Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#3926 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Login77777 wrote: 11/06/2022 02:11
Hakiz wrote: 11/06/2022 01:09

Nemam ženu i djecu. Ni cuku.

Ako nisi porodilja i nemaš djecu, u suštini, ništa od trojke nemaš. Imaš, ako si mlad, 10.000 za stan, ali ni to ti nije prevelika pomoć. Hoću reći, ako imaš 25 godina i 100.000 da kupiš stančić, kanton će ti dati još 10.000 da kupiš namještaj, kućanske aparate itd. Samo, ako nemaš već tih 100.000, nećeš dobiti od kantona tih 10.000. Ali, to i treba tako, jer, namještaj i kućanski aparati ti i ne trebaju ako spavaš na klupi ili ispod mosta, zar ne? U tom slučaju se potvrđuje para na paru, uš na fukaru.

U suštini, ako nisi porodilja i nemaš kao mlad već neki kapital da kupiš stan, od trojke i nećeš imati neku pomoć. Imaćeš novu prugu, nove tramvaje i trolejbuse, ali kao što ranije govorih, nećeš imati para da kupiš kartu da bi se njima vozio. I imaćeš nešto ako imaš djecu u vrtiću, da ne zaboravim.

Penzioneri, nezaposleni, radnici sa malim primanjima, invalidi sa malim invalidninama i slični će ostati jadni, bijedni i siromašni kakvi su bili i pod vladanjem SDA, neće im biti bolje pod trojkinom vladom.

Biće im isto :wink:
Kada jednog dana ovo rijese na sta ces onda kukati?
Biće nešto, ne brini.

Uostalom, kako znaš da će riješiti?
made_in_sarajevo

#3927 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by made_in_sarajevo »

Hakiz u akciji ponovo, dobri stari hakiz 8-)

Gdje su mu jarani pm i onaj strucnjak za trole sto je licno napravio hiljade trola?
PM72

#3928 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Reci ti nama nešto oko ove najnovije nabavke polovnih trola...jel to znači da neće doći one bjeloruske ili svak zase travu pase?
Ili utrošili pare od prodaje tramvajskih šina?
made_in_sarajevo

#3929 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Hahahaha evo ga ziv je, dobili su nove informacije da su trole ustvari polovne :lol: :lol: :lol:
PM72

#3930 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-ku ... /220610171

Radi se o autobusima
Reci nam šta oko ovoga...kupili iz Tuzle...ima se,može se
made_in_sarajevo

#3931 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto (NS) je u ranijim medijskim istupima naglasio da je riječ o nabavci koju realizuje GRAS, tj. da kantonalna vlada nije realizovala ovu nabavku.

U ovoj godini je planirana kupovina 15 autobusa, a ona kupljena su 8. juna transportovana u sjedište GRAS-a. Riječ je o vozilima kojima se prvobitno koristio bečki javni prijevoznik Wiener Linien.
Sreca pa internet svasta trpi pa i ovog pm. Dakle prvo je receno davno jos da gras prodaje sine i gras odlucio kupiti polovne autobuse jer su jebali mater svim autobusima koje imaju i tad je receno da vlada nema sa tim nista. Drugo kao sto pise autobusi kupljeni iz beca preko tuzlanske firme koja ih je gore kupila ili preko koje je to islo. Znas ti odlicno kako to ide jer tvoji ljubimci su redovno ovako uzimali polovne autobuse pored donacija gdje se kolo igrali.

Hajde sad budi sefove, kakvu novu glupost izvaliti i praviti se pametan :lol: :lol:

Jos da dodam, vjerovat cemo pm, a ne svojim ocima :lol: :lol:
tramvajtrojka

#3932 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

PM72 wrote: 11/06/2022 07:54 https://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-ku ... /220610171

Radi se o autobusima
uzeo gras pet autobusa od para od prodaje šina niti je forto niti steta uzeli te autobuse nego gras odlucili pare od šina utrošiti u to
animus

#3933 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by animus »

Jednu stvar oko ove pruge nisam nikako skontao a tehnicke je prirode. Zasto se vetonura onaj tanki sloj betona a tek kanije ide na njega onaj deblji?
Nemaju nikakve veze armaturom. Šta se time postiže?
PM72

#3934 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

made_in_sarajevo wrote: 11/06/2022 08:26
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto (NS) je u ranijim medijskim istupima naglasio da je riječ o nabavci koju realizuje GRAS, tj. da kantonalna vlada nije realizovala ovu nabavku.

