Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JoseMujica wrote: ↑28/06/2022 18:16
ako i u šta ljudi možete biti 100% sigurni je to da rusi lažu i to im je jedina konstanta....a đaba je krečiti likovima koji puše te laži
pustite ih nek uživaju u torti za sirotinju
Lažu ba za domet PVO sistema. A kamo li šta drugo.
Po ovim stvarima se moze vidjeti koliko smo mi sitni(mislim na sve zemlje bivse nam drzave), ko plangtoni, ma ko ribosomi.
I onda se neko qrci, ko fol nesto uslovljava, prijeti. Ma bjaaaazi
Shit tekst. Rekla-kazala. Neko čuo nekog navodnog savjetnika kako međusobno pričaju da nešto ne može.
I ovaj tariguz napravi proruski tekst o tome, a ti jedva docekas da ga procitas.
Ne znam odakle ti ideja da sam jedva docekao?
Pravedno bi bilo da Ukrajina porazi Rusi i istjera ih iz zemlje. Isto tako da se Rusija demokratizira, rezim izmjeni, Putni osudi za ratne zlocine i Rusi plate ratnu odstetu. Prvi sam za to. Ali koliko je to realno.
Moguce je i da Ukrajinici uz velike zrtve pobijede ali moze i Rusija dozivjeti kolaps, u ocaju baciti nuklearku, pasti pod direktan utjecaj Kine i Zapadu ukratiti energente. Zapad i takve mogucnosti razmatra i prvenstveno protezira svoje interese.
Vec sam jednom napisao pa da ponovim da mi se cini da Zapad nije 100% iskren i do kraja iza Ukrajine te da im daje oruzja dovoljno da ne izgube ali nedovoljno da ne dobiju rat, jer posljedice pobjede Ukrajine bi mogle negativno utjecati na interese Zapada.
Zato smatram da je realna mogucnost da se pokusati ici na neko kompromisno rjesenje izmedju Zapada i Rusije, kojim ce, obzirom na zrtve, najmanje biti zadovolji Ukrajinci.
Druze sve to sto si napisao obara jedna cinjenica:
NATO danas proglašava Rusiju svojim arhineprijateljem!
Vise puta u zadnjih nekoliko dana su svi celnici bitnih zemalja rekli da sa Putinom vise nema o cemu da se pregovara.
To nije zato sto je putin zlocinac.
To je zato sto su konacno saznali njegove stvarne namjere.
A kakve su to namjere govori ti danas britanski MoD koji zapocinje tihu mobilizaciju u Britaniji, tj. povecanje broja pro vojnika.
General War wrote: ↑28/06/2022 17:29
Neko ko osvaja teritoriju, nije u tolikom problemu kao onaj sto se povlaci.
ako to osvajanje ide po planu i male gubitke
u odnosu na prvobitne planove i dosadasnji razvoj dogadjaja meni djeluje kao da su rusi zaglavili i da (pre)skupo placaju osvajanja zadnjih mjesec, dva
sad cekamo tu kontru ukrajinaca pa cemo vidjeti i ruse u povlacenju
Rusi ce skupo placati i drzanje linije bez ikakvog napada, jer i Ukri ce sada da ih svakodnevno meze velikim kalibrima. I bez ispaljenog metka ce ginuti po 10-20 ruja dnevno sve da je potpuno zatisje.
I Ukra naravno.
I zato je stallmate u ovom ratu manje vjerovatan.
mo-town wrote: ↑28/06/2022 17:33
Ne znam odakle ti ideja da sam jedva docekao?
Pravedno bi bilo da Ukrajina porazi Rusi i istjera ih iz zemlje. Isto tako da se Rusija demokratizira, rezim izmjeni, Putni osudi za ratne zlocine i Rusi plate ratnu odstetu. Prvi sam za to. Ali koliko je to realno.
Moguce je i da Ukrajinici uz velike zrtve pobijede ali moze i Rusija dozivjeti kolaps, u ocaju baciti nuklearku, pasti pod direktan utjecaj Kine i Zapadu ukratiti energente. Zapad i takve mogucnosti razmatra i prvenstveno protezira svoje interese.
Vec sam jednom napisao pa da ponovim da mi se cini da Zapad nije 100% iskren i do kraja iza Ukrajine te da im daje oruzja dovoljno da ne izgube ali nedovoljno da ne dobiju rat, jer posljedice pobjede Ukrajine bi mogle negativno utjecati na interese Zapada.
