Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na opcim izborima glasacu za..

SDA - Bakir Izetbegovic
91
13%
SDP,NiP,NS - Denis Becirovic
464
65%
Neko treci
100
14%
Necu glasati
60
8%

Total votes: 715

Prpa.ba

#501 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Prpa.ba »

zlajaBHF wrote: 23/05/2022 23:20 Da li bi se po njihovom misljenju iko vise trebao kandidovati, osim Denisa becirovica?
Svi su slobodni kandidovati se, samo bi bilo steta da zbog njihovih kandidatura izgubimo Zlatnog liljana u Predsjednistvu.

Trojka je obezbijedila podrsku SDP-a, NS-a i desnog centra i nece uzimati glasove Zlatnom ljiljanu niti ce se njime baviti u kampanji.

Zlatnom ljiljanu glasove ce uzimati Hadzikadic, SBiH i SDA.
zlajaBHF

#502 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by zlajaBHF »

Prpa.ba wrote: 23/05/2022 23:26
zlajaBHF wrote: 23/05/2022 23:20 Da li bi se po njihovom misljenju iko vise trebao kandidovati, osim Denisa becirovica?
Svi su slobodni kandidovati se, samo bi bilo steta da zbog njihovih kandidatura izgubimo Zlatnog liljana u Predsjednistvu.

Trojka je obezbijedila podrsku SDP-a, NS-a i desnog centra i nece uzimati glasove Zlatnom ljiljanu niti ce se njime baviti u kampanji.

Zlatnom ljiljanu glasove ce uzimati Hadzikadic, SBiH i SDA.
Da li mislis da se iko osim Denisa Becirovica treba kandidovati iz reda Bosnjackog naroda?
Jeli tesko odgovoriti?

Sto se ZK tice, on pripada tom gradjanskom bloku, i naravno da ce jedan dio njegovih potencijalnih glasaca, glasati za Denisa Becirovica.
Prpa.ba

#503 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Prpa.ba »

Komsic pripada i patriotskom bloku, tako da ce dobar broj njegovih potencijalnih glasca, glasati za Bakira Izetbegovica ako se bude kandidovao, posebno ako bude "biti ili ne biti" kampanja.

Sto mene tice treba se kandidovati svako ko zeli i moze obezbijediti dovoljno para i potpisa. :thumbup:
kluz franjo

#504 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

Sve "zabrinuti glasači ŽK", ali im sve im nešto teško da pozovu glasače koji se dvoume između Bakira i Željka da obavezno glasaju za Željka.
Seyfo

#505 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Seyfo »

zlajaBHF wrote: 23/05/2022 23:22
Seyfo wrote: 23/05/2022 22:51
Naravno,ali to je kad bi im stvarno bilo stalo do drzave. Ali nije,stalo im je samo do pljacke i otimacine. I slabi su s matematikom: ne kontaju da sam na proslim izborima 2018 g za ZK glasao ja i jos sam mu donio bar 50 glasova a Tinki Vinki i njegova raja sa SDA botovske akademije su glasali za Sefikusa. Sada glasam za Denisa kao i vecina ZK glasaca tako da se supstanca Zeljkovih glasova istopila a Denis ce imati bar 400.000 glasova. Bakir nema nikakve sanse a ZK mozda 50%. U toj borbi za bosnjackog clana ce se potrositi bosnjacki glasovi uprazno. Zato bi zaista Bakir trebao usmjeriti glasove ka ZK i time po prvi put polazati da mu je stalo do drzave. Al kurko,jbg.
Evo ga jos jedan....Glasao sam za ZK, ali ne vise :lol:

Sad je Covic bolji :thumbup:
Mozda je ZK trebao o tom misliti kad je izdao buducu trojku i priklonio se SDA u rusenju kantonalne vlade jednog petka trinaestog? I nikad nije poslije toga napravio otklon od politike SDA. Nikad ! Taj potez je vjerovatno bio dobar za njegov dzep ali se istovremeno pokakio na glavu svakom svom glasacu,koji je mozda do tad"zazmirio"na mnogo sta. Medjutim,da li bih ja,kao njegov nekadasnji glasac,trebao da to sve tolerisem samo zato sto je "Covic gori"? Jeste,Covic je gori naravno, ali jebaji ga vise. Neka SDA glasaci ovaj put daju njemu povjerenje. Ja nemam tako jak zeludac. Jebi ga Zlaya
zlajaBHF

