SDA-All about

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#74001 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

Dobro se ispovracati.
Styling

#74002 Re: SDA-All about

Post by Styling »

pici wrote: 17/06/2022 17:54 Image

Dobro se ispovracati.
Ukljucio se ridjobradi aktivno u kampanju kao nikada do sada. Dogorilo do nokata, vidi se.
laik1981

#74003 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

Sta kaze Murat Sabanovic kod Senada.. Dovim posle svake dzume da mi Allah oprosti sto sam glasao za SDA :lol:
agent_zero

#74004 Re: SDA-All about

Post by agent_zero »

SDA balije ponovo izdaju i guraju fašističku HDZ politiku:
1. DOM NARODA USVOJIO HDZ-OV PRIJEDLOG IZBORNOG ZAKONA - KAKO SE DOGODILO DA TAKAV FASISTICKI PRIJEDLOG DOGURA DO OVE, FINALNE FAZE

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Postovani poslanici Parlamenta BiH, i svi gradjani BiH. Mi se jos se ne smijemo opustiti. Jos nije zavrseno glasanje u Predstavnickom domu Bosne i Hercegovine. Neprijateljima i izdajnicima je ostalo da ucine jos samo jedan zavrsni korak pa da defintivno ukinu drzavu BiH, jer usvajanje HDZ-ovog Izbornog zakona bi bio koraku provaliju poslije kojeg nema povratka.

Zakon je po svom sadrzaju fasisticki, jer po njemu glas pripadnika jednog naroda (Hrvata) vrijedi vise od glasa pripadnika drugog naroda (Bosnjaka). Najtragicnije je sto se bosnjacki pregovarac, Bakir Izetbegovic slozio sa time, i cak taj fasizam pokusao oprati nazivajuci ga "elektorski model". Ranije smo objasnili da to nije ni nalik, da se u elektorkom modelu u USA ne vrednuje jedna etnicka grupa vise od druge.

Na djelu je jedan dobro osmisljen i veoma lukavo vodjen, projekat. Covic je glavni izvodjac, ali bi on bio nemocan bez lukave podrske Bakira Izetbegovica, koji je svojim prihvatanjem da ozbiljno pregovara o tom fasistickom prijedlogu, istom dao pravo gradjanstva.

Mozemo biti sigurni da ce Bakir i Covic uoci samog glasanja u Predstvnickom domu izvuci nekog keca iz rukava, kojim ce pokusati da prevare poslanike iz redova SDA da promjene svoj glas. OVAJ GLASNIK PISEMO DA IH PREDUHITRIMO, DA BAKIR ZNA DA JE PROCITAN.

Iz Bakirovog komentara poslije usvajanja prijedloga na Domu naroda, cini se da on pokusava da u odlucivanje ponovo uvuce Evropljane. Da li ce neki od "autoriteta" iz Evrope pokusati da utice na poslanika SDA, da bi ipak glasali za HDZ-ov zakon. Zatim, da li ce umjesto jasnog glasanja protiv zakona, Izetbegovic odglumiti patriotizam i rusiti taj zakon sabotirajuci glasanje, ili odrzavanje te sjednice, cime ce nas Bosnjake gurnuti u ilegalne sabotere drzave BiH. To bi bila velika pomoc rasturacima drzave BiH.

Zasto smo toliko skepticni? Pa pogledajte od pocetka kako je Bakir temeljito pripremao ovu situaciju da HDZ-ov zakon prodje kroz sve institucije BiH, da dodje do ovog zavrsnog koraka.

1. Bakir Izetebgovic je jos 2018 obezbijedio da Dom naroda kontorlisu neprijatelji BiH.

2. Bakir Izetbegovic je u julu 2020 protisao Mostarki dogovor i time strancima zacetio usta, jer u zapadnoj kulturi potpisani ugovori se trebaju postovati, cak i ako su fasisticki. Naime, mada nisu pozeljne, fasisticke drzave i fasisticki Ustavi su dozvoljeni u svijetu, ako to sami narodi koji u njima zive zele. Zato taj HDZ-ov zakon nije anti-ustavan, jer i Daytonski etnicki ustav ima ugradjenu neravnopravnost naroda i gradjana. Zato BiH i jeste stalno na udaru evropskog suda u Strazbourgu.

3. Zatim je Bakir Izetbegovic otvorio parlamentarnu proceduru, oformio komisiju za promjenu Izb zakona i Ustava, dok je istovremeno poslanike SDA i narod varao, kako on toboze time zavlaci HDZ. A zavlacio je cijelo vrijeme samo nas.

