Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tramvajtrojka

#3701 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

klixoris wrote: 31/05/2022 15:15 Ja samo ne kontam kakva su to fuserenja bila i ocito kradja na rekonstrukciji poteza Marijin Dvor - Bascarsija - Marijin Dvor.
Zinule rupe oko sina na sve strane, a nije da je bas tako davno rekonstruisano
pa jer su dionicu od s krivine do scca radile dvije eminentne kompanije željo i ok bau , a obalu i čaršija MD je prvo obalu 2005 radila slovenska firma koja nije imala nikakvih referenci za taj posao gdje se nije ovako duboko kopalo i postavljala nova betonska ploča i odvodnja nego su stavljene nove šine na staru betonsku podlogu

i 2012 kad je radjena carsija md je ista prica bila dobili slovenci posao gdje su stavljali icosit materijal oko šina koji ne zadovoljava nikakve kvalitete

Image

gdje smo umjesto strail sistema koji koriste svi gradovi u evropi u centru grada dobili slovensku improvizaciju :run:
kleja

#3702 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by kleja »

a ne pričaju o tunelu Hranjen. Koji je tu kriminal.

Izvršeno istraživanje i projektovanje, onda izvođač pomjeri tunel na višu kotu i uleti u neistraženi dio. Naravno naleti na probleme.
Po žutom Fidic-u ugovoreno tunel komada jedan za toliko para.

E sad ulijeće Frljoka i daje im još para da nastave raditi i izjavi da nema veze kad će im ovi isporučiti tunel :roll:

a imaju obraza, odnosno nemaju oni obraza odavno, govoriti o izvođenju radova na rekonstrukciji pruge.
klixoris

#3703 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by klixoris »

Zaboravlja se i cuvena Crnaja… Bila je procjena da se za oko 4 miliona vise u odnosu na cijenu rekonstrukcije mogao izbusiti potpuno novi tunel, a stari da se ostavi kao pomocni, sto bi bilo mudrije jer tu nema alternativnih puteva. Ali jok, bolje dati tal firmama bliskim vladajucim lopovima da se postojeci zakrpi po cijeni bliskoj izgradnji potpuno novog, i smijem se kladiti da cemo vec za par godina opet gledati razna izvorista vode po tunelu
kakotakonikako

#3704 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by kakotakonikako »

tramvajtrojka wrote: 31/05/2022 15:27
klixoris wrote: 31/05/2022 15:15 Ja samo ne kontam kakva su to fuserenja bila i ocito kradja na rekonstrukciji poteza Marijin Dvor - Bascarsija - Marijin Dvor.
Zinule rupe oko sina na sve strane, a nije da je bas tako davno rekonstruisano
pa jer su dionicu od s krivine do scca radile dvije eminentne kompanije željo i ok bau , a obalu i čaršija MD je prvo obalu 2005 radila slovenska firma koja nije imala nikakvih referenci za taj posao gdje se nije ovako duboko kopalo i postavljala nova betonska ploča i odvodnja nego su stavljene nove šine na staru betonsku podlogu

i 2012 kad je radjena carsija md je ista prica bila dobili slovenci posao gdje su stavljali icosit materijal oko šina koji ne zadovoljava nikakve kvalitete

Image

gdje smo umjesto strail sistema koji koriste svi gradovi u evropi u centru grada dobili slovensku improvizaciju :run:
Da li ce se ovi strail sistemi koristiti u ovoj rekonstrukciji tramvajske pruge ili nesto jos bolje ? Ako hoce - svaka cast.

:bih:
tramvajtrojka

#3705 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

kakotakonikako wrote: 31/05/2022 15:42
tramvajtrojka wrote: 31/05/2022 15:27

Image

Da li ce se ovi strail sistemi koristiti u ovoj rekonstrukciji tramvajske pruge ili nesto jos bolje ? Ako hoce - svaka cast.

ocekujemo da ce biti nesto kvalitetno kad je sve do sada urađeno po PS-u saznacemo ubrzo jer prvu raskrsnicu koju rade je ona kod doma penzionera zavrsili su sa kopanjem 2/3 sad im slijedi betoniranje pa cemo vidjeti koji su sistem odabrali projektom za raskrsnice

i ovaj sistem na obali bi izdržao da se radila betonska ploca kako treba koja se sad radi al nije postavili su nove šine na plocu betonsku koja zvace i koja nema odvodnje ispod zato puca asfalt i sine upadaju unutra kad tramvaj prodje jer nema čvrste betonske ploče ispod
Registarska oznaka

#3706 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Registarska oznaka »

Hakiz wrote: 31/05/2022 15:06
kakotakonikako wrote: 31/05/2022 15:02

Logicno jednu po jednu. :thumbup:

Bilo bi dobro ( a nadati se da i hoce ) da ih naprave kvalitetno da ne bude poskakivanja auta i stradavanje lezajeva kada se prelaze.

