PEKARE U SARAJEVU
- Manual
#1276 Re: PEKARE U SARAJEVU
Treba napraviti temu Deranje ugostitelja po sarajevskim planinama
- Edin H.
-
moonca
#1278 Re: PEKARE U SARAJEVU
Ako je hrana koju sluze ukusna.. to je to.. cijene se mogu komentarisati. nikako osudjivati.. 
- Manual
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1281 Re: PEKARE U SARAJEVU
Cijena Ala Toskana i vrsni chef, ugljenisanih ruku kojima pravi pitu i naplacuje feling po feling 
- tramvajtrojka
- Edin H.
- hopi
#1284 Re: PEKARE U SARAJEVU
šta se bolan ne mogu osuđivati?
tebi to ok cijene?
35KM za kilu sirnice, pa čak i po ovim višim cijenama sastojaka (brašna, sira, ulja itd) je opet deranje izvan svake mjere sa zdravim razumom, cijena tih sastojaka sa strujom, pripravom i svime drugim je opet bagatelna i ne opravdava toliku maržu i konačnu cijenu.
Naravno može se sada reći ne moraš tu jesti, ali znaš šta? Moram negdje, tj eto ne moram ali hoću (mora se samo umrijeti). Hoću da izađem, prohodam sjednem i popijem i pojedem po normalnim cijenama. I ako sam sada ta toj nekoj lokaciji, neću i ne želim voziti lupam 30km dalje da bi našao noralmnu cijenu.
nije normalno ni deranje za ćevape i dignute cijene, fol radi turista, ma bolan hoću i ja da odem na čaršiju i ako mi je ćejf pojedem ćevape u svom gradu. I na kraju krajeva, zašto nekoga derati samo zato jer je turista, kao to je normalno ponašanje? gladne nezasitne gazde eto šta je.
odosmo od teme, ali eto ja ću cijene takve osuđivati, ti nemoj
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1285 Re: PEKARE U SARAJEVU
Ne placas sirnicu nego taj cejf da je jedes na toj lokaciji. Neka slika da se opali, status, da se bude vidjeno. I treba da deru.
Kupi u pekari pa ponesi.
Kupi u pekari pa ponesi.
- Manual
#1286 Re: PEKARE U SARAJEVU
U zadnje vrijeme uzmem u pekari pite i kuci ponesem. E sad zavisi od pite sta da dodam. Ako je sirnica obavezno ide paradajz i krastavica. Ostale pite jogurt. Mada i na burek može neka salata.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1287 Re: PEKARE U SARAJEVU
Sjedio sam u Ildzisu onako i protabirim menu, palenta 13 KMSnake Eyes wrote: ↑03/06/2022 20:51 Samo još neko da napiše da je negdje pojeo palentu za 25KM i to je to.
- hopi
- hopi
#1289 Re: PEKARE U SARAJEVU
Ilidžis je ubjedljivo jedno od najgorih mjesta hranom uslugom i cijenom. vako 13 KM ko neki rižoto, nema mesa, nema ništa riže unutra samo.sime_cipol wrote: ↑03/06/2022 22:29Sjedio sam u Ildzisu onako i protabirim menu, palenta 13 KMSnake Eyes wrote: ↑03/06/2022 20:51 Samo još neko da napiše da je negdje pojeo palentu za 25KM i to je to.![]()
Konobar donio pivu, ali pogrešnu, i mi mu kažemo, e jbg ja tako razumio ne mogu ja vraćati sada, i ode.
ilidižis nula bodova.
-
bjjarmbar
#1290 Re: PEKARE U SARAJEVU
Zato sto tebe kao turistu deru gdje god odes vani. Pa ne moramo dalje od Hrvatske. Ljudi imaju za svaku uslugu jednu cijenu za lokalce, a drugu za turiste. U Dubrovniku kugla sladoleda skuplja za turiste nego sto je za lokalce.. Zicara 4 minute, 50 KM dvosmjerna kartahopi wrote: ↑03/06/2022 21:35šta se bolan ne mogu osuđivati?
tebi to ok cijene?
35KM za kilu sirnice, pa čak i po ovim višim cijenama sastojaka (brašna, sira, ulja itd) je opet deranje izvan svake mjere sa zdravim razumom, cijena tih sastojaka sa strujom, pripravom i svime drugim je opet bagatelna i ne opravdava toliku maržu i konačnu cijenu.
Naravno može se sada reći ne moraš tu jesti, ali znaš šta? Moram negdje, tj eto ne moram ali hoću (mora se samo umrijeti). Hoću da izađem, prohodam sjednem i popijem i pojedem po normalnim cijenama. I ako sam sada ta toj nekoj lokaciji, neću i ne želim voziti lupam 30km dalje da bi našao noralmnu cijenu.
nije normalno ni deranje za ćevape i dignute cijene, fol radi turista, ma bolan hoću i ja da odem na čaršiju i ako mi je ćejf pojedem ćevape u svom gradu. I na kraju krajeva, zašto nekoga derati samo zato jer je turista, kao to je normalno ponašanje? gladne nezasitne gazde eto šta je.
