Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bjjarmbar wrote: ↑12/06/2022 16:37
Sumahera nije nikad uzeo vozac kalibra Rosberg ili da ga je uzeo neko kao Lewisa Max prosle godine u daleko inferiornijem bolidu. Auto koje su pravili po pravilima koja su sami pisali i 2 titule ne uspije uzeti.
Jos uz sve to dodati britanski lobi koji je ubjedljivo najjaci u F1.
Na kraju krajeva, sve ovo napisano pokazuje Russel u ovih 8 utrka trenutne sezone.
Prosjecan vozac u mozda najdominantnijem autu ikad vidjenom u F1.
nemoj ti vise pisati ovdje Bgti
dokazao si da si strucnjak, ne moras vise
Sta ti je sa Mercedesom ? Gdje je Lewis da pokaze da je najbolji vozac na gridu ? Moze li se Ocon preteci bez pomoci FIA-e ?
Strucnjace Sto si to promijenio avatar Mercedesa. Jesi li to poceo navijati za RB Pretpostavljam da pratis temu, a ne gledas trke uopste s obzirom na stanje u poretku vozaca i konstruktora.
Hajd sto je Max Lewisu zavrsio karijeru nego je i tebi ubio volju za gledanjem F1
@caseytron
Russel bi prosle godine uzeo titulu u onom Mercedesu. Nisu ga htjeli potpisati jer su mislili da ce Lewis 100% uzeti titulu. Pa ova pravila su trebala biti od prosle godine, ali su ih pomjerili kako bi Britanac uzeo rekordnu osmu titulu.
Prica o all time records, a prati formulu od 2015. godine
Ako imas argument za ovo sto sam rekao (Rosberg/Max), moze se pricati. Mozda bih pristao i ako vratis avatar Mercedesa koji si promijenio cim je Max uzeo titulu
caseytron wrote: ↑12/06/2022 17:59
Pa sto ne moze Raselu al bukvalno ni da pridje?
U pogledu brzine su poprilicno izjednaceni. Negdje je brzi Lewis, negdje George. Trenutna razlika u bodovima znas odakle potice ako pratis sezonu. Ako ne pratis onda nemamo sta pricati.
Glavna razlika je u motivaciji. George je mlad, na pocetku je karijere, presao je u svoj dream team i ima se za sta boriti.
Lewisu bukvalno šište jajca za peta i sesta mjesta, nakon 103 pobjede i 7 titula, na zalasku je karijere i pitanje je koliko mu je uopste stalo nakon Abu Dabija 2021.
bjjarmbar wrote: ↑12/06/2022 18:10
Hamilton nakon dugo vremena ima prosjecan auto i ne moze u 8 utrka podijum da osvoji dok mu je timski kolega stalno u top 5.
bjjarmbar wrote: ↑12/06/2022 18:10
Hamilton nakon dugo vremena ima prosjecan auto i ne moze u 8 utrka podijum da osvoji dok mu je timski kolega stalno u top 5.
U pravu si
Samo sto sve ostalo stoji. Da ne moze obici Ocona, da vozi milion krugova iza prosjecnih vozaca (kakav je i sam jel ) itd.
Mislim jedini je argument u prici da je osvojio podium u trci koju nisu RB vozaci ni zavrsili… a highlight sezone je da ga Max obilazi za cijeli krug ili su highlights ona kuknjava po kojoj je poznat cijelu karijeru
Tjt
Last edited by bjjarmbar on 12/06/2022 18:20, edited 1 time in total.
Ferrari nek nam je Bog na pomoći.
Polako sa zaključcima. Nakon Australije sahranjivao se Red Bull, vidi sad priče.
Zanimljivo mi je kako je Perez nakon prvog VSC baš izgubio tempo. Možda je Max iza Leclerca mogao više u početnim krugovima, ali sam se iznenadio njegovim tempom poslije jer je ubio Pereza doslovno. Moguće da i Checo više nije stiskao kao lud poslije.