Zato smatram da je realna mogucnost da se pokusati ici na neko kompromisno rjesenje izmedju Zapada i Rusije, kojim ce, obzirom na zrtve, najmanje biti zadovolji Ukrajinci.
Druze sve to sto si napisao obara jedna cinjenica:
NATO danas proglašava Rusiju svojim arhineprijateljem!
Vise puta u zadnjih nekoliko dana su svi celnici bitnih zemalja rekli da sa Putinom vise nema o cemu da se pregovara.
To nije zato sto je putin zlocinac.
To je zato sto su konacno saznali njegove stvarne namjere.
A kakve su to namjere govori ti danas britanski MoD koji zapocinje tihu mobilizaciju u Britaniji, tj. povecanje broja pro vojnika.
Pa ne obara nego ukazuje da NATO ima ambiciju za idealan outcome, sto sam naveo gore. Sto se moze, ali ne mora desiti. Rizici su veliki.
mo-town wrote: ↑28/06/2022 21:30
Pa ne obara nego ukazuje da NATO ima ambiciju za idealan outcome, sto sam naveo gore. Sto se moze, ali ne mora desiti. Rizici su veliki.
Nema tu kalkulacije druze. Rusija ima plan koji mora propasti. Ne moze biti djelomicno ispunjen pa da se kasniej nastavi. Jer to rusi cijeli svjetski poredak. Znaci bukvalno je svjetski rat sada manje zlo od svjetskog rata za 5-10 godina. Jer sad je rusija naceta i treba je dokusuriti.
A kako ce to izvesti da Kina ne ojaca i da svi ne svijetlimo u mraku, smisljace usput.
Nema tu kalkulacije druze. Rusija ima plan koji mora propasti. Ne moze biti djelomicno ispunjen pa da se kasniej nastavi. Jer to rusi cijeli svjetski poredak. Znaci bukvalno je svjetski rat sada manje zlo od svjetskog rata za 5-10 godina. Jer sad je rusija naceta i treba je dokusuriti.
A kako ce to izvesti da Kina ne ojaca i da svi ne svijetlimo u mraku, smisljace usput.
Ne treba Rusija propasti ali ovaj rezim i politika mora. Postoje razni scenariji i nisu bas svi povoljni cak ni za pobjednike.
Idealno bi bilo vidjeti demokratiziranu Rusiju, otvorenog trzista i bez imperijalnih ambicija, u EU ili kao poseban partner EU.
Bitno je da ne padne u podcinjen odnost prema Kini.
Moguće je da znaju da rusi nemaju snage za konvencionalni rat a WMD nema smisla koristiti.
Zato su se iz G7 namjerno pred kamerama zaje..li sa putinom neki dan.
Nasa strana (razumijemo se koja je to) nije do sad ni jednom uputila prijetnju ni Rusiji ni ruskom narodu. Samo Ruskoj vrhuski.
Za to vrijeme nema ruje koji nije neki faktor, a da se nije malo prokurcio i zaprijetio otvoreno, nuklearkama pa cak i ratnim zlocinima.
Onaj direktor Roskosmosa se nasao da prijeti NATO-u.
Kao pravi Džek, NATO se ne osvrće na prijetnje miševa, a to mi samo govori da NATO zna šta radi. Nema potrebe da laje.
NATO nema potrebe da laje, to je Rusima posao da laje a NATO je taj koji grize.
Grize s rasporedjivanjem 300.000 vojnika na Rusku granicu.
Grize s primanjem Finske i Svedske u NATO.
Grize s Sankcijama i blokadama
Grize s oduzimanjem imovine Ruske drzave i Ruskih drzavljana
Grize s izlaskom stranih firmi i fabrika iz Rusije
Grize s politickom i pravom blokadom u medjunarodnim odnosima drugih drzava sa Rusijom.
Grize s slanjem desetina milijardi dolara oruzja Ukrajini i obukom vojske
Grize s indirektnom vojnom pomoci Ukrajini (obavjestajni podatci i analizama)
Grize jer je NATO pokrenuo uspavanu ratnu masineriju, vojske i vojnu industriju
Grize sa ubrzanim cvikanjem ekonomskih veza s Rusijom pogotovo Nafta i Plin.
Nema potrebe da NATO prijeti, NATO djeluje a suti
A Putin laje s plinom a haman ga niko ne haje
Et
Last edited by lajkujMe on 28/06/2022 22:17, edited 1 time in total.