#506 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by zlajaBHF »

Prpa.ba wrote: 23/05/2022 23:32 Komsic pripada i patriotskom bloku, tako da ce dobar broj njegovih potencijalnih glasca, glasati za Bakira Izetbegovica ako se bude kandidovao, posebno ako bude "biti ili ne biti" kampanja.

Sto mene tice treba se kandidovati svako ko zeli i moze obezbijediti dovoljno para i potpisa. :thumbup:
Slazem se da pipada i tom bloku, tako da on dijeli glasacku bazu i sa Bakirom i Denisom. Mislim da je vise sa Denisom, ali dobro.

Dobro, kazes da se po tebi moze svako kandidovati. Ali ne mozes to reci, a svakog nog ko se kandiduje pozivati ili da se povuce, ili da je izdajnik opozicije. Odlucite se.....Da li se mogu i drugi kandidovati ili ne?
zlajaBHF

#507 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by zlajaBHF »

Seyfo wrote: 23/05/2022 23:36
zlajaBHF wrote: 23/05/2022 23:22

Evo ga jos jedan....Glasao sam za ZK, ali ne vise :lol:

Sad je Covic bolji :thumbup:
Mozda je ZK trebao o tom misliti kad je izdao buducu trojku i priklonio se SDA u rusenju kantonalne vlade jednog petka trinaestog? I nikad nije poslije toga napravio otklon od politike SDA. Nikad ! Taj potez je vjerovatno bio dobar za njegov dzep ali se istovremeno pokakio na glavu svakom svom glasacu,koji je mozda do tad"zazmirio"na mnogo sta. Medjutim,da li bih ja,kao njegov nekadasnji glasac,trebao da to sve tolerisem samo zato sto je "Covic gori"? Jeste,Covic je gori naravno, ali jebaji ga vise. Neka SDA glasaci ovaj put daju njemu povjerenje. Ja nemam tako jak zeludac. Jebi ga Zlaya
Izbori za predsjednistvo izmedju izmedju kandidata koje imamo, i izbori stranaka u parlament nisu iste stvari.

To sto je ZK i njegova stranka izasli iz koalicije na lokalom nivou, i djelovanje ZK u predsjednistvu, nemaju veze jedno sa drugim.

Reci mi sta je ZK pogresno uradio dok je bio na poziciji u predsjednistvu? Da li je dobro branio interese drzave ili ne?
tovarish

#508 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tovarish »

Koliko je ovdje zabrinutih glasača ŽK, rekao bih da će glat uzeti Čovića. Al' kako onda u anketi onoliko glasova za svodnikovog punca?
Prpa.ba

#509 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Prpa.ba »

zlajaBHF wrote: 23/05/2022 23:37 Dobro, kazes da se po tebi moze svako kandidovati. Ali ne mozes to reci, a svakog nog ko se kandiduje pozivati ili da se povuce, ili da je izdajnik opozicije. Odlucite se.....Da li se mogu i drugi kandidovati ili ne?
Nije niko izdajnik opozicije, i nema potrebe niko da se povuce. Samo nema potrebe onda prozivati Trojku i Becirovica da zavaljuju Komsica, a uradili su sve u njihovoj moci da sacuvaju Komsica u Predsjednistvu BiH. Sportskim zargonom, lopta je na terenu kandidata koji mogu vise ostetiti Komsicevu kandidaturu.
Idemedosumom

#510 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Idemedosumom »

Koliko vidim, zeleni botovi su raspoređeni u 3 skupine.

Prvo ona direktna: mi smo vojska Allahova, džihad, svi protiv nas, IZ i mudroser Halilović, itd. (Ovi su najmanje aktivni na forumu)

Zatim imamo one indirektne: Bećirović budžetlija! Otimate glasove Komšiću! HDZ igrači!