Takođe, izgleda da su danas hard gume bile pravi izbor. Nove medium protiv starih hard nisu meda mogle nakon drugog VSC.
Hamilton je nakon utrke jedva izašao iz bolida. Žalio se on, ali i još nekoliko vozača Formule 1 na bolove u kralježnici. Razlog je sve veći downforce koji utječe na vozače u bolidima koji su toliko spušteni da se odbijaju od asfalta. Hamiltonov momčadski kolega George Russell progovorio je o tom problemu.
"Hitno treba nešto mijenjati"
"Pitanje je vremena kad ćemo vidjeti veliku nesreću. Puno nas jedva može držati auto na ravnoj liniji. Ovdje smo zadnja dva zavoja prolazili na 300 km/h, mogli ste golim okom vidjeti koliko smo na neravnom asfaltu bili blizu tla. Iz kokpita zbog odbijanja jedva mogu vidjeti gdje je zona kočenja, a u zadnjem zavoju su još i zidovi s obje strane", rekao je Russell nakon utrke pa dodao:
"Ovo što sad imamo recept je za katastrofu. Ne vjerujem da ćemo izdržati tri godine, koliko bi nova pravila trebala vrijediti. Hitno treba nešto mijenjati." Njegove je navode potvrdio i iskusni Fernando Alonso, koji je također kritizirao nove standarde u Formuli 1.
Ocigledno je zabranom aktivnih suspenzija doslo do ovog problema sa poskakivanjem i to najvise udara koliko sam primjetio mercedes, ferrari i mclaren. Red Bull je ocigledno nekako uspio da taj problem smanji i trenutno gaze sve. Privremeno se u svrhu zastite zdravlja vozaca taj problem moze sanirati podizanjem visine bolida međutim u tom slucaju se gubi brzina i inicijalni koncept bolida. A zbog ogranicenja budzeta timovi nemaju taj luksuz da puno testiraju i sto prije dođu sa rjesenjem. I da, ono sto je bitno napomenuti je to da je Hamilton danas imao eksperimentalni pod za razliku od Russela sto govori da merc jos eksperimentise iako su u spaniji jako dobro izgledali.
Russel kao predsjednik unije vozaca moze ovaj problem iznijeti pred FIA da se mozda neke regulacije povuku od prosle godine međutim ne vjerujem da bi to proslo jer su vec neke ekipe kao npr. red bull rekle da svaki tim individualno to treba da rjesava a i ako dizanje budget capa radi inflacije nije proslo ne vjerujem ni da ce ovo.
Ja uopste ne znam zasto neki insistiraju na toj skracenici kada ona moze biti posmatrana sto vrlo licno, sto totalno razlicito kontekstualno s obzirom na razlike izmedju cijelih epoha...
Ko realno moze procijeniti ko je bio zjbnji: Fandjo, Vilnev, Lauda, Prost, Sena, Sumaher, Vetel, Hamo ???
drndalo wrote: ↑13/06/2022 14:15
Ja uopste ne znam zasto neki insistiraju na toj skracenici kada ona moze biti posmatrana sto vrlo licno, sto totalno razlicito kontekstualno s obzirom na razlike izmedju cijelih epoha...
Ko realno moze procijeniti ko je bio zjbnji: Fandjo, Vilnev, Lauda, Prost, Sena, Sumaher, Vetel, Hamo ???
Nema šanse da Max ne uzme desetak titula zaredom i napravi F1 sportom bez neizvjesnosti oko titule, znači možemo ga proglasiti unaprijed.
Ali za sada po titulama Schumacher i Hamilton, s tim da dajem prednost Hamiltonu, jer je ujedno i modna ikona, s čim ćeš se ti složiti
Kakvih deset godina. 2026 dolaze novi motori, noći igrači, pa bi mogao Verstappen završiti kao Vettel. Ako uopšte uspiju i to, jer se i ove godine muče samo se Ferrari i Mercedes još više muče pa ih to izvlači.