

to je najveca debilana da se ima striktni kodeks sta smije a sta ne smije u vojsci , jbt komunističke vojske od JNA pa do sadasnjih gledale ima li vojnik cizme koje se sijaju a sto se sve ostalo raspada to nista , il pojas preko stomaka :lol: lijepo ovako mozes kombinirati opremu al imas smjernice kako i sta i kod amera je tako i u svakoj normalnoj vojsci isto kao za bradu

Image

istocne komsije su primjer kako se ne treba raditi , od idiotskih pravila da se jakne i bluze ovako zavrcu , opasaci preko stomaka :mrgreen: , preveliki krojevi itd

Apsolutno se slazem. OsBiH u tom kontekstu idu u lijepom smjeru.
Srbija se jos lozi na Jugu i komunizam pa im jos nadredjeni gledaju da li vojniku viri pertla 0.5 cm ispod cizme ili kakve sve ne gluparije :lol:

Ne znam koliko si upoznat ali recimo kod Skandinavaca je bas liberalno sve to.
tramvajtrojka

#7612 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by tramvajtrojka »

Piaty wrote: 11/07/2022 21:04
tramvajtrojka wrote: 11/07/2022 18:46

Image

Apsolutno se slazem. OsBiH u tom kontekstu idu u lijepom smjeru.
Srbija se jos lozi na Jugu i komunizam pa im jos nadredjeni gledaju da li vojniku viri pertla 0.5 cm ispod cizme ili kakve sve ne gluparije :lol:

Ne znam koliko si upoznat ali recimo kod Skandinavaca je bas liberalno sve to.
Image

hladno al standard nova skandinavska uniforma koju će koristiti cetiri skandinavske države

nama za nase oružane snage ne treba puno nego unapređenje ove sadasnje sa low visible oznakama, stitnicima za koljena i laktove , plate carrier , borbeni ruksaci , sljemovi , antifoni jednostavno sva sredstva koja olakšavaju svakodnevni rad vojnicima , i sto je najtužnije to se sve i sa ovakvim budzetom moze nabaviti al inertnost u samim oružanim snagama po tom pitanju mi nikad nece biti jasna :roll: :roll:

ne trebaju velika sredstva da se ovo nabavi naspram ostalih stvari za cijenu dvije skode oktavije se moze uzeti vecina ovih stvari, al bitnija je licnna guzica generala i te svite od vojnika
Peacean

#7614 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Peacean »

Ko je gospođa, nisam baš upućen?
archi_a

#7615 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Komadantica NATO štaba u Bosni i Hercegovini, brigadni general Pamela McGaha.

Image

Image

Image
archi_a

#7616 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Za ovu sedmicu najavljen dolazak (sastanci) u Bosni i Hercegovini stručnjaka iz američke Odbrambene obavještajne agencije, Agencije za odbrambenu i sigurnosnu saradnju, Instituta za upravljanje bezbjednošću, Evropske komande Oružanih snaga SAD-a, Komande specijalnih operacija u Evropi, Vojske SAD-a u Evropi i Africi, te Nacionalne garde Maryland. 🇧🇦
Milenkov buraz

#7617 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Milenkov buraz »

archi_a wrote: 12/07/2022 12:53 Za ovu sedmicu najavljen dolazak (sastanci) u Bosni i Hercegovini stručnjaka iz američke Odbrambene obavještajne agencije, Agencije za odbrambenu i sigurnosnu saradnju, Instituta za upravljanje bezbjednošću, Evropske komande Oružanih snaga SAD-a, Komande specijalnih operacija u Evropi, Vojske SAD-a u Evropi i Africi, te Nacionalne garde Maryland. 🇧🇦
Iskreno koliko mi je drago toliko i nije jer ako svi oni doaze možda znaju nešto što mi ne znamo ili imaju neka saznanja. No šta je tu je, bolje uz njih nego protiv nih kako god okreneš. :mrgreen:
archi_a

#7618 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Ono što znaju oni, znaju i oni u Bosni i Hercegovini koji treba da znaju. Meni je drago. :wink:
archi_a

#7620 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, Rajlovac

Image

Image

Image

Image

Image
archi_a

#7621 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, poligon Glamoč, BrTP EOD

Image

Image

Image

Image
archi_a

#7623 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, Zenica

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Piaty

#7625 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Piaty »

GOLDZEN wrote: 13/07/2022 14:05
Jel ovo neka verzija M60 pm-a ili je belgijski mitraljez (ne mogu se sjetiti imena)?
Post Reply