Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
-
konami666
#26 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Treba reci EU da ne želimo u EU nego želimo status kao Norveška ili Island.
- kamberovica polje
#27 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Uslov da su geopolitički bitni. Vi ko da ste u obdaništu pa gledate šta je fer, a šta nije.tramvajtrojka wrote: ↑20/06/2022 21:05pustimo se sda i te price ima i dovoljno tema za njih pricamo omali_balon wrote: ↑20/06/2022 20:59
da drzavica od mozda milion I po muslimana prava prijetnja eu.....jest to vam sda servira objasnjenje jer znaju lopovi iz sda da se u eu mora postovati vladavina zakona.....dakle nema Asia.i fadila I malinara I ostalih podguznih muha
okrenimo se braci turcima......
EU i njihovom laznom prijateljstvu i obećanjima. Koje uslove Moldavija ispunjava da dobije kandidatski status a mi ne ispunjavamo![]()
.Po kojem sistemu i vladavini zakona su bugari u EU, kad zamislis mito i korupcija izadju u obliku bugarskih granicara itd ,itd. Koliko mi pricali da smo losi iskreno ima i losijih od nas kojima se daje vise nego nama . Zasto objektivno moramo sami sebe pljuvati i govoriti da smo najgori , a gori od nas preko nasih ledja ulaze u EU ako to nije nepravedan status ja ne znam onda sta je
Dobro jutro, svijet oduvijek pokreću interesi.
Last edited by kamberovica polje on 20/06/2022 21:12, edited 2 times in total.
- tramvajtrojka
#28 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
laik1981 wrote: ↑20/06/2022 21:07Mi smo krivi sto smo ruglo i sto smo nacisto propali.. Krivi smo za sve sto se desava kod nas.. Nismo krivi za EU politiku.. Svi ti muslimani u pariskoj mjesnoj zajednici ni na koji nacin ne mogu biti odlucujuci faktor, pa ni u toj mjesnoj zajednici, a ne u EU.. BH "muslimani" u EU bi mogli kociti neke odluke i taj luksuz EU sebi nece dozvoliti.. U EU nas nikad nece primiti.. Nas prioritet treba biti NATO.. To nije nerealno..mali_balon wrote: ↑20/06/2022 20:54 svi su drugi krivi samo mi nismo.....cuj nece muslimane, sto se kaze u jednoj mjesnoj zajednici u parizu ima vise muslimana nego u bih.....pustite su sda mantra nece nas eu jer ima puno muslimana ili muslimanska drzava.....to je sda propaganda..
mi smo krivi, narod, sve nam tesko,mrsko, haj da neko drugi, nemoj mene, haj sutra, ukradi, zajebi, prevari, ubij brata zbog medje, nek crkne krava itd itd mogo bi do ujutru......30g isti na vlasti nije do njih do nas je
ko god hoce da kaze da su oni drzava i uredjeniji od nas iskreno laze , Sarajevo za kisinjev je Beč realno bukvalno oni su propali gore od nas ljudima jos uvijek konjske zaprege jedno od glavnih sredstava prevoza i onda se nama govori da smo losiji od takvih
jednostavno kakvi god da smo i koliko god govorimo da smo losi i jesmo al naspram njih smo Njemačka i oni dobise status kandidata prije nas ako to nije licemjerno od strane EU sta je
- Bloo
- Globalna šefica
#29 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Katolici i protestanti u Njemackoj.konami666 wrote: ↑20/06/2022 20:55 Da ali u Njemačkoj i Francuskoj su katolici apsolutna većina. I katolici vladaju objema zemljama. Zna se zašto zajebavaju Bosnu. Da sutra svi kažu da su se prebacili na kršćanstvo, prekosutra bi Papa rekao da treba Bosnu primiti u EU a do kraja sedmice bi već bio kandidatski status. Nije to nikakava misterija.
vladaju, vladaju
I kod nas vladaju muslimani.
Vladaju i u Poljskoj katolici, pa nekako Poljska nije Njemacka.
