Ukrajina

drndalo

#88151 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Nemam komentara... Gitarista und harmonikas iz celicane...

Celicna muda ocito... Fiksator... Kroksice...

Zumbul2

#88152 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

drndalo wrote: 22/05/2022 20:45
HarTar wrote: 22/05/2022 20:40

Putko na to nikada neće pristati, iz jednostavnog razloga što njemu čovjek (bilo koji) ništa ne znači...
De ba ne budi smijesan... Stvarno vjerujes u to ? Da je ovaj ravnopravan zarobljenik naredniku Olegu iz Nizninovgorodske oblasti ?

Po svemu sudeci, ovo je dogovoreno na nekom do sad u ovom sukobu nevidjenom nivou... Uloge cemo mozda saznati debelo kasnije, ali ovo nije obicna predaja...

Obicne su do sada najvise licile na ovo:

Drndalo, tvoje mišljenje je zasnovano na ne znanju a ne na činjenicama. Samo si na kraju dobro napisao, vidjećemo. Ja sam samo stavio vijest i link, i fakat da dogovor postoji, a sve ostalo je nagađanje.
lajkujMe

#88153 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Da mi je znati na kojim drogama su ovi Rusi halucinacije jace nego na LSDu
lajkujMe

#88154 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#88155 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

lajkujMe wrote: 22/05/2022 21:04 Da mi je znati na kojim drogama su ovi Rusi halucinacije jace nego na LSDu
obuzeli ih rusisticki demoni
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 08/06/2023 12:50, edited 2 times in total.
Bossona

#88157 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Nicholas Drummond, analitičar i konsultant za odbrambenu industriju specijaliziran za kopneno ratovanje. UK savjetnik KMW-a. Bivši oficir britanske vojske. Jednom sam rekao i ponovit ću: HIMARS je ono što Ukrajinci trebaju. 48 lansirnih vozila plus 4.000-5.000 vođenih raketa završili bi ovu agresiju za nekoliko sedmica,

Očekuje se da će SAD isporučiti Ukrajini raketne MLRS sisteme HIMARS i sustem PVO Patriot u sklopu paketa od 40 milijardi dolara - Washington Post
Last edited by Bossona on 22/05/2022 21:59, edited 1 time in total.
LuckyLoser

#88158 Re: Ukrajina

Post by LuckyLoser »

Neki dogovor za branioce Mariopola vjerovatno postoji. Zelenski je jasno rekao da nece biti vise pregovora ako zarobljenici budu ubijeni i da Ukrajina heroje svoje treba zive. A sam Putim je svjestan vaznosi tih zaroblenika u buducim pregovorima. Vjerovatno ce za komadante biti tesko i neke pojedince, al ostali ce biti nekada poslije razmjenjeni.
Probat ce Putin malo da tako opere svoje krvave ruke i da se prokaze kao neki humanista kako bi recimo njemcima mogao sto prije gas i naftu prodavati nakon rata.
apsidejzi

#88159 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

toska wrote: 22/05/2022 16:05 :D visoko precizno gađanje Mjeseca

Ruski "Aligator" noćna mora za Ukrajince: Potpuno uništio konvoj VIDEO
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak akcije ruskih jurišnih helikoptera Ka-52 koji su tokom naleta uništili konvoj ukrajinske tehnike

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2158480
Ovo kao Kadirov i ceceni. Puca u nesto, ne vidi se u sta. Al prvo nadlijece iznad svojih da se stekne utisak da ce gadjati kolonu. Mozak to poveze u jednu cjelinu i ti onda mislis da zaista puca na kolonu. A nigdje kolona nije prikazana :D
apsidejzi

#88160 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

LuckyLoser wrote: 22/05/2022 21:57 Neki dogovor za branioce Mariopola vjerovatno postoji. Zelenski je jasno rekao da nece biti vise pregovora ako zarobljenici budu ubijeni i da Ukrajina heroje svoje treba zive. A sam Putim je svjestan vaznosi tih zaroblenika u buducim pregovorima. Vjerovatno ce za komadante biti tesko i neke pojedince, al ostali ce biti nekada poslije razmjenjeni.
Probat ce Putin malo da tako opere svoje krvave ruke i da se prokaze kao neki humanista kako bi recimo njemcima mogao sto prije gas i naftu prodavati nakon rata.
Nacekacemo se mi te razmjene. Mislim, bila bi glupost s ruske strane razmjeniti borce azova. To su jedni od najboljih boraca koje Ukrajina ima. Vjerovatno bi pravo otisli na liniju i rusi bi tako sami sebi pucali u stopalo.
Sociolog

#88161 Re: Ukrajina

Post by Sociolog »

2000 ljudi je sitnica kao znacajna elitna jedinica od 700.000 mobilisanih.

