Ukrajina

General War

#95101 Re: Ukrajina

Post by General War »

karanana wrote: 22/06/2022 01:43 rusi nisu usli u afganistan s namjerom da ga pripoje rusiji ili da proglase neke republike ruske.
sta su oni imali zajednicko sa afganistancima? apsolutno nista osim komunisticke ideologije koju su neki afganistanci podrzavali ali kad je bilo vaganje religija/komunizam, tu su se zajebali kad su poceli braniti nege religijske stvari i nastala revolucija. i kao rusi usli sa spec operacijom da pomognu komunisticku vladu i pusili ga 10 godina, izgubili 20 hiljada vojnika a ubili 2 miliona afganistanaca. i kad je padao komunizam u rusiji izasli iz afganistana. ista prica i sa amerima, probali fol nesto promijeniti i ocigledno je da ne mogu ni jedni ni drugi i cao.

a sa ukrajinom, oni namjeravaju da uzmu ukrajinu sebi iz raznoraznih izmisljenih ili neizmisljenih razloga etnije, istorije, pa eto i dolaska nato-a sto je najmanji problem. puno su motiviraniji za ukrajinom.
Mala opaska, nisu rusi usli u avganistan vec CCCP. (kao i u madjarsku, cehoslovacku...)
Ja ne znam zasto se inace dozvoljava rusima da svojataju tekovine CCCP (ne ovdje vec inace)...potpuno drugacija zemlja, koje vise nema.
90minut

#95102 Re: Ukrajina

Post by 90minut »

Isto mala opaska i ameri i rusi su raznijeli i opustošili Afganistan i da su htjeli mogli su ga držati pod kontrolom dok se planeta prestane okretati.
General War

#95103 Re: Ukrajina

Post by General War »

90minut wrote: 22/06/2022 02:16 Isto mala opaska i ameri i rusi su raznijeli i opustošili Afganistan i da su htjeli mogli su ga držati pod kontrolom dok se planeta prestane okretati.
...A sta je bilo u avganistanu u periodu izmedju rusa i amerikanaca? Zivili u miru i prosperitetu?
90minut

#95104 Re: Ukrajina

Post by 90minut »

General War wrote: 22/06/2022 02:33
90minut wrote: 22/06/2022 02:16 Isto mala opaska i ameri i rusi su raznijeli i opustošili Afganistan i da su htjeli mogli su ga držati pod kontrolom dok se planeta prestane okretati.
...A sta je bilo u avganistanu u periodu izmedju rusa i amerikanaca? Zivili u miru i prosperitetu?
Predpostavljam kao indijanci prije dolaska evropljana?

Ne znam, a želim da znam
jeza u ledja

#95105 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: 22/06/2022 01:43 rusi nisu usli u afganistan s namjerom da ga pripoje rusiji ili da proglase neke republike ruske.
sta su oni imali zajednicko sa afganistancima? apsolutno nista osim komunisticke ideologije koju su neki afganistanci podrzavali ali kad je bilo vaganje religija/komunizam, tu su se zajebali kad su poceli braniti nege religijske stvari i nastala revolucija. i kao rusi usli sa spec operacijom da pomognu komunisticku vladu i pusili ga 10 godina, izgubili 20 hiljada vojnika a ubili 2 miliona afganistanaca. i kad je padao komunizam u rusiji izasli iz afganistana. ista prica i sa amerima, probali fol nesto promijeniti i ocigledno je da ne mogu ni jedni ni drugi i cao.

a sa ukrajinom, oni namjeravaju da uzmu ukrajinu sebi iz raznoraznih izmisljenih ili neizmisljenih razloga etnije, istorije, pa eto i dolaska nato-a sto je najmanji problem. puno su motiviraniji za ukrajinom.
Pa ti si rekao nesto u stilu kako Rusi ne gube ratove. Dat ti je primjer, koji je usput i primjer dugogodisnjeg finansiranja njihovih oponenata od strane Amerike, i sad ti ponavljas kako je Afganistan potpuno drukcija zemlja i rat. Pa jeste, ali je i dokaz da Rusi itekako gube ratove.
jeza u ledja

#95106 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

General War wrote: 22/06/2022 02:07

Mala opaska, nisu rusi usli u avganistan vec CCCP. (kao i u madjarsku, cehoslovacku...)
Ja ne znam zasto se inace dozvoljava rusima da svojataju tekovine CCCP (ne ovdje vec inace)...potpuno drugacija zemlja, koje vise nema.
SSSR je itekako ista zemlja, samo drugo pakovanje. To je samo jos jedna verzija imperijalne Rusije. Sve ostalo je sarena komunisticka laza.
Zumbul2