4. Koliko je Bakir odan projektu razbijanja BiH dokazuje i to da je odmah poslije Briselskih dogovora pogazio principe koje je tamo toboze prihvatio, te su HDZ i SDA usvojili etnicki zakon o policiju u HNK kantonu

Postovani poslanici, ukoliko bi se i pored toga sto je procitan, Bakir drznuo da ucini u posljednjem trenutku neki korak u cilju usvajanja HDZ-ovog Izbornog zakona, vi morate biti cvrsti i posteni prema narodu i zemlji iz koje dolazite, ne smijete ga poslusati ni po koju cijenu. Dostojanstveno izglasajte da se ne smatrate nizim bicima od Hrvata iz Hercegovine, tj. oborite ovaj Covic-Bakirov fasisticki zakon.
Styling

#74005 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Filter wrote: 17/06/2022 10:47 ako nesto ne namandjaju da garantovano dobija izbore, bakir se sigurno nece kandidovati.
ne smije se kockati sa kandidaturom. velike su sanse da sda prne u sisu, u tom slucaju nema koga okriviti osim sebe. pa prva bi mu ona njegova bogomoljka odgrizla glavu, baska sto bi pola sda poletilo da ga strovali.
U nezavidnoj je situaciji. Ako se kandiduje i flopne, dovodi u pitanje polozaj u stranci i velike su sanse da odmah budu pozvali na njegov opoziv svi oni koji se ne slazu sa njegovom politikom i Sebijom. Ako kandiduje Sebiju, to je znak da je vec priznao poraz i time ce otvoriti vrata opet onima koji hoce da ga skinu. Nema bas puno izbora.
noviclan

#74006 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

Image
A jest' se braboncic okomio na predsjednika
Styling

#74007 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Murat Sabanovic je sinoc sve rekao i mislim da je to najjaca anti-SDA propaganda od rata na ovamo. Njihovi prvoborci im okrecu ledja jer su ih izdali.
laik1981

#74008 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

Covjek je bio najzesci fan SDA :mrgreen:
tramvajtrojka

#74009 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Image

al kako se klix provalio da su sda medij i da im je ovaj dokument proslijeđen iz biserinog kabineta :mrgreen: :mrgreen: kako je neki sda uhljeb ovo markerom podvukao :lol: :lol: :lol:

stvarno je klix kao medij pao kurcu za uši po pitanju javnog i političkog opredjeljenja od svega najzalosniji su mi hvalospjevi autocesta i federalne vlade kako grade a pokazuju dionice kojima je rok probijen prosle godine :lol: :lol: . Postali su medij sa veoma objektivnim stavovima i faktorima :oops:
tindbe

#74010 Re: SDA-All about

Post by tindbe »

ofiran zeleni marker
zlajaBHF

#74011 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Project Lucian wrote: 17/06/2022 12:37
zlajaBHF wrote: 17/06/2022 11:16

Ma boli me za Bakira..... Bitan je parlament ;-)
A fakat sad ono ozbiljno pitam, jesil ti simpatizer SDA? Ili možda si član? Šta si po tom pitanju?
Nisam clan SDA, niti sam ikad bio.
Daleko od toga da se slazem sa SDA u svemu.

Ovdje ih podrzavam zato sto smatram da im je alternativa u vidu NiP-a, Nase stranke i ostalih, ustvari koalicija koja je smrtna opcija za BiH.
NiP je stranka jednog covjeka, Dine Konakovica koji nije dorastao zadatku.
Nasa stranka je ideoloska nakaza. U Mostaru su recimo pokazali gdje stoje. Ne samo zato sto su HDZ_u isporucili mjesto gradonacelnika, ali i zbog izjava Irme Baralije vezano za ABiH.
Kad njima dodas Radoncica, Kukica, Kasumovica.... Dobijes opasan "coctkail"

Samo zbog tog razloga podrzavam SDA i DF

Nadam se da ce doci dan, kada ce alternativa SDA biti stranke koje na jednoj strani znati kako stati na crtu neprijateljima BiH, a u isto vrijeme biti puna mladih i obrazovanih ljudi, koji ce znati od BiH izgraditi u modernu evropsku drzavu, a da u isto vrijeme zadrze nase vrijednosti i sve ono lijepo sto nas cini posebnim.
salik79

#74012 Re: SDA-All about

Post by salik79 »

tramvajtrojka wrote: 18/06/2022 10:41 Image

al kako se klix provalio da su sda medij i da im je ovaj dokument proslijeđen iz biserinog kabineta :mrgreen: :mrgreen: kako je neki sda uhljeb ovo markerom podvukao :lol: :lol: :lol:

stvarno je klix kao medij pao kurcu za uši po pitanju javnog i političkog opredjeljenja od svega najzalosniji su mi hvalospjevi autocesta i federalne vlade kako grade a pokazuju dionice kojima je rok probijen prosle godine :lol: :lol: . Postali su medij sa veoma objektivnim stavovima i faktorima :oops:
A o ovome nista...

