Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zona072
#57601 Re: Zeničani
Vjerovatno je debeliJoe doselio u proljeće/ljeto, treba ga pitat tamo nekad 23 novembra kakva mu je Zenica. Moje mišljenje da Zenica ljeti jedan grad, dok je zimi drugi grad.
Ps. Ako je Britvar eminentan i stručan onda fakat ne znam, frajer je na državnoj sisi ništa manje od nabrojanih i napravio je kao i ostali NIŠTA!
Ps. Ako je Britvar eminentan i stručan onda fakat ne znam, frajer je na državnoj sisi ništa manje od nabrojanih i napravio je kao i ostali NIŠTA!
-
DebelinJoe
#57602 Re: Zeničani
Onoliko koliko znam, Zenica ima više nego solidno zdravstvo, mislim na DZ i mrežu ambulanti, kadar i opremu. Nisam čuo da se ljudi žale na zdravstvo. Zenica je koliko vidim čist grad, komunalne službe solidno rade svoj posao. Nema problema sa vodom. Gradski autobosi su noviji, udobniji, klimatizirani i viša klasa od olupina koje vozi GRAS. Škole su vrlo solidne sa kadrom koliko čujem. Zenički fakulteti su više nego dobri, bar iz mojih iskustava, naročito pravni, ekonomski i tehnički fakulteti. Ja mogu potpisati da su kadrovi koji posljednjih godina izlaze sa zeničkog mašinstva, elektrotehnike i prava za klasu bolji i kompetentniji od svojih sarajevskih kolega.
Vjerujte da je mnogo važnije ko predaje vašoj djeci, kakvu vodu pijete i ko vas liječi od činjenice da su željeznička i autobuska stanica oronule.
Vjerujte da je mnogo važnije ko predaje vašoj djeci, kakvu vodu pijete i ko vas liječi od činjenice da su željeznička i autobuska stanica oronule.
- phillie
#57603 Re: Zeničani
Dobro, sad nas covjek vec zajebaje

-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#57604 Re: Zeničani
Šaljivdžija 
- -Chesterfield-
#57605 Re: Zeničani
Ništa čovjek nije pogrešno napisao.
Ko nije imao problema sa lošom infrastrukturom, putevi, redukcija vode, slab napon struje, loša zdravstvena usluga, slab signal mobilne mreže itd...
Normalno da ne razumije o čemu čovjek govori. Ti ljudi vide samo jedan problem - Čelik, Čelik, Čelik...
Ja sam pokušao neke probleme sam riješiti (kopanje bunara, pisanje žalbi prema elektroprivredi, općini...) ali nema efekta.
Na kraju kupiš stan u Zenici i većinu životnih problema riješiš. Ne kažem da se nisam susreo sa drugim problemima a to je nemogućnost iznalaženja parkinga oko zgrade ako dođem poslije 16:00 sati a drugi problem je buka koju komšije stvaraju, jer sam odrastao na selu i navikao da me probudi cvrkut ptica.
Znači, nemojte se žaliti ako vam bilo koji načelnik pokušava riješiti neki od problema koji imaju seljaci u ruralnim naseljima, jer vas štiti od njihovog naseljavanja i najezde u grad, a samim time raste i cijena nekretnina u gradu...
Još da napomenem kako nisam mogao na svojoj, čak i na susjednoj općini naći ustanovu, kako javnu tako i privatnu gdje mogu uraditi pišljivi nalaz D-dimer.
U Zenici ima solidan broj dobro opremljenih privatnih klinika gdje se ovi i slični nalazi mogu izvaditi.
Da sumiram - bez obzira što sam kupio stan većinu vremena provodim na selu, jer sam rođeni seljačina.
Mama me čak nije u bolnici rodila, nego u trošnoj staroj kućici...
Razumijem i ove čistokrvne Zeničane, što se žale na nedostatak kulturnog sadržaja... Ja nisam navikao niti sam kada bio u pozorištu tako da nemam problema s tim.
Ko nije imao problema sa lošom infrastrukturom, putevi, redukcija vode, slab napon struje, loša zdravstvena usluga, slab signal mobilne mreže itd...
