Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑09/06/2022 15:07
razumjijete fda je to cinicno pitanje?
standardna prica komsiluka, vidis ti ovaj oryxsamo ruske gubitke biljezi nista ukr a i ne gledaju jer pregledju samo ruske izvore,.. standardna suplja..
Haman udarila malo vrucina u glavu ... sad ce rashladjenje pa ce biti lakse ... Puno si se opteretio ali bas bas...
Hahahahahahaha baš se nasmija..
Ovdje u Sarajevu rashlađenje nadam se da ce i u Tuzli ubrzo kao i kod vas u Bijeljini jel..
A opet hajd realno ko da nas povede. Za ovu svjetsku scenu treba kalibar
Daj guraj koliko mozes i kako znas, radi nesto polusavaj ali ovi fakat ne znaju ili nece. Dobre smo karte dobili i tesko da ce opet biti ovako dobro podjeljenje. Go Ukraine go.
Ma ovo je gospodski rat za nas. Omjer civila vs vojnih zrtava je debelo na strani vojnika.
Aha, dok se ne izbroje zrtve Mariupolja…
20k mrtvih sigurno. Koliko u msovnim grobnicama Bog zna. Pola se nece nikad neidentifikovati. I to sve u granatiranjima...mrtvi civili u tenama su lezali po cesti jer ih nije imao ko sahranit a kamoli kasnije identificirati.
Stizu HIMARS sistemi, ali nakon sto sam pogledao efekte ove airburst municije za 155 mm, uviđam da bi to stvarno mogao biti gamechanger.
7000 kvadratnih metara zaprasi visokoenergetskim gelerima jedna granata.
Sedam dunuma!!!
Ma brate 4 km nije toliko veliko ogranicenje kad vidis koji su benefiti. Ako znas da tim opalis i prolazis, pa dovezao bi ih 10. Jednostavno bi ih bilo vise i proizvedenih, a i domet bi se popravljao. Pa to je rjesiv problem.
We’re almost out of ammunition and relying on western arms, says Ukraine
Ukraine’s deputy head of military intelligence has said Ukraine is losing against Russia on the frontlines and is now almost solely reliant on weapons from the west to keep Russia at bay.
“This is an artillery war now,” said Vadym Skibitsky, deputy head of Ukraine’s military intelligence. The frontlines were now where the future would be decided, he told the Guardian, “and we are losing in terms of artillery”.
“Everything now depends on what [the west] gives us,” said Skibitsky. “Ukraine has one artillery piece to 10 to 15 Russian artillery pieces. Our western partners have given us about 10% of what they have.”
koliko ti se smijem ne mogu ti opisati sanskibiseru nastavi ga prati na ruke ONE MILLION DOLLARS!
Wtf je sa ljudima? Napises dvije prostoprosirene recenice i likovi ne kontaju da ja o tom oruzju mislim i losije od tebe. Ti si ocigledno pio, ali nije ni to opravdanje.
Ona Sanska AmberHeard jos mi rece da ce Ukrajina pobijediti na kraju, pun prkosa i ponosa, mislim ono, jesi ijedan moj post procitao da znas na cijoj sam strani.
drug_profi wrote: ↑10/06/2022 01:07
I još ovo da vas dočeka za dobro jutro.
Ovo je samo sta je doslo do sad, da ne bi bilo zabune.
P.S.U nekom od iducih paketa ako vidimo dopunu switchblade-a, onda su u upotrebi i korisni su. Ako ne, onda ih Ukrajinci nisu nesto puno koristili.
Jeli neko vidio ovaj Phoenix Ghost... Ja nisam, a nismo se nagledali ni Switchblade 600 osim jednog čini mi se ili je ono bio 300. Nadam se da ćemo ovaj put više uživati u snimcima
Znam da je ovaj Ph Ghost nešto novo prilagođeno za Ukrajinu ali nigdje ne nađoh detalja neki.
Excel2 wrote: ↑09/06/2022 18:48
Ma brate 4 km nije toliko veliko ogranicenje kad vidis koji su benefiti. Ako znas da tim opalis i prolazis, pa dovezao bi ih 10. Jednostavno bi ih bilo vise i proizvedenih, a i domet bi se popravljao. Pa to je rjesiv problem.
Laka meta
Ok, a onda sto ne naprave neku sa vecim range-om? Mislite da je nemoguce?
