Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
made_in_sarajevo

#2901 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by made_in_sarajevo »

@jasib prvo da odogovoris da li bi prva jebala majku Forti jer je rekao da ce pruga milion skuplja biti radi plata radnika. drugo cijim parama ce Forto platiti nego nasim. sto vas je sda dobro naucila, budzet su samo moje pare.

posto se inace razumijes u gradjevinu i dinamiku radova, ljudi ce te primiti vrlo rado, postaviti za sefa i onda udri. ali prvo nam odgovori samo hoces li jebati mater Forti za poskupljenje, ali onako iskreno
Optimist

#2902 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Optimist »

jasib wrote: 13/05/2022 10:24
ZonFon wrote: 13/05/2022 10:00

Iz tvog razmisljanja i upisa na ovu temu moze se zakljuciti da nemas nikakvog dodira sa realnim - građevinskim sektorom :roll:
Želiš li reći da mi treba završen građevinski fakultet da shvatim da na gradilištu rekonstrukcije sarajevske pruge, u vrijeme kada bi druga smjena mogla obavljati poslove, nema nijednog radnika. Nije takva organizacija...

Samo napiši DA - NE, bit će mi dovoljno da zaključim tvoj intelektualni profil.
Sta ce raditi druga smjena radnika kad se npr izbetonira ploca, i nakon toga treba proci par dana dok beton ocvrsne da bi se mogle postavljati sine?
made_in_sarajevo

#2903 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by made_in_sarajevo »

Optimist wrote: 13/05/2022 10:57

Želiš li reći da mi treba završen građevinski fakultet da shvatim da na gradilištu rekonstrukcije sarajevske pruge, u vrijeme kada bi druga smjena mogla obavljati poslove, nema nijednog radnika. Nije takva organizacija...

Sta ce raditi druga smjena radnika kad se npr izbetonira ploca, i nakon toga treba proci par dana dok beton ocvrsne da bi se mogle postavljati sine?
sta ti znas kako gradjevina ide. das 100KM i zahtjevas kucu od 3 sprata za 4 dana. nemoj se provaljivati bolan. cekam jasib da ode do Forte da ih postroji sviju
Optimist

#2904 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Optimist »

Evo cekam i ja njen odgovor da vidim kako gleda na te stvari. :lol:
vjeshalica

#2905 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

Direktor Mujagic upravo na TVSA izjavio da je novac od prodaje sina deponovan, a utrosen je na kupovinu 5 zglobnih vozila, a tender je u toku s obzirom na zalbe koje su pristigle tacnije njih 4, pa ocekuje da ce do kraja mjeseca doci tih 5 autobusa.
thekupus

#2906 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by thekupus »

vjeshalica wrote: 13/05/2022 15:42 Direktor Mujagic upravo na TVSA izjavio da je novac od prodaje sina deponovan, a utrosen je na kupovinu 5 zglobnih vozila, a tender je u toku s obzirom na zalbe koje su pristigle tacnije njih 4, pa ocekuje da ce do kraja mjeseca doci tih 5 autobusa.
polovnih ili novih?
vjeshalica

#2907 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

thekupus wrote: 13/05/2022 15:44
vjeshalica wrote: 13/05/2022 15:42 Direktor Mujagic upravo na TVSA izjavio da je novac od prodaje sina deponovan, a utrosen je na kupovinu 5 zglobnih vozila, a tender je u toku s obzirom na zalbe koje su pristigle tacnije njih 4, pa ocekuje da ce do kraja mjeseca doci tih 5 autobusa.
polovnih ili novih?
Polovnih
last mohicans

#2908 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by last mohicans »

