Pa jesmo se srozali na nivo zivotinje cim se ponasamo plemenski. Ako nisi kao mi onda ne valjas i treba te proglasiti nenormalnim te protjerati i ne uvazavati tvoje misljenje. Ako mi mislimo da to sto ti mislis nije ispravno onda si nenormalan. Upravo to je zivotinjsko u nama jer tako se cimpanze i gorile ponasaju.canvra888 wrote: ↑25/06/2022 21:15Nameću da se prihvati nešto očigledno nenormalno kao normalno.
Ne gledamo sad uopće ni vjersku ni moralnu stranu, nego biološku. Kad dva muškarca ili dvije žene mognu nastaviti reprodukciju bez apsolutno ikakvog posredništva i/ili nekonvencionalnih načina začeća, možda i mognemo pričati o ovoj temi. Dotad je to samo vještačka propaganda zapadnih 'vrijednosti' koja ima određenu agendu iza sebe. Čekamo sljedeće slovo u nazivu.
Pošto znam da će se neko javiti sa 'pa i u biologiji je to prisutno, i životinje imaju takvih postupaka', super, sami su sebi odgovorili. Ako smo se srozali na to da se puko prepušta strastima i svakom porivu kao što životinje rade, usvojimo onda i ostale instinktno-strastima vođene karakteristike ponašanja i obavezno nađimo načina da to predstavimo normalnim.
Povorka ponosa
- apsidejzi
#3551 Re: Povorka ponosa
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3552 Re: Povorka ponosa
- xoklix
#3553 Re: Povorka ponosa
Jebla ih povorka... Očistih dvije dobre trebe sa IG zbog paradiranja 
- -Chesterfield-
#3554 Re: Povorka ponosa
I oni bi da usvajaju djecu.
- Idemedosumom
#3555 Re: Povorka ponosa
I, je li bilo incidenata? Je li vas ko dirao?
- canvra888
#3556 Re: Povorka ponosa
apsidejzi wrote: ↑25/06/2022 21:20Pa jesmo se srozali na nivo zivotinje cim se ponasamo plemenski. Ako nisi kao mi onda ne valjas i treba te proglasiti nenormalnim te protjerati i ne uvazavati tvoje misljenje. Ako mi mislimo da to sto ti mislis nije ispravno onda si nenormalan. Upravo to je zivotinjsko u nama jer tako se cimpanze i gorile ponasaju.canvra888 wrote: ↑25/06/2022 21:15
Nameću da se prihvati nešto očigledno nenormalno kao normalno.
Ne gledamo sad uopće ni vjersku ni moralnu stranu, nego biološku. Kad dva muškarca ili dvije žene mognu nastaviti reprodukciju bez apsolutno ikakvog posredništva i/ili nekonvencionalnih načina začeća, možda i mognemo pričati o ovoj temi. Dotad je to samo vještačka propaganda zapadnih 'vrijednosti' koja ima određenu agendu iza sebe. Čekamo sljedeće slovo u nazivu.
Pošto znam da će se neko javiti sa 'pa i u biologiji je to prisutno, i životinje imaju takvih postupaka', super, sami su sebi odgovorili. Ako smo se srozali na to da se puko prepušta strastima i svakom porivu kao što životinje rade, usvojimo onda i ostale instinktno-strastima vođene karakteristike ponašanja i obavezno nađimo načina da to predstavimo normalnim.
Zar ima potrebe za drugom referencom za normativ?Kad dva muškarca ili dvije žene mognu nastaviti reprodukciju bez apsolutno ikakvog posredništva i/ili nekonvencionalnih načina začeća, možda i mognemo pričati o ovoj temi.
-
kox
#3557 Re: Povorka ponosa
Nešto gledam snimke parade i onog kontra skupa na Otoci. Više family friendly izgleda parada 
- JohnnyS
#3558 Re: Povorka ponosa
guruguru95 wrote: ↑25/06/2022 20:45 Koliko vidim, oni koji su izrazili protivljenje cjelodnevnoj blokadi glavnog grada automatski su prekršteni u nekakve SDA-ovce, fundamentaliste, radikalne islamiste, selefije i šta sve ne.
A da ne bude zabune, sve ovo vam govori mrtvi ateista roker alkoholičar, kojem puca ona stvar za pederima, sve dok mi ne blokiraju grad i ne uskrate osnovna ljudska prava, poput slobode kretanja i odlaska na pijacu. E onda imamo problem![]()
![]()
Samo jedno pitanje - Koji khurac ste uopšte otvarali ovu temu ako ćete banovati i vrijeđati neistomišljenike?
Grad nije blokiran zbog pedera, nego zbog pederčina koji bi mlatili ove u paradi.
-
konami666
#3559 Re: Povorka ponosa
Eto prodje i parada ponosa, jedan dan, jedno popodne, jel iko povrijeđen ili je samo nekima ego povrijeđen?
