Najbolja statistika za Kinupici wrote: ↑16/05/2022 12:29 Moram malo off topic u vezi Kine.Kina je hibrid to je jos veci tigar od papira od rusije.Ekonomija kine nije oslonjena na unutrasnju potrosnju nego na vanjsku kao i rusija.Znaci bez izvoza je kina u rangu Sri lanke i Poloneza.Zapad tj anglosaksonci prvenstveno imaju strahovitu unutarnju potrosnju tj obrt novca i to je tako i ne moze se promjeniti bez udara astereoida il nuklearnog rata.
Ljudi moji evo ponavljam vec stohiljaditi put, Amerika je tokom 1944 proizvodila jedan bojni brod dnevno, 1944 godine heeeejjj koji je to gigant od drzavetine.
Ukrajinci a prvenstveno i mi u BiH moramo se drzati anglosasa pa makar dubili na glOvi.Inace ce mo biti ko kadirovci, palestinci, sibirci itd.To je tako i šlus.
600 miliona Kineza zivi iznad granice apsolutnog siromastva
900 miliona ispod od toga dobar dio zivi s manje od 1 dolara dnevno.
Kina nema socijalni sistem i sve sto izgleda Bljestavo moderno i lijepo je izgradjeno na ledjima ovih 900 miliona siromaha.
Inace Kini sljedi demografski kolaps za 15 godina a njihov sistem da dijete odrzava roditelja u starosti ce da se raspadne.
4 roditelja plus 1 dijete ce prosjecnu Kinesku porodicu dovesti do bankrota.
Inace 70% licnog Kineskog bogatsva je investirano u Nekretnine.
Nedavnim padom Evergreena ta vrijednost je izgubila preko 400 milijardi dolara.
A inace ta vrijednost je u veoma veoma veoma lose izgradjenim objektima koji se vec poslije godinu dvije raspadaju.
Citavo Kinesko bogatsvo ce pasti kao Kula od karata ali me strah da ce to povuci zapad sa sobom