otkrivenje wrote: ↑01/05/2022 21:08
nermin-z wrote: ↑01/05/2022 16:14
Veliki odliv korisnika se neće desiti sve dok se ne pojavi neka ozbiljna korencija.
Znaju to i oni jako dobro što se i vidi.
Možemo mi njima naći bezbroj mana, i to opravdanih, ali, svi drugi su dalako gori tako da baš i nemamo izbora.
Ne mora se desiti odliv korisnika ali će sigurno doći do prelaska na jeftinije pakete. Još imaju obraza nazvati i reći da imaju super ponudu za stare korisnike i da ću prelaskom na EON paket plaćati "samo malo" skuplje (trenutno imam stari DUO po cijeni od 75). Kad sam lupio kontru i zatražio trajno smanjenje računa za 20km jer toliko košta regularno gledati Arene a koje su mi ukinuli, kažu najbolji sport je kod njih

. Od jeseni će samo reklame prenositi na ovih 11 sport klub kanalima kad im englezi odu. Zato, dosta nas će biti primorano preći na manji paket i nekakvu "iptv listu" zbavit.
Ako oni misle da je ispravno zvati u ovo vrijeme inflacije i nuditi skuplje pakete starim korisnicima, svaka im čast.
Možeš ti prijatelju govoriti što god hoćeš. Sve je to mlaćenje prazne slame.
Znaju oni isuviše dobro koji su kanali najgledanij, koji su traženi itd...
1KM mjesečno, prvih 6mj. npr. će im dovesti mnogo više korisnika nego što će izgubiti ukidanjem nekog skupog kanala.
A novi klijenti će im donijeti prihod a skupi kanali rashod.
Interes je znad svega. Kad oni osjete da im se isplati ubaciti neki kanal, oni će ga i ubaciti.
Pojedinačno mišljenje klijenata njih objektivno ne zanima (osim retorički).
To što oni pokušavaju da budu ljubazni ne znači da će uslišiti sve što neko traži (praktično, neće uslišiti ništa osim možda slučajno).
Već sam rekao svoje mišljenje. Dok god nemaju konkurenciju (a nemaju je), dotle će raditi ovako kako rade.
Isto bi (realno) radili i ti i ja i bilo ko od nas, da smo na njihovom mjestu.
Zašto bi davali velike pare za skupe kanale ako ljudi plaćaju pretplatu i bez tih kanala.
Oni radije ulažu pare u infrastruktura koja će ih danas-sutra održati konkurentnim i ako bi za konkurente dobili izrazito jake igrače.
Sve je to sasvim logično i očekivano. Naše je da se žalimo a njihovo da rade onako kako oni misle da je u njihovom najboljem interesu.
Svi oni rade za sebe a ne za nas. ma šta govorili.