Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nota1969 wrote: ↑05/06/2022 16:49
i osim bakirovog kumstva sa brkicom,
ima li kroz cijelu istoriju ikavih benefita od turske
pa Saudi makar hurme nekad posalju,iran,Pakistan,Azerbejdjan,USA...
ima li od turske ista
nije dobar znak kad 90% jednog naroda ceka i ocekuje sadaku od drugih, nekako je to uzelo maha u bosnjackom korpusu samo daj sadake daj posaljite nam sta, dajte arapi turci iranci dijaspora pa makar i hurme samo dajte nam ne bitno sta!
dobro,zanemari rat i sadaku,
kakva je podrška na medjunarodnoj sceni,
ono kao GB ili USA
ulaganja,šurovanje sa našim neprijateljima,
ala srbija,rusija,
msm o čem pričamo,
ili su nam prijatelji zato što bakir kaže
U centru najnovijih napetosti sa Grčkom turska kompanija Vestel je predstavila najnoviji antiradijacijski kamikaza dron KARGI.
Radi se o letjelici dugog dometa koja samostalno može otkriti i uništiti grčke sisteme protuzračne odbrane, bez da se turska avijacija izlaže bilo kakvoj opasnosti i riziku.
Pošto je dron u potpunosti domaće proizvodnje, uključujući i motor, može vrlo brzo biti proizveden u masovnom broju.
Dronove ove veličine je vrlo teško na vrijeme otkriti, a ako tome dodamo još i turske sisteme za elektronski rat koji su svoju učinkovitost dokazali u Siriji, Libiji i Nagorno-Karabahu, sudbina grčke protuzračne odbrane u slučaju sukoba je sasvim jasna.
ima li od turske ista
ima li od turske ista
nije dobar znak kad 90% jednog naroda ceka i ocekuje sadaku od drugih, nekako je to uzelo maha u bosnjackom korpusu samo daj sadake daj posaljite nam sta, dajte arapi turci iranci dijaspora pa makar i hurme samo dajte nam ne bitno sta!
ono kao GB ili USA
ala srbija,rusija,
msm o čem pričamo,
pusti bakira kraju!
vjeruj mi sva ta „surivanja“ samo povecavaju ovisnost srbije o turskoj, vrijeme ce svoje pokazati!
ne znam koliko je puta grad istanbul poklanjao trolejbuse gradu sarajevu, u znak zahvalnosti sarajevo nabavlja trolejbuse u bjelorusiji, misljenja sam da su to i u TR mogli nabaviti po istoj cijeni ili povoljonije!
ono kao GB ili USA
ala srbija,rusija,
msm o čem pričamo,
pusti bakira kraju!
vjeruj mi sva ta „surivanja“ samo povecavaju ovisnost srbije o turskoj, vrijeme ce svoje pokazati!
ne znam koliko je puta grad istanbul poklanjao trolejbuse gradu sarajevu, u znak zahvalnosti sarajevo nabavlja trolejbuse u bjelorusiji, misljenja sam da su to i u TR mogli nabaviti po istoj cijeni ili povoljonije!
nije se moglo nabaviti od Turaka jeftinije turska bozenkaya dala ponudu je isto bila na ebrd tenderu prvo su skoro pa najskuplji bili a drugo nisu ispunili uslove u tenderu
a evo ti i zvanicnih podataka za ovu godinu za razmjenu sa turskom izvoz u tursku nam je skoro beznacajan nema ga ni u statističkoj tabeli a ni uvoz nije neki tako da bi ja uvoz iz turske smanjio dok nam ne omoguce iste uslove poslovanja i probijanja na njihovo trziste
tako da nam surovanja sa turskom i na sentimentalnom i poslovnom nivou su skoro pa nepostojeca nemoj molim te da me brane a iza leđa nam o zivotima se igraju sa srbijancima
ono kao GB ili USA
ala srbija,rusija,
msm o čem pričamo,
pusti bakira kraju!
a to je znači,kakav genijalan,strateški potez brkice,
ima li još kakav primjer da "saveznik" tako pomaže
sumirprimus wrote: ↑08/06/2022 22:06 malo rusija malo venezuela sta je iduce za erdogana sjeverma koreja?
A skandinavci mu krivi za terorizam
Tako je vazda sa klošarima hoće da budu autokrate i šuruju sa bjelosvjetskim propalitetima u čijem ogledu prepoznavaju i sami sebe - ali istovremeno i da izvlače koristi iz uspješnih projekata/unija koje su antiteza njihovih stavova. Primjer poput Orbana, ili Pičkoustog (koji je izvrstan jaran Erdogana, koji mu dovodi investicije i delegira poglavarstvo nad nama kao islamiziranoj skupini u okviru srpskog sveta).