#95107 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Planet labs fino dokazuje da je bio napad na Snake isl
https://www.thedrive.com/the-war-zone/u ... te-imagery
Seawolf

#95108 Re: Ukrajina

Post by Seawolf »

zilog wrote: 22/06/2022 01:34 A Salas u malom ritu? A Zima u Jakobsfeldu? :lol:
....
Zimovanje
geralt

#95109 Re: Ukrajina

Post by geralt »

jeza u ledja wrote: 22/06/2022 03:56 SSSR je itekako ista zemlja, samo drugo pakovanje. To je samo jos jedna verzija imperijalne Rusije. Sve ostalo je sarena komunisticka laza.
Pa nije bas. Lideri SSSR-a od 1924. do 1982? Staljin (Gruzijac), Berija (Gruzijac), Hruscev (Ukrajinac), Breznjev (Ukrajinac). Osnivac KGB-a? Dzerzinski, Poljak. Osnivac Crvene armije? Trocki, Jevrej.
emirolini

#95110 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Lookie lookie here…

emirolini

#95111 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

emirolini

#95112 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

lajkujMe

#95113 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Jel ono @karanana rece ce kako je sokiran sto su lako Rusi "integrisali" osvojene teritorije.
Evo bas vidim....
Naslovnica

#95114 Re: Ukrajina

Post by Naslovnica »

General War wrote: 21/06/2022 23:22
Naslovnica wrote: 21/06/2022 23:03 SLAVOJ ŽIŽEK
‘Da biste shvatili što se zapravo događa i tko protiv koga ratuje u Ukrajini, pažljivo pročitajte ovu Putinovu izjavu‘
Rusija namjerava zavladati proizvodnjom hrane u toj mjeri da će moći ucjenjivati ​​cijeli svijet. To je moguća ekonomska stvarnost koja hrani Putinov imperijalni san, smatra Žižek
Piše:Jutarnji.hrObjavljeno: 21. lipanj 2022. 22:49

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... u-15213318
Jah, samo u ukrajini uspjeva psenica :roll:
Čemu onda ovolika frka oko transporta ukrajinskog žita?
madner

#95115 Re: Ukrajina

Post by madner »

Porediti gerilu u zemljama sa viskom mladica i zemljama sa manjkom istih je neozbiljno.

Svaka gerila trosi svoju mladost, Ukraina sebi to demografski ne moze priustiti.

Sabotaza je nesto drugo sa manjim grupama, neki visoki zvanicnici su se time i bavili od 2014.
sumirprimus

#95116 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

madner wrote: 22/06/2022 07:01 Porediti gerilu u zemljama sa viskom mladica i zemljama sa manjkom istih je neozbiljno.

Svaka gerila trosi svoju mladost, Ukraina sebi to demografski ne moze priustiti.

Sabotaza je nesto drugo sa manjim grupama, neki visoki zvanicnici su se time i bavili od 2014.
upravo tak, uostalom tako su im roknuli i par onih njihovih arkanovaca vjerovatno najpoznatiji je bio motorola.
sumirprimus

#95117 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

bilo ne bilo lijepo je poceti jutro sa par bubova, nego sa nekim sumanutim teorijama zavjera porijeklom iz sadr centra ili odakle vec nebitno..
Bossona

#95118 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

kluz franjo wrote: 22/06/2022 01:40 Ne kontam čemu nervoza dragi ljudi. Pa forum je generalno pun likova sa očiglednim dijagnozama.
Tako i na ovom pdf-u. Dođu tri kretena i razbucaju priču.
Dakle samo činjenično i samim tim opušteno.
Ruska "veličanstvena" armada ga puši evo puna 4 mjeseca.
Danas drže manje teritorija nego prije tri mjeseca.
Tri sedmice im treba da uz puno angažovanje svih vojnih kapaciteta zauzmu tri sela u Donbasu. U istom periodu izgube 4 u Kersonskoj oblasti.
Ni poslije 4 mjeseca nisu u stanju uspostaviti kontrolu neba.
Po okupiranom jugu im partizani rokaju instalirane zvaničnike, a na istoku im lociraju skladišta za artiljerijsko djelovanje.
Ruska strana ne može uvesti novije i modernije sisteme, dok ih ukrajinska svakim danom ima sve više.