Iscrpi ce njih Ukrajinci.

Cudi me kako Ameri ne pokrenu proxy rat u Siriji da pobunjenici ne napadnu onu rusku bazu u Latakiji cini mi se.

Kako se Gruzija opet ne pobuni ?

Mislim ako Rusija jos grohne da ce se javiti pokreti za nezavisnoscu.

Citao sam valjda da je u republici Tuva iznad Afganistana..bili su prije nezavisni...javlja pokret za obnovom nezavisnocu od Rusije.

Dosta gine sirotinje iz sibirskih naroda i manjina.
drug_profi

#88162 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Dangubic wrote: 22/05/2022 14:22
BiBi911 wrote: 22/05/2022 13:16

Cijena slobode nema cijenu. Tak da ako treba se mrznut nikakav Problem, samo da ruske odhebemoo
Slažem se, ali nerviraju me ovi komentari kao Evropljani kurve, placam preko 500 eura mjesečno ekstra a kod nas se ne mogu ni protesti organizovati za Ukrajinu u Sarajevu tri čovjeka izašla a kao mi smo dobri a oni su kurve kao ovaj sumirprimus.
Care placamo i mi mnogo skuplji plin i mnogo skuplje gorivo sto je na nas standard udar kao atomska bomba.
I opet smo spremni da to istrpimo da bi ruje i male ruje bili sjebani za sva vremena.
A sto nema protesta?
zato sto u glavama ovog naroda ovdje vrijedi ubjedjenje da protesti nista ne mijenjanju. 100x se uvjerili. Sluze samo vlastima da dozvole ispusni ventil nezadovoljnom narodu.
A konkretno protesti povodom rta u Ukrajini? Sta ce oni pomoci Ukrajini? Neko ce se zamisliti jer je 100.000 bosanaca protestovalo? 100.000 ili 100 imaju isti efekat.
Last edited by drug_profi on 22/05/2022 22:14, edited 1 time in total.
Honda Rajvosa

#88163 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

Kakvo je danas stanje na frontu? slabo infroamcija danas?

šta je dole sa kersonom? vidim ima partizanskih aktivnosti poprilicno, kao i u zaporozju?

Lajkuj me updejtuj nas :D

Poslušah ovog dejana lažova, kaze da su ukrajinci zapoceli obaveznu mobilizaciju??? znali ko sta oko ovoga?
Last edited by Honda Rajvosa on 22/05/2022 22:48, edited 1 time in total.
geralt

#88164 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Timscho wrote: 22/05/2022 20:55 Zašto Rusi ne pokažu zarobljene Palamara i Prokopenka?
Zašto se na snimcima ne vidi više od 150-200 zarobljenika?
Zašto ne pokažu unutrašnjost Azovstala?
Stvarno jeste cudno. U rusku pricu o 2000 zarobljenih ne vjerujem ni sekunde, najrealnija mi je ona procjena o 500 + jos 500 ranjenih, nego su to preuvelicali radi sramote da ih je tako malena grupa toliko napatila. Palamar i Prokopenko su kao u zemlju propali nakon jako cudnog posljednjeg Palamarovog videa. Inace bih se brinuo da ih nisu strijeljali, ali bi ih Rusi sigurno pokazivali pred kamerama. A i ovi sto su se predali mi izgledaju iznenadjujuce opusteni na videu, nema vidljivog straha ni nervoze.

Mislim da cemo punu istinu o Azovstalu saznati tek nakon rata. A mozda necemo ni za nasih zivota, vec ce se saznati nekad kad se tajne arhive otvore historicarima.
Čitalac

#88165 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Promakla je nekako izjava lidera tzv. DNR Pušilina da je "šest ukrajinskih vojnika" poginulo kada su u Azovstalu, nakon što su ostali položili oružje, digli u vazduh skladište municije.

https://ria.ru/20220521/azovstal-1789966052.html
apsidejzi

#88166 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

MIROVNI SPORAZUM - kojeg guraju Italijani a navodno je ukljucena i ukrajinsko/ruska strana. (ne znam da li ga je neko vec postavljao). Sastoji se od 4 tacke:

