SDA-All about

Tempo
ZeModerator

#73826 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

tandmand wrote: 31/05/2022 16:08
Tempo wrote: 29/05/2022 23:06 Nego, vidim da medju forumasima ima dobrih poznavaoca istorije, a posebno perioda od 92.,pa bih upitao ko je u stvari ukinuo republiku bosnu i hercegovinu, tada vec clanicu ujedinjenih nacija?
Republika BiH je prestala postojati potpisivanjem Washingtonskog sporazuma. Od tada pa do Dejtonskog sporazuma, BiH kao međunarodno priznata država je bila u limbu.

ko je taj koji je ukinuo republiku BiH, to je bilo pitanje, a ne kako i kada. odakle mu mandat za to, jel se casno ubio nakon tog izdajnickog cina, crvene li se njegova djeca od stida?
putokaz1

#73827 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

tramvajtrojka wrote: 13/06/2022 19:10
zlajaBHF wrote: 13/06/2022 18:51 Zasto ne postoji tema Trojka, Radoncic i ostala buranija?

Cesto imam zelju da ih kritikujem, ali ne znam da li na temi Konakovic, Nasa Stranka, SDP, SBB, Kukic.....Potrebna je tema za cijelu koaliciju,
fino otvoris kao bot iz Luksemburga fb page pa tamo otvoreno i istinito kritikujes trojku :lol: :lol: :mrgreen:

a mozes otvoriti i ti temu a ne znam koliko ce te boliti istine i cinjenice koje ce biti iznesene u njoj :mrgreen: :mrgreen:
Trojka nema mane,Campara Miistar i delegat istovremeno,svaki clan sda koji predje u NIP nema mane
jazzer

#73828 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

@ putokaz1

Covjece, 100 puta ponavljas isti post kako je Campara i ministar i delagat u isto vrijeme. Ama bas nista ne mozes napisati da
ovo navedeno ne provuces kroz post.

Ti si od onih ''nisam za SDA ali ni opozicija nista ne valja...pa cu zato glasati za SDA''. Ok, shvatili smo, ali promijeni bar jedan post.
Project Lucian

#73829 Re: SDA-All about

Post by Project Lucian »

jazzer wrote: 14/06/2022 15:09 @ putokaz1

Covjece, 100 puta ponavljas isti post kako je Campara i ministar i delagat u isto vrijeme. Ama bas nista ne mozes napisati da
ovo navedeno ne provuces kroz post.

Ti si od onih ''nisam za SDA ali ni opozicija nista ne valja...pa cu zato glasati za SDA''. Ok, shvatili smo, ali promijeni bar jedan post.
Putokaz ti je pravi komunista on bi ove desničare na goli otok a socialdemokrate u ćuzu na prevaspitavanje.
Login77777

#73830 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Kako ono bi „trojka“ pravi koalicije sa hdz i snsd… :lol:
ODBORNIK U SO VIŠEGRAD
Sofović za "Avaz": Dio SDA bio protiv opoziva SNSD-ovog načelnika Višegrada zbog ličnih interesa
kleja

#73831 Re: SDA-All about

Post by kleja »

samo ću reći jedno, čim se Riđobradi odlučio da spusti u rudnik da nije nimalno naivna situacija za ekološku stranku...
drug_profi

#73832 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Samo zbog ove ljubavi Turske i Dodika, SDA i Bakira treba prekriziti.
Izdavao je vec. Izdace opet. Sve su prilike da ce mu Brko ferman poslat.
skafiskafsnjak

#73833 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

zlajaBHF wrote: 13/06/2022 23:25
BaDa wrote: 13/06/2022 23:12

pa ja vi cete s bilo kim u koaliciju samo da budete na sisi jer drugacije i ne znate :thumbup: ali sumnjam da ce nip ili bilo koja druga strank pristati da s vama bilo sta radi... a u jedno sam siguran da sdoo gubi a to i i znas samo je tesko priznati sam sebi :izet:
Nisi skontao, ali nema veze....

SDA ce nastaviti borbu za BiH i redati pobjede.

