AMERIKA

Post Reply
jeza u ledja

#3576 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

exliberal-ex wrote: 07/06/2022 14:44
jeza u ledja wrote: 07/06/2022 14:35
Postoje li neke studije o produktivnosti?

Ako je tako, da opada produktivnost, onda nesto nije u redu s firmom ili s menadzmentom. Naravno, govorim samo o poslovima koji se stvarno mogu 100% raditi od kuce.

Mene niko ne pita kupujem li mouse shaker (wtf is that?) dok god sam available tokom radnog vremena i dok god se rokovi ne probijaju.
Pada kreativnost jer su svi u svome balonu. Citao sam neki clanak prije par mjeseci gdje su rekli da onaj "watercooler chat" iako se smatra samo kao gossip ustvari je veoma vazan za konekciju izmedju ljudi I kao mjesto gdje se mnoge ideje rode.
Mouse shaker...ako nemices mis nakon 15 min tvoj status je away....iako mozda sjedis I radis I mnogi kazu eno nerade...zato uzmes mouse shaker sto zavibrira mis svakih par min ako ga ti nemices I status je ubijek green.
Ja ga imam ne zbog toga nego kad radim neke velike imports umjesto da ja pomaknem mis svaki pola sata da neizgubim konekciju on zatrese.
Pa postoji chat za taj cooler talk. Postoji i zoom, teams, sta lj vec. Mi smo po cijeli dan ukljuceni na to. Kad si udaljen od kompa tamo ti ona slicica pokazuje da si na mobilnom. Al opet mozes chatat. Ja mogu na drugoj strani svijeta biti, ali opet sam avajlabl.
Nije to isto kao uzivo slazem se ali uzivo postoji niz drugih mana.
exliberal-ex

#3577 Re: AMERIKA

Post by exliberal-ex »

jeza u ledja wrote: 07/06/2022 16:06
Pa postoji chat za taj cooler talk. Postoji i zoom, teams, sta lj vec. Mi smo po cijeli dan ukljuceni na to. Kad si udaljen od kompa tamo ti ona slicica pokazuje da si na mobilnom. Al opet mozes chatat. Ja mogu na drugoj strani svijeta biti, ali opet sam avajlabl.
Nije to isto kao uzivo slazem se ali uzivo postoji niz drugih mana.
Ma znam ali chat nije to to...zoom ili teams call...uh kako to mrzim ajd sad ti.pricaj..ne ne ti zavrsi...
Ja nisam prestao ici u kancelariju , cak kad su svi sjedili kuci mi smo isli jedan dan. Sad vidim.sve vise ljudi dolazi jer je.mnogo lakse zavrsit nesto kad pricas sa ljudima face to face. Nisam ja protiv rada od kuce (pogotovo danas kad lije kisa ko iz kabla) ali najbolja opcija po meni je 2 /3...dva dana kancelarija 3 od kuce.
Skrecemo sa teme....a sve je krenulo od Muska.
biglebovski

#3578 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 07/06/2022 16:03

:lol:

Writing-less kazes. :D Vrtis zutilo NYPost i prevodis nam clanke. Odmori se malo bolan.
Dva-tri upisa mjesečno na mojoj omiljenoj temi, ne vidim razlog da se drami oko toga. Vama, Bosancima i Hercegovcima koji žive u Americi i vise na bosanskom forumu 24/7, bi bolje bilo da otvorite kakav gofundme nalog za podršku mladim mamama sa Menhetna i tako ih podržite u njihovoj borbi za boljitak njihove dječice, nego što ovdje blijedo pokušavate ismijavati moje napore da učinim svijet prosperitetnijim a Ameriku dostojnom epiteta koji nosi.

