Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakaljin

#12801 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

probook wrote: 14/06/2022 17:32
kakaljin wrote: 14/06/2022 15:48

Poštovani,

Pošto imate informaciju do kraja godine, da li jos neke informacije znate sta ce biti do kraja godine?

Da li planirate uvesti arena kanale do kraja godine?
Da li planirate povecati upload u paketima na 10% downloada?
Da li planirate u videoteku staviti informaciju do kada neki sadrzaj dostupan za gledanje, a ne da samo nestane iz ponude?
Da li planirate smanjti cijene jer vrijednost koja je prije vrijedila vise ne vrijedi za sadrzaj koji se nudi kao prije?
Da li planirate siriti svoju mrezu u entitetu RS?
Da li planirate izjednaciti ponudu D3 i EON?
Da li planirate dodati opciju dokupa eon smart tv aplikacije?

Svakao ne trazim odgovor tacno da mi kazete kada ce te ovo uvesti vec samo da mi kazete planirate li ili ne.

Dovoljno je odgovor da planiramo ili ne planiramo. Naravno svasta se moze destiti i da nesto planirano bude odgodjeno za drugi put ali bi bilo lijep odgovor da planirate.

Molim vas da ne dajete automatski odgovr vec da prije odgovora provjerite ove informacije kod nadredjenih.

Hvala
1. Ne planiraju niti mogu uvesti Arene, nema tih para niti bilo kakve sanse za to
2. Moguce, za koju godinu
3. Vjerovatno ne
4. Ne, ko danas obara cijene za bilo sta
5. Sa tim su zavrsili ne interesuje ih previse RS
6. Ne, da bi imali razlog da usmjeravaju ljude na Eon
7. Da su htjeli do sada bi uradili.

Eto odgovora 😂
Hvala na trudu, ali to su sve nagadjanja koja mi kao korisnici pisemo ovdje. Nadam se da ce mi odgovoriti na ova pitanja, svakako i da svaki odgovor bude DA ne znaci da ce se implementirati bilo sta od ovoga, ali bi bar odgovori bili korektni.
red evil

#12802 Re: Telemach BH

Post by red evil »

Da li još ko ima problema sa internetom danas?
Benq

#12803 Re: Telemach BH

Post by Benq »

Ne, sve radi kako treba.
panda7

#12804 Re: Telemach BH

Post by panda7 »

Ako sam korisnik Telemach paketa u jednom gradu da li ima ikakvih pogodnosti ako zelim istovremeno uvesti Telemach paket u drugom gradu?
Ili se to tretira kao nova lokacija i novi ugovor za postojeceg korisnika neovisno o prvom i ostvaruju li se tada benefiti prvog potpisivanja ugovora?
Benq

#12805 Re: Telemach BH

Post by Benq »

panda7 wrote: 15/06/2022 13:32 Ako sam korisnik Telemach paketa u jednom gradu da li ima ikakvih pogodnosti ako zelim istovremeno uvesti Telemach paket u drugom gradu?
Ili se to tretira kao nova lokacija i novi ugovor za postojeceg korisnika neovisno o prvom i ostvaruju li se tada benefiti prvog potpisivanja ugovora?
Dobijas akciju za nove korisnike. Javi se na chat putem Telemach sajta ili nazovi 0800 31111.
Telemach

#12806 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

red evil wrote: 15/06/2022 13:27 Da li još ko ima problema sa internetom danas?
Pozdrav @red evil,
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke u inbox kako bismo izvršili detaljne provjere.
Telemach

#12807 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

panda7 wrote: 15/06/2022 13:32 Ako sam korisnik Telemach paketa u jednom gradu da li ima ikakvih pogodnosti ako zelim istovremeno uvesti Telemach paket u drugom gradu?
Pozdrav @panda7,
Ukoliko želite priključiti usluge na isto ime u drugom gradu, a nastaviti koristiti i dalje Ugovor na postojećoj adresi, na novoj adresi možete dobiti priključenje paketa uz akciju za nove korisnike. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege pozvale i rado prezentovale ponudu i uslove za priključenje paketa. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Demonijak

#12808 Re: Telemach BH

Post by Demonijak »

@Telemach nakon dva telefonska razgovora, moram da se posavjetujem s ljudima ovdje jer mi neke stvari nisu jasne.

