Ukrajina

doox

#98201 Re: Ukrajina

Post by doox »

Cheli je madner, to je sasvim jasno. Kralj ex yu blogosfere.
lajkujMe

#98202 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ovo su Americki vojni teretni brodovi u Baltimoru koji ukrcavaju opremu za Ukrajinu.

Znate onaj zvuk s A10 brrrtttt?
E ovi je logisticka verzija toga brrrrrtttt
lajkujMe

#98203 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Udarili na dva voza s vojnim teretom vjerovatno Kherson oblast
lajkujMe

#98204 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Izvještava se da su Sjedinjene Države ponovo otvorile nekoliko stotina jedinica Abrams tenkova i započele radove na održavanju kako bi ih dovele u radno stanje. Takav posao nije rađen već nekoliko godina. Za što? Retoričko pitanje - za Ukrajinu
:D
emirolini

#98205 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

lajkujMe wrote: 06/07/2022 07:29

Ovo su Americki vojni teretni brodovi u Baltimoru koji ukrcavaju opremu za Ukrajinu.

Znate onaj zvuk s A10 brrrtttt?
E ovi je logisticka verzija toga brrrrrtttt
Lajkam Ukrajinsku zastavu :bih:

Hoce li zabrinuti i neutralni biti sada malo vise zabrinuti i jos neutralniji? Gorivo poskupilo, jos kafa i sisa da poskupe i odosmo svi u pm.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#98206 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

lajkujMe wrote: 06/07/2022 07:31

Udarili na dva voza s vojnim teretom vjerovatno Kherson oblast
a ide li im još onaj oklopni? Kad je kreno nešto kontam sad je neđe pred Londonom😂
Grean

#98207 Re: Ukrajina

Post by Grean »

Image

TAKEN OUT Putin’s tank commander becomes 58th Russian colonel to be killed in Ukraine invasion

Lieutenant Colonel Yegor Meleshenko’s death was nnounced by officials in Berdsk, Siberia.
Ne znam je li bio ovaj nesretnik. Uglavnom jedan manje.
lajkujMe

#98208 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Kini ljepota

Iran dumpuje cijenu nafte Kini nize nego sto Rusi nude :D
zigzag

#98209 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Mogo bi Iran fasovat jednu specijalnu operaciju denacifikacije.
Milenkov buraz

#98210 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Sada će na tim Rusofilskim mrežama i kanalima Iran od prijateljske zemlje postati neprijatelj koji zabada nož Rusima. Kako ono trenutno govore, nije 7 zemalja na zapadu cijeli svijet, uz nas je cijeli Bliski istok osim 7 zemalja Zapada. :lol:

I nevjerovatno, gotovo nadrealna mi je naglo probuđena briga Rusofila i štovaoca Karadžića i Mladića za muslimane Jemena, Iraka, Avganistana, Libije. Pa čovjek da ne vjeruje tolikoj i orkestriranoj "brizi" za muslimanima tih zemalja ali uredno još negiraju gaenocid u Srebrenici i zločine u BiH.
lajkujMe

#98211 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Vrlo zanimljiv thread o Ruskoj logistici.
Pricali smo o tome vec nekoliko puta.
Mana Ruske armije je njena logistika.
Imaju premalo kamiona i staromodan nacin utoravara i istovara rucno... Ne posjeduju tehniku za logistiku tipa viljuskari i slicno sve je rucno.
Po njemu Rusi 1 kamion moraju utovarati 3 sata, odvesti na lokaciju (3-4 sata voznje) i istovarati opet 3 sata. Sto limitira taj kamion na 1 supply run dnevno.
Dolaskom Himarsa i unistavanje Skladista koji se nalaze od 40 do 70 km daleko od fronta uveliko komplikuje logistiku za ruse.

Rusi ce da bi odrzali snabdjevanje morati uraditi jednu od dvije solucije.

Prva je organizovati sklsdista puno dalje od fronte 100+ km ali uporedo uvecati broj kamiona za ozbiljan % gore. Sto nemaju vec i ovako su se domogli svih civilnih kamiona.

