Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#30526 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

dzolix wrote: 21/06/2022 09:33
Ateista wrote: 21/06/2022 09:12 Nebitno, ostaje sustina da je to teorija zavjere od strane mutapovaca. :D
Mutapi ne izlaze u medije i javnost, ne lobiraju kod raznih ambasadora i raznih experata, ne idu kod sefova politickih partija i svih mogucih BiH predsjednika, ne okrivljuju odredjene politicke partije, ne dizu revoluciju.

Mutape ne mozes nikako staviti na taj nivo sve i da hoces. Mutapovci su oni koji dokazuju nevinost Alise i Zijada sto se tice samog slucaja.
A što bi izlazili ?

Nije njima sin ubijen, nego je njihova kćerka kriva za smrt nečijeg sina.

Velika razlika.
dzolix

#30527 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

liaar wrote: 21/06/2022 09:35 A što bi izlazili ?

Velika razlika.
Zasto mislis da je kriva,,,, evo svjedoci potvrdili da je ipak bila opasno povrijedjena, puno krvarila, bilo joj je lose i rana na glavi joj je shivana znaci bila je operisana.
liaar

#30528 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

Šivanje glave nije operacija :bih:
dzolix

#30529 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Da sam ja na mjestu Mutapa lobiro bi i ja i izaso bi u medije.
Ne u tolikoj mjeri ni blizu ali bi uzvratio istom mjerom.
YouAreMyDestiny

#30530 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

liaar wrote: 21/06/2022 09:35
dzolix wrote: 21/06/2022 09:33

Mutapi ne izlaze u medije i javnost, ne lobiraju kod raznih ambasadora i raznih experata, ne idu kod sefova politickih partija i svih mogucih BiH predsjednika, ne okrivljuju odredjene politicke partije, ne dizu revoluciju.

Mutape ne mozes nikako staviti na taj nivo sve i da hoces. Mutapovci su oni koji dokazuju nevinost Alise i Zijada sto se tice samog slucaja.
A što bi izlazili ?

Velika razlika.
Nije ona optužena za ubistvo.
liaar

#30531 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

klix wrote: 21/06/2022 09:52
liaar wrote: 21/06/2022 09:35

A što bi izlazili ?

Velika razlika.
Pa i nije, ali je kriva i odgovorna. A i to će se dokazati na kraju.
YouAreMyDestiny

#30532 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 21/06/2022 09:45
Da sam ja na mjestu Mutapa lobiro bi i ja i izaso bi u medije.
Ne u tolikoj mjeri ni blizu ali bi uzvratio istom mjerom.
Nisu ludi da se petljaju sa svakim. Bolje je ovako.
YouAreMyDestiny

#30533 Re: Slučaj Dženan Memić

liaar wrote: 21/06/2022 09:52
Jedina osoba, koja je kriva i odgovorna je Ljubo.
uglavnomja

#30534 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Ateista wrote: 21/06/2022 09:12
uglavnomja wrote: 21/06/2022 08:42

nije dodik nego fahro, ali to je ista ekipa koja pljacka zemlju 30 godina, uz pomoc raznih gordana
Nebitno, ostaje sustina da je to teorija zavjere od strane mutapovaca. :D
:lol:
sustina teorije

oni organizovali proteste podrske gordani, nisu spadali sa naslovnice avaza sa supljom o heroini, jednoj i jedinoj postenoj osobi u pravosudju blabla

a ona kvarna i trula do srzi, taman kao i sefovi, toliko da su je i amerikanci stavili na crnu listu

to su cinjenice, a ne teorija
td_maajka

#30535 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Opet pitam, gdje je i sta radi Gordana Tadic, bebo?
Jel‘ i Kajganic Fahrin covjek, bebo?
Mozda Sattler, Pribe, Schmidt, bebo? :kiss:
uglavnomja