Pa da objasnim, istekao mi je ugovor i naravno prvo je uslijedio onaj "genericki poziv" tipa 7 kanala vise za iste pare uz ugovor na 24 mjeseca SAMO DANAS!, objasnim ciki da cemo se cuti kad dodje vrijeme i evo par mjeseci poslije napisem poruku nasem dragom telemachu da nam je najlakse da ponovimo isti ugovor (misim na beneficije prilikom potpisivanja ugovora) ali hocu da predjem na paket gdje nema fiksni telefon jer mi ne treba i nazove me koleginica i kaze fino ako potpisem ugovor za isti ili veci paket mogu dobiti beneficije od 50% na 12 mjeseci ali ako hocu manji paket ne mogu dobiti beneficije? Ako sam dobro skontao: ja POTPISEM ugovor na 24 mjeseca za NISTA? A novi korisnik dobije 8 mjeseci 50% umanjen racun?

Pa me sad zanima sta mislite vi, je li ovo dobra ponuda? Da potpisem? Ili da se obratim pravnom licu jer ako me sjecanje sluzi po RAK-u ne smije biti razlike izmedju starog i novog korisnika prilikom potpisivanja ugovora :roll: ?
Demonijak

#12809 Re: Telemach BH

Post by Demonijak »

Telemach wrote: 15/06/2022 13:42
Pozdrav @panda7,
Ukoliko želite priključiti usluge na isto ime u drugom gradu, a nastaviti koristiti i dalje Ugovor na postojećoj adresi, na novoj adresi možete dobiti priključenje paketa uz akciju za nove korisnike.

On moze na jedno ime dobiti dva ugovora sa beneficijama, a ja na svoje ime ne mogu uzeti paket koji ja hocu? hahahah pa ovo je smijesno sta ja s Jelenom raspravljam preko telefona :lol:
sale07

#12810 Re: Telemach BH

Post by sale07 »

Demonijak wrote: 16/06/2022 13:13 @Telemach nakon dva telefonska razgovora, moram da se posavjetujem s ljudima ovdje jer mi neke stvari nisu jasne.

Pa da objasnim, istekao mi je ugovor i naravno prvo je uslijedio onaj "genericki poziv" tipa 7 kanala vise za iste pare uz ugovor na 24 mjeseca SAMO DANAS!, objasnim ciki da cemo se cuti kad dodje vrijeme i evo par mjeseci poslije napisem poruku nasem dragom telemachu da nam je najlakse da ponovimo isti ugovor (misim na beneficije prilikom potpisivanja ugovora) ali hocu da predjem na paket gdje nema fiksni telefon jer mi ne treba i nazove me koleginica i kaze fino ako potpisem ugovor za isti ili veci paket mogu dobiti beneficije od 50% na 12 mjeseci ali ako hocu manji paket ne mogu dobiti beneficije? Ako sam dobro skontao: ja POTPISEM ugovor na 24 mjeseca za NISTA? A novi korisnik dobije 8 mjeseci 50% umanjen racun?

Pa me sad zanima sta mislite vi, je li ovo dobra ponuda? Da potpisem? Ili da se obratim pravnom licu jer ako me sjecanje sluzi po RAK-u ne smije biti razlike izmedju starog i novog korisnika prilikom potpisivanja ugovora :roll: ?
Odlicna ponuda koja se ne propusta.
Telemach

#12811 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Demonijak wrote: 16/06/2022 13:13 @Telemach nakon dva telefonska razgovora, moram da se posavjetujem s ljudima ovdje jer mi neke stvari nisu jasne.

Pozdrav @Demonijak,
Kolege iz tima za brigu o korisnicima su Vam ponudili najbolje mogućnosti za Vas, međutim na iste niste pristali. Ukoliko odlučite da prihvatite ponudu koju su Vam kolege prezentovale, zamolit ćemo Vas da nam se obratite u inbox kako bi Vas kolege pozvale u što kraćem roku i sa Vama dogovorile nastavak saradnje. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
laik1981

#12812 Re: Telemach BH

Post by laik1981 »

@Demonijak Idi druze u najblizu poslovnicu i probaj se dogovoriti.. Preko telefona i foruma to ide puno teze..
plagijator1975

#12813 Re: Telemach BH

Post by plagijator1975 »

Tvrdiš da su ti ponudili 50% popusta na 12 mjeseci ako potpišeš ugovor na 24 mjeseca za isti paket koji si koristio i na koji si imao benefite?
semsasuljakovic

#12814 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

I malo mu, hoće jeftiniji paket i ovakav popust.
Najbolje da im se sve besplatno da, ali i onda bi našli neku manu.
player_

#12815 Re: Telemach BH

Post by player_ »

