Ukrajina

sumirprimus

#93551 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bloo wrote: 14/06/2022 20:28
sumirprimus wrote: 14/06/2022 20:05 Stani to dodje onda ko argument vise, nekada smo se bratski voleli, ko nas zavadi?
Znam da sporije kapiras. NAvodnici su tu da pomognu. Da, Rusi su ih bratski voljeli, snažni zagrljeji dok se druga strana otima. Znaš već kako ide sa neželjenim zagrljajima. :mrgreen:
Inace je na posteru tekst himne koja je zabranjena od 2015. godine. Jasno i zasto :D Inace interesantan je historijat ukrajinskih himni.

Live, Ukraine, beautiful and strong,
You found happiness in the Soviet Union.
Equal among equals, free among the free,
Under the sun of freedom, you bloomed like a flower.

Chorus:
Glory to the Soviet Union, glory!
Glory to the Fatherland of brotherly nations!
Live, Ukraine, a Soviet nation,
As a reunited country forever and ever!
Cuj sporije kapiram, jel sad pricas ko mod il ko forumas. Ja gore ruje poredim sa cetnicima isti im je MO.
Point.

#93552 Re: Ukrajina

Post by Point. »

GandalfSivi wrote: 14/06/2022 20:38
lajkujMe wrote: 14/06/2022 20:23
Spoiler
Show
Uncle Sam to the rescue

Nekad, posto sam naviknut na to ne znam za drugacije zaboravim zapravo koliko je Amerika jaka drzava i jaka vojna sila.
Nema im dan danas premca u ekonomiji, proizvodnji, inovativnosti, tehnologiji, diplomatskoj i spijunskoj mrezi, vojske i generalno uticaja na citavu planetu.
Najbogatiji su definitivno a jos uz to neovisni od ostatka svijeta u vecini resursa.

Rusi su izabrali pogresan fight, usli u Ukrajinu ko budali samar.
Umislili sebi da se mogu nositi s Amerikom i zapadom.
Sad kontra efekat, prije invazije Putin i Rusija su uzivali ugled na Zapadu, iako je bilo trzavica u odnosima ponajvise zbog same Rusije koja je vrsljala po Europi i Americi, Rusija se smatrala kao stub svjetskog ustroja zajedno s Amerikom i Kinom.
Neki balans i dogovor je postojao Sirija je primjer, prepustena je od Amerike i Kine Rusiji da se "pobrine" za Siriju.
Uz interesne sfere Amerike unutar Sirije, cime se Rusija slozila.
A to je bio pocetak radikalizacije Ruskog drustva.
Mislim da mnogi analiticari izbjegavaju analizu Sirijskog uticaja na Rusiju kao drustvo i drzavu.
Prva prava vanjska vojna ekspedicija u zemlju koja ne granici direktno s Rusijom.
I to uspjesno zavrsena bar sto se tice Ruskog drustva.
A time su se radikalizovali i nabrijali na rat a pogotovo nepobjedivost Ruske drzave.
U fazonu, pobjedili smo Teroriste sami samcati ono sto Amerikanci nikad nisu uspjeli u Iraku i Afganistanu.
Samo su presutili na koji nacin, dodju do grada i ravnaj dok ne postane gomila sute i zemlje.

I sad kao umislili se da su jaci od Amerike? Zapada? Ukrajine?
Rusi su pobjedili u zadnja 3 rata protiv malih protivnika i to ih cini arogantnim.
Ukrajina im nece proci kao pobjeda svijet je napokon prepoznao sta je Rusija a to je jedna agresivna zemlja zeljna rata, krvi i smrti previse se na svijetu ignorisalo koliko je Rusija zapravo imala ratova od svog postojanja.
I to vrlo krvavih ratova pogotovo za civile.

Iskreno nadam se da ce ovdje Rusija dobiti po nosu da se ne oporave dugo vremena. Reset Ruske vojne mantre i kulture.
Previse dugo su terorizirali svoje susjede.
Jedna regionalna sila protiv globalne sile kakva je Amerika ce na kraju da izgubi.
Pravi svjetski igraci se nisu jos ni zagrijali a Rusija vec iscrpljena.
Ameriku plaho vise sekira Johnny Depp nego Ruska prijetnja i u pravu su, realno Amerika bi satrala Rusiju kao zohara u vojnom konfliktu.