Jadna nam majka kad nam nepismeni Čelik, ubjeni u glavu Poturak i slični otvaraju oči. Da budem iskren, dinamika radova bi zaista trebala biti brza i što vrijeme bude odmicalo, građani će biti nestrpljiviji i više će nasjedati na nebulozne konstatacije Zvonke, Avaza, Čelika i ostalih bolida koji ni šupu u životu nisu napravili. Pa dokle ide paćenička priča Avaza da je Fahro intervjuisao par penzića i pita ih kako se snalaze u prevozu. Toliko o profesionalnom novinarstvu i izvještavanju. Jadno i mizerno. Evo i Kirbaš danas udara po trojci, kaže ništa nisu uspijeli sto su obecali. A uradilo za frtalj mandata sto njegovi govnari nisu decenijama pomakli s mrtve tačke. U vezi radova, Bosman bi zaista treba ubrzati i pojačati aktivnost svog ljudstva i začepiti govnarima usta. Njima je ovo itekako bitna referenca, ne da im neki lik poput Poturka koji nije ni Ilmihal u životu pročitao, priča o stvarima koje su za njega SF i trazi da se stvari vrate na prijasnje stanje. By the way,uopce ne shvatam Fahrin zaokret u napadanju Štete i njegovog poduhvata. To je pravi naziv, poduhvat, jer ovo sto se on uhvatio u koštac desetine ministara iz SDA i sličnih stranaka se nije usudilo. Ali kome se Šćepo naklati, teško se oduprije. Isto kao što se svom kadru,smijenjenom direktoru Razvojne banke naklatio na kosti i spinovao u Avazu, optuzivao ga da nije htio objaviti konkurs za izbor direktora. A istina je skroz drugačija, da su HDZovci i Dzindic trazili da čovjek bjanko potpiše neke kredite mimo svih procedura. Eto, neka nam Zvonkic i Poturak o tome šta koju progovore.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2909 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

Kakve dezinformacije ja slusam upravo u tram oko sutrasnjeg dana...da nece biti tramvaja nikako
Sta ce sa pokvarenim nema keca...to je sf
Jaro kako je covjecanstvo ikako napredovalo
Valjda zbog onih 1% genijalaca i pukom srecom
Za nas su zaprezna kola
kakotakonikako

#2910 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by kakotakonikako »

last mohicans wrote: 13/05/2022 16:02 Jadna nam majka kad nam nepismeni Čelik, ubjeni u glavu Poturak i slični otvaraju oči. Da budem iskren, dinamika radova bi zaista trebala biti brza i što vrijeme bude odmicalo, građani će biti nestrpljiviji i više će nasjedati na nebulozne konstatacije Zvonke, Avaza, Čelika i ostalih bolida koji ni šupu u životu nisu napravili. Pa dokle ide paćenička priča Avaza da je Fahro intervjuisao par penzića i pita ih kako se snalaze u prevozu. Toliko o profesionalnom novinarstvu i izvještavanju. Jadno i mizerno. Evo i Kirbaš danas udara po trojci, kaže ništa nisu uspijeli sto su obecali. A uradilo za frtalj mandata sto njegovi govnari nisu decenijama pomakli s mrtve tačke. U vezi radova, Bosman bi zaista treba ubrzati i pojačati aktivnost svog ljudstva i začepiti govnarima usta. Njima je ovo itekako bitna referenca, ne da im neki lik poput Poturka koji nije ni Ilmihal u životu pročitao, priča o stvarima koje su za njega SF i trazi da se stvari vrate na prijasnje stanje. By the way,uopce ne shvatam Fahrin zaokret u napadanju Štete i njegovog poduhvata. To je pravi naziv, poduhvat, jer ovo sto se on uhvatio u koštac desetine ministara iz SDA i sličnih stranaka se nije usudilo. Ali kome se Šćepo naklati, teško se oduprije. Isto kao što se svom kadru,smijenjenom direktoru Razvojne banke naklatio na kosti i spinovao u Avazu, optuzivao ga da nije htio objaviti konkurs za izbor direktora. A istina je skroz drugačija, da su HDZovci i Dzindic trazili da čovjek bjanko potpiše neke kredite mimo svih procedura. Eto, neka nam Zvonkic i Poturak o tome šta koju progovore.
:bih:
PM72

