citiram: Oni su otjerani
------------------------------------------------------------------------
Nermin Sehovic : Maa ne.

ili propast
kajganic
vama je sve sto ne ide u vasu korist laz i komedijauglavnomja wrote: ↑26/05/2022 15:29 koja komedija od sudjenja![]()
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/74 ... -ne-sjecas
sramota
zasticeni svjedok prenosi sta je cuo od drugog zasticenog svjedoka i od nekih trecih osoba, koje naravno nemaju ime
a kako izgleda covjek ima neku dijagnozu, jer je po prirodi "rastresen" pa ga je rodjak pokusao zaustaviti da daje izjavu
ali bitno je da ga je pogodila prica![]()
gdje je taj usb? sa izjavom drugog zasticenog svjedoka o legendarnom crnom dzipu![]()
koji nisu ni culi ni vidjeli medicinari u hitnoj (a hitna je abolirana, licno je glavni abolirio, oslobodio ... ukazao im milost svemoguceg ..... mada hm ... tad je direktorica bila softic-talijanovic, a ne jarac ...)
Naravno, to je taj sklop, nesposoban za objektivno posmatranje i alergican na stvarnost. Ponavljanje unedogled sektaških mantri koje su u zadnjih pola godine ili koliko već, kako je počelo suđenje, neoborivo raskrinkane kao najpokvarenije laži i podmetanja. Ali, kao da je sektaša briga za bilo šta osim cirkularne sektaške dogme. Zamisli da se neko na svoju neinformisanost poziva kao na glavni argument
Prijetnje i pritisci su urodili plodom, ubleha je bila na aparatima, panično se prije mjesec dana borila za vazduh.
denden wrote: ↑24/05/2022 17:16Posmatrajući paniku, izbezumljenost i agresiju ublehe Feraget-Memić prije nekih mjesec dana, moglo se vidjeti da su kao bijesne zvijeri udarali na sve strane, Muriz je prijeteći-preklinjuće tražio od Sabine Saralije da otvori istragu za ubistvo Dženana Memića, iako je prošle godine tvrdio da su ona i to tužilaštvo korumpirani i da su podmetali dokaze.
Dakle, kriteriji su pali skroz nisko.
Feraget, opet, spominje Državno tužilaštvo i kako ono vodi nekakvu istragu, ali se da zaključiti da to nije istraga za ubistvo za koju on vrši pritisak da se otvori.
Jer bi to produžilo njegov političko-pravosudno-medijski život i opstanak, s obzirom na to da suđenje za "zavjerenike" sigurnim putem ide prema oslobađajućoj presudi.
Nakon što je Avdo Avdić crno na bijelo dokazao da je Sabina Saralija tužiocu Hasanspahiću nudila da Državno tužilaštvo preuzme istragu o stradanju Dženana Memića i Hasanspahić to odbio, Feragetov branjenik, kojeg je odbranio od zatvorske kazne, Josip Šimić-Đinđić, inače višegodišnji megafon ublehe Feraget-Memić, objavio je članak u dnevno.ba u kojem bivšu glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić i tužioca "Ć.H", a nema biti ko drugi nego Ćazim Hasanspahić, predstavlja kao praktično korumuprane, kao osobe koje su od nepodobne ("nepredviđene") tužiteljice uzeli predmet, tj. Gordana Tadić ga uzela i dala ga "predviđenom" tužiocu "Ć.H.", kako bi bio vječno u radu, tj. ladici, jer je navodno u tom predmetu osumnjičen otac "Ć.H"-ovog prijatelja, koji je tražio "pravnu zaštitu za svog oca", a nije ju navodno imao kod te prve tužiteljice kojoj je pripadao predmet.
Dakle, "heroj nacije" i ublehe Feraget-Memić, tužilac Ć.H., najednom je u medijima bliskim ublehi, postao neko ko radi nezakonite radnje.
Bile su prijetnje velikim protestima, udruženo Memić i Dragićević, gdje se, što između redova, što direktno, prijetilo nasiljem.
Muriz Memić i Ifet Feraget bili su kao muhe bez glave.
Protesti su obećani da će se održati nakon ramazana, a sigurno u maju.
Primiče se kraj maja, a protesta (još) nema.
Ima još jedna sedmica maja, doduše, ali čini se da se ubleha smirila, što bi moglo značiti da su pritisci i prijetnje na neki način urodili plodom.
Vidjećemo šta će to značiti, jer ubleha mora osigurati, po svaku cijenu, opstanak, makar dok ne prodju izbori, da u očima političkih mentora zadrži bar neku vrijednost, jer ona rapidno opada kako suđenje "zavjerenicima" ide ka oslobađajućoj presudi.
