FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
vjeshalica

#1376 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by vjeshalica »

redhat wrote: 09/05/2022 16:46
Nije bolan reviziju za koju je bio rok 20 godina uspio u roku da dostavi na šalter suda.
I ti bi da ti Kljujić i ja to riješimo jelde?
Nije to obicna parnica koja se pokrece i dostavlja na salter suda,potrebno je angazovati relevantne ljude i dati novac i upregnuti mnogo resursa da bi se uopce ta revizija predala vani na sud. Poenta je u tome da nije bilo interesa Bosnajcke strane da to urade jer su svjesni da i babino djelovanje u rasclanjivanju drzave nije mala stvar, a jos ta neka bruka da se sad pravi izvlacenjem u javnost papira koji bole,logicno da nije u interesu Bosnjacke strane jer uglavnom na lazima formiraju svoje funkcionisanje 30 godina. Kljujic je nebitan,pogotovo kad se uzme u obzir cinjenica da je on jedan od osnivaca HDZa koji je imao iskljucivo za cilj cijepanje drzave. Samo ga malo jebala ljubav prema kocki pa se sjebo.
last mohicans

#1377 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by last mohicans »

mk ultra wrote: 09/05/2022 15:40 fazon je što je ona svojevremeno bila i direktorica PBGS... SDA sad šuti :run:
Sve do imenovanja za ministricu bila SDA i hard core IZa koji su je postavili za dir.PBG. IZ joj je zamjerio izdaju i odlazak u mrski NiP.
vjeshalica

#1378 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by vjeshalica »

last mohicans wrote: 09/05/2022 18:53
mk ultra wrote: 09/05/2022 15:40 fazon je što je ona svojevremeno bila i direktorica PBGS... SDA sad šuti :run:
Sve do imenovanja za ministricu bila SDA i hard core IZa koji su je postavili za dir.PBG. IZ joj je zamjerio izdaju i odlazak u mrski NiP.
To opet je nebitno u vezi sa hidzabom kojeg nosi.
Btw inace je dobro sto Sviru udara šakama, a doticni je sve ministre smjenio svojim provincijskim ponasanjem i bezobrazlukom.
Ommadawn

#1379 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Ommadawn »

Ima li tu rezultat Naidinog rada?
Vsvp

#1380 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Vsvp »

vjeshalica wrote: 09/05/2022 18:48
laserShow wrote: 09/05/2022 15:47 Problem je sto ja dodjem na salter, ili bilo gdje i onaj ko prakticira vjeru na "Dobar dan, kako ste" odgovori "dobro je", ili ignorira u potpunosti i ne zeli da odgovori s "dobar dan". Da kazem "selam" bio bi i druge strane odgovor.

Meni to jedino smeta kod prakticiranja vjere, jer je ne osave u kuci. Marama nije nista lose i nemam nista protiv.
Selam (Es-selamu 'alejkum, ar. ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ) jeste arapski pozdrav koji koriste muslimani širom svijeta, a u islamskom svijetu ga koriste i nemuslimani. Na hrvatskom jeziku ima značenje "mir (s) vama". Odgovor na ovaj pozdrav glasi Ve alejkumus-selam (وَعَلَيْكُمُ ٱلسَّلَامُ), što znači "neka je i (s) vama mir" ili "neka je i na vas mir".
Živimo li mi u islamskom svijetu ili islamskoj državi u BiH?
Zašto da koristimo arapski jezik pored našeg?
vjeshalica

#1381 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by vjeshalica »

Vsvp wrote: 09/05/2022 21:58

To nije iskljucivo islamski pozdrav. Pise ti. Ali...sigurno i ti se ne obracas nekome sa "mir s vama"
Razmisli prije nego poletis da nesto napises.
Haris.ba

#1382 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Haris.ba »

A nas jezik pun tudjica od latinskog,njemackog, turskog. Mozda grijesim, ali arabizama i nema toliko. Da ne pricam o engleskom jeziku u zadnje vrijeme.

Muslimanu je obaveza nazivati selam, pa i nemuslimanu.

Ne postoji zakon o pozdravu. I nigdje ne pise da ne moze ako neko hoce i na kineskom pozdravljati. Izuzeci su mislim samo u nekim institucijama tipa vojske.