I ovo sto sam napisao polahko se treba uvoditi i u Sarajevu. Staviti cijenu cevapa za nas ovdje 7-8 KM, a za turiste 15 KM desetka i to je to. Ako neces, bujrum u pekaru i jedi peciva (a tamo opet po istom sablonu uraditi).
-
moonca
#1291 Re: PEKARE U SARAJEVU
Kako ce znati, ko je turista.. traze licnu , izgled . kako.. 
-
Alles-Tamam
#1292 Re: PEKARE U SARAJEVU
hopi wrote: ↑03/06/2022 21:35šta se bolan ne mogu osuđivati?
tebi to ok cijene?
Nisu cijene visoke nego ti nemaš dovoljno novca.
Uslužni objekti su i dalje puni,sto znaci da i dalje ima prostora za cijene prema gore.
Uslužni objekti nemaju nikakvu obavezu da svima omoguće da jedu, piju, plesu ili se vozaju u njima.
A naročito to nemaju objekti smješteni na lokacijama koje su zanimljive turistima.
- spinel_
#1293 Re: PEKARE U SARAJEVU
Pekare treba bojkotovati.
- Edin H.
- hopi
#1295 Re: PEKARE U SARAJEVU
Imam ja sasvim dovoljno novca, ne brini se za moje finansijsko stanje.Alles-Tamam wrote: ↑03/06/2022 23:38hopi wrote: ↑03/06/2022 21:35
šta se bolan ne mogu osuđivati?
tebi to ok cijene?
Uslužni objekti su i dalje puni,sto znaci da i dalje ima prostora za cijene prema gore.
Uslužni objekti nemaju nikakvu obavezu da svima omoguće da jedu, piju, plesu ili se vozaju u njima.
A naročito to nemaju objekti smješteni na lokacijama koje su zanimljive turistima.
Ok neka bude tako, evo ja sam za da kila pite bude 50KM, je li ok? Ja mogu platiti. Otići gdje hoću, za cijene me boli briga.
Evo gorivo je meni ok cijena, neka bude 5KM litar. Pune ulice a ova cijena goriva, biće puna i sa 5KM litar. Ja mogu platiti.
Stvarno ne vjerujem i ne shvatam zašto da branite te gazde i cijene, meni cijene te nisu ok, neka ide ko hoće ja neću.
-
Alles-Tamam
#1296 Re: PEKARE U SARAJEVU
Ne branim ja ništa i nikog, ja sam realista.hopi wrote: ↑03/06/2022 23:49Imam ja sasvim dovoljno novca, ne brini se za moje finansijsko stanje.Alles-Tamam wrote: ↑03/06/2022 23:38
Ok neka bude tako, evo ja sam za da kila pite bude 50KM, je li ok? Ja mogu platiti. Otići gdje hoću, za cijene me boli briga.
Evo gorivo je meni ok cijena, neka bude 5KM litar. Pune ulice a ova cijena goriva, biće puna i sa 5KM litar. Ja mogu platiti.
Stvarno ne vjerujem i ne shvatam zašto da branite te gazde i cijene, meni cijene te nisu ok, neka ide ko hoće ja neću.
Kada privatnik otvara objekat zabavnog karaktera, otvara ga zbog dobiti, kao i svaki posao koji se radi, što je logično.
I sve osim izvlačenja maksimalne dobiti iz posla je loš i pogrešan poslovni potez.
Zašto da mi objekat bude pun sa kafom 1km kad mi je objekat pun i sa kafom od 3km.
I ovo za nemaš para, nije bilo lično tebi nego više općenita opaska na raju koja se žali da u kafani ili restoranu nešto košta koliko već košta.
-
moonca
#1297 Re: PEKARE U SARAJEVU
Struja, gorivo, voda . jesu problem... teshko nachi alternativu. izlasci vani. iz chejfa.. i ochekivati da porcija piletine, koshta malo vishe nego da je kuchi pripremimo, je nerealno 
- preselio na ahiret
- mirsek
#1299 Re: PEKARE U SARAJEVU
Jednostavno...
Ko narucuje online stare, manje cijene, jer ce lokalci narucivati online a turisti ce uglavnom na carsiji da jedu, njima nek stave cevape i 15 KM.
Nije idealan metod al najblize tome da lokalci jedu po normalnim cijenama.
- oldtajmer
#1300 Re: PEKARE U SARAJEVU
skoro vidjeh kod kibeta klepe 20, janjetina 60,ako imaju palentu ne bi me cudilo da je oko 20sime_cipol wrote: ↑03/06/2022 22:29Sjedio sam u Ildzisu onako i protabirim menu, palenta 13 KMSnake Eyes wrote: ↑03/06/2022 20:51 Samo još neko da napiše da je negdje pojeo palentu za 25KM i to je to.![]()