Ili koristiti vozove puno vise nego do sada.
I to ih dovuci blize frontu i onda na licu mjesta vrsiti snabdjevanje terenskih jedinica.
Iz voza u tenk i slicno (ima snimke kako to rade na threadu).

On procjenjuje nakon sto Ukrajinci dovrse posao sa svim vecim skladistima s Himars da ce preci na koncentrisane udare na te vozove (vec je pocelo).

Predvidja kolaps snabdjevanja za Rusku armiju u ovom obimu jer nece moci kontrirati ovome.
Samim tim apetiti Ruske artiljerije i pjesadije za besumicno granatiranje ce nestati.
Nece moci odrzati ovaj nacin ratovanja vise...
sumirprimus

#98212 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

rusi nemaju nista slicno himarsu.
rusi su tehnoloski ispod zapada vise stepenica. pa i logisticki. dok oni jos ovise o vozovima tu je sve receno.,
rusi idu na cistu silu i artiljeriju koja je stara i po 4 5 decenija.
sa pokojoim modernijim sistemom. rusi su vec izgubili rat, kad su krenuli na ukrajinu jer su okrenuli citav zapadni svijet protiv sebe i pokusavjau ucjenama da se cementiraju., odgovor dobijaju svakodnevno u sve boljim i modernijim sistemima u rukama ukrjainaca.
dzaba krecite ,vi sa anam one strane, ruje gube glat i biti ce to totalni poraz kakav nisu dozivjeli u zadnjih 100 godina. upamtite.
Slkava Ukrajini :bih:
1.20
sumirprimus

#98213 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

suplaj rute svakodnevno, vidjecemo koliko ce barbari izdrzati hehe :izet:
get some get some samo rokaj nemoj stati... :izet:
Milenkov buraz

#98214 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

WarrenGrozni wrote: 05/07/2022 23:02
Spoiler
Show
A_A_AKCIJA wrote: 05/07/2022 22:21
Dakle, ako sam te razumio, Rusi su se povukli iz regija: Kijev, Černihiv, Sumy, Mykolajev i skoro cijelog Harkiva, da bi zauzeli dva grada veličine Vareša i Breze? Nisu dobili po pičci, nego je to bila neka briljantna strategija u kojoj su sto maraka mijenjali za tri marke. Da ne govorim o tome da su Ukrajinci oko Hersona uzeli duplo više teritorije, dok se vi ložite na ovu šaku jada oko SD.
Severodnjeck i Lisičansk su gradovi veličine Banja Luke, a Mariupolj je kao Sarajevo otprilike.
A samo Luganska oblast koju Rusi sad u potpunosti kontrolišu ima više stanovnika nego BiH.

Eto toliko ako ti je do nekog poredjenja radi čiste predstave o stanju u tom smislu.

A o strateškom značaju i ubijanju u pojam ukrajinske vojske, koja je prethodila padu tih gradova da ne pričamo.

To se zove dobiti po pički u pravom smislu riječi.

A ne ono rusko povlačenje s Kijevskog ratišta, gdje su Ukrajinci kao "pobjedili" a da čestitu kontraofanzivu nisu izveli.

Ja sam baš tad postao ubjedjen da Rusi dobijau ovaj rat.
Jer su spremni na takve egzibicije i promjene planova, ne mareći šta će reći publika.
Što bi se reklo "ne igraju za raju".

Ili možda da prestaneš šmrkati rusko smeće od propagande?

Oryx je nezavisan projekt koji bilježi bukvalno sve što postoji na nekoj vrsti medija. TikTok, Telegram, Twitter, YouTube, ruske i ukrajinske kanale na svim spomenutim medijima. Bukvalno sve. Po njemu Rusi doživljavaju katastrofu u Ukrajini jer su izgubili ogromne količine opreme i tehnike. Nema veze niti uzima u obzir zvanične podatke od bilo koje strane.
Pa rekoh već, može biti da Ukrajinci pobjedjuju na društvenim mrežima i u količini fotografija i snimaka.
Klikni nekada na ove sumirove linkove od necromancera. To ti je Oryx za mrtve Ruse. Svaka objava ima link na ruske web stranice, Telegram kanale gdje Rusi objavljuju čitulje. E tu su iz BBC-a izbrojali do Aprila, 64 mrtva i 120 nestalih iz čuvene, elitne 331 VDV regimente ruskih padobranaca. Brate, nema ih više, pola regimente mrtvo ili ranjeno. Sve crno na bijelo, bez kojekakvih laži i petljanja.
Imaju i Rusi neke iščašene telegram kanale gdje snimaju mrtve ukrajinske vojnike. Ne bih to nikom prepourčio.