Trojka ce i dalje da kuje planove i dogovara sa PDP-om, Nesicem, i SDS-om
Sretno vam ;-)
Evo Turci zabijaju s ledja..... Bakirov jaran Erdogan

Pogledajte srdačan pozdrav Dodika i Cavusoglua u Istanbulu: Zagrljeni ušli na sastanak
http://www.klix.ba/clanak/220614130
sumirprimus

#73834 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

Kako komentiraju sdaovci ovaj docek dodika u tursloj od cavusoglua koga vec ko ga jbe ko god da je. Svakako je dušman
Da li cete kukavicki i ovo presutit, ili cete pak podanicki podrzati?
skafiskafsnjak

#73835 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

sumirprimus wrote: 14/06/2022 23:48 Kako komentiraju sdaovci ovaj docek dodika u tursloj od cavusoglua koga vec ko ga jbe ko god da je. Svakako je dušman
Pa izdajnici kao.i.Bake :mrgreen:
drug_profi

#73836 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 14/06/2022 23:48 Kako komentiraju sdaovci ovaj docek dodika u tursloj od cavusoglua koga vec ko ga jbe ko god da je. Svakako je dušman
Pravice se da se nije desilo.
I prekosutra ce opet da se kunu u Tursku i polazu nade da ce ih ona spasiti od nestanka.
Bangalore_

#73837 Re: SDA-All about

Post by Bangalore_ »

Bakir nikada nije uspio izboriti da Turska recimo pomene mogučnost sankcije sa njihove strane. Ili da osude narušavanje institucija, bar deklarativno. A zato se Turska uvijek nekako uspije da pojavi kada je Krmošenko u nevolji i onda kao nešto da posreduju. Veoma interesantno to kako se ta koincidencija štrefi u baš onaj pravi trenutak.

Ovo inkompetentno đubre nikada ne izbori ništa osim da mu vlastito dupe ostane zguženo u fotelji.
drug_profi

#73838 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

A hoćemo li se prisjetiti Turskog stava o genocidu u Srebrenici?
Bossona

#73839 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Republika oca i sina
Autor, Kemal Kurspahić
Aliji Izetbegoviću, ocu-osnivaču muslimanske stranke Demokratske akcije i "prvom " predsjedniku Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), bilo je dovoljno jedno veče u rezidenciji američkog ambasadora u Turskoj u Ankari, 4. septembra 1995, da pristane na ukidanje ustavnog naziva Republika BiH i na ozakonjenje Republike Srpske (RS) kao jednog od dva entiteta jedinstvene bosanske države, onako kako je u pregovorima s Amerikancima insistirao predsjednik Srbije Slobodan Milošević.
Nije da se Izetbegović nije nećkao, rekao je američkim posrednicima kako RS zvuči nekako "nacistički" ali je, pred uvjeravanjima kako se i Teksas zove republika ali je pod centralnom vlašću, pristao na promjenu imena. Tada je ovlastio i svog ministra inostranih poslova Muhameda Šaćirbeja da na ministarskom sastanku 8. septembra u Ženevi potpiše "ženevske principe" koji su ozakonili i naziv RS i teritorijalni omjer od 51 prema 49 posto između dva entiteta.

https://www.slobodnaevropa.org/a/sda-de ... MSlf4wPYBc
Nije kum dugme Izetbegovićima kojima se besprekorno podanički (snishodljivo) odnose po svojim djelima prema zemlji porijekla konvertita Jahića u Izetbegoviće, pa se po svemu da zaključiti da je Turska bratska država Srbistanu i srbistancima pa tako i Izetbegovićima, kako je i sam Bakir potvrdio.

drug_profi

#73840 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ali sve je to slučajno. Nije Bakir kriv što Erdo voli Dodika. Voli Erdo više svoje Bošnjake, jel tako?
Tako je.
Zato građani Srbije u Turkije putuju sa ličnom kartom, i zato Turkije ulaže kapital u Srbiju.