- tramvajtrojka
#30 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
pa et i tu EU govori da za kandidatski status su potrebne granice u cijelosti i drzava koja upravlja svojom teritorijem u potpunosti kako Moldavija, Gruzija i Ukrajini to imaju kad u sve tri drzave imas ruske marionetske drzavekamberovica polje wrote: ↑20/06/2022 21:11Uslov da su geopolitički bitni. Vi ko da ste u obdaništu pa gledate šta je fer, a šta nije.tramvajtrojka wrote: ↑20/06/2022 21:05
pustimo se sda i te price ima i dovoljno tema za njih pricamo o
EU i njihovom laznom prijateljstvu i obećanjima. Koje uslove Moldavija ispunjava da dobije kandidatski status a mi ne ispunjavamo![]()
.Po kojem sistemu i vladavini zakona su bugari u EU, kad zamislis mito i korupcija izadju u obliku bugarskih granicara itd ,itd. Koliko mi pricali da smo losi iskreno ima i losijih od nas kojima se daje vise nego nama . Zasto objektivno moramo sami sebe pljuvati i govoriti da smo najgori , a gori od nas preko nasih ledja ulaze u EU ako to nije nepravedan status ja ne znam onda sta je
Last edited by tramvajtrojka on 20/06/2022 21:14, edited 1 time in total.
-
laik1981
#31 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Mi smo, sa svim svojim nebulozama, za Gruziju i Moldaviju Njemacka i to po svim mogucim parametrima..
4 godine su gledali kako nas cetnici kolju i jos nam neke stvari nisu jasne
4 godine su gledali kako nas cetnici kolju i jos nam neke stvari nisu jasne
-
kluz franjo
#32 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
1. Još uvijek nije definitivno da će Ukrajina i/ili Moldavija dobiti kandidatski status. Ako i dobiju biće sa uslovima.
2. Još uvijek nije definitivno da BiH neće dobiti kandidatski status u paketu sa Ukrajinom i Moldavijom.
3. Evropska Komisija je BiH još davne 2019. u biti prihvatila uslovljeni kandidatski status BiH i jasno rekla da će pristupni pregovori biti pokrenuti čim BiH ostvari napredak po 14 definisanih tačaka. Naše konjine na vlasti (SDA/SNSD/HDZ/DF) su u zadnje 3 godine umjesto bilo kakvog napretka uspjeli proćerdati milijarde, postati filijale Orbana, Putina i Erdogana i sveukupno nas unazaditi na putu EU integracija.
Najviše je do nas samih, a ostalo je trenutna geopolitika.
2. Još uvijek nije definitivno da BiH neće dobiti kandidatski status u paketu sa Ukrajinom i Moldavijom.
3. Evropska Komisija je BiH još davne 2019. u biti prihvatila uslovljeni kandidatski status BiH i jasno rekla da će pristupni pregovori biti pokrenuti čim BiH ostvari napredak po 14 definisanih tačaka. Naše konjine na vlasti (SDA/SNSD/HDZ/DF) su u zadnje 3 godine umjesto bilo kakvog napretka uspjeli proćerdati milijarde, postati filijale Orbana, Putina i Erdogana i sveukupno nas unazaditi na putu EU integracija.
- kamberovica polje
#33 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Govori i jebač djevojci da mu je jedina.tramvajtrojka wrote: ↑20/06/2022 21:14pa et i tu EU govori da za kandidatski status su potrebne granice u cijelosti i drzava koja upravlja svojom teritorijem u potpunosti kako Moldavija, Gruzija i Ukrajini to imaju kad u sve tri drzave imas ruske marionetske drzavekamberovica polje wrote: ↑20/06/2022 21:11
Uslov da su geopolitički bitni. Vi ko da ste u obdaništu pa gledate šta je fer, a šta nije.