1) prekid rata i razlaz vojski obe strane sa prvih linija tj vracanje vojski u kasarne. Haj ovo je normalno i ocekivano.
2) Ukrajina ce biti NEUTRALNA drzava a njenu neutralnost ce garantovati jos uvijek neidentifikovane drzave. Lista ce se iskristalisati na mirovnim pregovorima gdje ce obe strane davati svoje prijedloge. Heh... ovo je zajebana tacka jer vjerovatno podrazumjeva "visokog predstavnika" i sva ta sranja a Ukrajini uzima nezavisnost jer ako stave na papir da ce biti neutralni onda je to za vijeke vijekova. Po meni, ova tacka je priznavanje poraza Ukrajine ali s druge strane kakve su im realne mogucnosti. Da li imaju snagu na terenu da otjeraju ruse i budu nezavisni? Tesko brate...
3) Sporazum Ukrajine i Rusije u vezi Donbasa i Krima. Po ovom prijedlogu, oni bi bili sastavni dio Ukrajine ali bi bile visoko samostalne pokrajine. Nesto izmedju Vojvodine i Kosovo. Vojvodina jeste samostalna pokrajina ali je definitivno dio Srbije. Kosovo je sada vec nezavisna drzava ali je i dalje spor i trenje. Po ovom planu Donbas i Krim bi samostalno donosili vecinu odluka pogotovo kada je vojska u pitanju. Mnogo samostalnije nego RS.
4) Sporazum sa EU koji bi bio manje vise ekonomskog karaktera. Ukidanje sankcija u zamjenu za mir u Evropi tj prvenstveno u Ukrajini ali i smanjenje pretnji ostalim evropskim drzavama.

Zanimljiv mirovni sporazum.

https://www.wsj.com/livecoverage/russia ... 6P1mwDbjdn

drug_profi

#88167 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

AliceInChains

#88168 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Sociolog wrote: 22/05/2022 22:10 2000 ljudi je sitnica kao znacajna elitna jedinica od 700.000 mobilisanih.

Iscrpi ce njih Ukrajinci.

Cudi me kako Ameri ne pokrenu proxy rat u Siriji da pobunjenici ne napadnu onu rusku bazu u Latakiji cini mi se.

Kako se Gruzija opet ne pobuni ?

Mislim ako Rusija jos grohne da ce se javiti pokreti za nezavisnoscu.

Citao sam valjda da je u republici Tuva iznad Afganistana..bili su prije nezavisni...javlja pokret za obnovom nezavisnocu od Rusije.

Dosta gine sirotinje iz sibirskih naroda i manjina.

Gruzijske pokrajine nisu đaba neki dan prijetile glasanjem za pristup RF. To je bio znak obmane.

Napad na RF aktivira saveznu odbranu….mada me zanima, dali bi države OVKS-a i SCO-a stali u odbranu RF.

Šta se tiče Sirije, također nepovoljna opcija, radi Irana, koji vi povećao uticaj.
Zumbul2

#88169 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

apsidejzi wrote: 22/05/2022 22:21 MIROVNI SPORAZUM - kojeg guraju Italijani a navodno je ukljucena i ukrajinsko/ruska strana. (ne znam da li ga je neko vec postavljao). Sastoji se od 4 tacke:

1) prekid rata i razlaz vojski obe strane sa prvih linija tj vracanje vojski u kasarne. Haj ovo je normalno i ocekivano.
2) Ukrajina ce biti NEUTRALNA drzava a njenu neutralnost ce garantovati jos uvijek neidentifikovane drzave. Lista ce se iskristalisati na mirovnim pregovorima gdje ce obe strane davati svoje prijedloge. Heh... ovo je zajebana tacka jer vjerovatno podrazumjeva "visokog predstavnika" i sva ta sranja a Ukrajini uzima nezavisnost jer ako stave na papir da ce biti neutralni onda je to za vijeke vijekova. Po meni, ova tacka je priznavanje poraza Ukrajine ali s druge strane kakve su im realne mogucnosti. Da li imaju snagu na terenu da otjeraju ruse i budu nezavisni? Tesko brate...
3) Sporazum Ukrajine i Rusije u vezi Donbasa i Krima. Po ovom prijedlogu, oni bi bili sastavni dio Ukrajine ali bi bile visoko samostalne pokrajine. Nesto izmedju Vojvodine i Kosovo. Vojvodina jeste samostalna pokrajina ali je definitivno dio Srbije. Kosovo je sada vec nezavisna drzava ali je i dalje spor i trenje. Po ovom planu Donbas i Krim bi samostalno donosili vecinu odluka pogotovo kada je vojska u pitanju. Mnogo samostalnije nego RS.
4) Sporazum sa EU koji bi bio manje vise ekonomskog karaktera. Ukidanje sankcija u zamjenu za mir u Evropi tj prvenstveno u Ukrajini ali i smanjenje pretnji ostalim evropskim drzavama.

