Vjerovatno
Ukrajina
-
lajkujMe
#89177 Re: Ukrajina
Snimci oslobadjanja Novog Basana u Martu
Ima i brke
-
Milenkov buraz
#89178 Re: Ukrajina
Ako budemo mogli sve dati Ukrajincima ali Dodik i HDZ neće da ti dozvolu tako da jbg. ali je bitno da se zna ko je na strani Ukrajine. Jedina opcija je da se oprema i naoružanje izveze nekom desetom pa onda taj šalje Ukrajini.
-
lajkujMe
#89179 Re: Ukrajina
Ko kaze da mi ne izvozimo oruzje za potrebe Ukrajine?
Sve to ide preko Babe Amerike.
Oni kupe od nas i oni dostave Ukrajini simple as that
Sve to ide preko Babe Amerike.
Oni kupe od nas i oni dostave Ukrajini simple as that
- drug_profi
#89180 Re: Ukrajina
ja ne znam kako te Dodik moze sprijeciti da das/prodas oruzje koje nije vlasnistvo OSBiH.
Dakle ono sto izlazi iz fabrike je vlasnistvo fabrike tj dionicara. u kojem je FMERI predstavnik vlasti.
Dakle ono sto izlazi iz fabrike je vlasnistvo fabrike tj dionicara. u kojem je FMERI predstavnik vlasti.
-
lajkujMe
#89181 Re: Ukrajina
Svaka inostrana prodaja oruzja i municije mora dobiti odobrenje Ministarstva Odbrane i provjeru SIPE i OSE.
Predsjednistvo tad odobrava kao finalni korak.
Predsjednistvo tad odobrava kao finalni korak.
-
llull
#89182 Re: Ukrajina
Jarane ti se mozes praviti slijep na neke vijesti, ali ljudi ginu. Sad ako ce tebi biti lakse ti vjeruj da Justice League stoji u Donbasu i tamani ruse kao mrave. Slobodno ti misli, niko ti ne brani.nles wrote: ↑26/05/2022 13:06Jaran @llull postavlja propagandu NJEGOVE strane.Naslovnica wrote: ↑26/05/2022 08:58Ali su konstatacije koje je ovaj nalog napisao uz video povrać.SpoilerShow
Niđe veze.
Ljudi se organizovano povlače na rezervne položaje.
Čuj izdao ih Zelenski?
-
lajkujMe
#89183 Re: Ukrajina
UA komanda kaze kako se nalaze na vrhuncu borbi i pritiska od Rusa.
Jace od ovog Rusi ne mogu
Ako im propadne ovo zauzimanje Severodonetska nemaju vise sta traziti u Ukrajini.
Posljednja sansa sto se kaze poslije toga idu sve manji kapaciteti za ofanzivna dejstva.
Naravno mogu jos nesto uzeti ali ne kao danas, jucer ili prije mjesec dana
Ako im propadne ovo zauzimanje Severodonetska nemaju vise sta traziti u Ukrajini.
Posljednja sansa sto se kaze poslije toga idu sve manji kapaciteti za ofanzivna dejstva.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#89184 Re: Ukrajina
pa ja, mi mislili da Ukrajinci ne ginu
no, Ukrajinci znaju za šta ginu. znaju li Orci? za ćilime, veš mašine, natkasne? al obzirom na sadašnju taktiku, neće ništa ostati za pljačkanje...
-
Milenkov buraz
#89185 Re: Ukrajina
Da, tako je. Jedino ako bi recimo, lupam sada, Egipat kupio za sebe pa preprodao Ukraiji ili dao...bilo je takvih transakcija sličnih za Siriju.
- tovarish
#89186 Re: Ukrajina
Grčki general o obuci Ukrajinaca za zapadnu opremu:
Protiv Srbije ionako nam više i ne treba kad napadne.
A što se nas tiče, da mirnije spavamo, trebamo Javelina,Stingera,Stugni i dronova. Ostalo imamo.„Tenkovima i oklopnjacima treba početna faza obuke osoblja i timova za vozača, topnika, punjača i komandanta“, kazao je general-pukovnik Konstantinos Loukopoulos koji je predavao tenkovsko ratovanje na vojnim akademijama u Kijevu i Moskvi.
„Potrebna im sje taktička obuka, testno gađanje i vježbe, a to se ne može izvesti u nekoliko sedmica. Ciklus obuke traje najmanje šest mjeseci i to se ne mijenja i tokom rata“, istakao je on i dodao:
„Nakon iluzija (ruskog predsjednika Vladimira) Putina da će pobijediti za 96 sati, počele su iluzije i na strani Zapada.“
Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Kanada, Francuska, Njemačka i Češka su države koje su najavile slanje raznih vrsta oklopnjaka i artiljerije i to komplicira situaciju, ističe Loukopoulos.