Grozno.

biglebovski

#3579 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

chupacabra wrote: 07/06/2022 15:51 Migranski karavani se uredno pojavljuju pred svake Americke izbore, a Fox je naravno na licu mjesta da nas o tome obavijesti. Kad prodju izbori, i masovno zastrasivanje zivlja kako bi desnicari navukli glasove, karavani misteriozno nestanu. Sljedeci migratski karavan dolazi ljeto-jesen 2024.
Grozno, ne zna se ko je gori, Demokrate, Republikanci, Nensi Pelosi, BLM, Antifa, demokratski gradonačelnik New York-a, gandalfsivi, Trump...
geralt

#3580 Re: AMERIKA

Post by geralt »

Blago drzavi u kojoj je pacov u parku najveci problem o kojem pisu mediji.
geralt

#3581 Re: AMERIKA

Post by geralt »

@biglebovski Interesantno da bas ti, koji si u pandemiji najvise optuzivao medije za "dramljenje oko nicega", sada prednjacis u prenosenju upravo takvih medijskih natpisa.

Cuj u milionskom velegradu imaju pacove. I politicari otisli na svadbu celebrity-a. I lokalni politicar donio besmislenu odluku. Strasno, ja ne mogu sebi da dodjem.
biglebovski

#3582 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Nisam ja optuživao medije za dramljenje oko ničega, nego sam ih optuživao za medijski terorizam i uništavanje novinarstva kao profesije što je rezultiralo ukidanjem demokratije i ljudskih sloboda širom svijeta te naglim padom životnog standarda za mnoge. I na Šri Lanci su prepoznali ko stoji iza problema običnih građana:

djugum

#3583 Re: AMERIKA

Post by djugum »

Musk vrtoglavo od heroja do zlikovca...od spasavanja planete i leta za mars do "dead ass kapitaliste" iz najgorih nocnih mora.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3584 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

biglebovski wrote: 07/06/2022 18:00 Nisam ja optuživao medije za dramljenje oko ničega, nego sam ih optuživao za medijski terorizam i uništavanje novinarstva kao profesije što je rezultiralo ukidanjem demokratije i ljudskih sloboda širom svijeta te naglim padom životnog standarda za mnoge. I na Šri Lanci su prepoznali ko stoji iza problema običnih građana:

a da, poznato je da rulja vrlo racionalno razmišlja

GandalfSivi

#3585 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

exliberal-ex wrote: 07/06/2022 15:12
Black swan wrote: 07/06/2022 14:53 Image

kaće više pojeftinjenje
Kako ce demokrate da popuse zbog stvari kao sto su ove..ja mislim da su I oni svjesni toga ali nemogu da se odmaknu od ovih ekstremnih lijevih sto guraju svoje ideje a fakticki time pomazu republikance
De mi objasni utjecaj tih “extremno lijevih” na cijene nafte svega ti…
Dead Man Walking

#3586 Re: AMERIKA

Post by Dead Man Walking »

Haha joj nehljebovski brat i dalje dominira :D nanijetio da zavede red i izgura ljudska prava u AmeriKi i to ti je. Jos par postova na ovoj temi i bice to ko bombona, prava utopija, a dok se to ne desi ja sam vec kupio nove kofere za put pod noge. :izet:
jeza u ledja

#3587 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 07/06/2022 16:41
jeza u ledja wrote: 07/06/2022 16:03

Writing-less kazes. :D Vrtis zutilo NYPost i prevodis nam clanke. Odmori se malo bolan.
Dva-tri upisa mjesečno na mojoj omiljenoj temi, ne vidim razlog da se drami oko toga. Vama, Bosancima i Hercegovcima koji žive u Americi i vise na bosanskom forumu 24/7, bi bolje bilo da otvorite kakav gofundme nalog za podršku mladim mamama sa Menhetna i tako ih podržite u njihovoj borbi za boljitak njihove dječice, nego što ovdje blijedo pokušavate ismijavati moje napore da učinim svijet prosperitetnijim a Ameriku dostojnom epiteta koji nosi.

Grozno.

Dva tri upisa mjesecno? Mislis dnevno?

Nakacio si se ovdje jer na Covid temama presusilo. Navukao si se na glupave medije tokom pandemije i sad ti je ko droga potrebno svaki dan doza histerije.
Uostalom nije problem broj postova vec sadrzaj, kojeg nema.

