https://www.imdb.com/title/tt6561394/
preporuka za one koji ne znaju kako je sve počelo i zašto
O kakvom stadionu je rijec?drug_profi wrote: ↑10/06/2022 09:39
60 Wgnerovaca izgorilo na stadionu. Vristali kazu. Jako vristali.They write 60 Wagnerites warmed up in the herd, they shouted and said. Shouting loudly.
search.php?keywords=stahanov&t=118514&sf=msgonlyzlajaBHF wrote: ↑10/06/2022 10:06O kakvom stadionu je rijec?drug_profi wrote: ↑10/06/2022 09:39
60 Wgnerovaca izgorilo na stadionu. Vristali kazu. Jako vristali.
Dosli kad su pitali da dodjemo, tad se jos uvijek izlazilo iz grada samo na dobrovoljnoj osnovi.JoseMujica wrote: ↑10/06/2022 08:50ihhh vi ste došli kasnije....mi smo prvo, kad je Golo brdo palo 2. jula , krpili potez Bijela kosa- Ajišnik da ne prođu dalje...hefta krhanja ....pa nas prebace na drugu stranu na Obješenjak, koji veže Krupac prema Crnom vrhu iznad hotela Igman...tu naletimo na Vikićevu četu koja se povlačila sa Bjelašnice i formiramo liniju...tu smo se dvije hefte krpili po šumi od jutra do mraka....kad se ta strana stabilizovala prebace nas da vratimo Golo brdo 28.7. i tu dobro najebemoGrean wrote: ↑27/05/2022 14:17
I ti bio?
Cuo sam da je bio i @JoseMujica samo je baniran na dvije sedmice pa nam ne moze odgovoriti.
Ja sam izasao drugu noc kad je tunel prokopan, mislim da je bio 31/7 na 1/8 ali slagat cu ti u dan. Dosli na Veliko polje ujutro onaj isti dan kad je palo. Odatle Hrasnica, pa nazad pod Golo brdo pjeske preko Stojcevca, premjesten dan poslije na Tresnjevo koje je nekako u blizini Golog, pa nas odmijenili a mi presli na kontra stranu mislim da su Crni vrhovi negdje prema Krupcu. Tu ostali 5 noci i 4 dana.
Naravno sve nove linije, nigdje nista, suma i poredaj se.
Izvinjavam se za off topic.
Malo na temukarirana_dekica wrote: ↑10/06/2022 10:15search.php?keywords=stahanov&t=118514&sf=msgonly
postovi od juče. stadion stahanov, kadivka (između popasne i luganska)
The Russian and Ukrainian armies were both born out of the defunct Soviet army and still keep many similarities. One of the most salient is the predominant role played by artillery, Stalin’s beloved ‘God of War’.
From mid-2014 to early 2015, Russian and Ukrainian troops clashed in the Donbass, and the latter suffered several severe defeats. One of the keys to Russia’s early successes was the initial superiority of its ‘fire-reconnaissance’ complex: that is a combination of reconnaissance drones, electronic warfare and communications equipment and artillery batteries. This complex allowed them to drown enemy positions or units in a deluge of fire within fifteen minutes of their detection. 80 per cent of Ukrainian losses during the period were caused by Russian artillery as a result.
The Russian reconnaissance-fire complex at work: a staged sequence shown the work of Orlan-10 UAVs, 2S19 and 2S3 self-propelled howitzers.
The Ukrainian army was in a sorry state after years of insufficient funding and had to be reconstituted in a hurry, to the point where the Ministry of Defence was ready to accept the support of various patriotic associations. One of them, Army SOS, inquired about the needs of the military and within a few months developed Kropyva (Urtica or nettles), a mapping intelligence application running on Android that allows a person with a terminal, usually a tablet, to easily mark an enemy position. The software then transmits the indication to nearby artillery pieces while allowing the coordination of their fire, resulting in synchronised fire against the same target from several separate positions.