SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

O'zone
Globalni moderator

#56926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Preskačete jednu stvar
Džemal Hadžiabdić, nakon što je vidio A.H. u bespomoćnom čučećem položaju, jer je isti već bio povrijeđen, iako svjestan da A.H. ne može pružiti bilo kakav otpor ili silu, prilazi istom psujući mu Boga i majku, a potom postupio suprotno odredbama člana 27. Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo i odredbama člana 2. stav 4. Pravilnika o načinu i postupku upotrebe i pravdanja sile, iako svjestan da upotrebom fizičke snage i udarcima nogama nazuvenim u čizme drugome može nanijeti teške tjelesne povrede
Znači lik je već dobio degenek, uhvaćen, ne može pružiti otpor jer ga je ulemao drugi policajac kojeg je ovaj napao prilikom bijega.

Znam ja za gubitak živaca i za huju ali ovo je iživljavanje. Nije to jednom ga napenalio nogom nego toliko puta da mu puknu oba plućna krila i bubreg.

To je brate šutka.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#56927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Daft Haruki wrote: 09/05/2022 21:40 Hipoteticki mozes se naci u marici vjeruj ni kriv ni duzan samo sto odgovaras opisu,sto si nekuda prolazio u nezgodnom trenutku,sto branis istinu, sto nisi NJIHOV itd. Milion hipotetickih razloga postoji da zavrsis u pritvoru i da ti neki policajac izbija bubrege i da te cak usmrti.
dobro,odgovaram opisu,znam da nisam nista uradio,slusam naredjenja,ne opirem se,dam dokumenta bez pogovora,udjem u auto bez pogovora,odgovaram sta me se pita,precizno,jasno,razgovjetno.
mislis da ce me neko udarati bez razloga?? ja cisto sumnjam ...
Daft Haruki

#56928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daft Haruki »

bitanga_sa_otesa wrote: 09/05/2022 21:45
Daft Haruki wrote: 09/05/2022 21:40 Hipoteticki mozes se naci u marici vjeruj ni kriv ni duzan samo sto odgovaras opisu,sto si nekuda prolazio u nezgodnom trenutku,sto branis istinu, sto nisi NJIHOV itd. Milion hipotetickih razloga postoji da zavrsis u pritvoru i da ti neki policajac izbija bubrege i da te cak usmrti.
dobro,odgovaram opisu,znam da nisam nista uradio,slusam naredjenja,ne opirem se,dam dokumenta bez pogovora,udjem u auto bez pogovora,odgovaram sta me se pita,precizno,jasno,razgovjetno.
mislis da ce me neko udarati bez razloga?? ja cisto sumnjam ...
Mozes druze, mozes i te kako. Na pravdi Boga izgubit glavu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#56929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Daft Haruki wrote: 09/05/2022 21:50
Mozes druze, mozes i te kako. Na pravdi Boga izgubit glavu.
ok poyyy
vjeshalica

#56930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Sudeci po biografijama ucesnika dalo bi se reci da su zrtvice.
benzapen

#56931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

Ako su policajci tukli čovjeka koji nije pružao otpor, a iz optužnice izgleda da je bilo tako, krivi su. Tačka. I apsolutno je nebitno da li je kriminalac ili ne. Ima pravo na život i na suđenje. A da ima debila policajaca ima. Itekako. I treba da svako odgovara. O kom god da se radi.
drug_profi

#56932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Care moj, tri puta sam u zivotu bio na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. Nikad cvoku dobio, i to od titine milicije koja je mlavila 3x lakse i slobodnije od ove...
Ne qurci se, odgovaraj na pitanja i radi sto ti se kaze. Brzo ce se rijesiti nesporazum.
vjeshalica

#56933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 09/05/2022 22:38
Care moj, tri puta sam u zivotu bio na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. Nikad cvoku dobio, i to od titine milicije koja je mlavila 3x lakse i slobodnije od ove...
Ne qurci se, odgovaraj na pitanja i radi sto ti se kaze. Brzo ce se rijesiti nesporazum.
Ovi su udarili u policijsko auto, lik imao za sobom potjernicu i nastavili praviti haos...velika je razlika kad si lice sa potrage, bježiš sa dva jarana iz KD-a i ganja te policija od običnog kontrolisanja svakodnevnog.
drug_profi