Ne vidim neku poentu u gledanju toga, niti mi daju neku predstavu u dešavanju na terenu.

Ja samo vidim čija uporišta padaju.

Rusi imaju šta imaju, sankcije im ne daju da dalje proizvode, ni blizu mirnodopskih uslova. Već koriste smeće od krstarećih raketa iz 60ih, jer nemaju moderne alternative, T62 tenkove. Himars pogađa u pet metara, a ruski Smerch u 170. Šta misliš ko će koga prije istrijebiti?
Rusi imaju hiljade MLRS sistema poput Himarsa.
To je u stvari pandan Iskanderu-E.
Oni koriste Iskander-M, kinžale, kalibre da tuku po Lvovu na krajnjem zapadu Ukrajine, a vi pričate o 80 km dometa koji će promjeniti tok rata.
Pa stvarno ne znam ko je ovdje smješan i ko guta propagandu.

]Sa druge strane, Ukrajini svaki dan stiže najmodernija tehnika, koju šalju ekonomije nekih dvadesetak puta jače od Rusije. Šta misliš šta će prije presušiti? Ruske zalihe smeća starog pedeset godina ili podrška USA, UK, EU? Ukrajinci su svoji na svome, koliko god Rusa da dođe, ovi će ih dočekati sa zapadnim oružjem i poslati da suncokrete.

Nema promjene narativa. Imaju bijedni i jadni pokušaji FSB da plati članke koji bi pričali o tome. Svaki dan ih otkrivaju.

Rusi su ispucali sve svoje adute i ostao im je blef prijetnje nekom eskalacijom, koju nemaju čime izvesti. Za naftu i plin je već pronađena alternativa. Iran, Venecuela, postojeći naftovod i plinovod preko Turske za Azerbejdžanski, Uzbekistanski plin i naftu...

I na čemu onda, osim emocije prema ruskim zločincima, onda ti predviđaš poraz Ukrajine? Nisi iznio ni jednu jedinu činjenicu, brojku, bilo šta.

Poštenije je da kažeš, volim Ruse, diram se na njih, volim zločince i ne zanimaju me žrtve Ukrajinaca i jaaaako bih volio da Rusi pobijede, iako nemam nikakve argumente za to. Zato i vjerujem Zaharovoj da su na početku rata uništili sve avione, a oni opet nekako lete. Ili da su uništili hiljadu Bayraktara, duplo više od ukupno proizvedenih, ikada. Ili 12 NATO podmornica :mrgreen: .

Pošteno kažeš da je ljubav, a ne zdrav razum.
Ne znam na koji pasus bi ti se više nasmijao, koliko veze sa realnošću nema.
Šta ti čitaš bog ti zdravlja dao?

Najpoštenije će biti da se čujemo za dva-tri mjeseca pa da se podsjetimo ovog napisanog.
Meni to oko Kijeva govori da su zajebali stvar do jaja i da je ovo vađenje. Istina Ukrajinci nisu napravili neku posebnu kontraofanzivu ali svojim djelovanjem su onemogućili Ruse da zauzmu Kijev, ubiju ili uhapse Zelenskog čime bi bio kraj Ukrajini i svakom otporu. Ostao bi možda, možda zapad Ukrajine ali to bi bilo zanemarivo. Ovo danas jeste podvig Ukrajinaca da se Rusi zajebaju oko "šake jada" iz Ukrajine. Eto ostaje da se čujemo za dva-tri mejseca mada mislim da ni jedna stana do tada neće napraviti ništa spektakularno osim možda da se desi nekakvo iznuđeno primirje.
sumirprimus