A Ameri su skontali kakva je Ruska armija po Siriji.
Dok su Rusi ginuli po Siriji Ameri su imali fantastican pregled Ruske armije a Rusi da bi se dokazali poslali ono najbolje sto imaju pompezno i drsko.
A Ameri sute i promatraju, nadgledaju i prate, analiziraju i simuliraju Ruske mogucnosti.
Ja vjerujem da Ameri znaju najmanji detalj Ruske armije u Ukrajini.
Ne lete dzaba onoliki avioni i dronovi po Europi , Sjevernom moru, Crnom Moru i Aljasci plus sateliti i drugi izvori informacija.

To ce da bude epska makljaza 8 Americkih MLRS jaki kao 40 Ruskih protiv high priority meta visoke vaznosti.

Bup bup bup 4000 hiljade puta (prva tura GMLRS navodecih) hmm jos maks 10 dana i ocekujem shift na ratistu uce u igricu ozbilje igracke ne samo HIMARS nego i drugo.

Ide Rakija za slobodni Herson :kiss:
Pokusali su Rusi jednom preko Wagnerovaca da napadnu americku bazu u Siriji, povaljali ih ovi sve redom prije nego sto su i primirisali, nisu znali sta ih je poklopilo…
Baš sam sinoć gledao dokumentarac na tu temu. Pruča bivši wagnerovac krenuli u misiju, mislili najebaće se matere lako Kurdima, napali i dobili kurčinu po čelu. 200 ih je ostavilo raspale kosti tu noć na sirijskom vrelom pijesku
sumirprimus

#93553 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Brat Arnold
sumirprimus

#93554 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ko god je radio ili bio u dodiru sa americkom vojskom zna da je smijesno cak i pokusat poredit ruje s njima ili misliti da ih se ameri boje. Pitanje je volje ili interesa.sta je njihov cilj a ne da li ih se boje.
sumirprimus

#93555 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sherbett wrote: 14/06/2022 21:46 Treba mi netko tko na twitteru svaki dan prati vijesti o ratu u Ukrajini
Please u pp
Da nisi pogruejsila temu :mrgreen:
Cuj ko prati na tw :lol:
sumirprimus

#93556 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sherbett wrote: 14/06/2022 21:46
sumirprimus wrote: 14/06/2022 21:45 Ko god je radio ili bio u dodiru sa americkom vojskom zna da je smijesno cak i pokusat poredit ruje s njima ili misliti da ih se ameri boje. Pitanje je volje ili interesa.sta je njihov cilj a ne da li ih se boje.
Tako je
Jebe se njima za rat u Europi
Da im se jbe ko sto kazes ne bi imali tolike resurse i baze upravo u europi.
sumirprimus

#93557 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ono sto bi moglo biti je da je amerima ova invazija sjela ko budali samar da vrate putinu za sve zadnjih 2oak godina, bez hiće, da ih iznure i iscrpe sto je moguce vise.
Ljudski resurs se obnovi od 4 do 6 godina akademija , specijaliacije,
A ekonomski i vojno malo duze.
drug_profi

#93558 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

EmirBIH wrote: 14/06/2022 18:54
geralt wrote: 14/06/2022 16:51
Na dan na koji su Rusi tvrdili da su unistili slovacki S-300 u Dnjipru, Pentagon je izjavio da prema njihovim informacijama nikakav AA sistem nije unisten u Dnjipru, ni S-300 ni neki drugi, ni ukrajinski ni slovacki. Od fotografski potvrdjenih 24 x S-300 lansera koji stvarno jesu unisteni nijedan nije PMU tipa koji je poslala Slovacka.