Dobra ponuda ako su ti ponudili 50% off prvih 12 mjeseci...
@Telemach Uskoro mi istice eon light duo ako moze ovakva ponuda na 24 mjeseca 8 ili 12 mjeseci 50% off saljite odmah :-D
tap3ah75

#12816 Re: Telemach BH

Post by tap3ah75 »

Trebalo bi da se mozeš rješiti telefona (preći na duo paket) + potpisati na 24 mjeseca i dobiti neki popust.
Telemach

#12817 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

player_ wrote: 16/06/2022 13:44 Dobra ponuda ako su ti ponudili 50% off prvih 12 mjeseci...
@Telemach Uskoro mi istice eon light duo ako moze ovakva ponuda na 24 mjeseca 8 ili 12 mjeseci 50% off saljite odmah :-D
Pozdrav @player_,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz tima za brigu o korisnicima pozvale i prezentovale najbolju ponudu za Vas.
tap3ah75

#12818 Re: Telemach BH

Post by tap3ah75 »

player_ wrote: 16/06/2022 13:44 Dobra ponuda ako su ti ponudili 50% off prvih 12 mjeseci...
Nećeš ti dobiti to
To nude ovima sa trio paketima ili ovima što plaćaju skuplje pakete.
Ti mozeš dobiti 15% popusta prvu godinu - ako potpišeš na dvije godine

Ako izganjaš šta bolje - svaka čast.
plagijator1975

#12819 Re: Telemach BH

Post by plagijator1975 »

Telemach wrote: 16/06/2022 13:51
Pozdrav @player_,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz tima za brigu o korisnicima pozvale i prezentovale najbolju ponudu za Vas.
Mene ste kontaktirali, ali to nije ponuda o kojoj @Demonijak govori da mu je ponuđena!
Vezirbh

#12820 Re: Telemach BH

Post by Vezirbh »

Otisao danas u poslovnicu da smanjim paket, ne treba mi telefon,i cini se da mi uzimaju i modem s kojim jedino mogu imati bridge mode. Pitam ovdje podrsku, da li je to istina, da ne moze modem koji meni to omogucava na paket eon duo light, koji je opet skoro 50 km uz obavezu trajanja ugovora godinu dana. Ako treba posaljem i podatke privatno. Predao sam zahtjev bez obzira jer trenutno nemam dobru alternativu ali iskreno najradije bih otkazao ugovor skroz, koja me huja
Benq

#12821 Re: Telemach BH

Post by Benq »

U EON Light i Light Duo paketu dobijes EPC 3925/3928 modem. U EON Full(Duo) i Premium(Duo) dobijes CGA ili Ubee modem.
Vezirbh

#12822 Re: Telemach BH

Post by Vezirbh »

Benq wrote: 16/06/2022 15:10 U EON Light i Light Duo paketu dobijes EPC 3925/3928 modem. U EON Full(Duo) i Premium(Duo) dobijes CGA ili Ubee modem.
Znaci morao bih imati veci paket radi bridge mode. Otkad se to doplacuje? Neka stave koji god hoce modem al neka je u bridge mode.
Benq

#12823 Re: Telemach BH

Post by Benq »

Vezirbh wrote: 16/06/2022 15:16 Znaci morao bih imati veci paket radi bridge mode. Otkad se to doplacuje? Neka stave koji god hoce modem al neka je u bridge mode.
Ne doplacuje se, vec je tako rasporedjeno u paketima. U najmanjem paketu je EPC, a napredniji modemi su u Full i Premium paketima. Ako predjes na Light ili Light Duo, dobit ces i modem koji je predvidjen tom paketu.
Hakiz

#12824 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

Od juče sr HRT2 ne može normalno gledati, nekakve linije zelene i crvene.
Telemach

#12825 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Vezirbh wrote: 16/06/2022 15:01 Otisao danas u poslovnicu da smanjim paket, ne treba mi telefon,i cini se da mi uzimaju i modem s kojim jedino mogu imati bridge mode. Pitam ovdje podrsku, da li je to istina, da ne moze modem koji meni to omogucava na paket eon duo light, koji je opet skoro 50 km uz obavezu trajanja ugovora godinu dana. Ako treba posaljem i podatke privatno. Predao sam zahtjev bez obzira jer trenutno nemam dobru alternativu ali iskreno najradije bih otkazao ugovor skroz, koja me huja
Pozdrav @Vezirbh,
Napredni Home Gateway uređaj je dostupan u EON Full i EON Premium Duo i Trio paketima.
Post Reply