ali sam tada kupio 270 knjiga i ušedio gomile para
dakle stvar je potrošnje... ne ići u radnje da ne trošiš
Moderator: anex
ja imam 20 godina stažaAteista wrote: ↑07/06/2022 11:59 Sad realno, ne treba nista ocekivati samo od sebe. Meni je plata u prvih par godina rada u firmi povecana sama od sebe i to je to, rijetke firme imaju definisane uslove kad se i u kojim slucajevima iste povecavaju, u vecini vlasnici sute i guraju dok radnici ne pocnu traziti a i tad pokusavaju razvuci maksimalno. Ja vec par mjeseci cekam razgovor za bolje uslove, kako zbog inflacije tako i zbog svog staza, tako da ocekujem malo vece povecanje, vidjecu sta ce biti i kad.
Rano ti je jos za penziju sa 20 godina staza.Black swan wrote: ↑07/06/2022 12:29ja imam 20 godina stažaAteista wrote: ↑07/06/2022 11:59 Sad realno, ne treba nista ocekivati samo od sebe. Meni je plata u prvih par godina rada u firmi povecana sama od sebe i to je to, rijetke firme imaju definisane uslove kad se i u kojim slucajevima iste povecavaju, u vecini vlasnici sute i guraju dok radnici ne pocnu traziti a i tad pokusavaju razvuci maksimalno. Ja vec par mjeseci cekam razgovor za bolje uslove, kako zbog inflacije tako i zbog svog staza, tako da ocekujem malo vece povecanje, vidjecu sta ce biti i kad.
očekujem sat i zlatni lančić
odbrojavam do penzije
nek bude 500 al da traje 30 godina i da je zdravlja![]()
hadzija svaka častdaario naharis wrote: ↑07/06/2022 13:03 Povecala mi se 300KM u januaru, sve pojela inflacija do sada. Sada guram novo povecanje...![]()
Pravo penzionerski nema šta.
Nista novo, april '21 dosao novi podstanar, potpisali 3g ugovor. Haj da se ne zajebajem stalno sa nekim novim. Odredili cjenu, znam momka od ranije tako da znam da nece biti belaja. Gorivo poskupilo 100% i sad dobar dio kirije moram na gorivo prebaciti
Samo nek se zdravoBlack swan wrote: ↑07/06/2022 15:27hadzija svaka častdaario naharis wrote: ↑07/06/2022 13:03 Povecala mi se 300KM u januaru, sve pojela inflacija do sada. Sada guram novo povecanje...![]()
![]()
![]()
U Konzumu isto tako stoji na polici da je proizvod na akciji dodjes na kasu on nije.Juni wrote: ↑07/06/2022 15:50 Ljudi kontrolisite račune u Amku i Bingu, zamućuju nenormalno, nije im dosta sto su cijene podigli mimo ovih neizbjeznih poskupljenja.Uglavnom, jedna je cijena na polici, drugu kucaju, otvorite 4oči. Desavalo se naravno i prije, ali sad su se bas opustili.Ko kad je narod sludjen od ovih poskupljenja i svaki put nova cijena.
I šta sam doživjela u Amku isto, nudi čovjeku zvaku umjesto kusura, kao nema sitno ono ko iza rata što je bilo, kaže čovjek neka, nema veze. Znači Amku (a i Bingu) je baš ova situacija udarila u glavu, ko kad su početni kapital i stekli na sličnim marifetlucima![]()
Slabo idem u Konzum, nije mi na ruku,a vjerujem da je tako.spinel_ wrote: ↑07/06/2022 19:50U Konzumu isto tako stoji na polici da je proizvod na akciji dodjes na kasu on nije.Juni wrote: ↑07/06/2022 15:50 Ljudi kontrolisite račune u Amku i Bingu, zamućuju nenormalno, nije im dosta sto su cijene podigli mimo ovih neizbjeznih poskupljenja.Uglavnom, jedna je cijena na polici, drugu kucaju, otvorite 4oči. Desavalo se naravno i prije, ali sad su se bas opustili.Ko kad je narod sludjen od ovih poskupljenja i svaki put nova cijena.
I šta sam doživjela u Amku isto, nudi čovjeku zvaku umjesto kusura, kao nema sitno ono ko iza rata što je bilo, kaže čovjek neka, nema veze. Znači Amku (a i Bingu) je baš ova situacija udarila u glavu, ko kad su početni kapital i stekli na sličnim marifetlucima![]()
I tako danima im stoji na polici akcijska cijena a dodjes na kasu doceka te paprena cijena.
Lopovi love u mutnom.
Izbori su uskoro, Fadilaga se u svim medijima fali sa rekordima, od PDV, izvoza, kaze da se duplo bolje zivi nego 2014 godine
Ista situacija u Merkatoru. Periodicno kupujem vece kolicine nekog hljeba s duzim rokom trajanja za ljude koji ga nemaju gdje kupiti u blizini. U dva navrata cijena koja stoji istaknuta uz proizvod i koju jasno citam je za pola marke skuplja kad ti otkucaju taj hljeb na kasi. Kad kupis deset hljebova nije ti svejedno sto ces ih platiti pet maraka vise.
Ispekcije ne rade svoj posao, slabo se bilo sta kontrolise u drzavi, svi ti veci trgovinski lanci su u talu sa vladajucom strukturom, koja ima svoj udio i svoje procente, jedna velika ogromna lopovska hobotnica, kada osjeces jedan krak izniknu nova 3 i sve tako u krug.