#98215 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jeza u ledja wrote: 06/07/2022 03:59
WarrenGrozni wrote: 05/07/2022 23:02 Najpoštenije će biti da se čujemo za dva-tri mjeseca pa da se podsjetimo ovog napisanog.
Tvoj post od 20.01.2022:
WarrenGrozni wrote: 20/01/2022 12:57 Veće je pitanje koliko dugo USA i Britanci mogu svjetsku javnost držati u zabludi da Rusija samo što nije napala Ukrajina.
Ja sam ubeđen da do tog napada nikad neće doći.
:lol: :lol: :pisnuo:

Al neka, ipak si ti bio ubedjen o svjetskoj javnosti. :oops:
auuu stari nagovarac i spustac atmosfere na forumu.. prdlazem da salonac pocne drhtati :lol: :izet:
get some get some, ruski svet se rusi a sa njim i sateliti i ta prica agresivna,i nikakva vam propaganda niti prica pomoc nece. a bujrum probajte bilo sta.. to se odnosi na ovog salonca gore i slicne njemu..
sumirprimus

#98216 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

doso salonac ovde da nas ubjedjuje eeee sunce ti zarko :lol:
prije bi se mjesec srusio ,sunce prestalo da sija, dobrovoljno osto bez zraka i daha, nego sto bih ikad vise ista vama povjerovo ili sluso sta pricate! sto ste mantrali mantrali ste, kapak za vijeke viekova. sikter!
ergo :lol: :evil:
Dangubic

#98217 Re: Ukrajina

Post by Dangubic »

WarrenGrozni wrote: 05/07/2022 23:02
A_A_AKCIJA wrote: 05/07/2022 22:21
Dakle, ako sam te razumio, Rusi su se povukli iz regija: Kijev, Černihiv, Sumy, Mykolajev i skoro cijelog Harkiva, da bi zauzeli dva grada veličine Vareša i Breze? Nisu dobili po pičci, nego je to bila neka briljantna strategija u kojoj su sto maraka mijenjali za tri marke. Da ne govorim o tome da su Ukrajinci oko Hersona uzeli duplo više teritorije, dok se vi ložite na ovu šaku jada oko SD.
Severodnjeck i Lisičansk su gradovi veličine Banja Luke, a Mariupolj je kao Sarajevo otprilike.
A samo Luganska oblast koju Rusi sad u potpunosti kontrolišu ima više stanovnika nego BiH.

Eto toliko ako ti je do nekog poredjenja radi čiste predstave o stanju u tom smislu.

A o strateškom značaju i ubijanju u pojam ukrajinske vojske, koja je prethodila padu tih gradova da ne pričamo.

To se zove dobiti po pički u pravom smislu riječi.

A ne ono rusko povlačenje s Kijevskog ratišta, gdje su Ukrajinci kao "pobjedili" a da čestitu kontraofanzivu nisu izveli.

Ja sam baš tad postao ubjedjen da Rusi dobijau ovaj rat.
Jer su spremni na takve egzibicije i promjene planova, ne mareći šta će reći publika.
Što bi se reklo "ne igraju za raju".

Ili možda da prestaneš šmrkati rusko smeće od propagande?

Oryx je nezavisan projekt koji bilježi bukvalno sve što postoji na nekoj vrsti medija. TikTok, Telegram, Twitter, YouTube, ruske i ukrajinske kanale na svim spomenutim medijima. Bukvalno sve. Po njemu Rusi doživljavaju katastrofu u Ukrajini jer su izgubili ogromne količine opreme i tehnike. Nema veze niti uzima u obzir zvanične podatke od bilo koje strane.
Pa rekoh već, može biti da Ukrajinci pobjedjuju na društvenim mrežima i u količini fotografija i snimaka.
Klikni nekada na ove sumirove linkove od necromancera. To ti je Oryx za mrtve Ruse. Svaka objava ima link na ruske web stranice, Telegram kanale gdje Rusi objavljuju čitulje. E tu su iz BBC-a izbrojali do Aprila, 64 mrtva i 120 nestalih iz čuvene, elitne 331 VDV regimente ruskih padobranaca. Brate, nema ih više, pola regimente mrtvo ili ranjeno. Sve crno na bijelo, bez kojekakvih laži i petljanja.
Imaju i Rusi neke iščašene telegram kanale gdje snimaju mrtve ukrajinske vojnike. Ne bih to nikom prepourčio.