- klaki
- Ommadawn
#3561 Re: Povorka ponosa
Kakve procese oni koče?ragib wrote: ↑25/06/2022 21:02Postujem svakako svakoga ko ne koči ispravne proceseOmmadawn wrote: ↑25/06/2022 20:57
A mene znači ne poštuješ, iako nisam vjernik.
Iako nisam LGBTQ. Iako ne želim zlo nikome niti propagiram isto.
U kakvom su oni to mraku? Pusti ih neka hodaju slobodno. Neka se drže za ruke, ljube, grle, šire ljubav.
Ne nose transparente “Ubi, zakolji, da balija ne postoji”.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3562 Re: Povorka ponosa
Jel ijednom u Sarajevu napadnuta ova parada?JohnnyS wrote: ↑25/06/2022 21:27guruguru95 wrote: ↑25/06/2022 20:45 Koliko vidim, oni koji su izrazili protivljenje cjelodnevnoj blokadi glavnog grada automatski su prekršteni u nekakve SDA-ovce, fundamentaliste, radikalne islamiste, selefije i šta sve ne.
A da ne bude zabune, sve ovo vam govori mrtvi ateista roker alkoholičar, kojem puca ona stvar za pederima, sve dok mi ne blokiraju grad i ne uskrate osnovna ljudska prava, poput slobode kretanja i odlaska na pijacu. E onda imamo problem![]()
![]()
Samo jedno pitanje - Koji khurac ste uopšte otvarali ovu temu ako ćete banovati i vrijeđati neistomišljenike?
Grad nije blokiran zbog pedera, nego zbog pederčina koji bi mlatili ove u paradi.
- Bloo
- Globalna šefica
#3563 Re: Povorka ponosa
Mogu ovo koristiti kao argument za sve ondaSnake Eyes wrote: ↑25/06/2022 21:10
The foot in the door technique is a compliance tactic that assumes agreeing to a small request increases the likelihood of agreeing to a second, larger request. So, initially you make a small request and once the person agrees to this they find it more difficult to refuse a bigger one (Freedman & Fraser, 1966).
-
kox
#3564 Re: Povorka ponosa
Nije parada jer je policija obezbjeđuje kako treba. Jeste queer festival.
https://www.youtube.com/watch?v=lWDAMaFGX_4
- bronhy
#3565 Re: Povorka ponosa
Pa sta? Treba da se pokrivaju radi nas zaostalih talibana
Necemo mi njima nametati ta primitivna pravila kao sto je nosenje odjece
- klaki
#3566 Re: Povorka ponosa
Dzaba sto go hoda u po' grada
Opet je 100x vise ljudi vidilo Buba Korelijev ponos
Treba nositi visak par gaca sa sobom
Mozda covjek nema da kupi kriza jbg pa mu ih uruciti iduci put
- Rockefeller
#3567 Re: Povorka ponosa
Je l bilo cunecenja?
- Snake Eyes
#3568 Re: Povorka ponosa
Naravno da mozes, The foot in the door technique ili u ovom slucaju kada zelis pravo paradirati go po Sarajevu ali znas da je to toliko krupno da nikada nece biti odobreno, onda umjesto toga trazis ono sto je mnogo manje ili sto imamo proteklih godina i na sto je Sarajevo pristalo. Onda napravis ovakav test da provjeris gdje kotiramo i s obzirom na izostanak reakcije policije, kotiramo nisko ili se kaze visoko?Bloo wrote: ↑25/06/2022 21:32Mogu ovo koristiti kao argument za sve ondaSnake Eyes wrote: ↑25/06/2022 21:10
The foot in the door technique is a compliance tactic that assumes agreeing to a small request increases the likelihood of agreeing to a second, larger request. So, initially you make a small request and once the person agrees to this they find it more difficult to refuse a bigger one (Freedman & Fraser, 1966).?
Bice zanimljivo...
- Dr. Kuca
- Ommadawn
#3570 Re: Povorka ponosa
De ne pričaj gluposti života ti.guruguru95 wrote: ↑25/06/2022 21:09Ovo nije nikakvo šetanje, već cjelodnevna blokada glavnog grada, usred vikenda u terminu 12-21. Starijoj ženi iz moje ulice, koja hoda sa štapom, nisu dozvolili da dođe do pekare 50 metara niz ulicu. Ja sam morao kružiti pola sata da bih došao do trgovine. Da - imam problem sa tim i ne treba mi stručna pomoć![]()
![]()
Počnete se vaditi na to kako ste odjednom merhametli prema starijim komšinicama, ko eto nije imala gdje proći.
Pa nema Sarajevo jednu ulicu jebem ga. Četnici blokirali grad i granatirali ga četiri godine, ko se spasio - spasio, a vi im danas idete na teritoriju i jedete i pijete u njihovim restoranima. To ne smeta.
Uostalom, najveći rokeri nisu imali problema sa LGBTQ osobama, čak su ih i podržavali.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3571 Re: Povorka ponosa
Piše gluposti...
Svaki dan u Sarajevu se premlati nekoliko lgbt osoba...krv na svakom ćošku.