- tramvajtrojka
#34 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
https://www.akta.ba/eunato/eu/eu-integr ... nstvo-u-eukluz franjo wrote: ↑20/06/2022 21:31 1. Još uvijek nije definitivno da će Ukrajina i/ili Moldavija dobiti kandidatski status. Ako i dobiju biće sa uslovima.
naveo si ti sve fino , al koja je drzava dobila ovakve uslove za otvaranje pristupa pregovorima za EU, ovo su bukvalno tacke kad se otvori kandidatski status, koja drzava koja je dobila kandidatski status imala ovakve prioritete da usvoji prije toga
I onaj catch 22 kako mi imamo ovakvo mišljenje da nam zakoni nisu u skladu sa EU, a ta ista EU nam u 99.9% situacija napisali i natjerali na provedbu tih istih zakona ko tu koga
-
kluz franjo
#35 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
2019. nam sve to nije bio problem.tramvajtrojka wrote: ↑20/06/2022 22:01https://www.akta.ba/eunato/eu/eu-integr ... nstvo-u-eukluz franjo wrote: ↑20/06/2022 21:31 1. Još uvijek nije definitivno da će Ukrajina i/ili Moldavija dobiti kandidatski status. Ako i dobiju biće sa uslovima.
naveo si ti sve fino , al koja je drzava dobila ovakve uslove za otvaranje pristupa pregovorima za EU, ovo su bukvalno tacke kad se otvori kandidatski status, koja drzava koja je dobila kandidatski status imala ovakve prioritete da usvoji prije toga![]()
I onaj catch 22 kako mi imamo ovakvo mišljenje da nam zakoni nisu u skladu sa EU, a ta ista EU nam u 99.9% situacija napisali i natjerali na provedbu tih istih zakona ko tu koga![]()
![]()
Tri godine se onda ništa ne radi, čak šta više, nazaduje se i onda nam naprasno 2022. nešto smeta i drugi nam sve krivi.
Ali OK. Nemam se namjeru ubjeđivati.
Nepravda, pa to ti je...
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#36 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Zato što je Bosna većinsko-muslimanska zemlja. I to je to.
Da, ima ih i po Parizu, Berlinu i tkd. Ali i tamo nisu poželjni. To zna svako ko je proveo makar malo vremena po tim zemljama.
Sa dolaskom nove generacije političara to će se promijeniti, ali dok je ovih starih prdonja - teško.
Jedino NATO je trenutno realna opcija. I za mene potrebnija.
Bosna ionako nema fajde od EU ukoliko još uvijek ima ovakvu garnituru političara.
Da, ima ih i po Parizu, Berlinu i tkd. Ali i tamo nisu poželjni. To zna svako ko je proveo makar malo vremena po tim zemljama.
Sa dolaskom nove generacije političara to će se promijeniti, ali dok je ovih starih prdonja - teško.
Jedino NATO je trenutno realna opcija. I za mene potrebnija.
Bosna ionako nema fajde od EU ukoliko još uvijek ima ovakvu garnituru političara.
-
konami666
#37 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Ma znaš šta sam mislioBloo wrote: ↑20/06/2022 21:13Katolici i protestanti u Njemackoj.konami666 wrote: ↑20/06/2022 20:55 Da ali u Njemačkoj i Francuskoj su katolici apsolutna većina. I katolici vladaju objema zemljama. Zna se zašto zajebavaju Bosnu. Da sutra svi kažu da su se prebacili na kršćanstvo, prekosutra bi Papa rekao da treba Bosnu primiti u EU a do kraja sedmice bi već bio kandidatski status. Nije to nikakava misterija.![]()
vladaju, vladaju![]()
I kod nas vladaju muslimani.i onda mi bjezimo u protestantske/katoličke zemlje. Umjesto da bježimo u prijateljske muslimanske zemlje gdje vladaju muslimani.
Vladaju i u Poljskoj katolici, pa nekako Poljska nije Njemacka.
P eto i Turska je kandidat milion godina pa nisu članica. Jasno je ko dan zašto.
Ali Bosanci trebaju vise da se okrenu zapadu a ne da gledaju kako Turska svira.
Ili još bolje, da se okrenu sebi. Ako Ukrajina dobije kandidatski status trebalo bi po meni odma zaustaviti dalje razgovore za članstvo EU i tražiti status kao Norveška i Island, da bude članica EEA. Nemamo pravo glasa u EU parlamentu (jer sto bi se brukali i slali naše prikaze u EU parlament) a imamo slobodu kretanja i slobodnu trgovinu. I njima i nama dobro.
