Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dany97 wrote: ↑26/05/2022 11:39
Sta mislite jel se moze naci kakav dizelas do 3500KM?,da nije preskup za odrzavanje (dijelovi),i ne velike potrosac
Znaci pocetnicki auto,polozio prije par mjeseci.
Ili su te pare za dizelasa opet male?uzeo bi benzinca ali jbg kad nisam nikad sjeo u benzinca za volan...Malo mi glupo i to danas u autoskolama,sve se uci kako voziti dizelasa,"ne dodavaj gasa dok ne pustis kvacilo skroz,krenut ce on sam bez gasa"po meni nebi bilo lose da cak i u dizelasima instruktori obucavaju po principu benzinca.Sta neko zeli uzme benzinca i kasnije prc...i dodatna gnjavaza i tebi,a i nekome drugom ako ga nadjes da ti objasni.
Ili ima i slucaja da uzmu i dodatne casove na benzincu....
Položio u Golf5 dizelu, ponavljao sate u Citroenu 5, a odmah idući dan sjeo u Swifta iz 1990te, logično benzinca.
Samo negdje na čistinu i nek s tobom ide netko par sati i to je to.
shalla wrote: ↑27/05/2022 22:35
Znam da je nezahvalno pitanje ali kakva iskustva imate sa ovim nekim popularnijim auto kućama kao što su Kramar, Turbotrade, Dalmi, Kobić i sl?
Sa Zoom pozitivno iskustvo u familiji. Sa Dalmijem isto.
Znam da je nezahvalno pitanje ali kakva iskustva imate sa ovim nekim popularnijim auto kućama kao što su Kramar, Turbotrade, Dalmi, Kobić i sl?
Prije mjesec pazario u Kramaru, svu dokumentaciju, registraciju, tehnički, kobru odradili oni. Ja samo dao pare. Što se tiče auta, kratak je period, ali za sada sluša, ne ureklo se. Ljubaznost na nivou, odgovaraju brzo, sve što sam ih pitao odgovorili.
prati dzep a ne srce
i svako je auto dobro sko se mos uklopit i ako ti sluzi svrsi.
Svoj džep svakako moram pratiti jer mi je vezan za pantalone a nekako je bez veze hodati bez pantalona (ne smijem u trenerci da se Sarajlije ne uvrijede, a i trenerka ima džepove).
U Turbotrade-u kupio 2018.g. Oni sve završili, ja samo došao po auto. 60.000+ pređenih km, osim redovnog održavanja (ulje, filteri, kočnice), imao jedan kvar od 100 KM.
Kaze kupio auto u xx autokuci i pokvarilo mu se.
Ne kontam sto je tu Autokuca kriva?
Zar nisi ti kriv sto nisi bolje gledao, ili sto si kupio lose odrzavan primjerak?
Dopunjavaju se baterije pri kočenju i pri vožnji nizbrdo. Razlika između pune snage i snage bez elektromotora nije tolika, bar za modele koje sam gledao (tipa sa 150 na 180 KS). Možda se može i doplatiti za veću bateriju ali onda povećavaš i masu vozila.
Znam za to dopunjavanje, samo bi trebalo probati koliko je to u realnosti dovoljno i koliko se napuni baterija od kocenja i koliko bih na duzem putu imao na raspolaganju punu snagu, koja je u principu bitna kod preticanja. 150ks je solidna snaga i bez baterije, ali opet ta snaga nije ista kod atmosferskih i kod turbo motora. Sve u svemu, zavisi od stila voznje i kako to fercera u stvarnim uslovima, morao bih isptobati takav auto prije nego sto ga kupim, ali isprobati na duzoj relaciji.
Ja sam isto bio stava da su hibrida pametna kupovina, da se nema sta pokvariti pogotovo Toyotini.
Nedavno zapratio EV clinic iz Hrvatske na fb mislim da su jedni od rijetkih koji se bave servisom hibrida i električnih auta na Balkanu. Ljudi drvlje i kamenje na hibride i održavanje istih, po njima se samo full electric isplati po izdržljivosti. Na toj fb grupi sam vidio horor kvarova kod novih hibrida, kontam šta bi tek bilo kod polovnih, jer realno nemamo mi para za nove hibride.
Samo jedan primjer neki Megane hibrid benzin 2020 na 10000 km mu otišao neki hibridni modul, oficijelni ne zna popraviti a zamjena dijela 10 000 eura.
Bio je i onaj slučaj lika iz Engleske sa onom E klasim E300 hibrid što je polovnu kupio za 30 k eura otišla mu ubrzo baterija tražili mu 14 k eura za popravku.
