Porodica partnera
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
snijeg_led
#101 Re: Porodica partnera
Zelim svim zenama da zaradjuju vise od muskaraca. Onda ce se valjda probuditi i ti couch potatoes sto samo sjede na guzicama i komentarisu utakmice. Imace neku motivaciju za bolji zivot, jer bez konkurencije nema napretka 
-
angie_
#102 Re: Porodica partnera
Gledaj, problem ovdje nije sto covjek ne radi, ili zaradjuje manje i ima manje stabilan posao - ja to znam od pocetka, ne smeta mi, nego ocito muskarcima je neshvatljivo da ta kombinacija postoji, pa najlakse reci da ga ona manipulise i radi mu o glaviProject Lucian wrote: ↑12/05/2022 11:51Kako sam je skonto da trola (čitaj laže) u jednom postu se žali na to kako joj odabranik ne donosi samostalne odluke, u drugom se pravda kako ona je finansijski u boljoj situaciji od njega a opet u jednom posti kritikuje njegove roditelje jer su mu pazi sad "na GRBAČI" - zašto finansijski nezavisna žena ovakav termin koristi za roditelje od svog momka. I blesav čovjek bi skonto da postaljačica teme laže dok zine i želi opravdati svoje postupke pred narodom (možda joj je ovo na forumu samo provjera pred stvarni prekid da vidi kako će narod reagovati). Dobra stvar je što vidim da i muškarci konačno shvataju da ne trebaju svoju budućnost prodavati radi minđe i to treba konstantno naglašavati jer žene su danas postale licemjerne, mislim bile su to i prije alli im društvo nije dozvoljavalo da se raspojasaju, danas mogu da rade šta hoće i to i rade a muškarci tu najviše nastradaju. Te priče ljubav i ti fazoni to je za malu djecu, žene su proračunati predatori.
Roditelji su mu na grbaci jer imaju minimalne penzije i on njih mora da izdrzava - sto meni ne smeta i nije problem, tako je kako je.
Problem nisu pare, nego covjekova infantilna ovisnost o roditeljima i porodici u smislu donosenja zivotnih odluka, koje zavise od roditelja, a ne zene s kojom je. Nema nista lose pitati roditelje za savjet, svi to radimo, ali valjda je logika da prvo porazgovaras sa zenom sta vi kao par zelite, pa onda trazite druga misljenja.
Zao mi je sto si tako razocaran u zene, zapni jarane, radi vise i zaradi pa ces biti gazda u kuci i glavni baja u raji
A mozda i ne volis zene sustinski, ima i toga, pa najbolje zaobidji
-
angie_
#103 Re: Porodica partnera
Druze, ja od 19. idem i obilazim mater koja zivi 120+ km od mene i nije mi mrsko. Kopam po basti, donosim, razvozam.Ramzess Veliki wrote: ↑12/05/2022 12:06Ako budes imala sina bit ces sretna jer ce on zaista da vodi racuna o tebi kada ostaris. Kcerka ce otici i obici ce te ponekad reda radi.angie_ wrote: ↑11/05/2022 09:28 Postavljam ovo pitanje cisto jer me zanima kakvi su vasi stavovi i pogledi na vasu porodicu i na novu porodicu koju gradite sa partnerom…
Da li kada stupate u ozbiljan odnos smatrate da sa tom osobom gradite novu porodicu, koja je prioritet u vasem zivotu, a ne prosirenje vase “primarne” porodice iz koje ste potekli.
U vezi sam 1.5 godinu,zivimo skupa, oboje smo u 30-tim godinama ali imam osjecaj da muskarci, pogotovo u BiH ne mogu prekinuti vezu koju imaju sa roditeljima, nego dozivljavaju da zena samo treba da se prikljuci “njegovima”. Pod prekidom veze sa roditeljima ne mislim totalno iskljucivanje iz zivota i zanemarivanje, nego mentalni “prekid” da sa novom osobom trebas da gradis svoju porodicu, koja je nova jedinka.
Moj partner, s kojim zivim ima potrebu da se na dnevnoj osobi druzi i cuje sa roditeljima i sestrom i bracom. Ako negdje odemo, cim se vratimo sa puta, on mora otici da vidi svoje. Odluke o preseljenju negdje ili poslu, iskljucivo ovise o blizini porodice i za savjet se prvo pitaju oni. Na svakodnevnoj osobi, porodici se cine ustupci, usluge, koje oni mogu sami da urade (nisu ni bolesni, ni stari, a sestre su mladje od mene). Da ne spominjem, kada bih ja dobila posao negdje i dobru priliku vani, on sam kaze da ne bi otisao za osobom koju voli, jer ne zeli biti daleko od svojih.