#30536 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

liaar wrote: 21/06/2022 09:52
kako je krenulo sudjenje - na kraju odbrana nece imati potrebe da izvodi svjedoke, svi svjedoci optuzbe do sad su samo obarali sadrzaj optuznice :-)

a da bi se znalo sta su svjedocili treba citati neke druge medije koji prenosi kompletan izvjestaj sa sudjenja, a ne avazove naslove, propgandne tekstove one novinarke i izjave ono troje :-)
YouAreMyDestiny

#30537 Re: Slučaj Dženan Memić

td_maajka wrote: 21/06/2022 10:02 Opet pitam, gdje je i sta radi Gordana Tadic, bebo?
Jel‘ i Kajganic Fahrin covjek, bebo?
Mozda Sattler, Pribe, Schmidt, bebo? :kiss:
Zahvalite Sabini Sarajliji, što je uvalila predmet državnom tužilaštvu.
td_maajka

#30538 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Proslo jednom, kontao neko, proci ce opet :thumbup:

- Sa mnom je bio kolega Šemsudin Mahmutović. To je bilo na raskrsnici blizu Predsjedništva BiH. Sa sestrom je bila prijateljica Belma Skopljak. Primijetio sam policijsko vozilo koje je bilo parkirano na trotoaru, a unutra su bila dvojica policajaca i mladić koji je sjedio na zadnjem sjedištu. Prišao mi je policajac koji se preziva Musić, ne znam mu ime, i rekao mi je da se ne brinemo i da ćemo štetu naplatiti - kazao je Budnjo.

On je dodao da je htio pitati vozača A. Š. zašto je skrivio udes, ali ga je, umjesto toga, udario, jer ga je mladić, navodno, isprovocirao.

- Došlo je još jedno policijsko vozilo, iz kojeg su izašli policajci u crnim uniformama. To su bili Žunić i Mihalj. Kasnije su još dvojica policajaca pješke došla. Prišao sam momku i opalio mu šamar. Odmah nakon toga spustio sam ruke i rekao: "Predajem se". Potom su skočili na mene i udarali me nogama i rukama, iako nisam pružao otpor - kaže Budnjo.

On je sve vrijeme svjedočenja tvrdio da je siguran da su ga Žunić i Mihalj tukli, dok za trećeg policajca nije bio siguran.

- Ruka mi je bila na leđima, čučnuo sam i stavili su mi lisice. Psovali su i govorili: "Glumiš mangupa pred policijom". Dovukli su me do policijskog kombija. Žunić me je uhvatio za glavu i udarao njome o kombi. U kombiju je bio i Armin Ahmetspahić i njemu su stavili lisice. Ne znam što su Armina priveli. Ispred PU Centar Žunić me je udarao bočno u glavu i u uho. Unutra sam sjedio na stolici i tamo je bila jedna policajka. Ona se zove Dragana, to znam jer je svojevremeno radila u PU Ilidža. Govorila im je: "Znate li vi čije dijete udarate". Kasnije je došao moj otac i načelnik PU Centar Fahrudin - rekao je Budnjo.

Mlađi Budnjo potvrdio je da je njegov otac Alija pitao načelnika PU Centar: "Fahro, šta mi ovo od djece radite?". A on mu je, navodno, odgovorio: "Ništa se ne brini, bit će pušten".

- Nisam imao klasično ispitivanje. Dolazili su policajci koji nisu prisustvovali incidentu, govorili su mi: "Bolje da se završi na ovome nego da imaš problema". Htjeli su da potpišem papire da nije bilo upotrebe sile. Potpisao sam da se ne slažem s tim. Pretresli su moje vozilo nakon puštanja i nisu ništa pronašli. Kada smo krenuli prema kući, meni je pozlilo. Izgubio sam svijest, a otac me je odvezao u Hitnu. Odatle su nas poslali na KUM. Bio sam u bolnici od tri do pet dana - tvrdi Budnjo.

Tokom unakrsnog ispitivanja došlo se do novih saznanja te se stekao utisak da Budnjo tokom svog svjedočenja nije bio iskren.