I na kraju imamo štovatelje trojanca Hadžikadije, velAkog profe.
kluz franjo

#511 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

Sve "ŽK glasači", a sve ih duša boli za Bakirom.
Već im polako dres ŽK blijedi i iz narandžaste prelazi u isprano-zelenu boju.
:mrgreen:
Dr. Kuca

#512 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dr. Kuca »

Prpa.ba dupla smjena danas. Styling na godisnjem :lol:
zlajaBHF

#513 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by zlajaBHF »

Prpa.ba wrote: 23/05/2022 23:45
zlajaBHF wrote: 23/05/2022 23:37 Dobro, kazes da se po tebi moze svako kandidovati. Ali ne mozes to reci, a svakog nog ko se kandiduje pozivati ili da se povuce, ili da je izdajnik opozicije. Odlucite se.....Da li se mogu i drugi kandidovati ili ne?
Nije niko izdajnik opozicije, i nema potrebe niko da se povuce. Samo nema potrebe onda prozivati Trojku i Becirovica da zavaljuju Komsica, a uradili su sve u njihovoj moci da sacuvaju Komsica u Predsjednistvu BiH. Sportskim zargonom, lopta je na terenu kandidata koji mogu vise ostetiti Komsicevu kandidaturu.
Ne znam ko osporava pravo SDP-u, kao najvecoj opozicionoj stranci i ostalima da kandiduju svog covjeka.....naravno da imaju pravo.

Kao sto rekoh, Zeljkovi potencijalni glasaci su i medju Bakriovim kako i Denisovim. Tu je to negdje.
Ne vidim problem da su sva trojica tu.

Mogu imati svoje favorite, ali neka udje onaj ko dobije podrsku... Ja licno ne razumijem vas optimizam vezano za trojku i Denisa.... Jer argumenti koji se ovdje koriste, i usporedba sa proslim izborima ne piju vode.... Danas imamo drugaciju situaciju!
kluz franjo

#514 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

Vas i boli to, što "danas imamo drugačiju situaciju!"
Idemedosumom

#515 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Idemedosumom »

Dr. Kuca wrote: 23/05/2022 23:51 Prpa.ba dupla smjena danas. Styling na godisnjem :lol:
Ne možete se više vaditi, kako ste samo protiv Dine, protiv prepakovanog SDA kadra i to.

Sačuvajte nam malo suza gorkih poslije izbora, da se napijemo :kiss:
Prpa.ba

#516 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Prpa.ba »

Dr. Kuca wrote: 23/05/2022 23:51 Prpa.ba dupla smjena danas. Styling na godisnjem :lol:
Zaboravio si danas pohvaliti Zahiragica, zabusavas. :mrgreen:
zlajaBHF

#517 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by zlajaBHF »

kluz franjo wrote: 23/05/2022 23:54 Vas i boli to, što "danas imamo drugačiju situaciju!"
Sta kazes?
Droog

#518 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Droog »

zlajaBHF wrote: 23/05/2022 23:52
Prpa.ba wrote: 23/05/2022 23:45

Ne znam ko osporava pravo SDP-u, kao najvecoj opozicionoj stranci i ostalima da kandiduju svog covjeka.....naravno da imaju pravo.

Kao sto rekoh, Zeljkovi potencijalni glasaci su i medju Bakriovim kako i Denisovim. Tu je to negdje.
Ne vidim problem da su sva trojica tu.

Mogu imati svoje favorite, ali neka udje onaj ko dobije podrsku... Ja licno ne razumijem vas optimizam vezano za trojku i Denisa.... Jer argumenti koji se ovdje koriste, i usporedba sa proslim izborima ne piju vode.... Danas imamo drugaciju situaciju!

E tu se slažemo. Danas imamo drugačiju situaciju.