To me frustrira nekada jer imam osjecaj da smo kao djeca koja jos zive kod roditelja. I ja imam svoju porodicu, volim uh najvise na svijetu, ali sam spremna puno toga za partnera i zelim nasu porodicu. Od studentskih dana zivim sama i vrlo sam nezavisna po tom pitanju. Puno postovanje roditeljima, mozemo se posjecivati, paziti, ali zar nase odluke zivotne ovise o njima?
Da li je to do osobe ili zivimo u takvoj sredini?
A ti ces pokusavati utjecati na kcerku da dovuce tebi zeta da ga gulite i iskoristavate, e tad ti nece smetati sto se ti petljas u njihov brak ...![]()
Zeta nije bilo u tom vremenu, tako da ne bih dalje komentarisala
Ima nas svakakvih i sinova koji ne znaju se pocesati po guzici i kcerki... previse generalizujes.
A po kolicini sumnjicavosti pojedinih muskaraca na moje motive, koje kao idu u odbranu jadnog muskarca, dusebriznici, rekla bih da smo kao drustvo nekako "zglajzali"...brakovi kao sahovska ploca..ko vise izdrzi, igre moci..zena kao hodajuca mindja koja tamo sa svojima kuje planove za tazbinu... u kakvim to brakovima danas ljudi zive
Last edited by angie_ on 12/05/2022 15:00, edited 1 time in total.
-
Project Lucian
#104 Re: Porodica partnera
Skonto sam te bona nema potrebe da se vadiš i neke floskule prosipaš. Il nas trolaš ili nam nešto ne govoriš, jedno je sigurno a mislim da je ovo drugo.angie_ wrote: ↑12/05/2022 14:45Gledaj, problem ovdje nije sto covjek ne radi, ili zaradjuje manje i ima manje stabilan posao - ja to znam od pocetka, ne smeta mi, nego ocito muskarcima je neshvatljivo da ta kombinacija postoji, pa najlakse reci da ga ona manipulise i radi mu o glaviProject Lucian wrote: ↑12/05/2022 11:51
Kako sam je skonto da trola (čitaj laže) u jednom postu se žali na to kako joj odabranik ne donosi samostalne odluke, u drugom se pravda kako ona je finansijski u boljoj situaciji od njega a opet u jednom posti kritikuje njegove roditelje jer su mu pazi sad "na GRBAČI" - zašto finansijski nezavisna žena ovakav termin koristi za roditelje od svog momka. I blesav čovjek bi skonto da postaljačica teme laže dok zine i želi opravdati svoje postupke pred narodom (možda joj je ovo na forumu samo provjera pred stvarni prekid da vidi kako će narod reagovati). Dobra stvar je što vidim da i muškarci konačno shvataju da ne trebaju svoju budućnost prodavati radi minđe i to treba konstantno naglašavati jer žene su danas postale licemjerne, mislim bile su to i prije alli im društvo nije dozvoljavalo da se raspojasaju, danas mogu da rade šta hoće i to i rade a muškarci tu najviše nastradaju. Te priče ljubav i ti fazoni to je za malu djecu, žene su proračunati predatori.![]()
Roditelji su mu na grbaci jer imaju minimalne penzije i on njih mora da izdrzava - sto meni ne smeta i nije problem, tako je kako je.
Problem nisu pare, nego covjekova infantilna ovisnost o roditeljima i porodici u smislu donosenja zivotnih odluka, koje zavise od roditelja, a ne zene s kojom je. Nema nista lose pitati roditelje za savjet, svi to radimo, ali valjda je logika da prvo porazgovaras sa zenom sta vi kao par zelite, pa onda trazite druga misljenja.
Zao mi je sto si tako razocaran u zene, zapni jarane, radi vise i zaradi pa ces biti gazda u kuci i glavni baja u raji
A mozda i ne volis zene sustinski, ima i toga, pa najbolje zaobidji![]()
-
Daft Haruki
#105 Re: Porodica partnera
Izvini al klasicno kmecanje bar da mog stanovista.
Cuj volis nekoga ali ne volis kakve on odnose ima sa svojom porodicom. Jel ga volis u potpunosti sa njegovim manama i vrlinama ili nikako.