Ako su šta i isposlovali, to bi morali postati jasno u periodu od najkasnije dva-tri mjeseca pred izbore.
Bravo!ovo_malo_duse wrote: ↑26/05/2022 09:41
Nigdje ja nisam pobjegao drug moj. Ja sam davno bio na ovoj temi dok je bila zanimljiva i dok 2- i 3 esalon nije preuzeo. Ne pada mi na pamet da komentarisem tvoje romane i teorije. Vrijedzanja i monologe..Ni jedan normalan forumas to ne radi zadnjih 50 stranica..
Prvo ste se ko pijani plota drzali teorije da je bila saobracajka ja sam vam fino posotavio studiu koja pokazuje sta se desava sa tijelom prilikom udara automobila i to svakog tipa od fice do kombija i koji dijelovi tijela nastradaju. Dzenanove povrede ni u jednom slucaju ne pasu ni Filmski nebi bilo moguce imat saobracajku sa tim ovredama a Amnezijine pride da ne dodajemo.
Kad vam je to palo u vodu i kad je ocito da bilo da je Dzenan udaren i da NEMA AMNEZIJE, nije moguce da je CT glave uredan a da se ne sjeca samo trenutka udara, i fino ciko objansio da po njenom ima TOTALNU a ne fragmentiranu ameneziju, a to je jedino moguce kod traume mozga koju ona NEMA...ODNOSNO moguce je jer ko je god namarisao dao joj je amneziju jer ne smije reci, zasto ona zna. Spremna u zatvor i da u zatvoru rodi a ne smije pisnut.
Znaci kad vam je saobracajka pala u vodu automatski ste se presaltali na Cigana koji kao eto provezao se u VARP 1 brzini da ga u pustoj aleji sa dizel kombijem nisu culi da dolazi i onda je stao , izasao sa palicom, brzinom ninje prisao Dzenanu opalio ga po glavi da ovaj nije stigao ni stav odbrambeni da zauzme i pri tome sve se tako brzo dogodilo da Amnezija koja je stajala iza ili pored Dzenana se ne sjeca da se to dogodilo... Ja i dok je Dzenan krkljao i dusio se u krvi on je eto malo namlatio Alisu cisto da se ne sjeti sta je bilo a ona cak nije stigla ni vrisnut , Jer niko nije cuo vrisak ni jedan svjedok u oko nije cuo ni galamu ni vriske ..Eto logicno Cigo pijan izlazi iz kombija da se tuce a ni da posteno lane.. ( Da nije tuzno bilo bi smjesno)
Ja nit sam vjestak nit sam svjedok, cisto laik koji prati slucaj onako kad ima vremena, ne kao ti koji znas vise o slucaju od tuzilaca a i kolega ti Dzolix koji je postao slike iz slicaja koje bas samo neko ko ima uvid u sudski spis moze postat. Znaci od kad se prislo blizu istini, na slucaju ste 24/7 i igrate igru "Godcap -Bad cap" da eto ko nebude ofirno ponekad uleti jos po neki bot.
E sad ovaj laik, moja malenkost koji prati slucaj kako prati od poctka stoji iza svog cvrstog uvjerenja da je ovo Klasicna sacekusa---Gdje su ih sacekali , ne jedan nego vise njih, kako i zasto to NE ZNAM ali sigurno vjerujem da jedan od tih opucao Dzenana , Plicom, pajserom ili cim vec, kako napisah davno kolegi ti Mensuru u USA u sacekusu poenesu Basebal palicu a na Ilidzi drzak od krampe... Alisa 1000% zna zasto je sacekusa i sta je razlog a i nju su namlatili i zaprijetili.
To sto ne smije reci nije do izvrsilaca nego do narucioca sacekuse a taj je neko jak vjeroivatno iz vrha SDA..Ko necu da spekulisem ali neko ko moze uticat od babe Zije, preko brisanja snimaka , 3 komisije kod Sebije do zeljene Amnezije, Policijskih malverzacija do Dalide i Tuzilaca...
Da ne govorimo o pcelicama / osicama itd...Kad ti poslje pisanja na ovoj temi pocne zvonit telefon u 2 poslije pola noci sa brojeva u Albaniji, Sloveniji i Makedoniji a nit sam kad imao veze nit znam ikog u bilo koj od ovih drzava i obratim se jaranu koji zna sve to i kaze ti da su to komjuterski generisani brojevi i pozivi, i dokaze mi to jer me prozove covjek sa istog tog jednog broja...(zove me tip sa kompjutera a meni pokazuje isti broj me zove) . I nisam jedini ima jos forumasa kojima se to desilo..