- tramvajtrojka
#38 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Niko nije rekao da nas nasa vlast ne usporava ,nego da su nama postavljeni skoro pa nemoguci uvjeti od strane EU za otvaranje pristupanja kandidatskom statusu .Nijedna drzava nije imala ovakav set tačaka od strane EU kao mi to je fakt. I mozemo se praviti ludi ovdje da pricamo da i EU "nije znala" da provodivost ovoga sto traze je ravna 2% i umjesto da nam daju podstrek oni su nam udarili blindo vrata na eu stan , ojacana armaturom i zalivena betonom dok unutar stana pustaju muziku na razglasu bicete primljeni .kluz franjo wrote: ↑20/06/2022 22:162019. nam sve to nije bio problem.tramvajtrojka wrote: ↑20/06/2022 22:01
https://www.akta.ba/eunato/eu/eu-integr ... nstvo-u-eu
naveo si ti sve fino , al koja je drzava dobila ovakve uslove za otvaranje pristupa pregovorima za EU, ovo su bukvalno tacke kad se otvori kandidatski status, koja drzava koja je dobila kandidatski status imala ovakve prioritete da usvoji prije toga![]()
I onaj catch 22 kako mi imamo ovakvo mišljenje da nam zakoni nisu u skladu sa EU, a ta ista EU nam u 99.9% situacija napisali i natjerali na provedbu tih istih zakona ko tu koga![]()
![]()
Tri godine se onda ništa ne radi, čak šta više, nazaduje se i onda nam naprasno 2022. nešto smeta i drugi nam sve krivi.
Nepravda, pa to ti je...
Dok telali vigemark i satler kao kona sa viklerima u glavi govore sucur Allahu bice to dobro, i onda ce Ukrajini, Gruziji i Moldaviji preko reda dati kandidatski status.
Koliko god da nam je losa politicka situacija, u drzavi znamo svi gdje živimo nismo naivcine ako tko pljuje ovu vlast to sam ja , ali da zemlje u ratu , zemlje za koje smo Njemačka po svakoj tacki , zemlje koje imaju ruske paradržave unutar svojih granica daje im se brzi pristup.
Realno ne moramo pljuvati po svemu i bas uvijek po sebi kad EU se trudi da nam svake godine vise i vise pokazuje da nas ne zeli i ima macehinski odnos prema nama , dok istovremeno nam daju neke laznu nadu i uvjerenja
- Haris.ba
#39 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Ti muslimani ne mogu nista. Ni urediti sta na glavi zena da nosi.mali_balon wrote: ↑20/06/2022 20:54 svi su drugi krivi samo mi nismo.....cuj nece muslimane, sto se kaze u jednoj mjesnoj zajednici u parizu ima vise muslimana nego u bih.....pustite su sda mantra nece nas eu jer ima puno muslimana ili muslimanska drzava.....to je sda propaganda..
mi smo krivi, narod, sve nam tesko,mrsko, haj da neko drugi, nemoj mene, haj sutra, ukradi, zajebi, prevari, ubij brata zbog medje, nek crkne krava itd itd mogo bi do ujutru......30g isti na vlasti nije do njih do nas je
Ovi u Bosni fabrike naoruzanja cak imaju.
- Ludzak
- kamberovica polje
#41 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Kakve droge troše ovi što Švicu koriste ko argument za neulazak u EU? 
Last edited by kamberovica polje on 20/06/2022 22:54, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#42 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
OK.tramvajtrojka wrote: ↑20/06/2022 22:45Niko nije rekao da nas nasa vlast ne usporava ,nego da su nama postavljeni skoro pa nemoguci uvjeti od strane EU za otvaranje pristupanja kandidatskom statusu .Nijedna drzava nije imala ovakav set tačaka od strane EU kao mi to je fakt. I mozemo se praviti ludi ovdje da pricamo da i EU "nije znala" da provodivost ovoga sto traze je ravna 2% i umjesto da nam daju podstrek oni su nam udarili blindo vrata na eu stan , ojacana armaturom i zalivena betonom dok unutar stana pustaju muziku na razglasu bicete primljeni .kluz franjo wrote: ↑20/06/2022 22:16
2019. nam sve to nije bio problem.