Normalno da ne razumije o čemu čovjek govori. Ti ljudi vide samo jedan problem - Čelik, Čelik, Čelik...
Ja sam pokušao neke probleme sam riješiti (kopanje bunara, pisanje žalbi prema elektroprivredi, općini...) ali nema efekta.
Na kraju kupiš stan u Zenici i većinu životnih problema riješiš. Ne kažem da se nisam susreo sa drugim problemima a to je nemogućnost iznalaženja parkinga oko zgrade ako dođem poslije 16:00 sati a drugi problem je buka koju komšije stvaraju, jer sam odrastao na selu i navikao da me probudi cvrkut ptica.
Znači, nemojte se žaliti ako vam bilo koji načelnik pokušava riješiti neki od problema koji imaju seljaci u ruralnim naseljima, jer vas štiti od njihovog naseljavanja i najezde u grad, a samim time raste i cijena nekretnina u gradu...
Još da napomenem kako nisam mogao na svojoj, čak i na susjednoj općini naći ustanovu, kako javnu tako i privatnu gdje mogu uraditi pišljivi nalaz D-dimer.
U Zenici ima solidan broj dobro opremljenih privatnih klinika gdje se ovi i slični nalazi mogu izvaditi.
Da sumiram - bez obzira što sam kupio stan većinu vremena provodim na selu, jer sam rođeni seljačina.
Razumijem i ove čistokrvne Zeničane, što se žale na nedostatak kulturnog sadržaja... Ja nisam navikao niti sam kada bio u pozorištu tako da nemam problema s tim.
- Chloe
- Photo mod
#57606 Re: Zeničani
ev tebi jedan-Chesterfield- wrote: ↑20/06/2022 12:17 Ništa čovjek nije pogrešno napisao.
Da sumiram - bez obzira što sam kupio stan većinu vremena provodim na selu, jer sam rođeni seljačina.Mama me čak nije u bolnici rodila, nego u trošnoj staroj kućici...
- xPaco1337
#57607 Re: Zeničani
Kao osoba koja je to radila,nemoj se sa tim igrati pogotovo po Bosni. Ja sam bio u Svjetlosti i rekli da mi mogu skinuti i na dan operacije dodem i kazu da ne mogu. Onda uzmem malo vece pare odem u Sveti vid i rijesim to za 5min,a imao sam malo je reci veliki minus od -8 -7 tako da to nije zajebancija znam ljude koji su ostali bez vida zbog Matuzica i sl. zajebancija,ipak ti je to najbitniji dio na tijelu ja mislim
-
Sydnor
#57608 Re: Zeničani
Majka je oba oka operisala u Matuzićima i nikad ni najmanji problem, a ophodili se prema njoj ko da je Sebija Izetbegović. Boljih i prijatnijih ljudi od doktora do sestara nije srela nadaleko.
Još doktor koji je operisao kaže da Zenica ima modernije i bolje aparate ali da nema školovanih doktora koji bi znali sa njima raditi...
Doduše, ima tome 4-5 godina...je li se u međuvremenu šta promijenilo ne znam.
Još doktor koji je operisao kaže da Zenica ima modernije i bolje aparate ali da nema školovanih doktora koji bi znali sa njima raditi...
Doduše, ima tome 4-5 godina...je li se u međuvremenu šta promijenilo ne znam.
- Casual's
#57609 Re: Zeničani
Ako kažu da ne mogu - onda ne žele da prihvate rizik pa da se desi ta "zajebancija".xPaco1337 wrote: ↑20/06/2022 13:36 Kao osoba koja je to radila,nemoj se sa tim igrati pogotovo po Bosni. Ja sam bio u Svjetlosti i rekli da mi mogu skinuti i na dan operacije dodem i kazu da ne mogu. Onda uzmem malo vece pare odem u Sveti vid i rijesim to za 5min,a imao sam malo je reci veliki minus od -8 -7 tako da to nije zajebancija znam ljude koji su ostali bez vida zbog Matuzica i sl. zajebancija,ipak ti je to najbitniji dio na tijelu ja mislim
Svi koji rade lasersko uklanjanje dioptrije prvo pacijenta pregledaju da li je uopšte kandidat (procedura za pregled traje cca. 2h). Možda ti je u tom trenutku bio visok očni pritisak, debela rožnjača i sl.