Meni je bezveze kad ljudi pocnu postavljati pitanja o partneru i njegovom porodicnom vezom sa svojima. Daj ba nemoze se klonitati covjek zivi kako je naucio. Ti ga prihvati ili trazi drugu vezu . Tacka.
Cuj volis nekoga ali ne volis kakve on odnose ima sa svojom porodicom. Jel ga volis u potpunosti sa njegovim manama i vrlinama ili nikako.
Meni je bezveze kad ljudi pocnu postavljati pitanja o partneru i njegovom porodicnom vezom sa svojima. Daj ba nemoze se klonitati covjek zivi kako je naucio. Ti ga prihvati ili trazi drugu vezu . Tacka.
-
angie_
#106 Re: Porodica partnera
Project Lucian wrote: ↑12/05/2022 15:00Skonto sam te bona nema potrebe da se vadiš i neke floskule prosipaš. Il nas trolaš ili nam nešto ne govoriš, jedno je sigurno a mislim da je ovo drugo.angie_ wrote: ↑12/05/2022 14:45
Gledaj, problem ovdje nije sto covjek ne radi, ili zaradjuje manje i ima manje stabilan posao - ja to znam od pocetka, ne smeta mi, nego ocito muskarcima je neshvatljivo da ta kombinacija postoji, pa najlakse reci da ga ona manipulise i radi mu o glavi![]()
A mozda i ne volis zene sustinski, ima i toga, pa najbolje zaobidji![]()
Ti si se fokusirao na materijalni status, kao objasnjenje da ja kao zelim da vodim glavnu rijeci i da nesto komandujem i odvajam od porodice.
Ja samo zelim zrelo musko sa svojim stavovima i da je malo nezavisan.
Mozda i ja njemu ovakva ne odgovaram, to stoji, nismo mozda dobar match...ko zna sta njemu ili njegovoj porodici smeta kod mene.
Ali covjeka volim iz drugih razloga i odgovara mi kao osoba..sve mi pase osim te pretjerane involviranosti porodice...ako je to nesto sto se moze smanjiti i umanjiti mozda imamo sanse, ali ako ce covjek vjecito ostati dijete, jer je tako odgojen ili je to drustveno prihvatljivo, onda su nam slabe sanse. Dzaba i ljubav ako nema partnerstva. Sve ostalo je viska.
-
Project Lucian
#107 Re: Porodica partnera
Ajde pozovi ga ovdje na forum da čujemo i njegovu stranu priče, ako si frajer?angie_ wrote: ↑12/05/2022 15:12Project Lucian wrote: ↑12/05/2022 15:00
Skonto sam te bona nema potrebe da se vadiš i neke floskule prosipaš. Il nas trolaš ili nam nešto ne govoriš, jedno je sigurno a mislim da je ovo drugo.
Ti si se fokusirao na materijalni status, kao objasnjenje da ja kao zelim da vodim glavnu rijeci i da nesto komandujem i odvajam od porodice.
Mozda i ja njemu ovakva ne odgovaram, to stoji, nismo mozda dobar match...ko zna sta njemu ili njegovoj porodici smeta kod mene.
Ali covjeka volim iz drugih razloga i odgovara mi kao osoba..sve mi pase osim te pretjerane involviranosti porodice...ako je to nesto sto se moze smanjiti i umanjiti mozda imamo sanse, ali ako ce covjek vjecito ostati dijete, jer je tako odgojen ili je to drustveno prihvatljivo, onda su nam slabe sanse. Dzaba i ljubav ako nema partnerstva. Sve ostalo je viska.
-
angie_
#108 Re: Porodica partnera
Kad pitamo mamu prvoProject Lucian wrote: ↑12/05/2022 15:14Ajde pozovi ga ovdje na forum da čujemo i njegovu stranu priče, ako si frajer?angie_ wrote: ↑12/05/2022 15:12
Salim se...ko zna mozda je radikalno drugaciji stav, a onda se sve svodi na kompatibilnost
-
kakavdanakneiskustvu
#109 Re: Porodica partnera
vjeshalica wrote: ↑12/05/2022 11:13 Nije uredu razdirati porodicne relacije. Pogotovo izmedju djece i roditelja.