A Bosna je i dio islamskog svijeta, isto sto je i krscanskog. Moze se tvrditi da je i jevrejskog, samo zbog genocida nad Jevrejima veoma ih je malo da bi bili vidljiviji.
Vsvp

#1383 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Vsvp »

Haris.ba wrote: 09/05/2022 22:06

Ovo stvarno prvi put čujem, hvala na objašnjenju.
Vsvp

#1384 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Vsvp »

Ne postoji zakon o pozdravu. I nigdje ne pise da ne moze ako neko hoce i na kineskom pozdravljati.
Eto kad već spominješ kineski jezik, zamisli da ja tebe pozdravljam na kineskom jeziku a ti ne razumiješ i ne znaš odgovoriti na moj pozdrav.
redhat

#1385 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by redhat »

vjeshalica wrote: 09/05/2022 18:52
redhat wrote: 09/05/2022 16:46
Nije bolan reviziju za koju je bio rok 20 godina uspio u roku da dostavi na šalter suda.
I ti bi da ti Kljujić i ja to riješimo jelde?
Nije to obicna parnica koja se pokrece i dostavlja na salter suda,potrebno je angazovati relevantne ljude i dati novac i upregnuti mnogo resursa da bi se uopce ta revizija predala vani na sud. Poenta je u tome da nije bilo interesa Bosnajcke strane da to urade jer su svjesni da i babino djelovanje u rasclanjivanju drzave nije mala stvar, a jos ta neka bruka da se sad pravi izvlacenjem u javnost papira koji bole,logicno da nije u interesu Bosnjacke strane jer uglavnom na lazima formiraju svoje funkcionisanje 30 godina. Kljujic je nebitan,pogotovo kad se uzme u obzir cinjenica da je on jedan od osnivaca HDZa koji je imao iskljucivo za cilj cijepanje drzave. Samo ga malo jebala ljubav prema kocki pa se sjebo.
Necu se sloziti jer da bi tvoja izjava bila tacna to bi moralo znaciti da je SDA pokazatelj i zastupnik bošnjačke strane i politike - a nije !
Znači na BiH izvršena sistematska agresija - tačno, SDA sa patriotskim snagama učestovala u odbrani - tačno, u počecima SDA navijala za cjelokupnu i unitarnu državu - donekle tačno, SDA nakon 1993 radi na islamizaciji armije i sve više im se sviđa ideja fildžan države - ITEKAKO TAČNO POSEBNO NAKON 1995.
Tužba odnosno revizija prokockana zahvaljujuci paušalnosti i nepostojanju oficijelne politike bošnjaka a ni onih snaga koje žele bosnu i u kontekstu laži i spletkarenja oko toga - to se mogu složiti.
Ko kocka ko pije i ko kakve žene ili muskarce voli to me ne interesuje, to jwe "hamo vidmu glave" razmisljanje, bez mene molim
Haris.ba

#1386 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Haris.ba »

Vsvp wrote: 09/05/2022 22:26

Ne postoji zakon o pozdravu. I nigdje ne pise da ne moze ako neko hoce i na kineskom pozdravljati.
Eto kad već spominješ kineski jezik, zamisli da ja tebe pozdravljam na kineskom jeziku a ti ne razumiješ i ne znaš odgovoriti na moj pozdrav.
Nihao? Sta je problem? Gdje odes naucis kako se narod pozdravlja. Pozdrav i hvala.

Pitas ako ne znas.
Humljanin

#1387 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Humljanin »

Vsvp wrote: 09/05/2022 22:13

Nije, pogrešno te je uputila.
vjeshalica

#1388 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by vjeshalica »

redhat wrote: 09/05/2022 23:06
Ko kocka ko pije i ko kakve žene ili muskarce voli to me ne interesuje, to jwe "hamo vidmu glave" razmisljanje, bez mene molim
Dobio je novac da promovira HDZ ideju,istog je iskockao pa se priklonio Bosnjcakoj strani nakon sto je nogiran od strane HDZovaca, to bi te itekako trebalo da zanima otkud ta faca medju nama.
Haris.ba

#1389 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Haris.ba »

Humljanin wrote: 09/05/2022 23:16
Vsvp wrote: 09/05/2022 22:13
A kada ulazite u kuće, vi ukućane njene pozdravite pozdravom od Allaha propisanim, blagoslovljenim i uljudnim." (Kur'an, En-Nur, 61)

"Kada pozdravom pozdravljeni budete, ljepšim od njega odpozdravite, ili ga uzvratite, jer će Allah za sve obračun tražiti." (Kur'an, En-Nisa, 86.)
Humljanin

#1390 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Humljanin »

Haris.ba wrote: 09/05/2022 23:18
Humljanin wrote: 09/05/2022 23:16

A kada ulazite u kuće, vi ukućane njene pozdravite pozdravom od Allaha propisanim, blagoslovljenim i uljudnim." (Kur'an, En-Nur, 61)

"Kada pozdravom pozdravljeni budete, ljepšim od njega odpozdravite, ili ga uzvratite, jer će Allah za sve obračun tražiti." (Kur'an, En-Nisa, 86.)
Prvi googleov rezultat:

https://islamqa.info/en/answers/6583/ho ... non-muslim
"It is not permissible firstly to initiate the greeting of salaam to a non-Muslim. The Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: Do not initiate the greeting of salaam to a Jew or a Christian"
Ne da nije obaveza pozdraviti selamom nemuslimane, nego je zabranjeno.