#2911 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Nemojte tako...ministar Jazuk danas djelio elektronske karte za prevoz kojeg i nemamo...
Hajvan

#2912 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hajvan »

jasib wrote:
jasib wrote:
jasib wrote:
itd

SDA - lazovi, lopovi i ubice
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2913 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by izvrsni direktor »

Čelik za "Avaz": Ko će biti odgovoran ako tramvaj zbog nestručno izvedenih radova iskoči iz šina
Bas, dobro pitanje:
Sarajevo: Tramvaj iskočio iz šina kod američke ambasade
05.02.2022
Sarajevo: Tramvaj iskočio iz šina
10.05.2021
Pogledajte kako je tramvaj iskočio iz šina u Sarajevu
09.07.2018
Tužna stvarnost Sarajeva: Tramvaj iskočio iz šina i zabio se u stub!
24.06.2019
Sarajevo: Tramvaj pun putnika iskočio iz šina FOTO
03.03.2017
Sarajevo: Tramvaj u Nedžarićima iskočio iz šina
20. apr. 2015
29.07.2013
02.02.2012
Ko je odgovoran?
PM72

#2914 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Tramvaj.
moon_walker_90

#2915 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by moon_walker_90 »

izvrsni direktor wrote: 13/05/2022 16:47
Čelik za "Avaz": Ko će biti odgovoran ako tramvaj zbog nestručno izvedenih radova iskoči iz šina
Bas, dobro pitanje:
Sarajevo: Tramvaj iskočio iz šina kod američke ambasade
05.02.2022
10.05.2021
Pogledajte kako je tramvaj iskočio iz šina u Sarajevu
09.07.2018
Tužna stvarnost Sarajeva: Tramvaj iskočio iz šina i zabio se u stub!
24.06.2019
Sarajevo: Tramvaj pun putnika iskočio iz šina FOTO
03.03.2017
Sarajevo: Tramvaj u Nedžarićima iskočio iz šina
20. apr. 2015
29.07.2013
02.02.2012
Ko je odgovoran?
Forto,logicno. Forto ostavka! :mrgreen:
izvrsni direktor

#2916 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Da ko ce biti odgovoran:
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem potpisao je danas Ugovor za sanaciju tramvajske pruge na dionici "S" krivina
Image
Image
izvrsni direktor

#2917 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Za njega je, kako kaže, nepojmljivo i to da su se radovi na izgradnji tramvajske pruge povjerili firmi koja uopće nema reference za tu vrstu posla
Pa sto ne rece sta na vrijeme crni čeliče, bio ti je kolega..
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem potpisao je danas Ugovor za sanaciju tramvajske pruge na dionici "S" krivina – tramvajsko stajalište Marijin-Dvor sa predstavnikom izvođača radova Konzorcija OK BAU d.o.o. Gradačac i Željo d.o.o.
Hakiz

#2918 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

MUNAFIK wrote: 13/05/2022 10:21
ZonFon wrote: 13/05/2022 10:00

Iz tvog razmisljanja i upisa na ovu temu moze se zakljuciti da nemas nikakvog dodira sa realnim - građevinskim sektorom :roll:

Cuj kaze prazno gradiliste, a gradiliste 8 kilometara dugo i njoj je prazno :-)

Sta treba ko iz onih filmova o faraonima da bude na svakom metru po 10 robova i da ih Steta bicuje pa onda mozda ne bi bilo prazno.

Kako zna da je prazno na tolikoj duzini gradilista jel njoj salju spisak radnika prijavljenih na poso.

Pa da na svakih 50 metara ima po 1 radnik to je opet 4 autobusa radnik na gradilistu... I njoj je prazno.

I Celik zabrinut za sigurnost sta ce bit ako se tram prevrne pa kakva ublehaaaa
Da tako nije bilo, ne bismo se danas divili toj arhitekturi. Doduše, nije bilo baš tako, ali...