U ovoj godini je planirana kupovina 15 autobusa, a ona kupljena su 8. juna transportovana u sjedište GRAS-a. Riječ je o vozilima kojima se prvobitno koristio bečki javni prijevoznik Wiener Linien.
Sreca pa internet svasta trpi pa i ovog pm. Dakle prvo je receno davno jos da gras prodaje sine i gras odlucio kupiti polovne autobuse jer su jebali mater svim autobusima koje imaju i tad je receno da vlada nema sa tim nista. Drugo kao sto pise autobusi kupljeni iz beca preko tuzlanske firme koja ih je gore kupila ili preko koje je to islo. Znas ti odlicno kako to ide jer tvoji ljubimci su redovno ovako uzimali polovne autobuse pored donacija gdje se kolo igrali.

Hajde sad budi sefove, kakvu novu glupost izvaliti i praviti se pametan :lol: :lol:

Hojrate iz Strgačine,
Prozivaš me i cimaš bez razloga i još mi imputiraš kojekakve mutne radnje bivših vlasti sa kojima ja imam zajedničko koliko ti sa porodicom Merhemić iz Sarajeva...
tramvajtrojka

#3935 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

animus wrote: 11/06/2022 08:39 Jednu stvar oko ove pruge nisam nikako skontao a tehnicke je prirode. Zasto se vetonura onaj tanki sloj betona a tek kanije ide na njega onaj deblji?
Nemaju nikakve veze armaturom. Šta se time postiže?
jednostavno ravnajuci sloj betona i da bi ovaj nosivi imao jednaku podlogu čitavom dužinom trase

Image

ev npr i u UK je isti sistem isao kao kod nas
vjeshalica

#3936 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

tramvajtrojka wrote: 11/06/2022 08:30
PM72 wrote: 11/06/2022 07:54 https://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-ku ... /220610171

Radi se o autobusima
uzeo gras pet autobusa od para od prodaje šina niti je forto niti steta uzeli te autobuse nego gras odlucili pare od šina utrošiti u to
Ja sam nedavno pisala kad je gostovao Mujagic covjek objasnio da se provodio tender i da su bili zapeli radi zalbi te da se naredne sedmice (u vrijeme intervjua) ocekuje realizacija kupovine zglobova kad se dio sina prodao. I opet dodje lik NAMJERNO NAMJERNO podmece i izmislja.
PM72

#3937 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Dođe lik? Hm...zaradiću ban a ti dobro znaš šta bih ti napisao...
vjeshalica

#3938 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

To ti je jedini nivo stacu ti ja
Login77777

#3939 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Login77777 »

PM72 wrote: 11/06/2022 09:09 Dođe lik? Hm...zaradiću ban a ti dobro znaš šta bih ti napisao...
Nego doklen je stigla metro kod tebe u Beogradu? :thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3940 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by bitanga_sa_otesa »

tramvajtrojka wrote: 11/06/2022 08:46

sto su im lijepe tibre :-D
mayab

#3941 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by mayab »

bitanga_sa_otesa wrote: 11/06/2022 09:28
tramvajtrojka wrote: 11/06/2022 08:46

sto su im lijepe tibre :-D
ja bih se opkladio da je ovo slika kod nas 8-)
made_in_sarajevo

#3942 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

PM72 wrote: 11/06/2022 08:44

Hojrate iz Strgačine,
Prozivaš me i cimaš bez razloga i još mi imputiraš kojekakve mutne radnje bivših vlasti sa kojima ja imam zajedničko koliko ti sa porodicom Merhemić iz Sarajeva...
Gdje ti dodje ta strgacina, to ti rodno mjesto pa svako malo prozivas to. Nego izvalio si dvije gluposti i kazes ja te prozivam :lol: :lol:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#3943 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by teskeredzic_22 »

Penzioneri, nezaposleni, radnici sa malim primanjima, invalidi sa malim invalidninama i slični će ostati jadni, bijedni i siromašni kakvi su bili i pod vladanjem SDA, neće im biti bolje pod trojkinom vladom.

Sve ovo uglavnom nije na kantonalnom nivou nego na federalnom.
Ne znam po osnovu kojih prihoda iz budžeta se finansiraju ove stavke ali jedno je riješenje

Nakon 30 godina tapkanja u mjestu bilo kakvom strategijom omogućiti otvaranje što većeg broja (po mogućnosti proizvodnih) firmi kako bi se prihodi povećavali ali efekti ovog bi se vidjeli tek nakon 5 ili 10 godina.

