Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
exampLe.
#41901 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vozdrica
Sad sam odvukao auto majstoru.
Naime, kad ga tek upalim iz auspuha pusi bijeli dim jedno 15-20 sekundi dok se auto malo ne zagrije. Cim se zagrije nema vise dima.
U pitanju je C4 1.6 HDI i majstor kaze da je to normalno kod tih motora, popravka je skupa a to ne skodi motoru i preporucuje mi da ne barcem nista.
Je li neko imao iskustva s tim?
Sad sam odvukao auto majstoru.
Naime, kad ga tek upalim iz auspuha pusi bijeli dim jedno 15-20 sekundi dok se auto malo ne zagrije. Cim se zagrije nema vise dima.
U pitanju je C4 1.6 HDI i majstor kaze da je to normalno kod tih motora, popravka je skupa a to ne skodi motoru i preporucuje mi da ne barcem nista.
Je li neko imao iskustva s tim?
Last edited by exampLe. on 22/06/2022 16:15, edited 2 times in total.
-
vehidone
#41902 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da upoznam druge forumaše sa završetkom priče i ovog problema. Gore pomenutog majstora Gorana nisam mogao dobiti a zvao sam između 16-17h. Dobijem broj od drugog majstora također iz Kiseljaka,zove se Željko (Željo).shandrprcSA wrote: ↑21/05/2022 10:4043°55'33.9"N 18°06'15.9"Evehidone wrote: ↑21/05/2022 10:15 Majstor za MJENjAĆ
Molim za preporuku majstora za mjenjače. Golf 5 1.9 tdi mjenjač oznaka HNV. U 4.brzini kada auto držim na 60ak Km/h čuje se zujanje,pustim gas,prestane, dodam gas da držim na 60ak čuje se zujanje a kada stisnem gas da ubrzava prestane pod teretom. U 5oj brzini nemam nikakvog zujanja niti brujanja.Čini mi se da nešto slično čujem i u trećoj brzini.
U zadnjih par dana kada skrećem u desno čujem neko klokotanje (takataka) iz prednjeg lijevog točka (vozačeva strana) u lijevo ništa ne čujem. Ležaj bih isključio kao uzrok, mislim da nije. Ova se situacija dešava i čuje (takataka) i kada je u brzini i kada nije u brzini a čuje se i kada stišcem kočnicu.
Podigao sam auto na dizalicu i vrtio točak, naprijed nazad se čuje kretanje poluosovina, mislim da je normalan zvuk.
Sumnjam na nešto u mjenjaču,poluosovini,diferencijal.......
Molim vas za preporuku kome bih mogao odvesti na pregled. Majstori javite se ako ste raspoloženi da pogledate. Hvala
https://goo.gl/maps/DFBqJ9eya2tFLkxt5
Pandza Goran
063/478-407
Dogovorimo za jedan dan u 9h.
Dođem 10min ranije i provoza auto. Auto u 9h parkirano na kanal u servisu, mjenjač u 9:15h na stolu. Izmjenio je ležajeve,prvu brzinu (bila je pod prstom ko žilet ona šolja prve brzine) dakle sav mjenjač je bio rasklopljen,izmjenjeni ležajevi.....a zatim je mjenjač bio sastavljen do 10:20h. Auto smo upalili i provozali u 10:40h.
Nema više brujanja a niti klepetanja,milina. Auto se ne čuje sve je tip top i što se mene tiče zadovoljan sam i uslugom i cijenom. Ulje u mjenjaču je također novo.
Željko 063466746.
Ako neko ima nekih problema sa mjenjačem moja preporuka za ovog momka. Ja lično ću kod njega kada mi bude nešto trebalo oko mjenjača,zamajca i slično.
-
prankster
#41903 Re: Pitamo Mehanicare ?
Preporuka za majstora koji moze reparirati letvu volana? Kaze rodjak da mu se povremeno cuje "prdez" iz prostora ispod volana i da je vozio nekom Jakari u Ilijas, bilo je dobro mjesec dana i opet pocelo.
