Frišak Tom Cooper
RUMINT has it that up to 75% of NATO-supplied howitzers calibre 155mm (and 200,000+ rounds of related ammunition) are already in Ukraine, and indeed: deployed in combat.

RUMINT has it that up to 75% of NATO-supplied howitzers calibre 155mm (and 200,000+ rounds of related ammunition) are already in Ukraine, and indeed: deployed in combat.

Steta samo da motivi ovakvih napada nisu iz moralnih razloga.
Jedan iz te grupe je moj bivsi nastavnik iz osnovne skole. Komuniciramo putem FB i ne mogu ga nikako uvjeriti da je Rusija agresor i da Ukraninci nisu nacisti. Uvjeren je da ce neko poput Tita opet napraviti YU. 78 mu je godina, zakleti komunista i Jugoslaven.vee-jay wrote: ↑04/05/2022 19:36Kao cetvrto dolazi ona grupa romanticara prema Rusiji, Komunizmu, Radnickoj klasi, Marksizmu, Petokraci ...SpoilerShowPa necemo sve u isti kos.![]()
Kao prvo, svugdje gdje se moze komentarisati, se nalaze ljudi koji su placeni za komentarisanje (i na ovom forumu).
Kao drugo, uz pomoc tehnologije je mogucnost brzeg i jednostavnijeg postavljanja veceg broja komentara (i ocjenjivanja tih komentara) puno efikasnije nego prije.
Kao trece, ogromna hrpa VelikoSrba i VelikoHrvata hoda po stranicama i komentarise sve sto moze sa ciljem prosipanja mrznje.
SpoilerShowI tek onda kao peto dolaze izfrustrirani ljudi koji su puni negativnosti i samo traze razloge da to ostanu.
Kod mene su svi ovdje na foe, ne znam za vas
Takvima se jos i moze oprostiti - mladji su problem.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑05/05/2022 11:26Jedan iz te grupe je moj bivsi nastavnik iz osnovne skole. Komuniciramo putem FB i ne mogu ga nikako uvjeriti da je Rusija agresor i da Ukraninci nisu nacisti. Uvjeren je da ce neko poput Tita opet napraviti YU. 78 mu je godina, zakleti komunista i Jugoslaven.vee-jay wrote: ↑04/05/2022 19:36Kao cetvrto dolazi ona grupa romanticara prema Rusiji, Komunizmu, Radnickoj klasi, Marksizmu, Petokraci ...SpoilerShow
Pa necemo sve u isti kos.![]()
Kao prvo, svugdje gdje se moze komentarisati, se nalaze ljudi koji su placeni za komentarisanje (i na ovom forumu).
Kao drugo, uz pomoc tehnologije je mogucnost brzeg i jednostavnijeg postavljanja veceg broja komentara (i ocjenjivanja tih komentara) puno efikasnije nego prije.
Kao trece, ogromna hrpa VelikoSrba i VelikoHrvata hoda po stranicama i komentarise sve sto moze sa ciljem prosipanja mrznje.
SpoilerShowI tek onda kao peto dolaze izfrustrirani ljudi koji su puni negativnosti i samo traze razloge da to ostanu.
Kod mene su svi ovdje na foe, ne znam za vas![]()
Hvala za info, ali šta je sa avio bombama, ameri su tone i tone istresli ma Mosul, Raku itd... Nisam čuo da se ukrajinci žale da se koristi DU.SanskiBiser wrote: ↑05/05/2022 07:48Koriste i Rusi DU municiju, jos od pocetka 80ih za tenkovsku municiju na svim tenkovima od T64 do T90 ...za svoje modernizovane T-80BV tenkove (koje koriste u Ukrajini) imaju 3BM60 Svinets-2 koja je standardna za taj tenk i on je moze ispaljivati, a stara DU municija iz 80ih je 3BM-32 Vant, ova nova je naravo bolja i jaca, duzi projektil. Ni jedan T80BV ili T90 koji je dosao u Ukrajinu nije bez barem nekoliko takvih projektila u tenku Vant ili Svinets 2...Zumbul2 wrote: ↑05/05/2022 07:20 Nešto razmišljam kako u ovom ratu rusi ne koriste osiromašeni uranij DU, kao kauboji u Iraku.,Afganistanu...itd. Katasrofalne posledice po zdravlje djece pogotovu, ogroman broj kancera, gledo sam dokumentarac. E sad što rusi ne koriste ne znam,? Ne bih rekao da nemaju i da neznaju, jer su ipak za nuklearnu tehnologiju br 2 u svijetu. Zna li neko možda??
Oryx, 21 T80BV unisten, zarobljen, napusten itd...
![]()
Ni Amerikanci nemaju DU bombe. To je izmisljotina.Zumbul2 wrote: ↑05/05/2022 11:56Hvala za info, ali šta je sa avio bombama, ameri su tone i tone istresli ma Mosul, Raku itd... Nisam čuo da se ukrajinci žale da se koristi DU.SanskiBiser wrote: ↑05/05/2022 07:48
Koriste i Rusi DU municiju, jos od pocetka 80ih za tenkovsku municiju na svim tenkovima od T64 do T90 ...za svoje modernizovane T-80BV tenkove (koje koriste u Ukrajini) imaju 3BM60 Svinets-2 koja je standardna za taj tenk i on je moze ispaljivati, a stara DU municija iz 80ih je 3BM-32 Vant, ova nova je naravo bolja i jaca, duzi projektil. Ni jedan T80BV ili T90 koji je dosao u Ukrajinu nije bez barem nekoliko takvih projektila u tenku Vant ili Svinets 2...
![]()
Go tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie.
Ma englezi su vazda imali svoju furku, njih bukvalno boli k...c šta kontinentalna evropa radi i šta hoće, oni imaju svoj put i pravac. Nisu džaba 300 godina vladali čitavim svijetom, ha ja.
Jedini razlog za koristenje DU municije je unistenje protivnickog oklopa, Amerikanci tu imaju vec 5-6 generacija DU tenkovskih granata koje unistavaju bez problema bilo koji ruski tenk, a najveci zagadjivac po tom pitanju je A10 Warthog avion to i jeste porijeklo DU u Mosulu i Raki, mislim unisteno preko 350 vozila i oklopa sa nesto preko 5000 30 mm DU projektila iz A10...ne postoje DU avio bombe u US arsenalu to nema svrhe nikakve...A10 je glavni zagadjivac tla u Srbiji sa DU a i kod nas...IMAJU I UKRAJINCI DU municiju istu kao i Rusi u tenkovima samo stariju generaciju tj. Vant projektile..Zumbul2 wrote: ↑05/05/2022 11:56Hvala za info, ali šta je sa avio bombama, ameri su tone i tone istresli ma Mosul, Raku itd... Nisam čuo da se ukrajinci žale da se koristi DU.SanskiBiser wrote: ↑05/05/2022 07:48
Koriste i Rusi DU municiju, jos od pocetka 80ih za tenkovsku municiju na svim tenkovima od T64 do T90 ...za svoje modernizovane T-80BV tenkove (koje koriste u Ukrajini) imaju 3BM60 Svinets-2 koja je standardna za taj tenk i on je moze ispaljivati, a stara DU municija iz 80ih je 3BM-32 Vant, ova nova je naravo bolja i jaca, duzi projektil. Ni jedan T80BV ili T90 koji je dosao u Ukrajinu nije bez barem nekoliko takvih projektila u tenku Vant ili Svinets 2...
![]()