Pacovi u New Yorku su tema od kad znam za sebe.
Last edited by jeza u ledja on 07/06/2022 23:12, edited 1 time in total.
studiorum_tuzlaensis

#3588 Re: AMERIKA

Post by studiorum_tuzlaensis »

Jucer ispeed arcija na malti: Dvije mrtve pacovčine na taksi stajalištu, i jos jedan ziv bjezi prema OS Malta. :D

NY na aparatima
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3589 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Ja sam jednog snimao oko binga na ilidzi
exliberal-ex

#3590 Re: AMERIKA

Post by exliberal-ex »

GandalfSivi wrote: 07/06/2022 19:38
exliberal-ex wrote: 07/06/2022 15:12

Kako ce demokrate da popuse zbog stvari kao sto su ove..ja mislim da su I oni svjesni toga ali nemogu da se odmaknu od ovih ekstremnih lijevih sto guraju svoje ideje a fakticki time pomazu republikance
Znas sta ce republikanci reci...ovo sto se desava sa cijenom nafte je direktno vezano za ove ekstremne ljevicare sto se bore za zastitu okoline, sto nas guraju da kupujemo elektricna auta, sto nedaju da se busi nafta....zbog toga posteni radni amerikanac mora da placa vise da bi oni gurali svoje ideje o obnovljivoj energiji itd.
Jesam li promasio sta?
GandalfSivi

#3591 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

exliberal-ex wrote: 08/06/2022 00:14
GandalfSivi wrote: 07/06/2022 19:38

Znas sta ce republikanci reci...ovo sto se desava sa cijenom nafte je direktno vezano za ove ekstremne ljevicare sto se bore za zastitu okoline, sto nas guraju da kupujemo elektricna auta, sto nedaju da se busi nafta....zbog toga posteni radni amerikanac mora da placa vise da bi oni gurali svoje ideje o obnovljivoj energiji itd.
Jesam li promasio sta?
Nisi mi odgovorio na pitanje. Republikanci ce reci sta ce reci, ali kakve to veze ima sa “extremno lijevima”.

Evo da ti dam primjer. Za cijene struje u Texasu Ted Cruz krivi federalnu vladu i Green New Deal. Niti federalna vlada ima ikakvog uticaja (Texas je jedina drzava sa apsolutno nezavisnom elektricnom mrezom), niti je Green New Deal ikada usvojen. Dakle, o cemu pricamo? Da se ne da busenje nafte? Trenutno naftne kompanije sjede na 2700 ili 4700 (nisam siguran) dozvola za busenje nafte i ne koriste ih.
exliberal-ex

#3592 Re: AMERIKA

Post by exliberal-ex »

GandalfSivi wrote: 08/06/2022 00:27
exliberal-ex wrote: 08/06/2022 00:14
Jesam li promasio sta?
Nisi mi odgovorio na pitanje. Republikanci ce reci sta ce reci, ali kakve to veze ima sa “extremno lijevima”.

Evo da ti dam primjer. Za cijene struje u Texasu Ted Cruz krivi federalnu vladu i Green New Deal. Niti federalna vlada ima ikakvog uticaja (Texas je jedina drzava sa apsolutno nezavisnom elektricnom mrezom), niti je Green New Deal ikada usvojen. Dakle, o cemu pricamo? Da se ne da busenje nafte? Trenutno naftne kompanije sjede na 2700 ili 4700 (nisam siguran) dozvola za busenje nafte i ne koriste ih.
Znam ja za to, nemoras mi to objasnjavat ali tradicionalni republikanski glasac slusa sta mu Cruz i Tucker govore i vjeruje to.
Sa druge strane ekstremno lijeva strana gura da se zabrani busenje, nedaju naftovode kao sto je keystone kojeg je Bajden ukinuo na njihov pritisak. Dalje I ako zelis da se prikljucis na obnovljivu energiju birokratija je napravila toliku papirologiju da se covjeku zgadi sve. Pa imas Bill Maher koji je prozivao javno u svojoj emisiji California state jer mu nisu izdali dozvolu za solarne panele vise od godinu dana a vamo se busaju da su environment friendly...a u isto vrijeme, ispravi.me.ako grijesim Teksas je postao drzava koja najvise proizvodi obnovljive energije...I nafte.
biglebovski