Nepravda, pa to ti je...
Dok telali vigemark i satler kao kona sa viklerima u glavi govore sucur Allahu bice to dobro, i onda ce Ukrajini, Gruziji i Moldaviji preko reda dati kandidatski status.
Koliko god da nam je losa politicka situacija, u drzavi znamo svi gdje živimo nismo naivcine ako tko pljuje ovu vlast to sam ja , ali da zemlje u ratu , zemlje za koje smo Njemačka po svakoj tacki , zemlje koje imaju ruske paradržave unutar svojih granica daje im se brzi pristup.
Realno ne moramo pljuvati po svemu i bas uvijek po sebi kad EU se trudi da nam svake godine vise i vise pokazuje da nas ne zeli i ima macehinski odnos prema nama , dok istovremeno nam daju neke laznu nadu i uvjerenja![]()
- Ludzak
#43 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
U Moldaviji sve zivo fercera, ma daj...kakotisesvidja wrote: ↑20/06/2022 20:59 kad cujem ovo ne primaju nas zato jer smo muslimani ospem se
ma ja muslimani su krivi a muslimana u parizu moguce da ima kao u citavoj bosni
al nisu problem korupcija kriminal neuskladjeni zakoni itd
- tramvajtrojka
#44 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
kluz franjo wrote: ↑20/06/2022 22:54OK.tramvajtrojka wrote: ↑20/06/2022 22:45
Niko nije rekao da nas nasa vlast ne usporava ,nego da su nama postavljeni skoro pa nemoguci uvjeti od strane EU za otvaranje pristupanja kandidatskom statusu .Nijedna drzava nije imala ovakav set tačaka od strane EU kao mi to je fakt. I mozemo se praviti ludi ovdje da pricamo da i EU "nije znala" da provodivost ovoga sto traze je ravna 2% i umjesto da nam daju podstrek oni su nam udarili blindo vrata na eu stan , ojacana armaturom i zalivena betonom dok unutar stana pustaju muziku na razglasu bicete primljeni .
Realno ne moramo pljuvati po svemu i bas uvijek po sebi kad EU se trudi da nam svake godine vise i vise pokazuje da nas ne zeli i ima macehinski odnos prema nama , dok istovremeno nam daju neke laznu nadu i uvjerenja![]()

Koja komsijska država je imala ovoliko obimne i zahtjevne tacke za ostvarivanje otvaranja kandidatskog statusa u EU
i koje su uslove Ukrajina , Gruzija i Moldavija ispunili da ih se stavi u red ispred nas za kandidatski status
EU prema BiH je veca ubleha nego profina stranka
-
kakotisesvidja
#45 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
necemo se praviti ludiLudzak wrote: ↑20/06/2022 22:56U Moldaviji sve zivo fercera, ma daj...kakotisesvidja wrote: ↑20/06/2022 20:59 kad cujem ovo ne primaju nas zato jer smo muslimani ospem se
ma ja muslimani su krivi a muslimana u parizu moguce da ima kao u citavoj bosni
al nisu problem korupcija kriminal neuskladjeni zakoni itd
znamo sto sada moldavija ukrajina i gruzija nacelno imaju priliku za clanstvo
-
kakotisesvidja
#46 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
nije nijedna zato sto su to uradili prije izmjena cini mi se da je lisabonski samit "kriv" za dopunske tacke koje imamotramvajtrojka wrote: ↑20/06/2022 23:02
Koja komsijska država je imala ovoliko obimne i zahtjevne tacke za ostvarivanje otvaranja kandidatskog statusa u EU
i koje su uslove Ukrajina , Gruzija i Moldavija ispunili da ih se stavi u red ispred nas za kandidatski status![]()
![]()
EU prema BiH je veca ubleha nego profina stranka![]()
![]()
da smo ranije se potrudili ni bi ne bi imali kao ni oni a da smo jos ranije radili na sebi bili bi u eu kao hrvatska
-
giannibelif
#47 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Ne mogu progutati činjenicu da se Moldaviji daje ustupak za bilo šta vezano uz EU integracije. Kao Rumun, osjećam ih dijelom nacionalnog bića, mogu shvatiti da ih se pokušava zaštititi od vrlo izvjesnog ruskog napada ako se stvari oko Odese otmu kontroli i taj krak padne, mada se to moglo riješiti tako što bi se Evropa usaglasila sa problematikom nedozvoljavanja da se Moldavija ujedini sa Rumunijom i time bi Transnistrija praktično pala za sedam dana i u Tiraspolu ne bi mačka više prenoćila, ali ekonomski, društveno, socijalno, demografski je to razorena država, iako sad imaju vlast koja se zaista trudi da spasi što se spasiti da. Za ovo što se dešava kod nas, sami smo krivi. Isključivo mi kao stanovništvo. Treba se zamisliti nad činjenicom da država iz koje se do prije koji mjesec išlo u Odesu na privremeni rad ostvaruje napredak u integracijama, a nas ni u tragovima planova kakve god bile i koliko god neizvjesni koraci bili.
