Akhmad ime Ramzanovog oca...
Sila je Zila Sla tj. zla sila
pa sad skontaj sta znači.
Akhmad ime Ramzanovog oca...
Jesam nov priznam, ali skonto sam već posadi ništa. Tebe nisam,telllindemann wrote: ↑08/05/2022 12:17![]()
e jbg ne pratis redovno temu i rusofilska pitanja tipa "ja koliko vidim camac se nastavio kretatti" "posadi nije nista"
Ovo te dobronamjerno pitam. Da li si stvarno mislio da je zapad bio na strani pobunjenika?Krokodajl wrote: ↑08/05/2022 11:42 Jedan mali osvrt na Ruse.
Imao sa stvarno visoko mišljenje o Ruskoj vojsci, kada su ušli u Siriju malo sam se razočarao pogotovo zbog načina na koji im avijacije djeluje, jednostavno to je sve bilo izuzetno ne koordinirano i djelovali su isključivo na kvantiteta i jer su se borili protiv neprijatelja koji uopće nije imao PVO.
Ipak kopnena vojska je tamo bila kako tako organizovan.
Ovo u Ukrajini je haos, Mornarica kopno avijacije ništa ni sa čim, kao da nagluhi profesor u penziji dođe svirati raštiman klavir...
I sada uviđam da dugujem ispriku savoxxxu.
Godinama smo se šprdali na njegove tvrdnje o licemjerju zapada po pitanju sukoba u Siriji.
Sada uistinu uviđam, da su Ameri dali koji PVO pobunjenicima, uistinu bi se rat u Siriji okrenuo u drugom pravcu...
Zašto nisu, ne znam, nekad možda i saznamo, ali Rusi bi uistinu loše se proveli da su ovi imali čime gađati vrtolete.
Za ovo podebljano se slazem.
jedinica se zove po ahmetu kadirovuSanskiBiser wrote: ↑08/05/2022 12:13Akhmad ime Ramzanovog oca...
Sila je Zila Sla tj. zla silatj skraceno Sila, snaga moć.
pa sad skontaj sta znači.
141-й специальный моторизованный полк имени Героя Российской Федерации Ахмата-Хаджи Кадырова
ma ništa posebno u članku, stalno ponavlja jedno te isto,llull wrote: ↑08/05/2022 11:22Znaci da nije sve bas sjajno, ili je ovo ruski obojen portal.Čitalac wrote: ↑08/05/2022 10:48
Ne znam da li je bilo, često spominjani kanadski snajperista Wali vratio se kući, kaže da je imao puno sreće. Pomalo je razočaran, ali bi opet otišao.
https://www.lapresse.ca/actualites/2022 ... rrible.php
...
Pa uglavnom je problem s avanturistima bez vojne obuke ili iskustva. Sumnjam da ove Balkance 40+ čuvaju za kamere, em su starkelje sa PTSP, em im se živo hebe šta će neki novinarčić reći o njima. Uglavnom ih drma PTSP i dok im fijuće oko glave znaju gdje su.toska wrote: ↑08/05/2022 13:07ma ništa posebno u članku, stalno ponavlja jedno te isto,
to je da ih Ukr. komanda ne doživljava nikako, kao da ih i nema, ne daju im oružje, ne šalju na front itd.
on je jedan od najpoznatijih pa kaže:
"Na kraju je i sam rekao da je ispalio samo dva metka u prozore "da bi uplašio" i da nikada nije došao u domet neprijateljske vatre."
vjerovatno Ukrajincima, i vojnim i civilnim vlastima, strani-zapadni dobrovoljci služe samo za marketing, kao cijela civilizacija je sa nama, a na terenu samo smetaju.
Rusi tvrde zauzeli, Ukrajinci da su se povukli.