Sreća pa ima NATO kao ipak neka vrsta korekcije da se bave sa Turskom politikom prije nego što dolazi red na nas da se opredjeljujemo. Jer bi se mogli naći u gotivljenju klošarluka, kao što je se Srbija našla u vezi sa Rusijom.
Erdogan se vec davno svrstao i odabrao stranu.. Kina, Rusija i co. su njegov odabir.. A koga drugog bi jedan diktator mogao i odabrati.. Vise i ne sjedi na dvije stolice.. Zapadu je jos uvijek potreban radi geostrateskog polozaja.. Kad prodje ovo njesra u Ukrajini i Erdogan ce biti pusten niz vodu ili ce Turska ici u izolaciju poput Bjelorusije, pa onda nek suruje sa onima od kojih je ucio zanat..
Novi istocni blok, sad za sad, cine Rusija, Bjelorusija, Turska, Madjarska i Srbija.. Rat u Ukrajini je demaskirao te sisteme..
to da imamo iole kičme bi svakog dana pozivali njihovog ambasadora da objašnjava ove situacije mi od njihovih selama nemamo nista dok sve poluge moci stavljaju preko drine
kasno ce biti kad se srpskim nebom za srpskim rondelama zavijore turski bajraktayi tad ce biti halali huso materi a sve vodi k tome
to da imamo iole kičme bi svakog dana pozivali njihovog ambasadora da objašnjava ove situacije mi od njihovih selama nemamo nista dok sve poluge moci stavljaju preko drine
kasno ce biti kad se srpskim nebom za srpskim rondelama zavijore turski bajraktayi tad ce biti halali huso materi a sve vodi k tome
Amerikanci su ti koji odlucuju da li ce se zavijoriti bajraktar turci su bili i ostali kurčine koji nemaju hljeba u sebi da jedu!
Dakle samo se u amerikance uzdaj.
A veceg levata od ovog hartara nema kladim se da place svaku noc kad legne spavati
Turski zvaničnik u neformalnom razgovoru na vojnoj vježbi Efes-2022:
"Imamo sisteme koji mogu uništiti cijelu grčku pomorsku flotu u roku od 45 minuta, i zračne baze u roku od sat i po, bez da podignemo borbeni avion ili bespilotnu letjelicu."
HarTar wrote: ↑10/06/2022 12:08Turski zvaničnik u neformalnom razgovoru na vojnoj vježbi Efes-2022:
"Imamo sisteme koji mogu uništiti cijelu grčku pomorsku flotu u roku od 45 minuta, i zračne baze u roku od sat i po, bez da podignemo borbeni avion ili bespilotnu letjelicu."
pa bosansku vojsku ne bi mogao uništiti u dva sata a ne grčku al sve imam osjecaj ako bi i zakuhali da bi ih grci po nosu nalemali jer koliko god turska pricala ovakve gluposti znaju vrlo dobro da se sa grcima nije zezati
HarTar wrote: ↑10/06/2022 12:08Turski zvaničnik u neformalnom razgovoru na vojnoj vježbi Efes-2022:
pa bosansku vojsku ne bi mogao uništiti u dva sata a ne grčku al sve imam osjecaj ako bi i zakuhali da bi ih grci po nosu nalemali jer koliko god turska pricala ovakve gluposti znaju vrlo dobro da se sa grcima nije zezati
Grci su jos vece karine, ali nije to poenta jer nece tu niko nikoga napasti bez odobrenja USA.
laik1981 wrote: ↑09/06/2022 18:26
Erdogan se vec davno svrstao i odabrao stranu.. Kina, Rusija i co. su njegov odabir.. A koga drugog bi jedan diktator mogao i odabrati.. Vise i ne sjedi na dvije stolice.. Zapadu je jos uvijek potreban radi geostrateskog polozaja.. Kad prodje ovo njesra u Ukrajini i Erdogan ce biti pusten niz vodu ili ce Turska ici u izolaciju poput Bjelorusije, pa onda nek suruje sa onima od kojih je ucio zanat..
Novi istocni blok, sad za sad, cine Rusija, Bjelorusija, Turska, Madjarska i Srbija.. Rat u Ukrajini je demaskirao te sisteme..
ima ih još, samo ne smiju da se jave ovako otvoreno