- kamberovica polje
#48 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Nikakve uslove nisu ispunili, ali boli ih kurac jer su (pazi sad ovo) geopolitički važni i koriste situaciju da se uvuku u EU i možda čak uspiju u tome, ako prođe prođe.tramvajtrojka wrote: ↑20/06/2022 23:02
i koje su uslove Ukrajina , Gruzija i Moldavija ispunili da ih se stavi u red ispred nas za kandidatski status![]()
![]()
EU prema BiH je veca ubleha nego profina stranka![]()
![]()
Je li ovo licemjerno od strane EU? Jeste.
Je li u politici bitno da li je neko licemjeran ili ne? Nije, jer je politika kurvanjski biznis i smiješno se iščuđivat tome.
Bez obzira na nemoguće uslove, naši žohari na vlasti su nesposobni i neće znati iskoristit ovaj historijski trenutak. Što se tiče naroda, ko mu jebe mater kad je glup i kad glasa za iste.
- tramvajtrojka
#49 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
giannibelif wrote: ↑20/06/2022 23:07 Ne mogu progutati činjenicu da se Moldaviji daje ustupak za bilo šta vezano uz EU integracije. Kao Rumun, osjećam ih dijelom nacionalnog bića, mogu shvatiti da ih se pokušava zaštititi od vrlo izvjesnog ruskog napada ako se stvari oko Odese otmu kontroli i taj krak padne, mada se to moglo riješiti tako što bi se Evropa usaglasila sa problematikom nedozvoljavanja da se Moldavija ujedini sa Rumunijom i time bi Transnistrija praktično pala za sedam dana i u Tiraspolu ne bi mačka više prenoćila, ali ekonomski, društveno, socijalno, demografski je to razorena država, iako sad imaju vlast koja se zaista trudi da spasi što se spasiti da. Za ovo što se dešava kod nas, sami smo krivi. Isključivo mi kao stanovništvo. Treba se zamisliti nad činjenicom da država iz koje se do prije koji mjesec išlo u Odesu na privremeni rad ostvaruje napredak u integracijama, a nas ni u tragovima planova kakve god bile i koliko god neizvjesni koraci bili.
da mi je znati koje je Moldavija i Gruzija specijalne uslove ispunila
mi smo cekali tri godine od 2016-2019 da dobijemo bilo kakav odgovor od strane EU a ovi za tri mjeseca dobise kandidatski status
tri godine .....
- Ludzak
#50 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Gledajte malo šire, a ne samo smatrati nas kao krivce. Slazem se da smo dosta toga krivi. Imamo Dodika, imamo Čovića, i hoce ta hebena kur. a Europa da ispunimo neke njene tačke za kondidata? Zar nije licemjerno? Europa koja bi mogla utišati Dodika i Čovica, ali nece. Jos nam salje svoje Visoke predstavnike, čisto samo nek se nađe kao neki zastitnik Dejtona. Jednostavno ljudi nas ne zele. Znaju oni i to dobro da ne mozemo ispuniti tacke, zato nam i zadaju. Treba ih odjebati u skokovima. Hebala ih EU u kojoj se Mađarska nesto pita.