-
Project Lucian
#110 Re: Porodica partnera
Pa ajde pozovi ga pa da vidimo.angie_ wrote: ↑12/05/2022 15:18Kad pitamo mamu prvoProject Lucian wrote: ↑12/05/2022 15:14
Ajde pozovi ga ovdje na forum da čujemo i njegovu stranu priče, ako si frajer?![]()
Salim se...ko zna mozda je radikalno drugaciji stav, a onda se sve svodi na kompatibilnost![]()
Mislim nakon par ovih tvojih akrobacija na postovima ja sam stekao utisak da nešto skrivaš.
S obzirom da znam da žene danas obilno koriste svoju "slabašnu" poziciju u svijetu gdje imamo jednaka prava kako bi izmuzle muškarce koji bi trebali biti ravnopravni. Nije daleko od istine da fakat nešto skrivaš.
- Logovan
#111 Re: Porodica partnera
Garant ćeš naći rješenje preko foruma.
Pa niko ih ne razdire koliko vidim.vjeshalica wrote: ↑12/05/2022 11:13 Nije uredu razdirati porodicne relacije. Pogotovo izmedju djece i roditelja.
-
angie_
#112 Re: Porodica partnera
Pa ako se razidjemo, znam da cu opet biti single..nije lako, pogotovo u 30-tim jos za zenu, ali Boze moj...bolje nego razvod jos kad djeca budu upletena. Ljudi se razvode iz ovih razloga ili odu na zivcima, obole...nismo svi istiProject Lucian wrote: ↑12/05/2022 15:25Pa ajde pozovi ga pa da vidimo.
Mislim nakon par ovih tvojih akrobacija na postovima ja sam stekao utisak da nešto skrivaš.
S obzirom da znam da žene danas obilno koriste svoju "slabašnu" poziciju u svijetu gdje imamo jednaka prava kako bi izmuzle muškarce koji bi trebali biti ravnopravni. Nije daleko od istine da fakat nešto skrivaš.
Shvati ako mozes, ili nemoj, ja ne zelim da nekog promijenim i manipuliram, da bi bilo po mome. Ja zelim da to razumijem ako mogu i da shvatim jel to normalno i moze li se s tim zivjeti i kako.
Ako mislis da nesto konkretno skrivam, slobodno pitaj, ali covjece na forumu smo, zar ima potrebe za tim
-
Project Lucian
#113 Re: Porodica partnera
Svaka žena ovo kaže a na kraju se ispostavi da svaka manipulira. Niđe veze, ajde kao što rekoh ako si frajer zovi tog svog dragog pa da onda protabirimo gdje je problem.angie_ wrote: ↑12/05/2022 15:33Shvati ako mozes, ili nemoj, ja ne zelim da nekog promijenim i manipuliram, da bi bilo po mome. Ja zelim da to razumijem ako mogu i da shvatim jel to normalno i moze li se s tim zivjeti i kako.Project Lucian wrote: ↑12/05/2022 15:25
Pa ajde pozovi ga pa da vidimo.
kada ne možete više manipulirati onda ide razvod ili u tvom slučaju prekid.
-
angie_
#114 Re: Porodica partnera
Zene izvor svih problemaProject Lucian wrote: ↑12/05/2022 15:40Svaka žena ovo kaže a na kraju se ispostavi da svaka manipulira. Niđe veze, ajde kao što rekoh ako si frajer zovi tog svog dragog pa da onda protabirimo gdje je problem.
kada ne možete više manipulirati onda ide razvod ili u tvom slučaju prekid.
Jesi li ti ozenjen ili u vezi?
- Logovan
-
Project Lucian
#116 Re: Porodica partnera
Čekam da se tvoj dragi pojavi.angie_ wrote: ↑12/05/2022 15:44Zene izvor svih problemaProject Lucian wrote: ↑12/05/2022 15:40
Svaka žena ovo kaže a na kraju se ispostavi da svaka manipulira. Niđe veze, ajde kao što rekoh ako si frajer zovi tog svog dragog pa da onda protabirimo gdje je problem.
kada ne možete više manipulirati onda ide razvod ili u tvom slučaju prekid.![]()
Jesi li ti ozenjen ili u vezi?
- apsidejzi
#117 Re: Porodica partnera
Imam jedne roditelje. Zenu mogu naci na cesti.angie_ wrote: ↑11/05/2022 09:28 Postavljam ovo pitanje cisto jer me zanima kakvi su vasi stavovi i pogledi na vasu porodicu i na novu porodicu koju gradite sa partnerom…
Da li kada stupate u ozbiljan odnos smatrate da sa tom osobom gradite novu porodicu, koja je prioritet u vasem zivotu, a ne prosirenje vase “primarne” porodice iz koje ste potekli.