-
najl0n
#41904 Re: Pitamo Mehanicare ?
Odem u servis kaže nema problema DPF je kao nov ne znaju ni oni do čega je rekli mi da dođem kroz 7 dana.
Ali kod sebe kada ga spojim na vcds vec je preko 10g sa predjenih 40 kilometara. Planiram skinut DPF kupit downpipe pa kad budem poslije nekad prodavao auto vratit ću sve na fabriku sa DPF jer ne idem vani nigdje iz BiH sa autom pa ne bi trebao imat problema na tehničkom...
-
shandrprcSA
-
najl0n
#41906 Re: Pitamo Mehanicare ?
I evo provjerio sam sad je i ulje iznad nominale.
-
vehidone
#41907 Re: Pitamo Mehanicare ?
300Km . U Sarajevu mi nudili polovan mjenjač za 350 i 400 Km plus skidanje i ugradnja oko 80 do 100 Km s tim da imam garanciju 7 dana.
- Ommadawn
#41908 Re: Pitamo Mehanicare ?
To je nešto pravo čudno kod tebe. Ovlašteni servis radio sve?najl0n wrote: ↑22/06/2022 17:52Odem u servis kaže nema problema DPF je kao nov ne znaju ni oni do čega je rekli mi da dođem kroz 7 dana.
Ali kod sebe kada ga spojim na vcds vec je preko 10g sa predjenih 40 kilometara. Planiram skinut DPF kupit downpipe pa kad budem poslije nekad prodavao auto vratit ću sve na fabriku sa DPF jer ne idem vani nigdje iz BiH sa autom pa ne bi trebao imat problema na tehničkom...
- hopi
#41909 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kakve veze ima tehnički s tim ideš li ili ne ideš vani?
Pa nemaju oni vani uvid u rezultate tvog tehničkog.
Pa nemaju oni vani uvid u rezultate tvog tehničkog.
- kabal1337
#41910 Re: Pitamo Mehanicare ?
U holandiji na tehnickom se uredno prolazi bez dpf-a. Sta vise moze i sa downpipe
-
kakotisesvidja
#41911 Re: Pitamo Mehanicare ?
nema veze tehnicki al ga moze zaustaviti kontrola i provjeriti izduvne gasove na licu mjesta
jer oni imaju tako tih akcija kad zaustavljaju sve i provjeravaju svasta nesto zavisno na sta se tad usredotoce
- hopi
#41912 Re: Pitamo Mehanicare ?
Strance u putničkim autima će provjeravati? Koji su prošli tehnički u svoji državi i zadovoljavaju eko norme te države, pa kakvi god bili. I to strance koji nisu u eu? I sta ako nađu neku nepravilnost?kakotisesvidja wrote: ↑23/06/2022 10:29nema veze tehnicki al ga moze zaustaviti kontrola i provjeriti izduvne gasove na licu mjesta
jer oni imaju tako tih akcija kad zaustavljaju sve i provjeravaju svasta nesto zavisno na sta se tad usredotoce
-
kakotisesvidja
#41913 Re: Pitamo Mehanicare ?
zasto ne bi provjeravao?hopi wrote: ↑23/06/2022 10:53Strance u putničkim autima će provjeravati? Koji su prošli tehnički u svoji državi i zadovoljavaju eko norme te države, pa kakvi god bili. I to strance koji nisu u eu? I sta ako nađu neku nepravilnost?kakotisesvidja wrote: ↑23/06/2022 10:29
nema veze tehnicki al ga moze zaustaviti kontrola i provjeriti izduvne gasove na licu mjesta
to sto si ti prosao tehnicki u moldaviji ne daje ti za pravo da zagadjujes bih dok se vozas po njoj
ako imaju tu akciju zaustavljaju i domace i strance a ako nadju nepravilnost sigurno ide iskljucenje i kazna ili samo kazna sa obavezom napustanja drzave
nije to nasa drzava da kaze ma ajd samo vozi ako mi platis rucak
- Optimist
#41914 Re: Pitamo Mehanicare ?
