Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
duh_sa_sjekirom wrote: ↑21/05/2022 06:25
Eee, ali tamo gdje je kafa 2 marke a pizza 6, tu ti Meho keramičar puše za vrat....
A realno Meho keramičar može bez problema češće platiti račun u skupljem restoranu, za razliku od većine gostiju koji dođu jednom mjesečno zbog Instagrama
Bas maloprije sa zenom komentarisem, penny pun, pijaca puna, cvijece se kupuje, stupska petlja saobracajni kolaps.
Kaze zato krediti cvjetaju, ubise banke posao
wrote: ↑21/05/2022 14:00
Ribarnica ispred mene. Covjek.
Kaze dajte mi 2 pastrmke manje da nas 4-ero mozemo rucati. Uzas.
zashto je uzas.. pastrmke ima u nashim rijekama... i zashto takav komentar , prodavachu ..ako je istinit..
.. a dvije pastrmke s prilogom su sasvim dovoljne za 4 osobe..
Opet valjas gluposti. U Bosni porcija ribe znaci 2 pastrmke i prilog na jednog insana, a ne na 4.
Kad kazes pola porcije dobices jednu ribu.
To kod vas u siromasnoj ameriKi mogu 2 pastrmke na 4 odrasla insana.
..koja je minimalna tezina pastrmke, da je dozvoljeno da se 'upeca'..
no. i to nije poneta svega..
Kako nije, đe će 2 pastrmke biti dovoljne za 4 osobe. Samo meni je malo, šta ostale 3 osobe da jedu?
Nije tema, koliko ko moze pojesti kao i u kojim uslovima..... hrana je poskupila. ne svi prizvodi.. dodushe.
tako da je vrijeme .kako se snachi i prezivjeti .ovaj period...
ali, nisi naveo tezinu pastrmke. tako i dalje mozemo zakljuchiti da 2 pastrmke mogu biti ruchak za 4 osobe.. . jesu li to 4 odrasle. ili su i djeca( do 12. 15 god ) u toj skupini ?? itd.. toliko
Kako nije, đe će 2 pastrmke biti dovoljne za 4 osobe. Samo meni je malo, šta ostale 3 osobe da jedu?
Nije tema, koliko ko moze pojesti kao i u kojim uslovima..... hrana je poskupila. ne svi prizvodi.. dodushe.
tako da je vrijeme .kako se snachi i prezivjeti .ovaj period...
ali, nisi naveo tezinu pastrmke. tako i dalje mozemo zakljuchiti da 2 pastrmke mogu biti ruchak za 4 osobe.. . jesu li to 4 odrasle. ili su i djeca( do 12. 15 god ) u toj skupini ?? itd.. toliko
Svejedno je malo. Fino je čovjek gore napisao 2 manje ribe. Dvije manje ribe može i dijete od 12 godina pojesti.
ZuzuTop wrote: ↑21/05/2022 19:32
Dva frenda rade u baaanKi.Krediti ubise.Najvise izmedju 3-5 milja.Raja dize da popuni rupe u budzetu.
Kod mene na poslu ovih dana svi dižu takve kredite za godišnji ili za pelet/drva. Pelet ovdje dogurao do 520 KM, taj kredit razumijem, ali da odu na more, a onda grcaju ratu....
Naslovnica wrote: ↑21/05/2022 19:53
Dovoljne su...ako je prilog janje.
Ko se od ribe najeo...
Onaj moj je pecaroš, često donese pastrmku. Ne smije se loviti manja od 25 cm, najčešće se ulove te neke 25-30 cm, takva je i veličina standardne porcije u restoranu. Kad dodaš prilog, blitvu/krompir/salatu, dobiješ 'nako obrok za odraslu osobu.
Ove godine je 2-3 puta donio pastrmku od oko 50 cm, tad bude oko 1 kg ribe i ta se može ispeći za 3 osobe, s prilogom. Ali takva riba, te veličine, se neće naći u ribarnici, ja je bar do sad još nisam vidjela.
30 mi je godina i da živim sam s ovim cijenama bih jeeeedva pregurao mjesec dok platim režije i sve. O vlastitom autu i ćejfovima mogu komotno zaboraviti, svaki nenadani trošak bi me stavio u nezavidnu situaciju... Ne smijem ni pokušat da zamislim kako bi sa npr zadnjom platom morao iznajmit stan, platit režije i pregurat mjesec
dječak sa šibicama wrote: ↑21/05/2022 12:37
Icim puter, onaj turski, kupio ono pakovanje od 0,5 kg prije tri dana, na snizenju bilo 8 ipo markica, jucer 10 i nesto "standardna cijena", jutros je 13,95.
Bice "granap u Lukavici" tijesan za sve kupce uskoro.
Isla u Lukavicu u Simpo pa usla u samoposlugu u istoj zgradi. Toaletni papir 7 maraka i nesto a u nasem Merkatoru u Lozionickoj vec danima takav 13KM.(16 rolna) Pokupovala jos nekih stvari i dobro sam prosla.Nisu to male razlike u cijeni.