U vezi sam 1.5 godinu,zivimo skupa, oboje smo u 30-tim godinama ali imam osjecaj da muskarci, pogotovo u BiH ne mogu prekinuti vezu koju imaju sa roditeljima, nego dozivljavaju da zena samo treba da se prikljuci “njegovima”. Pod prekidom veze sa roditeljima ne mislim totalno iskljucivanje iz zivota i zanemarivanje, nego mentalni “prekid” da sa novom osobom trebas da gradis svoju porodicu, koja je nova jedinka.
Moj partner, s kojim zivim ima potrebu da se na dnevnoj osobi druzi i cuje sa roditeljima i sestrom i bracom. Ako negdje odemo, cim se vratimo sa puta, on mora otici da vidi svoje. Odluke o preseljenju negdje ili poslu, iskljucivo ovise o blizini porodice i za savjet se prvo pitaju oni. Na svakodnevnoj osobi, porodici se cine ustupci, usluge, koje oni mogu sami da urade (nisu ni bolesni, ni stari, a sestre su mladje od mene). Da ne spominjem, kada bih ja dobila posao negdje i dobru priliku vani, on sam kaze da ne bi otisao za osobom koju voli, jer ne zeli biti daleko od svojih.
To me frustrira nekada jer imam osjecaj da smo kao djeca koja jos zive kod roditelja. I ja imam svoju porodicu, volim uh najvise na svijetu, ali sam spremna puno toga za partnera i zelim nasu porodicu. Od studentskih dana zivim sama i vrlo sam nezavisna po tom pitanju. Puno postovanje roditeljima, mozemo se posjecivati, paziti, ali zar nase odluke zivotne ovise o njima?
-
angie_
#118 Re: Porodica partnera
Znaci nema zena koja je osvojila tvoje sumnjicavo srce
-
angie_
#119 Re: Porodica partnera
apsidejzi wrote: ↑12/05/2022 15:51Imam jedne roditelje. Zenu mogu naci na cesti.angie_ wrote: ↑11/05/2022 09:28 Postavljam ovo pitanje cisto jer me zanima kakvi su vasi stavovi i pogledi na vasu porodicu i na novu porodicu koju gradite sa partnerom…
A sta vam je svima sa traumama sa zenama...covjece ja te ljude postujem, idem, posjecujem, pazim ih..provodimo vise vremena s njima nego sa mojima...sta je rec'?
Mozes, zna se kakve su zene na cesti
- apsidejzi
#120 Re: Porodica partnera
-
angie_
#121 Re: Porodica partnera
Moze i zenu isto tako odbiti nesto dovoljno da ostavi muskarca, bez ikakve manipulacije..sto je preduslov da se nesto manipulira?
Veliki broj muskaraca je mene ovdje odmah napao da ja kao razdvajam porodicu, da ja hocu da se nametnem i budem sef..profulali ste poentu
Danas vecina ljudi zeli svoj mir i svoj zivot koji kroje kao odrasli ljudi...ako si odgojen samostalan, ti pomazes i svojima i njegovima, ali brate zelis sam doci kuci i odluciti nekad kome ces se i kad javiti na telefon, a kamoli kako ces odgajati djecu ili gdje ces zivjeti..
Ni roditelji, a ni djeca ne trebaju iskoristavati jedni druge za bilo sta, pa tako ni ljubav ni paznju ni vrijeme..
Znam toliko slucajeva gdje muskarac vuce na svoj "mlin" pa se samo pazi njegova porodica, i stuju njihove vrijednosti, a zenine se ni ne obilazi..tako pustite tu pricu kako su zene neke zmijice koje kao ruse dom stare majke i oca
- auspuhc
#122 Re: Porodica partnera
Roditeljska ljubav je bezuslovna.
Zenska ljubav je uslovna.
Svaki normalan muskarac treba roditelje staviti na prvo mjesto.
Zenska ljubav je uslovna.
Svaki normalan muskarac treba roditelje staviti na prvo mjesto.
-
Alles-Tamam
#123 Re: Porodica partnera
Realno momak ti je debil, nemaš tu šta puno okolišat
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#124 Re: Porodica partnera
Udaj se za mene.
Ja ne pitam svoju mamu ni za sta...
- auspuhc
#125 Re: Porodica partnera
Znaci potvrda onoga sto sam pisao. Da ti je 20 odavno bi ovaj bio bivsi.