#56934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

vjeshalica wrote: 09/05/2022 22:40
drug_profi wrote: 09/05/2022 22:38

Ovi su udarili u policijsko auto, lik imao za sobom potjernicu i nastavili praviti haos...velika je razlika kad si lice sa potrage, bježiš sa dva jarana iz KD-a i ganja te policija od običnog kontrolisanja svakodnevnog.
Naravno da je.
A evo zbog cega sam ja privodjen:
provala+teska krađa, dilanje teskih droga, palež...
Nista od toga nisam uradio, ali dijela su za ona vremena jako teska. Nisam duze od par sati bio u stanici za svaki taj slucaj.
jednostavno odgovaras opisu i nadjes se na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.
Imao sam i razlog da se bunim, jer na primjer ta droga su bile inzulinske sprice za mog druga, ta provala i teska kradja je nesto sto se desilo u komsiluku dok sam ja izvodio neke radove u stanu u tom haustoru. Vidjeli me sa torbama, a uhapsili sa alatom pogodnim za provalu.
Palež, ja prvi vidio, počeo gasiti, dozivao pomoć, dao opis sumnjivaca... i ispadoh ja najsumnjiviji. Srećom opis bio dobar, uhapseni i priznali rostiljanje na moru u borovini.
vjeshalica

#56935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Jesi baxuz coek bzs
drug_profi

#56936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

I u ratu jednom zbog kradje drva, ali to je bilo 10 minuta dok komandant nije dosao po nas.
"Jebem vas smotane" sve sto je rekao.
90minut

#56937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Nema potrebe da laprdamo u nedogled osobe poput vješalice odobravaju javna ubistva ako su u pitanju osobe s kriminalnim dosijeom i to je ok.

Ja licno ne odobravam jer bi se izgubile linije i sutradan bi taj isti drot mislio da može raditi šta hoce.

Samo eto ovaj put ipak se pokazalo da živimo u državi gdje postoji zakon i ovi drotovi ce vjerovatno biti žrtvovani da se pokaže drugima da se to ne smije raditi..

SAMO DA DODAM POŠTO JE NEKO NAPISAO IZNAD DA CE NAREDNI PUT MORATI GLEDATI GDJE PENDREČE.

DECKA SU ODVALILI OD BATINA DO TE MJERE DA SU PUKLA OBA PLUCNA KRILA I BUBREG I NE BI ME CUDILO DA SU GA BACILI SA ZIDA.

Takvih je situacija opcenito milijarda bila u prošlosti samo eto rijetko ko kad podlegne, a da stvar bude gora bila su i druga vremena gdje si hladno mogao ovo uraditi bez da ce te krivicno goniti ocigledno živimo u drugim vremenima.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#56938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Nema veceg peha od muhe. U ratu popije kaznu zbog voznje bicikla u kontra smjeru :D
moon_walker_90

#56939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moon_walker_90 »

sime_cipol wrote: 09/05/2022 23:18 Nema veceg peha od muhe. U ratu popije kaznu zbog voznje bicikla u kontra smjeru :D
:lol:
drug_profi

#56940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ma ubistvo od batina niko ne opravdava. Da je i ratni zlocinac. TIme se gubi poenta. Moras ostati na svijetloj strani.
vjeshalica

#56941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

90minut wrote: 09/05/2022 23:13 Nema potrebe da laprdamo u nedogled osobe poput vješalice odobravaju javna ubistva ako su u pitanju osobe s kriminalnim dosijeom i to je ok.

Ja licno ne odobravam jer bi se izgubile linije i sutradan bi taj isti drot mislio da može raditi šta hoce.

Samo eto ovaj put ipak se pokazalo da živimo u državi gdje postoji zakon i ovi drotovi ce vjerovatno biti žrtvovani da se pokaže drugima da se to ne smije raditi..

SAMO DA DODAM POŠTO JE NEKO NAPISAO IZNAD DA CE NAREDNI PUT MORATI GLEDATI GDJE PENDREČE.

DECKA SU ODVALILI OD BATINA DO TE MJERE DA SU PUKLA OBA PLUCNA KRILA I BUBREG I NE BI ME CUDILO DA SU GA BACILI SA ZIDA.

