S obzirom na one proteste nije vjeruj. Ali se moment izgubio i sad je vec zajebano tamo napast.
Osim nekk desant sa juga ili Oleksandrivke.
S obzirom na one proteste nije vjeruj. Ali se moment izgubio i sad je vec zajebano tamo napast.
Pisao sam neki dan, protestante je pojeo mrak. Jbg tako ispade/propade hersonski yutel.Spiritbreaker wrote: ↑11/05/2022 00:18S obzirom na one proteste nije vjeruj. Ali se moment izgubio i sad je vec zajebano tamo napast.
Osim nekk desant sa juga ili Oleksandrivke.
Samo nek je vedroMrvice_ba wrote: ↑11/05/2022 00:13Mogu poslati avion sudnji dan.ultrajvosa 1987 wrote: ↑11/05/2022 00:11 Ma jok, nista ne napadat i rokat u Rusiji, mogu se naljutit Rusi pa poslat ozbiljne jednice u ovu spec operaciju.
ako ne bude kise![]()
Da ovo mi je genijalno, Amerikanci i njihovi saveznici decenijama nisu vodili rat sa ono ni blizu ravnopravnim neprijateljem. Sjecam se dokumentarca iz Afganistana kako marinci placu kao postavili talibani minu, poginuo jaran i pazi sad jebu im sve po spisku sto su kukavice. Kao sto ne dodju da se borimo ravnopravno a ne ovako nam mine stavljaju. Ja gledam ne mogu da vjerujem koliko ti ljudi zive u nekom balonu. Prije toga scena salju 3 Abramsa, transportere, helikoptere i na kraju i B2 bombarder baca bombe na par likova sa kalasnjikovima. I to je ta ravnopravnost. I to je Walli konto... sad ce on lagano snajperom iz pozadine a Rusi bjeze ko u igricama.karanana wrote: ↑11/05/2022 00:02 E moj walli. Lako ti se bilo kurciti duboko sa teritorije pod amerima i skidati turbandzije u japankama sa sigurne dubine od 3 kilometra. Cim si vidio da i rusi imaju slicne ubice i da uzvracaju podvio si rep sa samo 2-3 ispaljena metka i no kills. Neka, nine tvoj rat, ima ko da ratuje, ali jesi bio poletio....
Mnogi dolasci ovih raznoraznih stranaca su bili fijasko.
Da. Francuzi mi se gade jos od osamdesetih kad su JEDINI u Evropi uveli vize građanima SFRJ. I onda poslije sve sto je govno MIteran ucinio da pogine sto vise BH građana.
Za anala svega mi. Dok cijeli svijet zivi u zabludi da su Rusi ovo mislili zavrsiti za tri dana, Sejketovski nam ovdje otvara oci da su to zapravo bili Ukrajinci, a Rusima odgovara dugorocni rat… O tome da “Rusima nije u interesu zauzimati teritoriju” ne bih ni komentarisao
A bila bi intervencija da nije dosao Miteran?drug_profi wrote: ↑11/05/2022 01:10Da. Francuzi mi se gade jos od osamdesetih kad su JEDINI u Evropi uveli vize građanima SFRJ. I onda poslije sve sto je govno MIteran ucinio da pogine sto vise BH građana.
Širak je donio apsolutni preokret u pogledu francuske politike prema BiH. nije sigurno da bi, ali bi šanse bile svakako veće.Messier wrote: ↑11/05/2022 02:02A bila bi intervencija da nije dosao Miteran?drug_profi wrote: ↑11/05/2022 01:10
Da. Francuzi mi se gade jos od osamdesetih kad su JEDINI u Evropi uveli vize građanima SFRJ. I onda poslije sve sto je govno MIteran ucinio da pogine sto vise BH građana.
Ne znam kako se zalijepite na mejnstrim pricu.
Kita bi bila, a ne intervencija i sa njim i bez njega.
