Igraju se. Miša kada love, ne love ga da ga pojedu nego "igraju" se.
Možeš životinju izvesti iz divljine, ali divljinu iz životinje... Makar i "domaće".
Moderator: anex
Igraju se. Miša kada love, ne love ga da ga pojedu nego "igraju" se.
Polako, dolaze dani kada cuku ili macu nećeš moći vidjeti pored buregdžinice, ćevabdžinice, fast fooda.citroen xm wrote: ↑14/06/2022 15:52 Dok ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem, ovde diskutujete koja se salama macama sviđa i koliko je poskupila hrana za mačke.![]()
Mačke i psi su lovili ili jeli šta im se da dok nisu postali debili koje su vlasnici zatvorili u stanove kako bi bili moderni.
Trebas onda otici na onu temu "gdje na more' ili "gdje ste putovali i kako vam je bilo" ili one teme o kupovini stanova, uredjenju stanova i reci kako vas nije sramota da pisete o odmorima, kupovini stanova, auta, patika, parfema dok ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem.citroen xm wrote: ↑14/06/2022 15:52 Dok ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem, ovde diskutujete koja se salama macama sviđa i koliko je poskupila hrana za mačke.![]()
Mačke i psi su lovili ili jeli šta im se da dok nisu postali debili koje su vlasnici zatvorili u stanove kako bi bili moderni.
Ja ne drzim macke u stanu nego hranim sa ovim jeftinim salamama, ove lutalice koje mi dolaze svaki dan oko i ispred kuce, jednostavno volim nahraniti gladnu zivotinju, a macke su sad malo ugrozene jer slabo ima miseva zato to niko vise nema kos kod kuce da cuva zito ili psenicu.citroen xm wrote: ↑14/06/2022 15:52 Dok ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem, ovde diskutujete koja se salama macama sviđa i koliko je poskupila hrana za mačke.![]()
I viršle.Ironmen wrote: ↑14/06/2022 16:35Ja ne drzim macke u stanu nego hranim sa ovim jeftinim salamama, ove lutalice koje mi dolaze svaki dan oko i ispred kuce, jednostavno volim nahraniti gladnu zivotinju, a macke su sad malo ugrozene jer slabo ima miseva zato to niko vise nema kos kod kuce da cuva zito ili psenicu.citroen xm wrote: ↑14/06/2022 15:52 Dok ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem, ovde diskutujete koja se salama macama sviđa i koliko je poskupila hrana za mačke.![]()
Nego bas je zanimljivo cime je punjena salama od 1,25 km jer je jeftinija od hrane za macke iste gramaze za skoro 0,30 km, a hrana za macke je punjena preradjenim iznutricama i ostalim odpadom, tako da mozemo zakljuciti da je i salama istog sastava, vjerovatno da vidimo svojim ocima kako se prave salame i pastete nikad navece nebi ni probali.

Ja živim u BiH, a ne u Somaliji. Naravno da mi je žao ljudi u Somaliji koji imaju još manje od nas, ali o njima ne stignem ni razmišljati jer svakodnevno oko sebe viđam ljude koji nemaju, koji jedva krpe kraj sa krajem. Ako nisam među tom skupinom, ne znači da sam ravnodušan.detroit-mercy wrote: ↑14/06/2022 16:03
Trebas onda otici na onu temu "gdje na more' ili "gdje ste putovali i kako vam je bilo" ili one teme o kupovini stanova, uredjenju stanova i reci kako vas nije sramota da pisete o odmorima, kupovini stanova, auta, patika, parfema dok ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem.
Druga recenica ti je isto tako debilna, macke i psi su jeli sta im se da, pa i sada jedu sta im se da. To sto im kupuje salamu za marku, pa ne daje im bitek i kavijar svako jutro za dorucak. A i da im kupuje biftek, ne kupuje iz tvog dzepa.