Jel tako?
konami666

#73841 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

Turci kao okupatori su prodali Bosnu ranije i to kraljevstvu koje je učinilo najviše za istu u najkraćem periodu vladavine. I opet sda glasači vise vole tursku i kunu se u istu. Dok je Bosna bila pod turskom čizmom, bila je na periferiji osmanskog kraljevstva, nebitan faktor.
I onda dođe sda i kune se u tursku i daje Bosnu u nekakve amanete Turskoj, ej pazi ti te lobotomije i Stockholmskoj sindroma, ovi te okupiraju a kasnije prodaju ko bijelo roblje a ti im se vraćaš i saginjes! Ne znam kako je sda uspjela postici masovni Stockholmski sindrom među Bošnjacima ili tacnije svojim pristalicama, ja mislim da bi se ovaj fenomen trebao izučavati na univerzitetima.
Prpa.ba

#73842 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Vrijeme da Filip od STAVa prosiri listu za Bakira. :mrgreen:

Jer mu je Erdogan kum

Jer mu je kum dobar drug sa Dodikom
zlajaBHF

#73843 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Vi bi najvise volili da Turska stvarno nama okrene ledja :lol:

Nama su najveci prijatelji Hrvati i Srbi.....i Slovenci...Naravno i Francuzi....da i Njemci.... Oni nam zele najbolje i nikad nam nisu radili iza ledja.

A Turska.....pa oni su nam neprijatelji. Dopustili agresiju na BiH, nametnuli embargo da se ne mozemo braniti, izjednacili agresora i zrtvu u pregovorima, skrojili ovu nakaradnu BiH, izmislili entitete, dopustili genocid (iako su ga mogli sprijeciti)..... Ta Turska je za sve kriva.

Vasim kompleksima, vezanim za Tursku nema kraja. Ne znam kakva Turska da bude prema BiH, vama ista nebi odgovarala.

Meni, i ljudima koji razmisljaju kao ja, Turska je prijatelj dok radi na tome da nam pomogne. Onog dana kada Turska bude kovala planove o podjeli BH i slicno, kao sto rade odredjene evropske drzave, onda cu im sa merakom okrenuti ledja....
Point.

#73844 Re: SDA-All about

Post by Point. »

Kako konkretno Turska radi da pomogne BiH? Mimo slanjaselameta i dolaska Aliji na grob da se prouči fatiha jednom godišnje?
joint union

#73845 Re: SDA-All about

Post by joint union »

Point. wrote: 15/06/2022 09:26 Kako konkretno Turska radi da pomogne BiH? Mimo slanjaselameta i dolaska Aliji na grob da se prouči fatiha jednom godišnje?
Malo li je...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#73846 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

zlajaBHF wrote: 15/06/2022 09:23 Vi bi najvise volili da Turska stvarno nama okrene ledja :lol:

Nama su najveci prijatelji Hrvati i Srbi.....i Slovenci...Naravno i Francuzi....da i Njemci.... Oni nam zele najbolje i nikad nam nisu radili iza ledja.

A Turska.....pa oni su nam neprijatelji. Dopustili agresiju na BiH, nametnuli embargo da se ne mozemo braniti, izjednacili agresora i zrtvu u pregovorima, skrojili ovu nakaradnu BiH, izmislili entitete, dopustili genocid (iako su ga mogli sprijeciti)..... Ta Turska je za sve kriva.

Vasim kompleksima, vezanim za Tursku nema kraja. Ne znam kakva Turska da bude prema BiH, vama ista nebi odgovarala.

Meni, i ljudima koji razmisljaju kao ja, Turska je prijatelj dok radi na tome da nam pomogne. Onog dana kada Turska bude kovala planove o podjeli BH i slicno, kao sto rade odredjene evropske drzave, onda cu im sa merakom okrenuti ledja....
mnogo će turke nasekirati što ćeš im ti u Danskoj okrenuti leđa. :lol: još sa merakom...
Project Lucian

#73847 Re: SDA-All about

Post by Project Lucian »

zlajaBHF wrote: 15/06/2022 09:23 Vi bi najvise volili da Turska stvarno nama okrene ledja :lol:

Evo otvorenog smo uma, ajde nam objasni kako to Turska država pomaže državi Bosni i Hercegovini? Ne znamo mi pa nam pojasni.
jazzer

#73848 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Image

Mogli bi se okumiti ova dvojica. :)
noviclan

#73849 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

jazzer wrote: 15/06/2022 09:43 Image

Mogli bi se okumiti ova dvojica. :)
Jel' ovo no djani no party
jazzer