Ne vidim neku poentu u gledanju toga, niti mi daju neku predstavu u dešavanju na terenu.

Ja samo vidim čija uporišta padaju.

Rusi imaju šta imaju, sankcije im ne daju da dalje proizvode, ni blizu mirnodopskih uslova. Već koriste smeće od krstarećih raketa iz 60ih, jer nemaju moderne alternative, T62 tenkove. Himars pogađa u pet metara, a ruski Smerch u 170. Šta misliš ko će koga prije istrijebiti?
Rusi imaju hiljade MLRS sistema poput Himarsa.
To je u stvari pandan Iskanderu-E.
Oni koriste Iskander-M, kinžale, kalibre da tuku po Lvovu na krajnjem zapadu Ukrajine, a vi pričate o 80 km dometa koji će promjeniti tok rata.
Pa stvarno ne znam ko je ovdje smješan i ko guta propagandu.

]Sa druge strane, Ukrajini svaki dan stiže najmodernija tehnika, koju šalju ekonomije nekih dvadesetak puta jače od Rusije. Šta misliš šta će prije presušiti? Ruske zalihe smeća starog pedeset godina ili podrška USA, UK, EU? Ukrajinci su svoji na svome, koliko god Rusa da dođe, ovi će ih dočekati sa zapadnim oružjem i poslati da suncokrete.

Nema promjene narativa. Imaju bijedni i jadni pokušaji FSB da plati članke koji bi pričali o tome. Svaki dan ih otkrivaju.

Rusi su ispucali sve svoje adute i ostao im je blef prijetnje nekom eskalacijom, koju nemaju čime izvesti. Za naftu i plin je već pronađena alternativa. Iran, Venecuela, postojeći naftovod i plinovod preko Turske za Azerbejdžanski, Uzbekistanski plin i naftu...

I na čemu onda, osim emocije prema ruskim zločincima, onda ti predviđaš poraz Ukrajine? Nisi iznio ni jednu jedinu činjenicu, brojku, bilo šta.

Poštenije je da kažeš, volim Ruse, diram se na njih, volim zločince i ne zanimaju me žrtve Ukrajinaca i jaaaako bih volio da Rusi pobijede, iako nemam nikakve argumente za to. Zato i vjerujem Zaharovoj da su na početku rata uništili sve avione, a oni opet nekako lete. Ili da su uništili hiljadu Bayraktara, duplo više od ukupno proizvedenih, ikada. Ili 12 NATO podmornica :mrgreen: .

Pošteno kažeš da je ljubav, a ne zdrav razum.
Ne znam na koji pasus bi ti se više nasmijao, koliko veze sa realnošću nema.
Šta ti čitaš bog ti zdravlja dao?

Najpoštenije će biti da se čujemo za dva-tri mjeseca pa da se podsjetimo ovog napisanog.
To poređenje gradova sa gradovima u Bosni je smiješno jer je svetska sila napala Ukrajinu i to je veoma mala teritorija u Ukrajini. Rusi su prije dva mjeseca drzali više teritorije nego sad, nije rat između Srbije i Hrvatske. Rusija nema MLRS kao Himars, ne možeš ih porediti. Himars je 10 puta precizniji od Ruskih modela.Uspijeh Rusije bi bio da su postavili nekog poput Lukasenka u Ukrajini bez gubitaka tj oborili vladu u prvom napadau sad ratuje svjetska sila sa Ukrajinom kao ravnopravnim protivnikom i zapad ih ismijava zbog toga. Jedino tačno što si napisao je da ćemo više znati za tri mjeseca.
Last edited by Dangubic on 06/07/2022 08:52, edited 1 time in total.
Dope_Man

#98218 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

S obzirom da od pocetka znamo, a znaju Ukrajinci jos bolje, za vaznost vozova cudno mi je da u startu nisu Ukrajinci sve pruge na granici sa Rusijom gledali da uniste. Cini mi se da je 1-2 ukinute, al mala ekipica sa eksplozivom moze valjda da se provuce iza linija i da uradi te akcije, unisti mogicnost masovnog dovlacenja opreme.
atmel