Ti mozes izabrati da vjerujes Rusima, ali to govori o tebi a ne o istinitosti njihovih tvrdnji.
nit ja tako lako vjerujem, nit bogami lako i odbacujem
koliko god bio navijački nastrojen prema Ukrajincima, neću da me zaslijepi pristrasnost neobjektivnost i neka euforija bez pokrića
na linku koji sam ranije postavio, a evo opet
https://www.24sata.hr/amp/news/a-tek-su ... s300-82839
ima i video snimak unistenja
e sad, to je rvacki portal, znači, uslovno rečeno prozapadnjački, dakle nije ni srpsko sranje od večernjih novosti, pinka, blica, alo!, informera... po kojima rusi samo što nisu na poljskoj granici

malo se olako podcjenjuje mogućnost da im rusi dosta toga uništavaju, pa i od ove pristigle pomoći u zapadnom naoružanju
Nit je na ovom videu S300 nit ima ikakvog dokaza o unistenim sistemima. Samo saopstenje Kremlja.
I ti si to onako objektivno odvagao kao istinito. :lol:
Point.

#93559 Re: Ukrajina

Post by Point. »

sherbett wrote: 14/06/2022 21:46 Treba mi netko tko na twitteru svaki dan prati vijesti o ratu u Ukrajini
Please u pp
Kakav rat? Pa to samo Rusi rade vojne vježbe na svojoj teritoriji a Zapad huška na rat.

Oh, wait. :oops:
Spiritbreaker

#93560 Re: Ukrajina

Post by Spiritbreaker »

Please u pp
Šerbo tu smo :thumbup:
sumirprimus

#93561 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sherbett wrote: 14/06/2022 21:55
sumirprimus wrote: 14/06/2022 21:47

Da nisi pogruejsila temu :mrgreen:
Cuj ko prati na tw :lol:
Dovro ajde, svi prate :lol:
Ali imam par pitanja
Pa tko je voljan pomoci, please help :mrgreen:
Pa pricaj bona, osim ako nije pomoc rujama to ni mrtvi, inace pomoci te ti ovde mnogi samo reci sta treba
sumirprimus

#93562 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Auu ispliva fola zabrinut :lol:
Plin cijene nafta ne mogu ukri izdrzat, snimci s300 :lol:
Spiritbreaker

#93563 Re: Ukrajina

Post by Spiritbreaker »

karanana wrote: 14/06/2022 17:39 90% komentara na nenadovom tweetu je za povratit.
90 posto njih radi u Sa od 8 do 4.
drug_profi

#93564 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

SanskiBiser wrote: 14/06/2022 20:31
https://t.me/mertviorku/1289
Severodonjeck.
o cemera i jadi...oba rezervisti, jedan Rus a drugi bucko iz Donbasa, ovom iz Donbasa javili mjesto gdje da dodje i odmah na ratiste poslan a ovaj iz Rusije bio dvije sedmice na obuci kod Kadirovaca, ucili ga Kadirovci pucati (On ih zove Cecenci) :shock: 8-) i nakon toga poslan na ratiste. Predali se.
Izgleda kao da su sretni sto su tu? Sami se predali?
tramvajtrojka

#93565 Re: Ukrajina

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 14/06/2022 22:08 Auu ispliva fola zabrinut :lol:
Plin cijene nafta ne mogu ukri izdrzat, snimci s300 :lol:

kako stoje nasi u sjeverodonjecku
sumirprimus

#93566 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kanadski dovrovoljac briljira. :mrgreen: najblazr receno
Prenosi d aje putin u komi i da je to rszlog nedtanka navalnikja jer se boje :mrgreen:
karanana

#93567 Re: Ukrajina

Post by karanana »

sumirprimus wrote: 14/06/2022 22:12 Kanadski dovrovoljac briljira. :mrgreen: najblazr receno
Prenosi d aje putin u komi i da je to rszlog nedtanka navalnikja jer se boje :mrgreen:
...ali u isto vrijeme je i navalni neprijatelj ukrajini. nenadmasan profil.

palo schevchenkovo u kharkiv oblasti. znaci nadiru sa istoka jusno prema kharkivu, mogu odsjec kharkiv od veze sa istocnim frontom.
Last edited by karanana on 14/06/2022 22:18, edited 1 time in total.
drug_profi

#93568 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

lajkujMe wrote: 14/06/2022 20:31 Za Zaporozje bi pomogao 1 da dodatno razmeksa utrobu i najslabiju tacku Ruske okupacije (vidjeti ce te uskoro).
Ja vjerujem da će Melitopolj i Herson istovremeno biti pod udarom, tj da ce simultano biti pritisnuti i oslobođeni. To bi Ruje razvuklo potpuno.
Jer kad ukri dođu do Melitopolja presjecaju komunikaciju sa Donbasom, i ostaje samo dovođenje vojske preko Krima. tj. okolo naokolo preko uskog grla.
drug_profi