Vjerujem da se ti plaho nasekiras sto 50% ljudi u Somaliji nema uopste pristupa tekucoj vodi ili sto u Brazilu ljudi zive u favelama![]()
A šta je to u bosanskom biću
Koliko vidim, tema je poskupljenja, i moze se odnositi na sve zivo. Prika moj, inflacija je. Evo na drugoj temi se slavi sto poslodavci vise ne mogu iskoristavati radnike i sto je doslo do toga da je radna snaga sve skuplja i skuplja. Sve je to povezano, sto ne odes onima sto traze vise love za svoj rad u mlinu, pekari, na gradjevini i ne kazes jel vas sramota da traziste vise, sve poskupi zbog vascitroen xm wrote: ↑14/06/2022 19:36Ja živim u BiH, a ne u Somaliji. Naravno da mi je žao ljudi u Somaliji koji imaju još manje od nas, ali o njima ne stignem ni razmišljati jer svakodnevno oko sebe viđam ljude koji nemaju, koji jedva krpe kraj sa krajem. Ako nisam među tom skupinom, ne znači da sam ravnodušan.detroit-mercy wrote: ↑14/06/2022 16:03
Trebas onda otici na onu temu "gdje na more' ili "gdje ste putovali i kako vam je bilo" ili one teme o kupovini stanova, uredjenju stanova i reci kako vas nije sramota da pisete o odmorima, kupovini stanova, auta, patika, parfema dok ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem.
Druga recenica ti je isto tako debilna, macke i psi su jeli sta im se da, pa i sada jedu sta im se da. To sto im kupuje salamu za marku, pa ne daje im bitek i kavijar svako jutro za dorucak. A i da im kupuje biftek, ne kupuje iz tvog dzepa.
Vjerujem da se ti plaho nasekiras sto 50% ljudi u Somaliji nema uopste pristupa tekucoj vodi ili sto u Brazilu ljudi zive u favelama![]()
Tema o stanovima je usko vezana za životni prostor, a to je jedna od osnovnih ljudskih potreba.
U ovoj temi se raspravlja mahom o hrani i tako je i zamišljena, a ne nebitnim stvarima za preživljavanje. Isto tako sam reagovao kada su ljudi trubili o cijeni ćevapa na čaršiji. To je toliko nebitno da ne trebam ni pominjati. Prva stvar jer to nisu stvari od kojih se živi, druga stvar što se ne kupuju i plaćaju svaki dan i na kraju to je ćeif i ako ga priuštim 3-4 puta mjesečno, ta razlika od marku dvije me neće ni osiromašiti ni obogatiti.
Mislim besmisleno je u istoj temi pored čovjeka koji kuka kako je poskupilo brašno, kukati o cijeni ćevapa ili hrane za kućne ljubimce.
Definitivno o cijenama hrane za ljude u prodavnicama treba diskutovati kao i o ostalim životnim potrebama. Bar je tako zamišljeno, ali eto neka vam bude. Diskutujte i o cijenama bisera, dijamanata...detroit-mercy wrote: ↑14/06/2022 19:53
Koliko vidim, tema je poskupljenja, i moze se odnositi na sve zivo. Prika moj, inflacija je. Evo na drugoj temi se slavi sto poslodavci vise ne mogu iskoristavati radnike i sto je doslo do toga da je radna snaga sve skuplja i skuplja. Sve je to povezano, sto ne odes onima sto traze vise love za svoj rad u mlinu, pekari, na gradjevini i ne kazes jel vas sramota da traziste vise, sve poskupi zbog vas.
E sad, nisam znao da je tema otvorena da bi se kukalo samo na cijenu ulja, brasna, secera, kafe i cigara a da je sve drugo sramota da se kuka.
Sad posto smo konstatovali da je ulje i brasno poskupilo, jel treba jos drzati ovu temu jos otvorenom ili je potpuno zatvoriti, sta se ima vise pisat ulje i brasno poskupilo i vozdra.
to što u Rosenheimu nema ne znači da nema i u MinhenuOzimician wrote: ↑14/06/2022 19:02
Rečeno - učinjeno. Upravo iz Lidla u Rosenheimu sa svježim fotografijama, dakle 14.06.2022.
Što se tiče šećera - upravu si.
Što se tiče ulja - postoji natpis 1,79€ - ali ja na toj polici ulje nisam vidio od marta, dakle službeno stoji ta cijena, ali za ova 3 mjeseca ja ulje tu još nisam našao. Najjeftinije ulje kojeg ima jeste ovo od 3,99€ i tako se otprilike kreće low-cost cijena, standardna ulja su 4,99€ u svim marketima. Nisam slikao skuplje varijante.
Što se tiče brašna - cijena stoji, ali isto kao i za ulje - nema brašna nikad tu. Nisam slikao ove druge ''bio'' varijante koje idu od 2,49€/kg pa dalje.