Sta je razlog nemam pojma ali je momak ubijen u klasicnoj sacekusi i sve su pokusali zataskat.Koliko su traljavi, nisu to uradili kako treba i nisu racunali sa Murizom a pogotovo Ifetom, jednostavno se uljuljkali u svojoj moci da ce proci kao i mnogo puta do sad. Od Have pa na ovamo kamara slucajeva sto se zna a koliko ih je sto se ne zna, i kontali su ujeo vuk kenjca..
Ja to vidim tako odgovornos stojim iza svog stava koji se nije promjenio od pocetka, na kraju krajeva zao mi i momka a i Muriza a konacnici ni u dzep ni iz dzepa, da sam ja njegovom mjestu davno bi ona meni propjvala. Sto se vas tice vi nastavite jebiga ocigledno je i vrapcima na grani neki ste sa zadatkom treba platu zaradit a neki vjerovatno u rodbinskoj ili nekoj drugoj vezi sa optuzenima koje tako istrajno brane...
Kao sto rekoh na kraju krajeva libo me cajones, za tvoje botovsko misljenje..Sto me boli je cinjenica da mi 10 prijatelja gnoji ovu usranu zemlju, pola ih ni minjos nis osjetili kako treba a glavu su zanju dali o svoj krvi necu ni da govorim da bi je vi krcmili kako vam je ceif.
Da bi ti oni koji ti sendvice kupuju mogli da prolaze nekaznjeno dok ubijaju iz zajebancije, gaze u saobracajma i da su nedododirljivi.
Ako ce nam takva bit nek nam putler baci takticku ne treba nam..
![]()
Znači, tip sa psiho-dijagnozom se 2021. godine javio da policiji prenese mahalske priče (u rangu onih iz proljeća '92 da je Karadžićeva kćerka pobjegla u Sarajevo i učlanila se u Zelene beretke kao snajperista) o tome da je od drugog svjedoka čuo da je on od nekog čuo da je vozilo Hitne zaustavljano i još da je direktorica Hitne iz nekog neobjašnjivog razloga poderala protokol. I da joj je navodno, sav u znoju u i nervozi, dolazio Muamer Budnjo.Na suđenju za prikrivanje dokaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića u Sarajevu u februaru 2016, svjedok Tužilaštva Bosne i Hercegovine izjavio je da je čuo kako je crni džip presreo vozilo Hitne pomoći i da je Alisi Mutap rečeno: "Ti imaš amneziju".
Zaštićeni svjedok M-1 kazao je da su kolege u Hitnoj pomoći pričale razne priče u vezi sa slučajem koji se dogodio na Ilidži, kada su povrijeđeni Dženan Memić i Alisa Mutap.
- M-3 mi je rekao da je Kapo vozio kardiomobil… Da je išla Alisa Mutap i da je vozilo presretnuto od crnog džipa… Nisu ništa kolegama, Alisi je rekao: "Ti imaš amneziju" - ispričao je svjedok.
On je kazao da mu je koleginica iz Hitne 2018. godine rekla kako je tadašnja direktorica Sena Softić-Taljanović naložila da se pocijepa protokol. Tužilac Dubravko Čampara kazao je svjedoku da će o tom događaju biti riječi drugi put, piše Birn.
Za prikrivanje dokaza sudi se Zijadu Mutapu, njegovoj kćerki Alisi Ramić (ranije Mutap), tadašnjem šefu Odsjeka za saobraćajne istrage Hasanu Dupovcu, policajcu Josipu Bariću i radniku hotela Muameru Ožegoviću.
Odgovarajući na pitanja odbrane, M-1 je potvrdio da se u januaru 2021. obratio policiji rekavši im da ima saznanja o ubistvu Memića, te da je s njima razgovarao u vozilu. Braniteljici Nini Kisić je potvrdio da je njegov srodnik ušao u vozilo i tražio da se prekine razgovor, navodeći da je svjedok u nervnom rastrojstvu.
- Da, ja sam im rekao da sam sposoban i nastavio sam - kazao je M-1.
On je rekao da M-3 nije bio u vozilu Hitne pomoći koje je presretnuto, već druga tri lica iz ekipe. Potvrdio je da kola Hitne pomoći, u slučaju zaustavljanja, o tome moraju obavijestiti bazu.