Dovoljno je da raja samo vrati film unazad 2, 3 godine (ne mora 30) i da vide razne afere. Nista drugo.
kluz franjo

#519 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

zlajaBHF wrote: 23/05/2022 23:56
kluz franjo wrote: 23/05/2022 23:54 Vas i boli to, što "danas imamo drugačiju situaciju!"
Sta kazes?
VAS I BOLI TO, ŠTO "DANAS IMAMO DRUGAČIJU SITUACIJU!"
Jel' sad bolje čuješ?
:D
Seyfo

#520 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Seyfo »

zlajaBHF wrote: 23/05/2022 23:41
Seyfo wrote: 23/05/2022 23:36
Izbori za predsjednistvo izmedju izmedju kandidata koje imamo, i izbori stranaka u parlament nisu iste stvari.

To sto je ZK i njegova stranka izasli iz koalicije na lokalom nivou, i djelovanje ZK u predsjednistvu, nemaju veze jedno sa drugim.

Reci mi sta je ZK pogresno uradio dok je bio na poziciji u predsjednistvu? Da li je dobro branio interese drzave ili ne?
Joj znas da je to tako kada bi se gledalo pomalo naivno,izdaleka. Pa nije ZK ni dobio stolicu na taj nacin. Glasove je dobio jer ga je narod simpatisao a bio je ljevicar, protiv SDA, zlatni ljiljan i ta spika... svakom je jasno da mu je stranka spremna za eutanaziju i da je nema nakon oktobra te da je on Bakirov potrcko. Dokazao je to mnogo puta. Znaci,pogazio je sve principe, pricu i obraz koje je gradio godinama i ogolio se totalno ! U predsjednistvu jeste odradio dobar posao ali je,ponavljam, prevario svoje glasacko tijelo i izdao sve za sta se zalagao. To nekako ide u paketu i vjerujem da ce izgubiti dobar dio glasova u odnosu na 2018.g. To je tako i to svi znamo. Mozda se neko moze pretvarati da to ne ide jedno s drugim i posmatra se odvojeno, ali nije i to ce broj glasova dokazati.
Bloo
Globalna šefica

#521 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote: 23/05/2022 23:45 Koliko vidim, zeleni botovi su raspoređeni u 3 skupine.

Prvo ona direktna: mi smo vojska Allahova, džihad, svi protiv nas, IZ i mudroser Halilović, itd. (Ovi su najmanje aktivni na forumu)

Zatim imamo one indirektne: Bećirović budžetlija! Otimate glasove Komšiću! HDZ igrači!

I na kraju imamo štovatelje trojanca Hadžikadije, velAkog profe.
Šteta što ovi porvi nisu aktivniji. Bilo bi zabavnije. Ovako je malo učmalo i već prežvakane floskule...
Leverage

#522 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Leverage »

Habibi i Muderris da se registruju.
Dr. Kuca

#523 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dr. Kuca »

Prpa.ba wrote: 23/05/2022 23:56
Zaboravio si danas pohvaliti Zahiragica, zabusavas. :mrgreen:
Mogu ti reci neku noc je izdominiro. Kaze u poziciji jedu banane i narandje ko da su Bogovi olimpa. Hahahaha.
Dr. Kuca

#524 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dr. Kuca »

Idemedosumom wrote: 23/05/2022 23:55
Ne možete se više vaditi, kako ste samo protiv Dine, protiv prepakovanog SDA kadra i to.

Sačuvajte nam malo suza gorkih poslije izbora, da se napijemo :kiss:
I ti prekucavas. Bivs sdaovac.
zlajaBHF

#525 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by zlajaBHF »

kluz franjo wrote: 23/05/2022 23:58
zlajaBHF wrote: 23/05/2022 23:56

Sta kazes?
VAS I BOLI TO, ŠTO "DANAS IMAMO DRUGAČIJU SITUACIJU!"
Jel' sad bolje čuješ?

Na nasim izborima je uvijek najvaznija tema vezana za ocuvanje drzave.

Ta tema ce biti vise aktuelna nego sto je bila prosle izbore.
Kada o toj temi pricamo, onda je IZ prvo na sta pomislimo, zar ne?

A kad pomislimo na Izborni zakon, onda biramo izmedju SDA i DF, kontra Konakovica i Radoncica.
Da li ti trebam govoriti sta ce narod izabrati?
Locked