Žunićev branilac Kerim Čelik pitao je Budnju ima li dokumentaciju kojom može dokazati da je imao potres mozga, s obzirom na to da u optužnici stoji da je zadobio lakše tjelesne povrede. Čelik je kazao da u nalazu iz KUM-a stoji da je Budnjo "navodno gubio svijest i tri puta povraćao".

Advokat Čelik je pitao Budnju koje policajce je zatekao na mjestu udesa. On je odgovorio da je zatekao dvojicu policajaca u plavim uniformama. Čelik je pitao kojim je intenzitetom udario učesnika udesa, a Budnjo je odgovorio. “Veoma slabim”. Na to je advokat Čelik kazao da ga je udario stisnutom pesnicom te da nije tačno da mu je opalio šamar.

Mihaljev advokat Senad Kreho pitao je Budnju zašto je danas (jučer, op. a.) tvrdio da nije znao šta se sa sestrom dešava dok su njega tukli, a Budnjo je odgovorio da to nije istina. Kreho ga je potom pitao zašto je slagao u Tužilaštvu da su policajci na licu mjesta udarili njegovu sestru Aminu, na šta je Budnjo odgovorio da se ne sjeća što je slagao.

Ispostavilo se da je Budnjo u istrazi i na suđenju ispričao tri različite verzije događaja. U prva dva iskaza uopće nije spominjao Žunića i Mihalja, već je to uradio treći put.

Branioci trojice optuženih potvrdili su da je riječ o neopravdanoj harangi protiv policajaca koji su krajnje profesionalno obavljali svoju dužnost, a kojima je sada to onemogućeno.
Brdo slucajnosti, sve je ovo slucajno, nothing to see here, please move on. :bih:
uglavnomja

#30539 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

:lol: :lol:

budnje su proizvod sda zla, jednog lijepog dana ce platiti sve, ako bude mozga u narodu

ali kakve ovo ima veze sa sudjenjem?

samo si prozvala jos xy ljudi imenom i prezimenom da se povlace po medijima, ma bravo

samo ljigovo i podlo, unistiti tudji zivot - k'o napit' se vode
YouAreMyDestiny

#30540 Re: Slučaj Dženan Memić

Kakve veze ovo ima sa ovom temom?
kvinoja

#30541 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

uglavnomja wrote: 21/06/2022 10:48 :lol: :lol:

budnje su proizvod sda zla, jednog lijepog dana ce platiti sve, ako bude mozga u narodu

samo si prozvala jos xy ljudi imenom i prezimenom da se povlace po medijima, ma bravo

A unistiti zivot Memicima ubistvom njihovog djeteta i sakrivanjem ubica? To nista, ko napit se vode?
YouAreMyDestiny

#30542 Re: Slučaj Dženan Memić

kvinoja wrote: 21/06/2022 10:53

A unistiti zivot Memicima ubistvom njihovog djeteta i sakrivanjem ubica? To nista, ko napit se vode?
Pitaj Muriza ko je ubica. Kaže da zna.
kvinoja

#30543 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

klix wrote: 21/06/2022 10:54

"Javnost zanima da li će uskoro početi nova hapšenja u predmetu Dženan Memić, s obzirom na to da je pokrenuta istraga za ubistvo.
“Uskoro”, kaže Muriz Memić i dodaje: “Ja sam lično pričao s tužiocima o imenima izvršioca. Pustit ćemo tužiocima da rade svoj posao. "

Pitao je Ćazim, nemam ja potrebe :)
uglavnomja

#30544 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

haj ne lupaj

kakve veze likovi iz ovog teksta imaju veze sa slucajem?
tranquil

#30545 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

uglavnomja wrote: 21/06/2022 10:48 samo ljigovo i podlo, unistiti tudji zivot - k'o napit' se vode
Uništavanje života je počelo u februaru 2016., i ti i tvoji istomišljenici ste tada trebali misliti na uništavanje života kada su nestajali dokazi, i kada se štimalo Seferovićima, tako da za lamentiranje nad uništenim životima onda kada je došla cica na vratica, i kada se sudi kriminalnoj porodici i njihovim pomagačima, imam samo najmanju violinu na svijetu.