Bilo bi dobro maksimalno oporezovati igre na sreću da vlasnicima tog kapitala na kraju godine ostane što manje i minimalnije , i ako je moguće taj novac preusmjeravati dijelom u rast malih proizvodnji a dio u socijalna davanja.
Kad se već kladimo kao ludi bar da šira zajednica ima korist od tog zla.

Pričam napamet , nikada nisam kreirao budžet.

Elem trojka je početak (možda dobar , možda loš) za bilo kakvu promjenu.

SDA sa satelitima je odavno počela kucati posljednji ekser u naš sanduk.

Civilizacijska norma je 2022 glasati protiv SDA i njenih satelita (SBIH , SBB , BOSS , BPS i sl)
CrveniKuk

#3944 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by CrveniKuk »

PM72 wrote: 11/06/2022 08:44

Hojrate iz Strgačine,
Bože sačuvaj...koliko je hojrata porijeklom iz Strgačine i okolnih mjesta poginulo braneći ovaj grad...kako si ti grozan i uvredljiv lik.
Aspartan

#3945 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Aspartan »

Nemam ženu i djecu. Ni cuku.

Ako nisi porodilja i nemaš djecu, u suštini, ništa od trojke nemaš. Imaš, ako si mlad, 10.000 za stan, ali ni to ti nije prevelika pomoć. Hoću reći, ako imaš 25 godina i 100.000 da kupiš stančić, kanton će ti dati još 10.000 da kupiš namještaj, kućanske aparate itd. Samo, ako nemaš već tih 100.000, nećeš dobiti od kantona tih 10.000. Ali, to i treba tako, jer, namještaj i kućanski aparati ti i ne trebaju ako spavaš na klupi ili ispod mosta, zar ne? U tom slučaju se potvrđuje para na paru, uš na fukaru.

U suštini, ako nisi porodilja i nemaš kao mlad već neki kapital da kupiš stan, od trojke i nećeš imati neku pomoć. Imaćeš novu prugu, nove tramvaje i trolejbuse, ali kao što ranije govorih, nećeš imati para da kupiš kartu da bi se njima vozio. I imaćeš nešto ako imaš djecu u vrtiću, da ne zaboravim.

A ti se oženi......
mist

#3946 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by mist »

Lupas PM,lupas i vrijedas.Jedan od devet heroja izmedu ostalog je iz Strgacine a ti to dobro znas,ako nista imaj respekta prema ljudima koji su polozili zivot a dolaze iz bilo kojeg mjesta u BiH.Pun mi vas je k... sa vasim predrasudama FGR,dosle,sandze,seljaci,sarajlijice itd.Izgleda da je to obrazac ponasanja i jednim i drugim kada su satjerani u kut.
PM72

#3947 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

mist wrote: 11/06/2022 11:36 Lupas PM,lupas i vrijedas.Jedan od devet heroja izmedu ostalog je iz Strgacine a ti to dobro znas,ako nista imaj respekta prema ljudima koji su polozili zivot a dolaze iz bilo kojeg mjesta u BiH.Pun mi vas je k... sa vasim predrasudama FGR,dosle,sandze,seljaci,sarajlijice itd.Izgleda da je to obrazac ponasanja i jednim i drugim kada su satjerani u kut.
Aneks 7...svi na svoje
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3948 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by malakh »

meni se čini da ova pruga neće biti završena na vrijeme. samo mi nije jasno što je onaj glupan šteta spominjao ostavku.
laik1981

#3949 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by laik1981 »

malakh wrote: 11/06/2022 12:26 meni se čini da ova pruga neće biti završena na vrijeme. samo mi nije jasno što je onaj glupan šteta spominjao ostavku.
Pa neka da ostavku ako ju je obecao.. Nije sveta krava.. Ja cu mu prvi skinuti kapu ako da ostavku u slucaju neispunjenja obecanog.. To bi bi presedan u ovom supku od drzave.. Davanje ostavke u slucaju nekog kiksa je u normalnom svijetu uobicajena pojava..
mist

#3950 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by mist »

PM72 wrote: 11/06/2022 12:21
mist wrote: 11/06/2022 11:36 Lupas PM,lupas i vrijedas.Jedan od devet heroja izmedu ostalog je iz Strgacine a ti to dobro znas,ako nista imaj respekta prema ljudima koji su polozili zivot a dolaze iz bilo kojeg mjesta u BiH.Pun mi vas je k... sa vasim predrasudama FGR,dosle,sandze,seljaci,sarajlijice itd.Izgleda da je to obrazac ponasanja i jednim i drugim kada su satjerani u kut.
Aneks 7...svi na svoje
Po obicaju dubokoumno sa tvoje strane.
Post Reply