Učenjaci se jedino razdvajaju u mišljenjima je li dozvoljeno odgovoriti nemuslimanu na selam.
Nijedna škola apsolutno ne dopušta da musliman prvi pozdravlja nemuslimana sa tim pozdravom.

To što si ti citirao se ne odnosi na nemuslimane nego na ophođenje prema muslimanima.

Dakle, ne dovodite čovjeka u zabludu i završimo sa tom temom.
redhat

#1391 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by redhat »

vjeshalica wrote: 09/05/2022 23:18
Dobio je novac da promovira HDZ ideju,istog je iskockao pa se priklonio Bosnjcakoj strani nakon sto je nogiran od strane HDZovaca, to bi te itekako trebalo da zanima otkud ta faca medju nama.
Pa vidi, ja imam dovoljno godina da znam i ko je i sta je on - vjerujem i bolje nego ti ali se opet ne bih usudio reći "on je ovo on je ono".
Takvu sigurnost uglavnom iskazuju ljudi koji slabo znaju ili tuđe gradivo ponavljaju. On je jedan od osnivača HDZ bosne tako da ne stoji ti ta marginalna uloga koju mu dodijeljujes a on lično od samog početka svog političkog djelovanja fura Bosansku a nikako Bošnjačku stranu....no dobro.
Ne bih dalje polemizirao, ne svidja mi se u kom smijeru ide diskusija a vala nisam ni ljubitelj tvog načina polemike na drugim temama.
Tako da bez mene molim :)
vjeshalica

#1392 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by vjeshalica »

redhat wrote: 09/05/2022 23:33

Pa vidi, ja imam dovoljno godina da znam i ko je i sta je on - vjerujem i bolje nego ti ali se opet ne bih usudio reći "on je ovo on je ono".
Takvu sigurnost uglavnom iskazuju ljudi koji slabo znaju ili tuđe gradivo ponavljaju. On je jedan od osnivača HDZ bosne tako da ne stoji ti ta marginalna uloga koju mu dodijeljujes a on lično od samog početka svog političkog djelovanja fura Bosansku a nikako Bošnjačku stranu....no dobro.
Ne bih dalje polemizirao, ne svidja mi se u kom smijeru ide diskusija a vala nisam ni ljubitelj tvog načina polemike na drugim temama.
Tako da bez mene molim :)
HDZ ne fura nikakvu bosansku stranu, dovoljno su se pokazali 90tih,znam da te mnogo nervira cinjenica jer imas vec formirano misljenje o doticnom, sto je uredu, ako smatras da je ispravno, meni je nepojmljivo da ti uopće imas bilo kakav prostor da formiraš pozitivno mišljenje o patološkom kockaru i političaru 90tih koji umjesto da zivi mirno svoje penzionerske dane, koristi medijski prostor da se obraca zeni na javnoj funkciji,nicim izazvan,da je "zabrađena", pored milion drugih stvari koje bi mogao da iskritikuje i stavi komentar razuman, zar ne?

i pije njegovog bitisanja na ovom svijetu na ovim prostorima je bilo "zabrađenih" žena, samo je njihova uloga bila da budu sklonjene iz javnog zivota pa se ocito nije paznja usmjeravala na njihovu zabrađenost, sada kada se to promjenilo, potrebno je dotičnu ispljuvati na krajnje prizeman nacin?
cuj zabrađena? kakvi su to primitivizmi inspirisani mrznjom prema zenama i muslimankama?
sta je njemu naida konkretno negativno uradila u zivotu da je javno proziva? zena radi svoj posao bavi se sa sobom i vodi svoj zivot, zato je potrebno u masi pronaci naidu i srati na tv-u o njenoj nekakvoj zabrađenosti jer ga to zapravo i sustinski nervira. ne nervira ga kod naide samo,vec kod svake zabrađene žene, jer on je očito funkcionisano u smjeru da ovdje nece biti zabrađenih muslimana?

to što ti nisi ljubitelj mene ne znaci da mi moras,trebas odgovarati bilo gdje niti pratiti moje pisanje, imas opciju na forumu za te stvari, i jos nesto, pomiri se da svijet nije skrojen iskljucivo po tvom nahođenju, pogotovo ne na forumu kojeg na licno ne dozivljavam ni 5% ozbiljno niti mi formira zivot
Vsvp

#1393 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Vsvp »

Haris.ba wrote: 09/05/2022 23:13
Vsvp wrote: 09/05/2022 22:26

Nihao? Sta je problem? Gdje odes naucis kako se narod pozdravlja. Pozdrav i hvala.