Image
Image

I tako on to, s hanumom, potpuno bespotrebno krsi nase pare, gdje god da ode. "Mumin nas l'jepi, isti babo..." :-) :roll:
kluz franjo

#74013 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

Ovako Predsjedavajući predsjedništva BiH njeguje i poštuje zvanične jezike Bosne i Hercegovine.
Nisam mogao vjerovati, dok nisam pronašao video snimak sa konferecije za medije...
"Odnos Republike Turkije je iskren, pošten i prijateljski. Podržava suverenu, cjelovitu zemlju, evropski i NATO put. Podržava institucije i reforme, protivi se bilo kojoj politici koja ruši sve ovo o čemu sam govorio. To je stav koji je danas rečen", naveo je Džaferović.
...
"Mi imamo dvije trilaterale. Turkije - Srbija - Bosna i Hercegovina i Turkije - Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Uvijek sam da imamo za te sastanke, zašto da ne. Ti sastanci uvijek donose korist. Zadnja trilaterala je 2019. bila u Beogradu. Vjerujem da ćemo imati trilateralu do konca ove godine, ne zavisi sve od mene", istakao je.
Samo da čestitam SDA na vazalnom pišanju bosanskog jezika.
tramvajtrojka

#74014 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

kluz franjo wrote: 18/06/2022 19:23 Ovako Predsjedavajući predsjedništva BiH njeguje i poštuje zvanične jezike Bosne i Hercegovine.
Nisam mogao vjerovati, dok nisam pronašao video snimak sa konferecije za medije...
"Odnos Republike Turkije je iskren, pošten i prijateljski. Podržava suverenu, cjelovitu zemlju, evropski i NATO put. Podržava institucije i reforme, protivi se bilo kojoj politici koja ruši sve ovo o čemu sam govorio. To je stav koji je danas rečen", naveo je Džaferović.
...
"Mi imamo dvije trilaterale. Turkije - Srbija - Bosna i Hercegovina i Turkije - Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Uvijek sam da imamo za te sastanke, zašto da ne. Ti sastanci uvijek donose korist. Zadnja trilaterala je 2019. bila u Beogradu. Vjerujem da ćemo imati trilateralu do konca ove godine, ne zavisi sve od mene", istakao je.
koja je zemlja turkija :? :? jesmo li je priznali u UN :lol: :lol: :lol:

jbt tito sta rade od nas majmuni ovo je tuzno i zalosno kako se pisaju u usta ovoj drzavi dok su im jos lafo punija usta o toj državi
Login77777

#74015 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Ljudi sta je ovo… :lol: ili sto bi neko rekao „bravo dzaferoniii“. :mrgreen:
Simosimo

#74016 Re: SDA-All about

Post by Simosimo »

pici wrote: 17/06/2022 17:54 Image

Dobro se ispovracati.
Safa oručević, esad humo, šerif špago, sudo muharemović, salem marić itd.

Sudo je sigurno pito bakira da mu pomogne namaknut milion pošto jedini on nije milioner.

Fali vam lovac, haris kljako i hara pekso.
Piaty

#74017 Re: SDA-All about

Post by Piaty »

laik1981 wrote: 18/06/2022 10:26 Covjek je bio najzesci fan SDA :mrgreen:
Pa mnogi su bili fanovi SDA 1991 g. Da ne kazem svi!

Recimo moj rahmetli stari je vec neke 95 ili 96 vidio da je sva ta prica ipak bullcrap. Neko je opet skonto 2010, neko 2020 , a neko nece nikad
tramvajtrojka

#74018 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Login77777 wrote: 18/06/2022 20:02 Ljudi sta je ovo… :lol: ili sto bi neko rekao „bravo dzaferoniii“. :mrgreen:
Image

zivjela turkijuuureeee :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: koja bolest svega mi postadosmo mini turci zbog ovih hadalja :run: kad to vlastiti jezik negira kud ces dalje

SDA - predvodnica dodikovog bosnjackog jezika :oops: @zlajaBHF je ponosan na ovo :thumbup:
kluz franjo

#74019 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

Samo su SDA i braća Turkijanci uvijek za SNSD.
Point.