Ruski agresori i njihovi forumski fanovi, poput ovog ljubitelja metoda mladića sa ribom u avataru, se tako povremeno ovdje pojave da istresu svoje frustracije. OK. Ali to ne mijenja činjenično stanje.
I ruska agresija i oni ga puše. U "stalnoj i redovnoj rotaciji" što bi rekao jedan forumski analitičar.
:thumbup:

Hegemonistički rašizam će biti poražen u Ukrajini a rašistička Rusija će se raspasti po uzoru na sovjetski savez, ostati izolovana i plaćati ratnu odštetu Ukrajini.
Milenkov buraz

#95119 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

General War wrote: 22/06/2022 02:07

E da se jednom složim i s tobom. :thumbup:
Bossona

#95120 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Raspakiravanje orkova, mršavi je sve strpao u džepove, a debeli je sam sve pojeo.
Palmalma

#95121 Re: Ukrajina

Post by Palmalma »

jeza u ledja wrote: 22/06/2022 00:53
karanana wrote: 22/06/2022 00:47 ja se manje-vise slazem sa 90min a nisam narkoman. da li to znaci da smo mi pro rusi i da navijamo za ruse kao ovaj radikal palma ili ovaj emigrazione ne znam ni ja koja je njegova ideologija neka sovjetska crvena zastava srp i cekic......? ne, ja navijam za ukre, cini mi se i narkos 90ka.
ali jedno je realnost a drugo navijanje i na zalost realnost je takva da se rusi ne mogu poraziti kad zapnu.
Pitaj to afganistanske mudzahedine.

I one koji su im slali oruzje.
Ma gdje ces porediti mudzahedine Afganistana i ove liberale duginih boja. Da su mudzahedini imali ovoliko oruzja, Moskva bi bila upitna.
Piaty

#95122 Re: Ukrajina

Post by Piaty »

90minut wrote: 22/06/2022 00:58
jeza u ledja wrote: 22/06/2022 00:55

Rusi pred vratima Kijeva, kazu kolone Rusa dolaze. Ukrajina gotova. :oops:

Oh wait.
Al' nemaš ništa od navijanja brate ja bi volio da dođu ukrajinci da padaju granate po Moskvi da gori cijela, al' je realnost i cinjenjica da se to nece desiti i da se osvojena teritorija nece povratiti..

Jedino može biti gore da ih ukrajinci potisnu i onda ide masovna mobilizacija i piši gotovo.

Al' ja ovo sve pišem pod predpostavkom da ce zapad u nekom momentu prestati slati oružje ne bi sretnijeg od mene bilo da ginu kao mravi rusi mjesecima i mjesecima još zbog zapadnog oruzja..
Ne znam jel vidjecemo sta buducnost nosi.
Nista se to ne zna, a postoji i druge pretpostavke (npr. promjena vlasti u Rusiji). Inace, to sta bi bilo kad bi bilo, to su sejtanska posla.
Po ovoj dinamici, Ukrajini ide sasvim dobro obzirom na ono sta se ocekivalo.

Tvoje je da nastavis navijati za Ukrajinu kao sav normalan svijet, bez obzira na vjeru, rasu i naciju :bih:
lajkujMe

#95123 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ova nova kriza oko Litvanije-Rusija za zabranu transporta roba zeljeznicom i kamionima do Kalingrada bi moglo eskalirati.
Ma koliko slabi Rusi bili oni to ne vide bar ne onako kako bi trebali.

Ne bi me cudilo da je Litvanija trojanski konj da bi se Rusi isprovicirali za neki napad....
I bup tu krece ratna masinerija NATOa.

Vidjecemo ovih dana sta je reakcija Rusa na ovo sve.
Palmalma

#95124 Re: Ukrajina

Post by Palmalma »

Financijski okršaj s Rusijom, pokrenut kako bi se ruskog autokrata Vladimira Putina prisililo na uzmak iz Ukrajine, u ovom trenutku ne ide u prilog alijansi zapadnih liberalnih demokracija. Osim što je Putinov režim u prvih 100 dana rata uspio zaraditi oko 100 milijardi dolara na izvozu energenata te očekuje ukupno povećanje prihoda od 14,4 milijardi dolara, Rusija čak počinje imati "probleme", smatraju pojedini stručnjaci, s trendom jačanje nacionalne valute. Naime, rublji su unatoč međunarodnim financijskim sankcijama dosegli najvišu razinu u zadnjih sedam godina.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... e-15212953
Palmalma

#95125 Re: Ukrajina

Post by Palmalma »

lajkujMe wrote: 22/06/2022 08:20 Ova nova kriza oko Litvanije-Rusija za zabranu transporta roba zeljeznicom i kamionima do Kalingrada bi moglo eskalirati.
Ma koliko slabi Rusi bili oni to ne vide bar ne onako kako bi trebali.

Ne bi me cudilo da je Litvanija trojanski konj da bi se Rusi isprovicirali za neki napad....
I bup tu krece ratna masinerija NATOa.

Vidjecemo ovih dana sta je reakcija Rusa na ovo sve.
Ne moze Nato "krenuti" dok se sve clanice ne sloze, za primjenu clana 5.

A tu je Turska da to blokira.
Post Reply