#93569 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

lajkujMe wrote: 14/06/2022 20:42
GandalfSivi wrote: 14/06/2022 20:38

Pokusali su Rusi jednom preko Wagnerovaca da napadnu americku bazu u Siriji, povaljali ih ovi sve redom prije nego sto su i primirisali, nisu znali sta ih je poklopilo…

Ne sjecam se detalja ali to je ono kad je njih 200-300 jednostavno "izbrisano s lica zemaljske kugle"?
Sjećate se koliko se Irak odupirao? E toliko bi se Rusija odupirala u direktnoj konfrontaciji sa USA na kopnu, konv. oruzjem.
Mrljavi

#93570 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Čitalac

#93571 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Nakon sve više informacija u ukrajinskim medijima i na društvenim mrežama o lošoj opremljenosti vojnika, Zelenski je večeras zatražio od Zalužnog da utvrdi pravo stanje stvari.
- Zamolio sam glavnokomandujućeg oružanih snaga da obrati pažnju na medijske objave po kojima naši borci nemaju dovoljno zaštitne opreme. Informacije koja ja dobijam veoma se razlikuju od onih o kojima se raspravlja u društvu. Očekujem inspekciju logistike, svaki vojnik u zoni borbenih dejstava mora imati sve što mu je potrebno da se zaštiti. Država je osigurala takve zalihe – kaže Zelenski.

https://www.pravda.com.ua/news/2022/06/14/7352527/
drug_profi

#93572 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Uzmes da je lola ovim losim bacanjem bacio u vjetar onoliko para koliko u zivotu od plata nece zaraditi.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#93573 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

Spoiler
Show
Bossona wrote: 14/06/2022 01:23 Rat u Ukrajini će potrajati ma koliko putinove kere pokušavale raditi za njega i za sebe a protiv i na račun Ukrajine. Treba im poručiti da neće Ukrajina pristati na nikakve ucjene jer se radi o opstanku države i nacije a oni uvijek mogu uništiti ruske plinovode i naftovode koji su privredni respiratori za EU, a sami su krivi što nisu nakon Putinove invazie na Gruziju 2008 i zavrtanja plina pred zimu razmilšljali da će koristiti plin kao oružje da ih ucjenjuje i finasira svoje agresorske pohode.

Amerikanci i Britanci neće ispustiti priliku da Putina i Rusiju osakate u Ukrajini i natjeraju ih da napuste sve okupirane dijelove Ukrajine u protivnom svjetski poredak će biti vraćen u srednjevjekovni mentalitet masovnih ratova i prekrajanja granica sa kataklizičnim posljedicama.

Što se tiče ruskih energenata od kojih zavisi Evropa bolje patnja bez rata nego ratna patnja i stradanje.

Oružane snage Ukrajine danonoćno gađaju ruske linije dostave logistike i sprječavajući ih da se pregrupiraju i napadaju
I niko da reaguje i kaze da je snimak iz sirije?
Bloo
Globalna šefica

#93574 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Ides na foe kod sumira. :mrgreen:
SanskiBiser

#93575 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

drug_profi wrote: 14/06/2022 22:10
SanskiBiser wrote: 14/06/2022 20:31
Spoiler
Show
https://t.me/mertviorku/1289
Severodonjeck.
o cemera i jadi...oba rezervisti, jedan Rus a drugi bucko iz Donbasa, ovom iz Donbasa javili mjesto gdje da dodje i odmah na ratiste poslan a ovaj iz Rusije bio dvije sedmice na obuci kod Kadirovaca, ucili ga Kadirovci pucati (On ih zove Cecenci) :shock: 8-) i nakon toga poslan na ratiste. Predali se.
Izgleda kao da su sretni sto su tu? Sami se predali?
kako sam shvatio na telegramu zajedno su se predali. Ovo je lokacija gdje su cekali da ih neko preuzme da idu dalje pa su ovi iskoristili da obave razgovor s njima.
Post Reply