Naprimjer, od 90 komada topova M777 koje je SAD poslao u Ukrajinu, 18 ih je uvršteno, kazao je i dodao kako nije poznato koliko je samohotki Cesar, od 12 ili 14 koje je poslala Francuska, u upotrebi.
„Ukrajini da integrira oružje sa Zapada u svoje snage i da bude ono operativno, da formira ispravne jedinice i da ih obuči, treba osam do devet mjeseci. Ne može povući aktivne jedinice sa fronta kako bi ih obučavala“, govori dalje ovaj oficir i on vjeruje kako je to vremenski okvir u kojem Putin mora pobijediti u ratu na terenu i doći do rješenja kroz pregovore.
„Prema trenutnom balansu snaga, opći trend ide u korist Rusa i trenutno to ništa ne može promijeniti. Nakon nekoliko mjeseca, uz obuku rezervnih snaga, može doći do ukrajinske strateške kontraofanzive koja bi mogla protjerati Ruse.“
Loukopoulos vjeruje kako bi se to moglo uraditi ako Ukrajina osvoji rusku teritoriju koju bi razmijenila za vlastitu u pregovorima.
„Mogu li Ukrajinci stvoriti stanje na terenu kako bi kontrirali ruskim osvajanjima? Trenutno ne mogu. Sviđalo nam se to ili ne, Rusija ima političku i vojnu inicijativu, Zapad reagira na djelovanje Putina“, naveo je.
-
A_A_AKCIJA
#89187 Re: Ukrajina
Ponavljam, samo kad bi znali Ukrajinu iskoristiti kao polugu da otvorimo našu konzervu.
Evo mi hoćemo, imamo ponuditi svega, samo Mile sabotira. Riješite nam njega i pomozite sebi, nama i Ukrajini.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#89188 Re: Ukrajina
pa mogli bi.A_A_AKCIJA wrote: ↑26/05/2022 15:14Ponavljam, samo kad bi znali Ukrajinu iskoristiti kao polugu da otvorimo našu konzervu.
Evo mi hoćemo, imamo ponuditi svega, samo Mile sabotira. Riješite nam njega i pomozite sebi, nama i Ukrajini.
ali je draže krasti na tenderu u opštini centar, nego riješiti jebeno pitanje državnosti.
- mirota
#89189 Re: Ukrajina
bgt je li to tvoje licno misljenje ??? novi Lazanski na pomolu ??? ili je to necija analiza, nekog ozbiljnog znalca svjetskog kalibra ??lajkujMe wrote: ↑26/05/2022 15:09 UA komanda kaze kako se nalaze na vrhuncu borbi i pritiska od Rusa.
- drug_profi
#89190 Re: Ukrajina
Nije gđa. Liz Truss dosla da pita imamo li sta. To je mogla i preko ambasadora.A_A_AKCIJA wrote: ↑26/05/2022 15:14Ponavljam, samo kad bi znali Ukrajinu iskoristiti kao polugu da otvorimo našu konzervu.
Nego je dosla da odapne tamo gdje je zapelo.
-
Naslovnica
#89191 Re: Ukrajina
Gledaj ti bagre lopovske...
- drug_profi
#89192 Re: Ukrajina
A evo sam se identifikovao.A_A_AKCIJA wrote: ↑26/05/2022 15:14Ponavljam, samo kad bi znali Ukrajinu iskoristiti kao polugu da otvorimo našu konzervu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-o ... /220526084
Rekao je upravo ono sto je trebao reci (nadam se da ne laze).
-
lajkujMe
#89193 Re: Ukrajina
mirota wrote: ↑26/05/2022 15:17bgt je li to tvoje licno misljenje ??? novi Lazanski na pomolu ??? ili je to necija analiza, nekog ozbiljnog znalca svjetskog kalibra ??lajkujMe wrote: ↑26/05/2022 15:09 UA komanda kaze kako se nalaze na vrhuncu borbi i pritiska od Rusa.
Izjava "Ukrajinska Komande" vjerujem da tu ima znalaca svjetskog kalibra
Inace Foe dosta sam citao tvoj bljak
-
Milenkov buraz
#89194 Re: Ukrajina
Koliko znam Načelnik glavnog šaba OS BiH Senad Mašović je bio u Americi i Ameri su načelno spremni dati Jeveline i druge "igračke" BiH samo se gleda da ta oprema završi sva ili barem većim dijelom u bošnjačkoj komponenti. Albanija isto dobiva Jeveline to je već završena stvar.tovarish wrote: ↑26/05/2022 15:11 Grčki general o obuci Ukrajinaca za zapadnu opremu:
A što se nas tiče, da mirnije spavamo, trebamo Javelina,Stingera,Stugni i dronova. Ostalo imamo.„Tenkovima i oklopnjacima treba početna faza obuke osoblja i timova za vozača, topnika, punjača i komandanta“, kazao je general-pukovnik Konstantinos Loukopoulos koji je predavao tenkovsko ratovanje na vojnim akademijama u Kijevu i Moskvi.