Pitas ako ne znas.
Hoću svakako ako se odlučim da krenem u zemlju u kojoj se priča arapski jezik, onda ću naučiti kako se kod njih pozdravlja.
pinkman

#1394 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by pinkman »

Sluzbenici u javnom sektoru treba da govore na jednom od tri zvanicna jezika. Vjeru u sebi drzati.
karanana

#1395 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by karanana »

Poentiras ovu pricu od petka. Moze li info o izvoru i neki dokaz ovome ili barem necija izjava? Ko ti je to reko i je li prica vjerodostojna? Neko iz gruda ili iz casina?
I je li istina, tj. jesi takodjer cula da se i divjak priklonio bosnjackoj strani zato sto je svercovo oruzjem TO i da bi zavrsio na vojnom sudu da je ostao u JA? Sta mislis ima li tu istine? Jer sto bi u bosnjaka jedan stjepan i jedan jovan?
Last edited by karanana on 10/05/2022 05:06, edited 2 times in total.
canvra888

#1396 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by canvra888 »

Ali najjači su mi ovi što su pokušavali Kljuića braniti sa 'ma to mu se desio gaf' ili 'nije on to tako mislio', a čovjek jasno i nedvosmisleno rekao što je mislio još i nastavio u istom pravcu kada mu je Senad blago ukazao da ne bi trebao to komentarisati. I ne samo to, nego je i Klix prenio da su ga kontaktirali i da je izjavio da ne želi dalje komentarisati slučaj, znači imao je priliku da uputi izvinjenje, ali očito i dalje ne misli da je pogriješio.

Kakav apsudristan. Ima žena na zapadu (gdje je apsolutno većinska religija kršćanstvo) sa hidžabom koje su zastupnice/obnašaju visoke političke pozicije bez ikakvih problema, ali je problem i treba se upirati prstom u gradu/državi gdje je su muslimani ubjedljivo najbrojniji. Pa ja, ima logike.
_Reds_

#1397 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by _Reds_ »

Pa u Bosni se puno više koristi ćao, nego selam.

Momlim da se ovo ćao što prije izbaci, nema smisla da koristimo tamo neke talijanske pozdrave.
Ommadawn

#1398 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Ommadawn »

I još o Kljujiću raspravljate???

Jebalo majku, da je rekao “valjalo b’ ovu Naidu jebat’” - bolje bi prošao.
vjeshalica

#1399 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by vjeshalica »

pinkman wrote: 10/05/2022 00:31 Sluzbenici u javnom sektoru treba da govore na jednom od tri zvanicna jezika. Vjeru u sebi drzati.
Znaci da hidzab ostavi kod kuce ukoliko zeli da funkcionise u drustvu, na bilo koji nacin? Ukoliko nece,onda nece ni ucestvovati u drustvu?
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#1400 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by laserShow »

laserShow wrote: 09/05/2022 15:47 Problem je sto ja dodjem na salter, ili bilo gdje i onaj ko prakticira vjeru na "Dobar dan, kako ste" odgovori "dobro je", ili ignorira u potpunosti i ne zeli da odgovori s "dobar dan". Da kazem "selam" bio bi i druge strane odgovor.

Meni to jedino smeta kod prakticiranja vjere, jer je ne osave u kuci. Marama nije nista lose i nemam nista protiv.
Selam (Es-selamu 'alejkum, ar. ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ) jeste arapski pozdrav koji koriste muslimani širom svijeta, a u islamskom svijetu ga koriste i nemuslimani. Na hrvatskom jeziku ima značenje "mir (s) vama". Odgovor na ovaj pozdrav glasi Ve alejkumus-selam (وَعَلَيْكُمُ ٱلسَّلَامُ), što znači "neka je i (s) vama mir" ili "neka je i na vas mir".
Musliman sam, ali evo da nisam? Odem na šalter, kazem dobar dan, a on mi odgovori Pomoz bog prijatelju?

Sta kada osoba koja je ateista kaze "dobar dan" a on mu odgovori "selam"? Ne vidim ja lose u selamu nista, vec u insituciji u kojoj se koristi.
Locked