Nema velikih postignuća bez žrtve.

Rekonstrukcija pruge nije veliko dostignuće u normalnoj situaciji. Drugo je to da je SDA toliko snizila kriterije da nešta šta bi trebalo normalno održavanje javnog prevoza nama sada izgleda kao prije 4.600 godina Egipćanima gradnja Keopsove piramide.
ZonFon

#2919 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by ZonFon »

jasib wrote: 13/05/2022 10:24 Želiš li reći da mi treba završen građevinski fakultet da shvatim da na gradilištu rekonstrukcije sarajevske pruge, u vrijeme kada bi druga smjena mogla obavljati poslove, nema nijednog radnika. Nije takva organizacija...

Ne, pogresno si zakljucio/la. Samo sam konstatovao da ne radis u realnim sektoru i vjerovatno nemas nikakvog dodira sa istim.

Obzirom da sam ti odgovorio sada ja od tebe trazim odgovor. Zasto kada saniras kupatilo ti angazujes jednog keramicara koji ti radi posao 2 sedmice umjesto da ih angazujes 10 koji bi to zavrsili za 48 sati?
vjeshalica

#2920 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

Taj ugovoreni projekat sa radnom snagom kosta X eura/maraka, ne mozes naknadno ukljucivati dodatnu radnu snagu za vec planiran i ugovoren posao osim ako bas ne gori,a to sto bi gorilo se placa vise. Ja fkt ne znam sta je problem, pruga je neupotrebljiva nesigurna, nanosi stetu vozilima itd sada se sere svaki dan ista pickasta prica
Kad su tako bili sistemi dosadasnji bolji mogli ste za 3 godine u etapama sve zavrsiti ali vi ste sjebali dobro je licilo na prugu
jasib

#2921 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by jasib »

ZonFon wrote: 13/05/2022 18:22
jasib wrote: 13/05/2022 10:24 Želiš li reći da mi treba završen građevinski fakultet da shvatim da na gradilištu rekonstrukcije sarajevske pruge, u vrijeme kada bi druga smjena mogla obavljati poslove, nema nijednog radnika. Nije takva organizacija...

Ne, pogresno si zakljucio/la. Samo sam konstatovao da ne radis u realnim sektoru i vjerovatno nemas nikakvog dodira sa istim.

Obzirom da sam ti odgovorio sada ja od tebe trazim odgovor. Zasto kada saniras kupatilo ti angazujes jednog keramicara koji ti radi posao 2 sedmice umjesto da ih angazujes 10 koji bi to zavrsili za 48 sati?
Kad bi mi keramičar postavljao pločice u kupatilu dvije sedmice, svaku bih mu pločicu obila od glavu.

Ako mi je kupatilo potrošeno, pa se nemam gdje tuširati, angažovat ću i 15 keramičara, da što prije završe. Potrebno mi je funkcionalno kupatilo!
jasib

#2922 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by jasib »

Optimist wrote: 13/05/2022 10:57

Kako odgovoriti na ovako besmisleno i glupo pitanje :-) :(
Dr. Kuca

#2923 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Dr. Kuca »

jasib wrote: 14/05/2022 08:16
ZonFon wrote: 13/05/2022 18:22

Kad bi mi keramičar postavljao pločice u kupatilu dvije sedmice, svaku bih mu pločicu obila od glavu.

Ako mi je kupatilo potrošeno, pa se nemam gdje tuširati, angažovat ću i 15 keramičara, da što prije završe. Potrebno mi je funkcionalno kupatilo!

Mozes ih angazovati 20. Ali sve ima svoj proces. Mozes zavesiti kupatilo za 2 dana, ali da li ce to biti dobro kupatilo?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2924 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by _BataZiv_0809 »

Imas li ti kakve relevantne brojke da joj to argumentujes :P
vjeshalica

#2925 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

Nema tog kupatila u kojeg moze stati 20 majstora :mrgreen:
Post Reply