Sam zahvat je svugdje isti, traje kratko i poprilično je siguran i jednostavan. Oporavak je malo komplikovaniji ma kojom god se metodom radilo.
Koliko znam u Matuzićima se ne može uraditi skidanje dioptrije. Oni su više za mrenu kod starijih osoba što je dosta komplikovanije i zajebanije za uraditi (fin postotak može izgubiti vid).
- Van Halen
#57610 Re: Zeničani
DebelinJoe wrote: ↑20/06/2022 10:14 Onoliko koliko znam, Zenica ima više nego solidno zdravstvo, mislim na DZ i mrežu ambulanti, kadar i opremu. Nisam čuo da se ljudi žale na zdravstvo. Zenica je koliko vidim čist grad, komunalne službe solidno rade svoj posao. Nema problema sa vodom. Gradski autobosi su noviji, udobniji, klimatizirani i viša klasa od olupina koje vozi GRAS. Škole su vrlo solidne sa kadrom koliko čujem. Zenički fakulteti su više nego dobri, bar iz mojih iskustava, naročito pravni, ekonomski i tehnički fakulteti. Ja mogu potpisati da su kadrovi koji posljednjih godina izlaze sa zeničkog mašinstva, elektrotehnike i prava za klasu bolji i kompetentniji od svojih sarajevskih kolega.
Dolazim u Zenicu iz Sarajeva vrlo često poslom i mogu potvrditi da si u pravu za mnoge stvari koje si napisao. Zenica sve bolje izgleda kako vrijeme prolazi sto mi je vrlo drago jer su Zeničani prava raja
- Sanjarko
#57611 Re: Zeničani
ja s JAG laserom, eye floaters ne bi mogao operisat, 1.000 eura jedno oko, jos pritisak varira mi, slijep skoro na jedno oko itd, a opasnost postoperativna postoji, uvijek, sreca sve stagnira, neurekao
- Nepenthe11
#57612 Re: Zeničani
Zna li netko normalan taksi, prošli put kad sam bio levati sa autobusne su me ogulili??
Hvala
Hvala
- phillie
#57613 Re: Zeničani
Ne uzimaj one na standu sto stoje. Bolje ti je da predjes cestu i na autobuskom stajalistu sacekas taksije koje kruze. Do bolnice ti je tri marke. Jel treba skrenuti negdje s tog pravca odmah je visa cijena.Nepenthe11 wrote: ↑20/06/2022 18:27 Zna li netko normalan taksi, prošli put kad sam bio levati sa autobusne su me ogulili??
Hvala
-
Sydnor
#57614 Re: Zeničani
Meša TaxiNepenthe11 wrote: ↑20/06/2022 18:27 Zna li netko normalan taksi, prošli put kad sam bio levati sa autobusne su me ogulili??
Hvala
O61 414 614
Ima i Viber
- billy organ
#57615 Re: Zeničani
Bio sam u Zenici nekad pred pocetak korone. Lijep grad, mnogo ljepsi nego prije 20 godina. E sad imate Pivica i Rame, mi u Sarajevu imamo milion Pivica i Rami. Evo kako su dosli topliji dani, navece bajkeri na glavnoj se trkaju. Ne znam kako spavaju oni na Cengic Vili sto zive odmah uz glavnu. Hahara i klosara wanna be gangstera na svakom cosku.
- Nepenthe11
#57616 Re: Zeničani
A vutre??? hahaha, just kidding. Hvala obojici. Vidim da taksimetar mogu sanjat.
-
scarr
#57617 Re: Zeničani
Nema taksimetra u ZeNepenthe11 wrote: ↑20/06/2022 20:33
A vutre??? hahaha, just kidding. Hvala obojici. Vidim da taksimetar mogu sanjat.