„Potrebna im sje taktička obuka, testno gađanje i vježbe, a to se ne može izvesti u nekoliko sedmica. Ciklus obuke traje najmanje šest mjeseci i to se ne mijenja i tokom rata“, istakao je on i dodao:
„Nakon iluzija (ruskog predsjednika Vladimira) Putina da će pobijediti za 96 sati, počele su iluzije i na strani Zapada.“
Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Kanada, Francuska, Njemačka i Češka su države koje su najavile slanje raznih vrsta oklopnjaka i artiljerije i to komplicira situaciju, ističe Loukopoulos.
Naprimjer, od 90 komada topova M777 koje je SAD poslao u Ukrajinu, 18 ih je uvršteno, kazao je i dodao kako nije poznato koliko je samohotki Cesar, od 12 ili 14 koje je poslala Francuska, u upotrebi.
„Ukrajini da integrira oružje sa Zapada u svoje snage i da bude ono operativno, da formira ispravne jedinice i da ih obuči, treba osam do devet mjeseci. Ne može povući aktivne jedinice sa fronta kako bi ih obučavala“, govori dalje ovaj oficir i on vjeruje kako je to vremenski okvir u kojem Putin mora pobijediti u ratu na terenu i doći do rješenja kroz pregovore.
„Prema trenutnom balansu snaga, opći trend ide u korist Rusa i trenutno to ništa ne može promijeniti. Nakon nekoliko mjeseca, uz obuku rezervnih snaga, može doći do ukrajinske strateške kontraofanzive koja bi mogla protjerati Ruse.“
Loukopoulos vjeruje kako bi se to moglo uraditi ako Ukrajina osvoji rusku teritoriju koju bi razmijenila za vlastitu u pregovorima.
„Mogu li Ukrajinci stvoriti stanje na terenu kako bi kontrirali ruskim osvajanjima? Trenutno ne mogu. Sviđalo nam se to ili ne, Rusija ima političku i vojnu inicijativu, Zapad reagira na djelovanje Putina“, naveo je.
-
geoxx
#89195 Re: Ukrajina
Dodik se vise od ovog ne moze kompromitirati. Ne znam u kakvom svijetu vi zivite jer prema svakodnevnim komentarima tipa “dobro je ovo sto Dodik radi, neka Zapad vidi ko je i sta je”, meni se cini da ste u uvjerenju da na Zapadu rade kompletni idioti koji nemaju pojma o BiH, a kad saznaju doci ce i skloniti Dodika.A_A_AKCIJA wrote: ↑26/05/2022 14:37Sada samo treba nabacivati što više stvari da Mile blokira. Da kompromitira svoju poziciju ruskog saveznika mimo svake sumnje.sumirprimus wrote: ↑26/05/2022 14:21 mi moramo biti neutralni, reko dodik!![]()
vidis da su i ovi briti dosli unosit nam nemir aummmm
kako bi sad otvorio kapiju i poslo sve sto imamo, ako kod nas pukne, mi smo ko moldavija svakako![]()
A onda preko USA ambasade završiti posao, jer sa Amerima imamo postojeće ugovore koje Mile ne može i ne smije osporiti. Već smo Afganistanu isporučivali D30 haubice.
Svakako Igman Konjic u tri smjene štanca 12.7 municiju u oba standarda (12.7x99 NATO i 12.7x108 ruski) za Ukrajinu. Što ga Mile ne zaustavi?![]()
![]()
Dakle, Dodik se davno odredio kao prorus. I ne mogu mu nista.
-
lajkujMe
#89196 Re: Ukrajina
Da ne idem daleko u off topic.
Dodik, Covic i njima slicni su nas problem, ali u unutar Pro BIH nema strategije kako se rjesiti takvih budala.
I tu sve staje, nece stranac nama dolaziti 27 godina poslije rata i rjesavati nase probleme.
Dodik, Covic i njima slicni su nas problem, ali u unutar Pro BIH nema strategije kako se rjesiti takvih budala.
I tu sve staje, nece stranac nama dolaziti 27 godina poslije rata i rjesavati nase probleme.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#89197 Re: Ukrajina
nacista i.rusista su.bracasumirprimus wrote: ↑26/05/2022 12:35 zanimljivo kako oni sve ove decenije zive od slave pobjede nad nacistima ,a kad vidis metode rada i djelovanja![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#89199 Re: Ukrajina
Tako je! Kome ba mi da se prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju!
-
Milenkov buraz
#89200 Re: Ukrajina
Svezane su ti ruke rješenjima u Dejtonu i samim mirovnim sporazumom. Zanju i Amerikanci da je Dejton greška u smislu da su predugo pustili da ta nakaradna rješenja ostanu u BiH.