Kako će onda svake godine uzimati za popravak ako odmah naprave kvalitetno. Vidi pod Ferhadija :wink:

Sada ozbiljno, ima li informacija o trajanju garancije na urađeno?
Vidi se ta sda skola kod mladih botova.
thekupus

#3707 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by thekupus »

Šta se na Ferhadiji popravlja svake godine? Kad je urađena zamjena, ni jedna ploča nije čak ni napukla, a kamoli šta više.
Hakiz

#3708 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Registarska oznaka wrote: 31/05/2022 15:58
Hakiz wrote: 31/05/2022 15:06

Kako će onda svake godine uzimati za popravak ako odmah naprave kvalitetno. Vidi pod Ferhadija :wink:

Sada ozbiljno, ima li informacija o trajanju garancije na urađeno?
A tvoj odgovor je botovsko skretanje pažnje sa pitanja o garanciji.

Da toliko mrziš SDA, ne bi koristio njegov metod :wink:
tramvajtrojka

#3709 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

Hakiz wrote: 31/05/2022 16:02
Registarska oznaka wrote: 31/05/2022 15:58

da ti znas o cemu pricas barem bi pogodio tacan naziv ulice za koju hoces da dokazes svoju tvrdnju a na se provaljivati hakiz metodom kao uobičajeno :lol: :lol:
Hakiz

#3710 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

tramvajtrojka wrote: 31/05/2022 16:24
Hakiz wrote: 31/05/2022 16:02

da ti znas o cemu pricas barem bi pogodio tacan naziv ulice za koju hoces da dokazes svoju tvrdnju a na se provaljivati hakiz metodom kao uobičajeno :lol: :lol:
OK, Vase Miskina.

A informacija o garanciji?

Jok to, čuj informacija.
tramvajtrojka

#3711 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

Hakiz wrote: 31/05/2022 16:28
tramvajtrojka wrote: 31/05/2022 16:24

OK, Vase Miskina.

Jok to, čuj informacija.
nije ni vase miskina jer Ferhadija od slatkog coseta do vjecne vatre otkako je zamijenjena ev vec deseta godina na nekim dionicama nijedna ploča nije pukla niti zamijenjena ti govoris za Titovu koja je sfuserena i ima problema od same rekonstrukcije

a garancije za radove su odredjene u ugovoru kako to EBRD zahtjeva
Hakiz

#3712 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

tramvajtrojka wrote: 31/05/2022 16:38
Hakiz wrote: 31/05/2022 16:28

OK, Vase Miskina.

Jok to, čuj informacija.
nije ni vase miskina jer Ferhadija od slatkog coseta do vjecne vatre otkako je zamijenjena ev vec deseta godina na nekim dionicama nijedna ploča nije pukla niti zamijenjena ti govoris za Titovu koja je sfuserena i ima problema od same rekonstrukcije

Je li to pod SDA, ipak, nešta kako treba napravljeno :lol:

Valjda ja znam o kojoj ulici govorim.

Znači, informacija o garanciji, nula bodova. Znam i ja da bi trebale biti pod uslovina EBRD, samo, ti ne znaš kakvi su uslovi garancije, a ja pitam za njih. I zato što ne znaš skrećeš priču o botovanju, samo da bi nešta rekao.

A to znači da si trebao šutjeti, ko te vukao za jezik?
Last edited by Hakiz on 31/05/2022 16:58, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#3713 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by made_in_sarajevo »

Betonira se na Stupu kod Gazproma onaj veci sloj na koji sine idu
tramvajtrojka

#3714 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

Hakiz wrote: 31/05/2022 16:54

Je li to pod SDA, ipak, nešto kako treba napravljeno :lol:

Znači, informacila o garanciji, nula bodova.
kakva crna SDA i ne znas o kojoj ulici govoris jer si napisao i lupio Ferhadija u kojoj nijedna ploca nije pukla otkako je rekonstrukcija odradjena lupis nesto po obicaju i onda se pokusas izvuci jer nemas argumente da potkrijepis svoje tvrdnje tipicno tvoje provaljivanje

a za garanciju fino prelistas EBRD pravilnike i vidis kakve garantne uslove traze isti su i za autoputeve i sve ne brukas se i ne provaljujes se da nema garancije
Hakiz

#3715 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

tramvajtrojka wrote: 31/05/2022 17:00

kakva crna SDA i ne znas o kojoj ulici govoris jer si napisao i lupio Ferhadija u kojoj nijedna ploca nije pukla otkako je rekonstrukcija odradjena lupis nesto po obicaju i onda se pokusas izvuci jer nemas argumente da potkrijepis svoje tvrdnje tipicno tvoje provaljivanje

a za garanciju fino prelistas EBRD pravilnike i vidis kakve garantne uslove traze isti su i za autoputeve i sve ne brukas se i ne provaljujes se da nema garancije
Kao šta rekoh...
tramvajtrojka

#3716 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

Hakiz wrote: 31/05/2022 17:01
tramvajtrojka wrote: 31/05/2022 17:00

Kao šta rekoh...
et uvjeri nas sviju u suprotno pa nadji dokaze da su popucale ploce u Ferhadiji nakon rekonstrukcije i da su ih mijenjali :lol: :lol:
Laplace