#74020 Re: SDA-All about

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 18/06/2022 20:00
kluz franjo wrote: 18/06/2022 19:23 Ovako Predsjedavajući predsjedništva BiH njeguje i poštuje zvanične jezike Bosne i Hercegovine.

koja je zemlja turkija :? :? jesmo li je priznali u UN :lol: :lol: :lol:

jbt tito sta rade od nas majmuni ovo je tuzno i zalosno kako se pisaju u usta ovoj drzavi dok su im jos lafo punija usta o toj državi
I ja se pitam koja je ovo novonastala država Turkiya. Đe dođe?
salik79

#74021 Re: SDA-All about

Post by salik79 »

kluz franjo wrote: 18/06/2022 21:50 Samo su SDA i braća Turkijanci uvijek za SNSD.
I to na proputovanju za Rusiju. 8-)
aldinjo

#74022 Re: SDA-All about

Post by aldinjo »

Dozer wrote: 18/06/2022 21:59 Teske ce borbe biti na izborima, i po svoj prilici SDA odlazi na smetljiste istorije.

Jedina sansa da ostanu bar dijelom.u vlasti jeste da pokradu izbore, ali posto to nisu uspjeli na.lokalnim, tesko da ce im to sad poci za rukom na opstim.

Ovo sto je Murat uradio je za svaku mogucu pohvalu. Covjek je rekao samo istinu.
Samo se nadajte kao i prethodnih 25 godina. Svašta se ovdje od domaćih petokolonaša moglo pročitati, ali ne čudi s obzirom ko piše sve.
Mogao je Murat reči koliku je penziju dobio, kako je 1993. godine izašao iz BiH, da li je stan dobio u centru grada, kao i da li je dobio poslovni prostor u Starom Gradu i je li isti prodao? A inače ništa od države nije dobio. :skoljka: :run:
tramvajtrojka

#74023 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

aldinjo wrote: 18/06/2022 22:36
Dozer wrote: 18/06/2022 21:59 Teske ce borbe biti na izborima, i po svoj prilici SDA odlazi na smetljiste istorije.

Jedina sansa da ostanu bar dijelom.u vlasti jeste da pokradu izbore, ali posto to nisu uspjeli na.lokalnim, tesko da ce im to sad poci za rukom na opstim.

Ovo sto je Murat uradio je za svaku mogucu pohvalu. Covjek je rekao samo istinu.
Samo se nadajte kao i prethodnih 25 godina. Svašta se ovdje od domaćih petokolonaša moglo pročitati, ali ne čudi s obzirom ko piše sve.
Mogao je Murat reči koliku je penziju dobio, kako je 1993. godine izašao iz BiH, da li je stan dobio u centru grada, kao i da li je dobio poslovni prostor u Starom Gradu i je li isti prodao? A inače ništa od države nije dobio. :skoljka: :run:
Image

mumin upija znanje od mumina zato i imamo ovakve upise :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Last edited by tramvajtrojka on 18/06/2022 22:58, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#74024 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Login77777 wrote: 18/06/2022 23:00
Stripy1 wrote: 18/06/2022 22:34 Bisera i Šefik su najbolji mvp i predsjednik ikada koji su radili za dobro naše zemlje.
Ovo neki rodjo od Linge. :D
Image
Image
Image

sta SDA-ovci misle o herojima drzave i o senadu ne pisu tamo na face temi Nenad,Nenad zna se odakle to dolazi i sa kojeg izvora i neko moze ovo podrzavati :run: :run:
tramvajtrojka

#74025 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Stripy1 wrote: 18/06/2022 23:29
tramvajtrojka wrote: 18/06/2022 23:27

hjoj hljebe kad misli da je ovo fb page ponosni bosnjace , vildane i luksemburskog bota pa da uvrede i ovakva prozivanja se ne primijete

stvarno kad ce doci sda bot da ima neki stav , misljenje ,sa kojim mozes diskutirati argumentovano ovako salju kopiju kopije majke mi postalo je dosadno cim ih malo protreses da pokažu pravo lice :lol: :lol: :lol:

zahtjevamo od SDA da posalju nekog bota sa mozgom hvalaaaaaa :bih: :bih:
Ja bih se ubio kada bi napisao ovo sto si sada ti
sto uzivam u dolce vita gdje ces veceg meraka od ovog jedem grickalice ide oliver dragojevic na TV-u ispijam pivo i sa vama botovima malo se dop :mrgreen:

bukvalno bolje nego da gledam neku losu seriju na netflixu :lol: :lol: :thumbup:

jos da me hoce neko i placati za ovo da ne radim ovo u merhametli mode-u :oops: :oops:
Post Reply