Kijev / Vapaj iz Ukrajine: "Nemamo više oružja, šaljite nam ga"
Zamjenik šefa ukrajinske vojne obavještajne službe rekao je u razgovoru za Guardian da Ukrajina gubi od Rusije na prvoj crti ratišta i da se sada gotovo isključivo oslanja na oružje sa Zapada kako bi Rusiju držala podalje.
"Ovo je sada topnički rat. O budućnosti će se sada odlučivati na rubovima ratišta, a mi gubimo u smislu topništva", rekao je Vadim Skibickij te dodao:
"Sada sve ovisi o tome što nam Zapad daje. Ukrajina ima jedan komad topništva na 10 do 15 ruskih. Naši zapadni partneri dali su nam oko 10% onoga što imaju.
Ponestaje Ukrajini municije za Sovjetske sisteme artiljerije.
Vjerujem da su im MLRS rskete pri kraju a 152mm blizu da budu potrosene.
Ovo je high intensity rat s ogromnom potrosnjom municije a u Europi sto se proizvodi od te municije je premalo da bi podrzalo Ukrajinske potrebe.
Vjerujem da Rusi imaju isti problem s proizvodnjom dovoljnih kolicina.
Njih spasava sto imaju ogromne zalihe te municije koja se nakuplja vec desetljecima.
Ovo je samo sta je doslo do sad, da ne bi bilo zabune.
P.S.U nekom od iducih paketa ako vidimo dopunu switchblade-a, onda su u upotrebi i korisni su. Ako ne, onda ih Ukrajinci nisu nesto puno koristili.
Ne vjerujem da je tako.
Kaže fino NEW. A neke stvari sa spiska jos nismo vidjeli u akciji, sto znaci da nisu tu.
Vjerujem da se moze jos kupiti od istocnog bloka, Kine, i sl musterija SSSRa, dovoljno municije tog kalibra. Ali def bolje preci na NATO kalibar i onda biti rahat.
Zna li neko detaljnije o ekonomskoj situaciji u Rusiji? Stopa porasta nezaposlenosti inflacija i td? Nešto sam čitao ali vjerovatno ima boljih poznavalaca.
lajkujMe wrote: ↑10/06/2022 08:09
Ponestaje Ukrajini municije za Sovjetske sisteme artiljerije.
Vjerujem da su im MLRS rskete pri kraju a 152mm blizu da budu potrosene.
Ovo je high intensity rat s ogromnom potrosnjom municije a u Europi sto se proizvodi od te municije je premalo da bi podrzalo Ukrajinske potrebe.
Vjerujem da Rusi imaju isti problem s proizvodnjom dovoljnih kolicina.
Njih spasava sto imaju ogromne zalihe te municije koja se nakuplja vec desetljecima.
hatemondays wrote: ↑26/05/2022 23:49
Tresnjevo brdo , oca mi, samo jos tekbir da krene...eno onaj ceto jos sanja taj tekbir...
I ti bio?
Cuo sam da je bio i @JoseMujica samo je baniran na dvije sedmice pa nam ne moze odgovoriti.
Ja sam izasao drugu noc kad je tunel prokopan, mislim da je bio 31/7 na 1/8 ali slagat cu ti u dan. Dosli na Veliko polje ujutro onaj isti dan kad je palo. Odatle Hrasnica, pa nazad pod Golo brdo pjeske preko Stojcevca, premjesten dan poslije na Tresnjevo koje je nekako u blizini Golog, pa nas odmijenili a mi presli na kontra stranu mislim da su Crni vrhovi negdje prema Krupcu. Tu ostali 5 noci i 4 dana.
Naravno sve nove linije, nigdje nista, suma i poredaj se.
Izvinjavam se za off topic.
ihhh vi ste došli kasnije....mi smo prvo, kad je Golo brdo palo 2. jula , krpili potez Bijela kosa- Ajišnik da ne prođu dalje...hefta krhanja ....pa nas prebace na drugu stranu na Obješenjak, koji veže Krupac prema Crnom vrhu iznad hotela Igman...tu naletimo na Vikićevu četu koja se povlačila sa Bjelašnice i formiramo liniju...tu smo se dvije hefte krpili po šumi od jutra do mraka....kad se ta strana stabilizovala prebace nas da vratimo Golo brdo 28.7. i tu dobro najebemo
Last edited by JoseMujica on 10/06/2022 08:54, edited 1 time in total.