-
Sydnor
#57618 Re: Zeničani
Kod nas ti je na dogovor, ja sam Mešu više puta preporučivao i ljudi su uvijek imali pozitivan feedback za njega.Nepenthe11 wrote: ↑20/06/2022 20:33
-
DebelinJoe
#57619 Re: Zeničani
I ja ih evo ubjeđujem da im je grad lijep, ali mi ne vjerujubilly organ wrote: ↑20/06/2022 20:25 Bio sam u Zenici nekad pred pocetak korone. Lijep grad, mnogo ljepsi nego prije 20 godina. E sad imate Pivica i Rame, mi u Sarajevu imamo milion Pivica i Rami. Evo kako su dosli topliji dani, navece bajkeri na glavnoj se trkaju. Ne znam kako spavaju oni na Cengic Vili sto zive odmah uz glavnu. Hahara i klosara wanna be gangstera na svakom cosku.
-
sale07
#57620 Re: Zeničani
Zivio u Zenici,Mostaru,Sarajevu po 3+ godina. Svaki grad ima svoje prednosti i mane.
Mostar jako lijep grad.
Prednosti kratka zima Max 4 mjeseca, od februara do oktobra/novembra. Blizina Jadrana, Nocni zivot. Cist zrak.
Mane - netrpeljivost i mrznja jako zastupljena. Vrela ljeta. Privreda, mada turizam malo vadi tu situaciju. Poprilično prljav grad, osim starog jezgra.
Sarajevo
Prednosti - razni sadržaji, kultura, sport, restorani, nocni zivot, planine, aerodrom, shopping. Ekonomski puno jaci od ostalih gradova, ponuda poslova i slicno.
Mane - putna infrastruktura prezaicena,velike guzve, jako brzo se zivi i dosta vremena se tu trosi. Los zrak. Problem s redukcijama vode, mada ih u zadnje vrijeme nema.Sve je dosta skuplje u smislu zovnes majstora i naplati ti neki posao 500KM dok u Zenici ili Mostaru to ce kostati 200KM.
I na kraju Zenica
Jako dobro organiziran grad u smislu da sve mozes pjeske, s bilo kojeg kraja da krenes ne treba ti vise od 30Min pjeske. Kamberovića polje i citav taj dio od usca pa do blatuse bulevarom je nesto jako posebno. Gdje god da zivis 5-10min je potrebno da dodjes do Kamberovića ili bulevara. Poprilično cist grad, grad gdje cesto mozes vidjeti kamion koji prolazi i cisti ulice za razliku od Sarajeva i Mostara. Dosta sporije se zivi. Povezanost auto putem sa Sarajevom
Mane - necist zrak, privreda/ekonomija, politička situacija, sport, nedostatak zabavnih sadržaja nocni zivot, problem grijanja, centralni dio grada od akse pa do kamenog mosta izgleda kao kakva kasaba, nedostatak kvalitetnih ugostiteljskih objekata/restorana
Mostar jako lijep grad.
Prednosti kratka zima Max 4 mjeseca, od februara do oktobra/novembra. Blizina Jadrana, Nocni zivot. Cist zrak.
Mane - netrpeljivost i mrznja jako zastupljena. Vrela ljeta. Privreda, mada turizam malo vadi tu situaciju. Poprilično prljav grad, osim starog jezgra.
Sarajevo
Prednosti - razni sadržaji, kultura, sport, restorani, nocni zivot, planine, aerodrom, shopping. Ekonomski puno jaci od ostalih gradova, ponuda poslova i slicno.
Mane - putna infrastruktura prezaicena,velike guzve, jako brzo se zivi i dosta vremena se tu trosi. Los zrak. Problem s redukcijama vode, mada ih u zadnje vrijeme nema.Sve je dosta skuplje u smislu zovnes majstora i naplati ti neki posao 500KM dok u Zenici ili Mostaru to ce kostati 200KM.