Kao neki trenutak u kome smo mi sprijeceni .. bla bla bla..samo da nije to .
To je isprazna prica koja nema veze s vezom.
Moze hajpat samo onoga ko se svakako lijepi na svasta
Na sta se lijepimo?Messier wrote: ↑11/05/2022 02:02A bila bi intervencija da nije dosao Miteran?drug_profi wrote: ↑11/05/2022 01:10
Kao Miteran ne bi, a Sirak bi .Chmoljo wrote: ↑11/05/2022 02:17Širak je donio apsolutni preokret u pogledu francuske politike prema BiH. nije sigurno da bi, ali bi šanse bile svakako veće.Messier wrote: ↑11/05/2022 02:02
A bila bi intervencija da nije dosao Miteran?
Miteran nije, Širak u stvari jeste.Messier wrote: ↑11/05/2022 02:29Kao Miteran ne bi, a Sirak bi .
Da, da nije samo bio Miteran, nuklearne podmornice bi rjesile stvar u Bosni, al su bile zauzete probama u Indijskom oceanu.
Imali su bitnijih stvari. I uvijek ce imati. I to je fakt.
Sve je to ok, bili proslo, al hajpanje na narode, bilo koji da je to narod, sa ovom konotacijom, Francuzi su ovo ono, njihov predsjednik je ovo ono..ode u beskraj dokazivanja ko je kriv, cija je koja teritorija i u inacici ..dodju tenkovi na kraju na Krim il bude desant na Korziku.
Stvarno mislis da je katasrofalna situacija u Somaliji, Amerikance malo suspregnula u intervencijama?Chmoljo wrote: ↑11/05/2022 02:33Miteran nije, Širak u stvari jeste.Messier wrote: ↑11/05/2022 02:29
Kao Miteran ne bi, a Sirak bi .
Da, da nije samo bio Miteran, nuklearne podmornice bi rjesile stvar u Bosni, al su bile zauzete probama u Indijskom oceanu.
Imali su bitnijih stvari. I uvijek ce imati. I to je fakt.
Sve je to ok, bili proslo, al hajpanje na narode, bilo koji da je to narod, sa ovom konotacijom, Francuzi su ovo ono, njihov predsjednik je ovo ono..ode u beskraj dokazivanja ko je kriv, cija je koja teritorija i u inacici ..dodju tenkovi na kraju na Krim il bude desant na Korziku.
naravno da stvari nisu tako jednostavne, niti se mogu posmatrati u uskom kontekstu. jasno je da postoji mnogo faktora koji su se tu prelamali, npr. katastrofalna akcija u Somaliji je Amerikance napravila poprilično rezervisanim u pogledu intervencija.
tako, nešto apsolutno nevezano za nas se ipak odražava na nama.
ali opet stoji teza da je Miteran bio prosrpsko govno, a Širak nije. uz njega i manjak smradova poput Majora svakako da bi intervencija bila izglednija, jer nije sve počelo '92, nego godinu prije.
Znaci hajmo sve zaokruziti, izolirati te neke , a mi smo ovamo.ultima_palabra wrote: ↑11/05/2022 02:55 Kao da je bitno znaju li ili ne znaju. Bitno je da glasaci gledaju Black Hawk Down i kontaju koji kurac nasi vojnici rade ovdje.
Hazime, imamo bingo.Messier wrote: ↑11/05/2022 02:56Znaci hajmo sve zaokruziti, izolirati te neke , a mi smo ovamo.ultima_palabra wrote: ↑11/05/2022 02:55 Kao da je bitno znaju li ili ne znaju. Bitno je da glasaci gledaju Black Hawk Down i kontaju koji kurac nasi vojnici rade ovdje.
Ponijelo te, uzeli bod?
Sa sabaha, prva vijest pa muško.....sumirprimus wrote: ↑11/05/2022 06:36 Malo OT![]()
Znaci ipak su izbili au golemo sad je sva ligisitika na udaru