- Bloo
- Globalna šefica
#3572 Re: Povorka ponosa
Razumijem sta si htio da kazes, nema potrebe da objasnjavas.Snake Eyes wrote: ↑25/06/2022 21:36Naravno da mozes, The foot in the door technique ili u ovom slucaju kada zelis pravo paradirati go po Sarajevu ali znas da je to toliko krupno da nikada nece biti odobreno, onda umjesto toga trazis ono sto je mnogo manje ili sto imamo proteklih godina i na sto je Sarajevo pristalo. Onda napravis ovakav test da provjeris gdje kotiramo i s obzirom na izostanak reakcije policije, kotiramo nisko ili se kaze visoko?
Bice zanimljivo...
Naravno ovo je bilo organizirano od strane interesnih grupa golaća ekstremista unutar LGBT populacije i svakako predstavlja cjelokupnu LGBT populaciju u Sarajevu.
-
guruguru95
#3573 Re: Povorka ponosa
Hajde da ne ulazimo u polemiku, ako danas nisi bio u centru Sarajeva i sam se uvjerio kako je to izgledalo.Ommadawn wrote: ↑25/06/2022 21:38De ne pričaj gluposti života ti.guruguru95 wrote: ↑25/06/2022 21:09
Ovo nije nikakvo šetanje, već cjelodnevna blokada glavnog grada, usred vikenda u terminu 12-21. Starijoj ženi iz moje ulice, koja hoda sa štapom, nisu dozvolili da dođe do pekare 50 metara niz ulicu. Ja sam morao kružiti pola sata da bih došao do trgovine. Da - imam problem sa tim i ne treba mi stručna pomoć![]()
![]()
Počnete se vaditi na to kako ste odjednom merhametli prema starijim komšinicama, ko eto nije imala gdje proći.
Pa nema Sarajevo jednu ulicu jebem ga. Četnici blokirali grad i granatirali ga četiri godine, ko se spasio - spasio, a vi im danas idete na teritoriju i jedete i pijete u njihovim restoranima. To ne smeta.
Uostalom, najveći rokeri nisu imali problema sa LGBTQ osobama, čak su ih i podržavali.
Svako može vidjeti iz mojih prethodnih komentara da nemam apsolutno nikakav problem sa LGBTQ osobama, već sa besmislenom devetosatnom blokadom grada i sa uskraćivanjem slobode kretanja građanima, da ljudi ne mogu do pijace, granapa, pekare...
P.S. Da, nije imala gdje proći.
I ko ba priča o četnicima i ko jede i pije u njihovim restoranima?
Ali nije mi fakat do polemike i preseravanja, izuzetno te volim i cijenim, znaš to
Last edited by guruguru95 on 25/06/2022 21:56, edited 4 times in total.
- klaki
#3574 Re: Povorka ponosa
Vidjet cemo eto hoce li normalna homoseksualna populacija reagovati i ograditi seBloo wrote: ↑25/06/2022 21:42Razumijem sta si htio da kazes, nema potrebe da objasnjavas.Snake Eyes wrote: ↑25/06/2022 21:36
Naravno da mozes, The foot in the door technique ili u ovom slucaju kada zelis pravo paradirati go po Sarajevu ali znas da je to toliko krupno da nikada nece biti odobreno, onda umjesto toga trazis ono sto je mnogo manje ili sto imamo proteklih godina i na sto je Sarajevo pristalo. Onda napravis ovakav test da provjeris gdje kotiramo i s obzirom na izostanak reakcije policije, kotiramo nisko ili se kaze visoko?
Bice zanimljivo...![]()
Naravno ovo je bilo organizirano od strane interesnih grupa golaća ekstremista unutar LGBT populacije i svakako predstavlja cjelokupnu LGBT populaciju u Sarajevu.
Oni su i vecinska populacija ove skupine u gradu
Zivi bili pa vidjeli
- Snake Eyes
#3575 Re: Povorka ponosa
Bilo mi je nejasno zasto se uopce pitas da li mozes koristiti kao argument, otud dodatno pojasnjenje.Bloo wrote: ↑25/06/2022 21:42Razumijem sta si htio da kazes, nema potrebe da objasnjavas.Snake Eyes wrote: ↑25/06/2022 21:36
Naravno da mozes, The foot in the door technique ili u ovom slucaju kada zelis pravo paradirati go po Sarajevu ali znas da je to toliko krupno da nikada nece biti odobreno, onda umjesto toga trazis ono sto je mnogo manje ili sto imamo proteklih godina i na sto je Sarajevo pristalo. Onda napravis ovakav test da provjeris gdje kotiramo i s obzirom na izostanak reakcije policije, kotiramo nisko ili se kaze visoko?
Bice zanimljivo...![]()
Za boldirano, pred prvu povorku su bili komentari da ce htjeti na kraju paradirati goli, ubjedjivani smo u to da nema sanse da se to dogodi. Vidjet cemo.
Last edited by Snake Eyes on 25/06/2022 21:50, edited 1 time in total.