Po toj logici ne bi smjeli ni strane kamione zaustavljati niti kontrolisati, jer su npr u tranzitu.hopi wrote: ↑23/06/2022 10:53Strance u putničkim autima će provjeravati? Koji su prošli tehnički u svoji državi i zadovoljavaju eko norme te države, pa kakvi god bili. I to strance koji nisu u eu? I sta ako nađu neku nepravilnost?kakotisesvidja wrote: ↑23/06/2022 10:29
Ali svaki dan BAG ili njemacka policija skida upravo strane kamione, kontrolisu sve i svasta, od guma do kocnica, te revnosno pucaju kazne u toj mjeri da narede da se vozilo parkira zbog tehnicke ispravnosti, te odvuce dalje samo uz pomoc slepe.
A svi su uredno prosli tehnicke preglede u svojim zemljama.
- hopi
#41915 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma dobro kamioni su drugo, zato sam i napisao putnička vozila.Optimist wrote: ↑23/06/2022 11:00Po toj logici ne bi smjeli ni strane kamione zaustavljati niti kontrolisati, jer su npr u tranzitu.
Ali svaki dan BAG ili njemacka policija skida upravo strane kamione, kontrolisu sve i svasta, od guma do kocnica, te revnosno pucaju kazne u toj mjeri da narede da se vozilo parkira zbog tehnicke ispravnosti, te odvuce dalje samo uz pomoc slepe.
A svi su uredno prosli tehnicke preglede u svojim zemljama.
-
Naslovnica
#41916 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meščini da su prije nekoliko godina u Njemačkoj isključili neki srbijanski autobus, našli mu mrlje od ulja na motoru.

- hopi
#41917 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma mislim mene briga nek provjeravaju, ali eto nisam čuo da je neko iz bih isključen iz saobraćaja zbog takvih stvari. I šta bi se desilo recimo da te isključe iz saobraćaja u njemačkoj dok si lupam. Auto se mora na šlepi prebaciti do najbliže granice, i onda nastaviš vožnju?kakotisesvidja wrote: ↑23/06/2022 10:56zasto ne bi provjeravao?
to sto si ti prosao tehnicki u moldaviji ne daje ti za pravo da zagadjujes bih dok se vozas po njoj
ako imaju tu akciju zaustavljaju i domace i strance a ako nadju nepravilnost sigurno ide iskljucenje i kazna ili samo kazna sa obavezom napustanja drzave
-
kakotisesvidja
#41918 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa vjerovatno su takve kontrole rjedje nego za privredna vozila tako da je malo vjerovatno da nekog naseg zaustave i provjeravaju po tom osnovu al ko zna mozda i postoji neki nas koji je imao takvu kontrolu to ne znamohopi wrote: ↑23/06/2022 11:33Ma mislim mene briga nek provjeravaju, ali eto nisam čuo da je neko iz bih isključen iz saobraćaja zbog takvih stvari. I šta bi se desilo recimo da te isključe iz saobraćaja u njemačkoj dok si lupam. Auto se mora na šlepi prebaciti do najbliže granice, i onda nastaviš vožnju?kakotisesvidja wrote: ↑23/06/2022 10:56
zasto ne bi provjeravao?
a koji su dalji koraci to ne bih znao reci al sigurno imaju nacina kako sta itd
- Laplace
#41919 Re: Pitamo Mehanicare ?
Guraš auto do granice pa kad se vratiš u svoju zemlju pali i vozi, logično.hopi wrote: ↑23/06/2022 11:33Ma mislim mene briga nek provjeravaju, ali eto nisam čuo da je neko iz bih isključen iz saobraćaja zbog takvih stvari. I šta bi se desilo recimo da te isključe iz saobraćaja u njemačkoj dok si lupam. Auto se mora na šlepi prebaciti do najbliže granice, i onda nastaviš vožnju?kakotisesvidja wrote: ↑23/06/2022 10:56
zasto ne bi provjeravao?