Takvih je situacija opcenito milijarda bila u prošlosti samo eto rijetko ko kad podlegne, a da stvar bude gora bila su i druga vremena gdje si hladno mogao ovo uraditi bez da ce te krivicno goniti ocigledno živimo u drugim vremenima.
reče čovjek koji je srko batine od policije radi svog kriminalnog života,a mene ovdje proziva :lol:
hajde nek ti je sretno
90minut

#56942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

vjeshalica wrote: 09/05/2022 23:30
90minut wrote: 09/05/2022 23:13 Nema potrebe da laprdamo u nedogled osobe poput vješalice odobravaju javna ubistva ako su u pitanju osobe s kriminalnim dosijeom i to je ok.

reče čovjek koji je srko batine od policije radi svog kriminalnog života,a mene ovdje proziva :lol:
hajde nek ti je sretno
Opravdava ona i nije jednom...

Da vješalice kretao sam se nekad u tim krugovima i jednom sam dobio malo vece batine ovo ostalo pendrek tu i tamo ne brojim..

Vjerujem da imaš u familiji nekoga ko je završio u pritvoru za nešto da li bi pisala da on izgubi na ovaj nacin život da to sve treba potamaniti i pobiti?
Ili sad tvrdiš da zapravo ne treba ubiti sve one koji imaju kriminalni dosije?
O'zone
Globalni moderator

#56943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

pinkman

#56944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pinkman »

drug_profi wrote: 09/05/2022 22:48
vjeshalica wrote: 09/05/2022 22:40

Naravno da je.
A evo zbog cega sam ja privodjen:
provala+teska krađa, dilanje teskih droga, palež...
Nista od toga nisam uradio, ali dijela su za ona vremena jako teska. Nisam duze od par sati bio u stanici za svaki taj slucaj.
jednostavno odgovaras opisu i nadjes se na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.
Imao sam i razlog da se bunim, jer na primjer ta droga su bile inzulinske sprice za mog druga, ta provala i teska kradja je nesto sto se desilo u komsiluku dok sam ja izvodio neke radove u stanu u tom haustoru. Vidjeli me sa torbama, a uhapsili sa alatom pogodnim za provalu.
Palež, ja prvi vidio, počeo gasiti, dozivao pomoć, dao opis sumnjivaca... i ispadoh ja najsumnjiviji. Srećom opis bio dobar, uhapseni i priznali rostiljanje na moru u borovini.
Meni bliska osoba nasla novcanik i predala policiji.

Milion pitanja kao da je ukrao licno. Gdje si nasao, sta si radio tu, kako si ga vidio, jesi li otvarao, itd.

Povukli se kad je rekao dosta. Da sam uzeo ne bih prijavio. Inikad vise nista ne prijavljuje.

A ove zlostavljace kazniti po zakonu. Uzeli su sebi za pravo da izigravaju sudiju. Neko kaze sta bi rekao da si zrtva ubijenog. Pa nista ne bih rekao. Bio bih subjektivan i zato me ne treba bi pitati. Bitno je sta neutralna, objektivna, osoba kaze.
zla_kraljica

#56945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

Benjo Spahovic opljackao pumpu, bjezao od policije, udario u policijsko auto i priveli ga normalno, ne znam nesto da je dobio batine ili cak da je pretucen krvnicki. Onaj Zijadic bjezao policiji, familijarno napali policajce i privedeni normalno, ne znam ni oni da su dobili batine ili da su pretuceni krvnicki. Benjo Delalic odbio da ga legitimisu, pobjegao policiji, prijetio policajcima da ce ih lisiti zivota i priveden normalno isto tako ne znam da je dobio batine ili da je pretucen krvnicki. Znaci udaraju, maltretiraju i izivljavaju se na kome smiju. Porediti Titinu miliciju i ovu sad policiju je smijesno. Prije je bila milicija, a sad je u policiji skoro sve sami sljam, u policiji su osobe koje su jednim djelom u kriminalu. Sada te privodi i provodi ti zakon neko ko je gori od onog kojeg priivodi. Nema nijedne vece akcije, a da nije par policajaca uhapseno. Sada u vecini slucajeva u policiju idu oni koji ne znaju sta ce sa sobom, koji su prije uniforme bili misevi a sad kad su obukli uniformu osilili se i misle da su neko i nesto. Pljuvali smo Cegara zbog samara, a sad ove opravdavamo zbog toga sto su pretukli na smrt osobu koja je bila savladana i nije pruzala otpor. Tuzilastvo i sud ne radi svoj posao kako treba, to je tacno. Ali to ne daje zapravo policiji da oni sude i presudjuju. Htjeo si da budes sila, mangup i da se bahatis, evo izvoli sad budi sila i mangupski odgovaraj za svoje djelo koje si pocinio.
Ommadawn