Zapratio sam i ja EV Clinic i iznenadio se problemima sa kojima se susrecu.
Takodje sam bio stava da je jedan plug in hibrid idealno vozilo za ovaj prelazni period gdje i dalje imas besplatnu loko voznju na struju a takodje imas i auto za duge relacije.
Hibrid koga ću voziti dok god budem mogao je kombinacija benzin/plin. Ali niko od proizvođača neće da ih forsira, sem Dačije bez obzira što su jednostavni, pouzdani i povoljni. Ovo troje u stvari i nije interesantno proizvođačima.
Jucer u Hr na autoputu na odmoristu vidim Daciu Spring. Sandero je za ono ljepotan, inace mi je dobar dizajn novih Dacia al ona je bas losa. Pogotovo jer je previse podignuta a uske gume.
Prije su imali veci izbor auta i cijenom pristupacnija vozila. Sad najvjerovatnije zbog carine po meni je manji i slabiji izbor. Imaju dobrih ali i losih auta. Svako polovno auto je drukcije, neko normalno vozi a neko auto brzo pohaba. Kod njih sam vidjao bas dobra auta ali i auta u losem stanju. Izuzev turbotrade kod kojeg nisam nikad nista gledao. Svi posluju na slican nacin kad je u pitanju uvoz auta.
Znam za to dopunjavanje, samo bi trebalo probati koliko je to u realnosti dovoljno i koliko se napuni baterija od kocenja i koliko bih na duzem putu imao na raspolaganju punu snagu, koja je u principu bitna kod preticanja. 150ks je solidna snaga i bez baterije, ali opet ta snaga nije ista kod atmosferskih i kod turbo motora. Sve u svemu, zavisi od stila voznje i kako to fercera u stvarnim uslovima, morao bih isptobati takav auto prije nego sto ga kupim, ali isprobati na duzoj relaciji.
Ja sam isto bio stava da su hibrida pametna kupovina, da se nema sta pokvariti pogotovo Toyotini.
Nedavno zapratio EV clinic iz Hrvatske na fb mislim da su jedni od rijetkih koji se bave servisom hibrida i električnih auta na Balkanu. Ljudi drvlje i kamenje na hibride i održavanje istih, po njima se samo full electric isplati po izdržljivosti. Na toj fb grupi sam vidio horor kvarova kod novih hibrida, kontam šta bi tek bilo kod polovnih, jer realno nemamo mi para za nove hibride.
Samo jedan primjer neki Megane hibrid benzin 2020 na 10000 km mu otišao neki hibridni modul, oficijelni ne zna popraviti a zamjena dijela 10 000 eura.
Bio je i onaj slučaj lika iz Engleske sa onom E klasim E300 hibrid što je polovnu kupio za 30 k eura otišla mu ubrzo baterija tražili mu 14 k eura za popravku.
Da, to je jos dodatni problem sa skupim dijelovima, prakticno imas dva razlicita pogona na kojem moze nesto otici. Isto tako i tezina je problem, zbog dodatnog elektromotora i baterije bi trebala biti veca tezina, tako da zbog toga treba i jaci motor.
prati dzep a ne srce
i svako je auto dobro sko se mos uklopit i ako ti sluzi svrsi.
Svoj džep svakako moram pratiti jer mi je vezan za pantalone a nekako je bez veze hodati bez pantalona (ne smijem u trenerci da se Sarajlije ne uvrijede, a i trenerka ima džepove).
mislio sam na finansije. def si opusteniji sa polovnim i jeftinijim vozilom negoli sa novim, a i manje glavobolje za daljnje troskove.
novo auto je boji komfor i uzitak u voznji pogotovu na duze staze, vazi i za jaci motor.
a opet slabiji motor je boji za krace relacije.i zahtijeva manje trsokova.
dizel benzin nesto i ne vidim razlike, sipas u oboje, po gradskoj voznji guta oboj svkaako.
mislio sam na finansije. def si opusteniji sa polovnim i jeftinijim vozilom negoli sa novim, a i manje glavobolje za daljnje troskove.
novo auto je boji komfor i uzitak u voznji pogotovu na duze staze, vazi i za jaci motor.
a opet slabiji motor je boji za krace relacije.i zahtijeva manje trsokova.
dizel benzin nesto i ne vidim razlike, sipas u oboje, po gradskoj voznji guta oboj svkaako.
Znam, zezam.
Da mi to može podnijeti džep najradije bih kupio nov. Jer, sa polovnim uvijek naslijediš problem koji se kad-tad pojavi.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑30/05/2022 22:10
kad je vec nabio toliku cijenu,mogao je bar uslikat 20 kvalitetnih slika mobitelom,a ne telefonskom govornicom...