#3593 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Dead Man Walking wrote: 07/06/2022 19:46 Haha joj nehljebovski brat i dalje dominira :D nanijetio da zavede red i izgura ljudska prava u AmeriKi i to ti je. Jos par postova na ovoj temi i bice to ko bombona, prava utopija, a dok se to ne desi ja sam vec kupio nove kofere za put pod noge. :izet:
Sve o.k. samo, molim te, pazi se u njujorškom metrou (vidi foto) i izbjegavaj centar Filadelfije, please, grozno je. Čuvaj kofere i ne nosi vrijedne stvari sa sobom. :wink:

Image

https://nypost.com/2022/06/07/nyc-man-a ... acks-cops/
Last edited by biglebovski on 08/06/2022 11:07, edited 1 time in total.
biglebovski

#3594 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 07/06/2022 22:51 Dva tri upisa mjesecno? Mislis dnevno?

Nakacio si se ovdje jer na Covid temama presusilo. Navukao si se na glupave medije tokom pandemije i sad ti je ko droga potrebno svaki dan doza histerije.
Uostalom nije problem broj postova vec sadrzaj, kojeg nema.

Pacovi u New Yorku su tema od kad znam za sebe.
Pa ne mogu ja izmišljati sadržaj, nisam takav, postam aktuelne stvari, držim se van politike da mi ne bi lijepili kojekakve epitete, i opet ne valja.

Jbg, sa vama baš teško. Odoh naći neke republikanske marifetluke, valjda se oraspoložite. :roll: U kojem većem gradu je republikanac načelnik?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3595 Re: AMERIKA

Post by Truba »

There is a new rumor going round that we can vote for lower gas prices and lower food prices and safer streets in November this year? Sweet!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
biglebovski

#3596 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Chmoljo wrote: 07/06/2022 19:37

Pa sad, ne znam koliko je istine u ovom članku da je rulja istamburala neke novinare, ali u svakom slučaju, novinari nose veliku odgovornost u demokratskim društvima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3597 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

biglebovski wrote: 08/06/2022 11:17
Chmoljo wrote: 07/06/2022 19:37

Pa sad, ne znam koliko je istine u ovom članku da je rulja istamburala neke novinare, ali u svakom slučaju, novinari nose veliku odgovornost u demokratskim društvima.
nosi i rulja koja ga tambura. individualno, a ne kao sklop jednoćelijskih organizama u šta se pretvore kad uzmu baklje i vile.
biglebovski

#3598 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Chmoljo wrote: 08/06/2022 11:19
biglebovski wrote: 08/06/2022 11:17

nosi i rulja koja ga tambura. individualno, a ne kao sklop jednoćelijskih organizama u šta se pretvore kad uzmu baklje i vile.
Dobrano dogorilo na Šri Lanci izgleda, ali nije to tema pa ja ne bi više o tamburanju novinara na Šri Lanci ovdje, odmah će se zakačiti gandalfsivi i zvocati kako spamam omiljenu temu. :thumbup:
GandalfSivi

#3599 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

exliberal-ex wrote: 08/06/2022 01:12
GandalfSivi wrote: 08/06/2022 00:27

Znam ja za to, nemoras mi to objasnjavat ali tradicionalni republikanski glasac slusa sta mu Cruz i Tucker govore i vjeruje to.
Sa druge strane ekstremno lijeva strana gura da se zabrani busenje, nedaju naftovode kao sto je keystone kojeg je Bajden ukinuo na njihov pritisak. Dalje I ako zelis da se prikljucis na obnovljivu energiju birokratija je napravila toliku papirologiju da se covjeku zgadi sve. Pa imas Bill Maher koji je prozivao javno u svojoj emisiji California state jer mu nisu izdali dozvolu za solarne panele vise od godinu dana a vamo se busaju da su environment friendly...a u isto vrijeme, ispravi.me.ako grijesim Teksas je postao drzava koja najvise proizvodi obnovljive energije...I nafte.
Jah, papirologija…

https://www.americanprogress.org/articl ... -the-pump/
zilog

#3600 Re: AMERIKA

Post by zilog »

Izgleda, da su oni, kojima je mantra bila "Trump nije zapoceo ni jedan rat", ipravo presli na narativ: "Biden je kriv sto je Rusija napala Ukrajinu..." :mrgreen:
Post Reply