- skrbavi-admin
#41920 Re: Pitamo Mehanicare ?
joj opet ovi puritanci sa budzetske nehljebske sise i porezni firgoši pametuju o zakonima i ekologiji..... rodi majka stabilan nezaradjen taplaš regrese i stabilno kreditiranje za stan
neki put pricam sa jednim, nema dvi ciste neobrazovan nepismen al eto posto je nacionalno manjina "gospon" koji je obezbijedio sebi stan polunov auto, radi u opstinskim institucijama pa poceo pametovat o drzavi o kako bi o nako bi a sva mu je referenca u CVu da je srbin. PS da se ne bi koji hamelj uFatio u ovu cupriju nemam ja nista protiv srba i to je zapravo poenta.
neki put pricam sa jednim, nema dvi ciste neobrazovan nepismen al eto posto je nacionalno manjina "gospon" koji je obezbijedio sebi stan polunov auto, radi u opstinskim institucijama pa poceo pametovat o drzavi o kako bi o nako bi a sva mu je referenca u CVu da je srbin. PS da se ne bi koji hamelj uFatio u ovu cupriju nemam ja nista protiv srba i to je zapravo poenta.
- hopi
#41921 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa šefe što bi ga gurao do svoje zemlje tj do bih? Ako si isključen iz recimo njemačke, izguraš ga do najbliže granice, zavisno od lokacije recimo poljske. I onda murija vidi da si prešao granicu, sačekaš malo da odu i onda opet probaš ući u zemlju? Zezam se malo naravno, ne znam fakat kako bi ovo išlo.Laplace wrote: ↑23/06/2022 11:46Guraš auto do granice pa kad se vratiš u svoju zemlju pali i vozi, logično.hopi wrote: ↑23/06/2022 11:33
Ma mislim mene briga nek provjeravaju, ali eto nisam čuo da je neko iz bih isključen iz saobraćaja zbog takvih stvari. I šta bi se desilo recimo da te isključe iz saobraćaja u njemačkoj dok si lupam. Auto se mora na šlepi prebaciti do najbliže granice, i onda nastaviš vožnju?
- hopi
#41922 Re: Pitamo Mehanicare ?
Šefe ništa mi nije jasno šta si hotio rijet. Elem, nego me zanima šta je to polunov auto?skrbavi-admin wrote: ↑23/06/2022 11:52 joj opet ovi puritanci sa budzetske nehljebske sise i porezni firgoši pametuju o zakonima i ekologiji..... rodi majka stabilan nezaradjen taplaš regrese i stabilno kreditiranje za stan
- Laplace
#41923 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozitivna diskriminacija. I tako on zauzima mjesto nekom sposobnom, ko bi možda mogao da inicira neku pozitivnu promjenu. Tako je kad je nacionalni ključ bitniji od stručnosti.skrbavi-admin wrote: ↑23/06/2022 11:52 joj opet ovi puritanci sa budzetske nehljebske sise i porezni firgoši pametuju o zakonima i ekologiji..... rodi majka stabilan nezaradjen taplaš regrese i stabilno kreditiranje za stan
- Laplace
#41924 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na sredini između novog i polovnog, logično.hopi wrote: ↑23/06/2022 12:07Šefe ništa mi nije jasno šta si hotio rijet. Elem, nego me zanima šta je to polunov auto?skrbavi-admin wrote: ↑23/06/2022 11:52 joj opet ovi puritanci sa budzetske nehljebske sise i porezni firgoši pametuju o zakonima i ekologiji..... rodi majka stabilan nezaradjen taplaš regrese i stabilno kreditiranje za stan
Nema na čemu, doslovno.
- r00tf