#3717 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Laplace »

klixoris wrote: 31/05/2022 15:37 Zaboravlja se i cuvena Crnaja… Bila je procjena da se za oko 4 miliona vise u odnosu na cijenu rekonstrukcije mogao izbusiti potpuno novi tunel, a stari da se ostavi kao pomocni, sto bi bilo mudrije jer tu nema alternativnih puteva. Ali jok, bolje dati tal firmama bliskim vladajucim lopovima da se postojeci zakrpi po cijeni bliskoj izgradnji potpuno novog, i smijem se kladiti da cemo vec za par godina opet gledati razna izvorista vode po tunelu
Ako se dobro sjećam,bilo je priče da se curenje vode u Crnaji ne može (ili nije isplativo) riješiti i da je bolje napraviti novi tunel na povoljnijoj lokaciji.
Logovan

#3718 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Logovan »

made_in_sarajevo wrote: 31/05/2022 11:37

Treba ovako početi odgovarati zelenim na kritike o rekonstrukciji pruge, itd. :D

Rok je probijen, do remize je trebalo biti završeno do 1. maja
- Ja i?

Rekonstrukcija je nestručna
-Pa šta sad?
Hakiz

#3719 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Logovan wrote: 31/05/2022 17:18
made_in_sarajevo wrote: 31/05/2022 11:37

Treba ovako početi odgovarati zelenim na kritike o rekonstrukciji pruge, itd. :D

Rok je probijen, do remize je trebalo biti završeno do 1. maja
- Ja i?

Rekonstrukcija je nestručna
-Pa šta sad?
Lako je zelenim tako odgovarati. Ko ih... Mislim, voli.

Ali glasačima, naročito onim koji se dvoume... Probati, pa šta bude :wink:
Logovan

#3720 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Logovan »

Hakiz wrote: 31/05/2022 17:22 Lako je zelenim tako odgovarati. Ko ih... Mislim, voli.

Na te i ne mislim. :D

Ne razumijem zašto bi neko dao glas zelenim jer je nezadovoljan radom trojke, ali dobro hajde ionako nebitno za ovu temu. :D
thekupus

#3721 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by thekupus »

Jeste, Ajnadžić je to od Vječne do Tržnice odradio odlično. Imao je još dobrih poteza, kao što su obnova parkića kod općine, šetnica i biciklistička staza do stadiona Koševo

I praktično ništa više, za četiri godine mandata.
Hakiz

#3722 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Logovan wrote: 31/05/2022 17:31
Hakiz wrote: 31/05/2022 17:22 Lako je zelenim tako odgovarati. Ko ih... Mislim, voli.

Na te i ne mislim. :D

Ne razumijem zašto bi neko dao glas zelenim jer je nezadovoljan radom trojke, ali dobro hajde ionako nebitno za ovu temu. :D
Troumi se da li će dati glas trojci, ubaciti nevažeći listić ili apstinirati.

Nije trojci problem (samo) glasač SDA, on je izgubljen. Glasač trojke je siguran. Ta dva ekstrema su nepromjenjiva.

Ali, oportunisti?

Trebaju se ulizivati apstinentima, oni mogu prevagnuti. Nekoliko hiljada, stotina, ma desetina nevažećih listića ili neizašlih na izbore mogu promijeniti nadane rezultate.
Hakiz

#3723 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

thekupus wrote: 31/05/2022 17:36

Jeste, Ajnadžić je to od Vječne do Tržnice odradio odlično. Imao je još dobrih poteza, kao što su obnova parkića kod općine, šetnica i biciklistička staza do stadiona Koševo

I praktično ništa više, za četiri godine mandata.
Ma, stvar je u tome da je jedno vrijeme Ferhadija bila simbol uzimanja, namještanja, odradiš loše posao pa popravljaš, sve iz budžeta. Svake dvije godine se radila neko vrijeme. Pa sam to iskoristio kao zezanciju. Bila ismijavanja u stilu, ako naši ne znaju, da zovemo ljude iz Lisabona da ih nauče kako se popločavaju ulice.

@tramvajtrojka se upalio, još kada je vidio da ja pišem otišao "u crveno", a meni mrsko bilo objašnjavati.

Ukratko :-D
PM72

#3724 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

:lol:
Last edited by PM72 on 31/05/2022 20:35, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#3725 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by kakotakonikako »

tramvajtrojka wrote: 31/05/2022 15:51
kakotakonikako wrote: 31/05/2022 15:42

ocekujemo da ce biti nesto kvalitetno kad je sve do sada urađeno po PS-u saznacemo ubrzo jer prvu raskrsnicu koju rade je ona kod doma penzionera zavrsili su sa kopanjem 2/3 sad im slijedi betoniranje pa cemo vidjeti koji su sistem odabrali projektom za raskrsnice

i ovaj sistem na obali bi izdržao da se radila betonska ploca kako treba koja se sad radi al nije postavili su nove šine na plocu betonsku koja zvace i koja nema odvodnje ispod zato puca asfalt i sine upadaju unutra kad tramvaj prodje jer nema čvrste betonske ploče ispod
Znaci nije sigurno da ce biti strail sistemi. Nadati se da ce, ako je tako, biti nesto kvalitetno kao zamjena.

Post Reply