Braniteljicu je interesovalo zbog čega je trebalo poderati protokol. Svjedok je ispričao da je također 2018. čuo da se to desilo dok je Memić još bio živ. Kazao je da su pričali da je dolazio Muamer Budnjo, koji je bio sav u znoju i nervozan, i da ga je direktorica Softić-Taljanović uvela na sporedni ulaz.
Dodao je da ga je jedna zaposlenica pitala šta mu je, a da se Softić-Taljanović proderala, rekavši joj: "Ko je vas šta pitao!?".
M-1 je potvrdio da je odlučio da snimi razgovore kolega, te da je te snimke predao policiji.
- Gore se to pričalo kao o sporednoj stvari, bojao sam se da mi niko neće vjerovati - kazao je svjedok, dodavši da ga je pogodila nepravda i da mu je to bio jedini motiv.
Braniteljici Kisić je potvrdio da je u Hitnoj dobio otkaz, kao i da postoji medicinska dokumentacija u vezi sa njegovim psihičkim stanjem.
Svjedoku je dozvoljeno da ne odgovori na pitanje da li je M-3 znao da ga snima, kako ne bi bio izložen krivičnom gonjenju zbog neovlaštenog snimanja. Barićev branilac Kadrija Kolić pitao ga je da li je tužilac bio zadovoljan zbog tih snimaka, dodavši da zbog takvih nezakonitih dokaza imamo ovo suđenje.
M-1 je rekao da mu je kazano da neće snositi posljedice zbog snimka i da je snimak dobrodošao kako bi rasvijetlili slučaj. Dodao je da mu je rečeno da preda snimak kako mu ne bi pretresali kuću.
Šta će svjedok ako ga sad neko optuži za krivično djelo neovlaštenog snimanja, vidimo da nije dobio nikakav imunitet za svoje nezakonite radnje, samo usmenu obećanja tužioca da neće snositi posljedice?Svjedoku je dozvoljeno da ne odgovori na pitanje da li je M-3 znao da ga snima, kako ne bi bio izložen krivičnom gonjenju zbog neovlaštenog snimanja. Barićev branilac Kadrija Kolić pitao ga je da li je tužilac bio zadovoljan zbog tih snimaka, dodavši da zbog takvih nezakonitih dokaza imamo ovo suđenje.
M-1 je rekao da mu je kazano da neće snositi posljedice zbog snimka i da je snimak dobrodošao kako bi rasvijetlili slučaj. Dodao je da mu je rečeno da preda snimak kako mu ne bi pretresali kuću.
NINA KISIĆ NA POČETKU SUĐENJA: Nina Kisić, advokatica Zijada Mutapa i Alise Ramić, kazala je da će iznijeti uvodnu riječ "isključivo zbog Sudskog vijeća koje se u ovom slučaju nalazi u jako nezahvalnom položaju".
Kazala je da Tužilaštvo u optužnici uopće nije predvidjelo dokaze koje je prikupila odbrana, a koji idu u prilog odbrane optuženih, iako je po zakonu to dužno, te da su primijenili krajnje selektivan pristup u predlaganju dokaza. Također je istaknula da se optuženima na teret stavlja protivpravno postupanje, koje više ne postoji u Krivičnom zakonu FBiH i na čijem mjestu je sada krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.
- Također, stavlja im se na teret pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, a da se nigdje ne spominje kojem počiniocu i nakon kojeg krivičnog djela - kazala je Kisić, te dodala da je odbrana nakon što je vidjela dokaze utvrdila da se radi o svjedocima "kako je neka osoba rekla da je vidjela da je kazala", te da se radi o "nekredibilnim svjedocima koji govore o saznanjima iz treće ruke, dok su ostali dokazi irelevantni".
- Možemo vam obećati da ćete biti neprijatno iznenađeni. Sad tvrdim, da kolega i ja ne iznesemo nijedan dokaz, ne postavimo nijedno pitanje, ni jedan prigovor, da smo odmah danas spremni da iznesemo završnu riječ u ovom predmetu - kazala je Kisić.

ovo_malo_duse wrote: ↑26/05/2022 14:55 Ok. Svi pametni, svi sve znaju a niko ne nudi odgovor.
Hajmo kad ste pametni svako od vas kratko i jasno bez palamudjenja odgovorite na pitanje:
Ko je i kako i zasto po vasem misljenju ubio Dzenana? ( ocigledno je da je ubijen, iz nehata namjerno nije bitno)
Kratko i jasno bez bla bla bla romana
Primjer odgovora: " Ljubo cigan - Palicom nakon sto je ne znam Dzenan mu opsovao kad se ovaj vozio pored...
Eto hajde da vas vidim, realisti, optimisti pesimisti, sta ste god...