Zanimljiv mirovni sporazum.

https://www.wsj.com/livecoverage/russia ... 6P1mwDbjdn

Nigdje se ne spominje ratna odšteta. To mora međunarodni sud presuditi
LuckyLoser

#88170 Re: Ukrajina

Post by LuckyLoser »

apsidejzi wrote: 22/05/2022 22:06
LuckyLoser wrote: 22/05/2022 21:57 Neki dogovor za branioce Mariopola vjerovatno postoji. Zelenski je jasno rekao da nece biti vise pregovora ako zarobljenici budu ubijeni i da Ukrajina heroje svoje treba zive. A sam Putim je svjestan vaznosi tih zaroblenika u buducim pregovorima. Vjerovatno ce za komadante biti tesko i neke pojedince, al ostali ce biti nekada poslije razmjenjeni.
Nacekacemo se mi te razmjene. Mislim, bila bi glupost s ruske strane razmjeniti borce azova. To su jedni od najboljih boraca koje Ukrajina ima. Vjerovatno bi pravo otisli na liniju i rusi bi tako sami sebi pucali u stopalo.
Pa razmjena bi i mogla biti tek na kraju rata, prije tesko.
geralt

#88171 Re: Ukrajina

Post by geralt »

apsidejzi wrote: 22/05/2022 22:21 Po ovom planu Donbas i Krim bi samostalno donosili vecinu odluka pogotovo kada je vojska u pitanju. Mnogo samostalnije nego RS.
Mislim da ovo nema nigdje na svijetu, nema sanse da ovo Ukrajina prihvati. Gore od Dejtona.
Leopard_SA

#88172 Re: Ukrajina

Post by Leopard_SA »

geralt wrote: 22/05/2022 22:33
apsidejzi wrote: 22/05/2022 22:21 Po ovom planu Donbas i Krim bi samostalno donosili vecinu odluka pogotovo kada je vojska u pitanju. Mnogo samostalnije nego RS.
Mislim da ovo nema nigdje na svijetu, nema sanse da ovo Ukrajina prihvati. Gore od Dejtona.
Kazem ja, meni ovo sve mirise na dejtonizaciju Ukrajine. Ako to prodje, Ukrajina je izgubila rat.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#88173 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

buhahahhahahahaa

dok god Uncle Sam i UK stoji iza njih nema govora o ovim ublehama. Ta nisu ludi da idu u naše stanje neprekidne agonije u kojoj su samo mrtvi dočekali kraj rata.

Italija, Njemačka i Francuska imaju toliko kredibiliteta u međunarodnim odnosima da ga samo mogu jedni drugima flautati. Uncle Sam is back!
🇺🇸🇬🇧🇺🇦
biće šiškica i 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
geralt

#88174 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Leopard_SA wrote: 22/05/2022 22:36
geralt wrote: 22/05/2022 22:33
Kazem ja, meni ovo sve mirise na dejtonizaciju Ukrajine. Ako to prodje, Ukrajina je izgubila rat.
Prijedlog na prvu izgleda razuman, ali kad se detaljnije analizira uzasno je los za Ukrajinu, gori od Minska 1 i 2. Ona tacka koju sam citirao znaci da bi Rusija imala efektivnu vojnu kontrolu nad Krimom i Donbasom, a zavisno od toga sta se definise kao "Donbas", mozda da bi preuzeli i kontrolu nad Sjeverodonjeckom, Kramatorskom i ostalim dijelovima koje nikad nisu puskom uzeli.

Ukrajina je Minsk 1 i 2 prihvatila pod prisilom, nakon sto je vojno porazena, sa zavrnutom rukom od strane EU, dok su Amerika i Britanija zvizdali i gledali u stranu. Nemaju apsolutno nikakvog razloga da sada prihvate duplo gore uslove.
drug_profi

#88175 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ukrajinici treba da zadrze paznju USA I UK.
Kako sam vec vise puta rekao, njima se pruzila prilika koja se nece ponoviti za 100 godina, da se Zlo Carstvo stavi u ćošak. Nekim mirovnim sporazumom, bilo kakvim - Rusija pobjeđuje!!!
Neka prave mirovni sporazum oko Kalinjigrada. Za koliko godina ce biti predat Poljskoj na suverenitet. Samo taj Amerikancima odgovara.
Post Reply