I na kraju Zenica
Jako dobro organiziran grad u smislu da sve mozes pjeske, s bilo kojeg kraja da krenes ne treba ti vise od 30Min pjeske. Kamberovića polje i citav taj dio od usca pa do blatuse bulevarom je nesto jako posebno. Gdje god da zivis 5-10min je potrebno da dodjes do Kamberovića ili bulevara. Poprilično cist grad, grad gdje cesto mozes vidjeti kamion koji prolazi i cisti ulice za razliku od Sarajeva i Mostara. Dosta sporije se zivi. Povezanost auto putem sa Sarajevom
Mane - necist zrak, privreda/ekonomija, politička situacija, sport, nedostatak zabavnih sadržaja nocni zivot, problem grijanja, centralni dio grada od akse pa do kamenog mosta izgleda kao kakva kasaba, nedostatak kvalitetnih ugostiteljskih objekata/restorana
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#57621 Re: Zeničani
To što su ti radili u Svetom Vidu mogu sigurno i ovi u Sarajevu u Svjetlost. Ja radio oba oka 2020 godine. Nakon operacije otišao svojim nogama kući.xPaco1337 wrote: ↑20/06/2022 13:36Kao osoba koja je to radila,nemoj se sa tim igrati pogotovo po Bosni. Ja sam bio u Svjetlosti i rekli da mi mogu skinuti i na dan operacije dodem i kazu da ne mogu. Onda uzmem malo vece pare odem u Sveti vid i rijesim to za 5min,a imao sam malo je reci veliki minus od -8 -7 tako da to nije zajebancija znam ljude koji su ostali bez vida zbog Matuzica i sl. zajebancija,ipak ti je to najbitniji dio na tijelu ja mislim
-
NecuVise
#57622 Re: Zeničani
Neki su se na to navikli ko Pique na Shakiru pa onda gledaju samo negativne stvari, a i dosta ih ima kojima ništa ne valja i misle da je svugdje bolje osim ovdje. Drago mi je da uživaš
- billy organ
#57623 Re: Zeničani
Kontaju da ih trolamo. Ja skroz ozbiljan, Zenica je lijep grad. Jes problem finansijsko i politicko ludilo, ali to je u citavoj drzavi tako. Manjak kulturnih desavanja i mjesta za izaci. Ali ne mijenja to moje misljenje da je Zenica lijep grad i dosta lezernije mjesto za zivjeti.DebelinJoe wrote: ↑20/06/2022 23:23I ja ih evo ubjeđujem da im je grad lijep, ali mi ne vjerujubilly organ wrote: ↑20/06/2022 20:25 Bio sam u Zenici nekad pred pocetak korone. Lijep grad, mnogo ljepsi nego prije 20 godina. E sad imate Pivica i Rame, mi u Sarajevu imamo milion Pivica i Rami. Evo kako su dosli topliji dani, navece bajkeri na glavnoj se trkaju. Ne znam kako spavaju oni na Cengic Vili sto zive odmah uz glavnu. Hahara i klosara wanna be gangstera na svakom cosku.![]()
-
skoronikako
#57624 Re: Zeničani
Nekad mozda pogresno i shvatite ljude koji pisu na ovoj temi. Mislim da smo svi manje vise svjesni sta je Zenica i kako stoji u odnosu na druge gradove u BiH. Medjutim, ono sto sam ja primjetio da se pise jeste da Zenici jos samo malo fali da bude tri nivoa iznad. Budzet ima, ma sta pricao Kasumovic, samo treba vizije i nedostatak korupcije da se to i uradi.
I Celik. Celik je veliki problem. Tu ipak pricamo vise o mentalitetu, nego o gradu. Ljudi nisu spremni ispostovati najpozitivniju sportsku pricu u kantonu.
I Celik. Celik je veliki problem. Tu ipak pricamo vise o mentalitetu, nego o gradu. Ljudi nisu spremni ispostovati najpozitivniju sportsku pricu u kantonu.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#57625 Re: Zeničani
Malo nas tih u Zenici koji smo još uvijek oko stadiona...skoronikako wrote: ↑21/06/2022 10:26
Puno je onih koji ne znaju ni za što služi Bilino polje...za neke je to samo arena za koncert Zorice Brunclik.