#56946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

zla_kraljica wrote: 10/05/2022 01:10 Benjo Spahovic opljackao pumpu, bjezao od policije, udario u policijsko auto i priveli ga normalno, ne znam nesto da je dobio batine ili cak da je pretucen krvnicki. Onaj Zijadic bjezao policiji, familijarno napali policajce i privedeni normalno, ne znam ni oni da su dobili batine ili da su pretuceni krvnicki. Benjo Delalic odbio da ga legitimisu, pobjegao policiji, prijetio policajcima da ce ih lisiti zivota i priveden normalno isto tako ne znam da je dobio batine ili da je pretucen krvnicki. Znaci udaraju, maltretiraju i izivljavaju se na kome smiju. Porediti Titinu miliciju i ovu sad policiju je smijesno. Prije je bila milicija, a sad je u policiji skoro sve sami sljam, u policiji su osobe koje su jednim djelom u kriminalu. Sada te privodi i provodi ti zakon neko ko je gori od onog kojeg priivodi. Nema nijedne vece akcije, a da nije par policajaca uhapseno. Sada u vecini slucajeva u policiju idu oni koji ne znaju sta ce sa sobom, koji su prije uniforme bili misevi a sad kad su obukli uniformu osilili se i misle da su neko i nesto. Pljuvali smo Cegara zbog samara, a sad ove opravdavamo zbog toga sto su pretukli na smrt osobu koja je bila savladana i nije pruzala otpor. Tuzilastvo i sud ne radi svoj posao kako treba, to je tacno. Ali to ne daje zapravo policiji da oni sude i presudjuju. Htjeo si da budes sila, mangup i da se bahatis, evo izvoli sad budi sila i mangupski odgovaraj za svoje djelo koje si pocinio.
I Titina milicija je znala koga će pendrekom a koga u najgorem slučaju privesti u stanicu.

Opet porediti miliciju i današnju policiju su dvije različite stvari jer su i sistemi i zakon različiti.
Dead Man Walking

#56948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

Ja konto stari tekst, kad ono opet ga prebili. :-)
Bloo
Globalna šefica

#56949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

nepass1 wrote: 10/05/2022 07:37
Daft Haruki wrote: 09/05/2022 20:40 Jbg kako meni bude krivo kad procitam da ljudi opravdavaju prebijanje covjeka od strane policije ja hocu da pobjesnim i nikako mi nije jasno da neko pravda cin prebijanja nekog . I daba ja pisao ili ne pisao likovi ce tvrditi da ga treba nalemati i da su ti policajci upravu dok se sam ili neko njihov ne nade u slicnoj poziciji . Al jbg takov nakaradan svijet .
Trebali su sve trojicu usmrtiti. Ne znam sto se dokazani kriminalci sazaljevaju?
Jer nije njihovo da usmrćuju već da priveduu skladu sa pravilima službe.
Za par godina, uskoro će ti lijepiti šamare kad pređeš na crveno kao pješak. Možda mu se ne sviđa kako ga gledaš ili šta si obukao pa te zaustavi da te legitimiše.

Možemo li i ostalim profesijama dopustiti više slobode kod dokazanih slučajeva bilo čega?
Robben

#56950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Robben »

Da je povredama zadobijenim od strane službenika podlegao neki skorojević iz VIP kaste, isti bi bili linčovani a policijske stanice bi bile spaljene, histerisali bi N1, Face tv, nevladine organizacije, pljuštala bi saopštenja o zabrinutosti i slično. Znam ja nas, jebo ti nas. :run:
Post Reply