Image
dustaban

#30546 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dustaban »

Da nije ovog PDF možda bih i ja, nakon ovoliko godina neotkrivanja ubica, pomislio da je ipak riječ o saobraćajnoj nesreći, ali neki komentari ovdje me definitivno uvjeravaju da je riječ o ubistvu i da je ubica vjerovatno neko od komentatora ovdje!
td_maajka

#30547 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

kvinoja wrote: 21/06/2022 10:55

"Javnost zanima da li će uskoro početi nova hapšenja u predmetu Dženan Memić, s obzirom na to da je pokrenuta istraga za ubistvo.
“Uskoro”, kaže Muriz Memić i dodaje: “Ja sam lično pričao s tužiocima o imenima izvršioca. Pustit ćemo tužiocima da rade svoj posao. "

:thumbup:

Ja ne znam stvarno sta im je, pa ovo je forum, nije sudnica :bih:
uglavnomja

#30548 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

:-)

5 godina govori da zna ko je ubica, 5 godina govori da ce "uskoro" reci ko je ubica
5 se godina petlja svakom tuziocu i sudiji u posao, laze na vagone, u medije iznosi stvari koje su protiv zakona ...

i sad kad je dobio po usima od sudije perica - eto pustice tuzioce da rade svoj posao
kvinoja

#30549 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

uglavnomja wrote: 21/06/2022 11:02

:-)

5 godina govori da zna ko je ubica, 5 godina govori da ce "uskoro" reci ko je ubica
5 se godina petlja svakom tuziocu i sudiji u posao, laze na vagone, u medije iznosi stvari koje su protiv zakona ...

i sad kad je dobio po usima od sudije perica - eto pustice tuzioce da rade svoj posao
Ne valja kad nece da kaze javno imena, ne valja ni kada kaze drzavnim tuziocima koji rade na slučaju imena. Ja ne znam sta hocete ? :/
zijancer

#30550 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

denden wrote: 20/06/2022 17:44 Murizovci, vi ste nas godinama uvjeravali da je tačna teorija u ukradenom satu, ubistvu Dženana oko 21:40-45, podmetanju saobraćajke od 21:45 do 22:40 u sklopu galaktičke zavjere sa više desetina zavjerenika.

Mi nemurizovci smo tu vašu nedorečenu verziju argumentima ismijavali kao besmislenu teoriju zavjere, a vi ste nas vrijeđali na razne načine, iako se niste usuđivali da sa tajmingom opišete precizan tok događaja koji ne bi bio besmislen niti suprotan zakonima fizike.

Neki dan je td majka, vaš vođa na temi, potvrdila da ste sve ove godine prosipali ublehu i da se događaj odigrao oko 22:30, odnosno onako kako smo mi i tvrdili i da ste bili u krivu u vezi ukradenog sata, tj. napada oko sat vremena ranije i podmetanja saobraćajke u toku narednog sata. Žargonski, morali ste polizati šve što ste godinama pljuvali. :izet:

Ima li neko od vas ko bi se usudio, imao hrabrosti i karaktera, da sad iznese, valjda lakšu i jednostavniju za objasniti, vašu novu teoriju, po kojoj se događaj odigrava oko 22:30, a ne 21:40.

Mnogo puta sam to tražio od vas, ali ste se zavukli u mišije rupe. Vjerujete do daske, a ne znate u šta, ne možete objasniti sebi, a kako biste nama drugima. :-)

Dakle, šta se desilo?

Jesu li Ljubo i kombi bili na licu mjesta?

Otkud krhotine žmigavca T4VW kombija, godište 90-96 koje se po linijama prsnuća podudaraju sa onim sa njegovog kombija iz Bekrijine bašte?

Šta je sa "bordo kombijem"?

Je li on i dalje u igri nakon što ste odbacili svoju višegodišnju verziju "pretučeni su na drugom mjestu, izbačeni iz kombija pred Casa Grande"?

Ima li iko da smije napisati u šta vjeruje?
Izgleda da ne smije.
Locked