#98219 Re: Ukrajina

Post by atmel »

sumirprimus wrote: 06/07/2022 08:48
jeza u ledja wrote: 06/07/2022 03:59

Tvoj post od 20.01.2022:

:lol: :lol: :pisnuo:

Al neka, ipak si ti bio ubedjen o svjetskoj javnosti. :oops:
auuu stari nagovarac i spustac atmosfere na forumu.. prdlazem da salonac pocne drhtati :lol: :izet:
get some get some, ruski svet se rusi a sa njim i sateliti i ta prica agresivna,i nikakva vam propaganda niti prica pomoc nece. a bujrum probajte bilo sta.. to se odnosi na ovog salonca gore i slicne njemu..
Omaklo mu se.
lajkujMe

#98220 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Orikhiv isto neki dalekometni napad...

Po sablonu vremenskih intervala udara ubjedjen sam da maksimalno koriste HIMARS mobilnost.

Izuzetno paze da ih cuvaju.
Kad ispale svoj plotun Himars ne da krece u bjezaniju nego vozi satima do sljedece lokacije.
Dok Rusi organizuju dronove i izvidnice da ih nadju blizu lokacije taj Himars je vec u drugoj regiji.

Cinjenica da su prekjucer 2 himarsa doputovala iz Krematorsk regije do Zaporozja da u tandemu od 3 himarsa gadjaju Melitpol je dovoljno...

Nabice im kilometrazu brzo :D

Ih jos kad krajem ove sedmice eventualno sljedece dodje jos nekoliko Himarsa i M270 bice veselo.
Plus PZH2000 jos nekoliko komada.
A fronta u Donbasu je sad puno ravnija i laksa za UA artiljeriju da dejstvuje nego u dzepu Lyschanska...
Milenkov buraz

#98221 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Pandan bi trebao biti 9A52-4 Tornado ali nema preciznost kao HIMARS.
sumirprimus

#98222 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

gore skladista gore ruski snovi, a pojacavaju se nasi vlazni snovi o totalnom slomu ruskog i inih svetova ... :izet: :lol:
drug_profi

#98223 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ne znam je li jasno ljudima koji to nisu iskusili kako izgleda kad si u centru pažnje artiljerije.
Dakle raspamećen si nakon pola sata, a da ne kažem za duže. Ljudi su znali pokušati pobjeći iz zaklona jer ih obuzme strah da ne budu zatrpani, i naravno ti koji to urade odmah poginu. Ali to su posljedice raspamecenosti, neprekidnih udarnih talasa, prasine i trotila koji udises...
E sad ko to moze podnijeti? Onaj ko je dosao u fazu kada se pomirio sa tim da je mrtav, samo ne zna tacno od kojeg momenta zvanicno. Dotle ce gleda da povede jos koga sa sobom.
Mogu li ljudi koji nemaju valjan motiv za umiranje doci u tu fazu? Mogu, ali ako su dovedeni u situaciju da nemaju izbora. Znaci ako im das sansu da pobjegnu, pobjeci ce.
lajkujMe

#98224 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Dope_Man wrote: 06/07/2022 08:51 S obzirom da od pocetka znamo, a znaju Ukrajinci jos bolje, za vaznost vozova cudno mi je da u startu nisu Ukrajinci sve pruge na granici sa Rusijom gledali da uniste. Cini mi se da je 1-2 ukinute, al mala ekipica sa eksplozivom moze valjda da se provuce iza linija i da uradi te akcije, unisti mogicnost masovnog dovlacenja opreme.
Radili su i dalje to rade.
Dosta diverzija na zeljeznice mostove je bilo u Rusiji i okupiranim teritorijama.
O Bjelorusiji da ne pricam...

Medjutim brzo su Rusi te mostove popravljali ali jeste ih malo poremetilo.

Tek sad su Ukrajinci s Himarsom dobili mogucnost da gadjaju zeljeznicu u dubini, npr Veliki Burluk od sinoc...
sumirprimus

#98225 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

dobar tred kako su ruski divljaci jos od 2014 skladistili oruzje po donbasu u civilnim objektima..
Post Reply